🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Zabaaa wrote:Cześć, Dziewczyny! Powiedzcie mi, czy pierwsze badania prenatalne u dr Sz. są już przez powłoki brzuszne? Jakieś wskazówki? Z góry dziękuję za pomoc
Ja mialam przez brzuch i przezpochwowe. Nie zdziw się bo dość mocno naciska głowicą na brzuch. Generalnie całe badanie dr opowiada co i jak. Jedyne co to nie możesz się w trakcie odzywać. Bardzo tego nie lubi . I tak ogólnie: to musisz mieć wyłączony telefon- od razu Cie o to zapyta czy go wyłączyłaś.
Zabaaa lubi tę wiadomość
-
Bączek84 wrote:Ja mialam przez brzuch i przezpochwowe. Nie zdziw się bo dość mocno naciska głowicą na brzuch. Generalnie całe badanie dr opowiada co i jak. Jedyne co to nie możesz się w trakcie odzywać. Bardzo tego nie lubi . I tak ogólnie: to musisz mieć wyłączony telefon- od razu Cie o to zapyta czy go wyłączyłaś.
Dziewczyny a kojarzycie jaką pojemność musi mieć pendrive aby się zmieściło nagranie od dr Sz?
W pierwszej ciąży nagrywał na płytę cd a teraz dostałam info, że trzeba mieć pendrive ale zapomniałam dopytać jak duży?Zabaaa lubi tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Morfinie daja tylko na sali pooperacyjnej. Raz dostalam nawet nie wiem kiedy. Pozniej pytaly przed przewiezieniem czy chce. Ja nie bralam i nie czulam się źle. Co ileś godzin paracetamol w kroplowce. Nie pamietam ile dni. Pozniej już tylko pytaly czy chce tabletki. Z tą morfina trzeba przemyslec na ile jest się zwytrzymalym na ból. Jedna dziewczyna też nie chciala drugiej dawki a następnego dnia pytala czy mogą jej podać bo paracetamol jej nie pomagał. Nic jednak jej mocniejszego nie podali
-
Anulas wrote:Morfinie daja tylko na sali pooperacyjnej. Raz dostalam nawet nie wiem kiedy. Pozniej pytaly przed przewiezieniem czy chce. Ja nie bralam i nie czulam się źle. Co ileś godzin paracetamol w kroplowce. Nie pamietam ile dni. Pozniej już tylko pytaly czy chce tabletki. Z tą morfina trzeba przemyslec na ile jest się zwytrzymalym na ból. Jedna dziewczyna też nie chciala drugiej dawki a następnego dnia pytala czy mogą jej podać bo paracetamol jej nie pomagał. Nic jednak jej mocniejszego nie podali
Dzięki za odp. Czuję że zaczynam pomału panikować. -
Catlady wrote:Ja jeszcze dodam te niebieskie ochraniacze na nogi (broń Boże te przezroczyste szeleszczące).
Dziewczyny a kojarzycie jaką pojemność musi mieć pendrive aby się zmieściło nagranie od dr Sz?
W pierwszej ciąży nagrywał na płytę cd a teraz dostałam info, że trzeba mieć pendrive ale zapomniałam dopytać jak duży?Zabaaa lubi tę wiadomość
-
Zabaaa ja prowadziłam w Medarcie i pod koniec rownolegle co miesiąc chodziłam do mojego lekarza w mieście. Jeździłam do Poznania bo ciąża była zagrożona i widziałam podejmowane kroki dr Z i to że dmuchał na zimne. Myśle że dzięki niemu moja mała jest na świecie.
Jeśli nie byłaby zagrożona i wszystko byłoby normalnie pewnie wróciłabym do lekarza lokalnego wcześniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2021, 12:05
Zabaaa lubi tę wiadomość
-
Bączek ja miałam też cc z powodu ułożenia miednicowego. Trzymam kciuki, będzie dobrze. W głowie to wygląda o wiele straszniej niż jest, a tego dnia wszystko się zmienia nie wiedziałam, że aż tak bardzo.
-
Dziewczyny czy szczepiłyście się na Covid w ciąży? Obecnie jestem w 18 tyg ciazy dr Ż zaleca ... czy macie doświadczenie w tym temacie?
-
Kora88 wrote:Bączek ja miałam też cc z powodu ułożenia miednicowego. Trzymam kciuki, będzie dobrze. W głowie to wygląda o wiele straszniej niż jest, a tego dnia wszystko się zmienia nie wiedziałam, że aż tak bardzo.
Dzięki, te czekanie na szpital jest najgorsze i ta świadomość że jednak nie ma się swojego lekarza w szpitalu -
91aga wrote:Dziewczyny czy szczepiłyście się na Covid w ciąży? Obecnie jestem w 18 tyg ciazy dr Ż zaleca ... czy macie doświadczenie w tym temacie?