🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamka92 wrote:Czytałam ze tez macie bezsenne noce ja tez... staram się spać bo w dzień sobie nie pozwolę spać mając juz jedno dziecko, akurat moje będąc malutkie dało nam spokoj przesypiał cale noce
Ja to mam różnie. Raz śpię normalnie, raz nie mogę zasnąć,innym razem wybudzam się w nocy i nie śpię 2godz, a potem chodzę jak zombi.To chyba taki urok ciąży ☺️Bąbel, Mamka92 lubią tę wiadomość
Styczeń 2012 IUI nieudana
Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
38 l., AMH 0.35
RZS
14 stycznia 2020 IUI 😢
8 luty 2020 druga IUI 😢
23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
-
Bąbel wrote:Niezapomnajko odpisałam referat i wszystko mi znikło 🙈🙈🙈 nie lubię tego forum bo często mi się tak dzieje 😤 jutro będę pisała jeszcze raz 🤣
To poprzednie forum na którym byłyśmy było bardziej czytelne i przyjazne. To wyświetla mi się drobnie jako zwykła strona www i ciężko jest pisac i wtrafiac w przyciski typu "wyślij" czy "lubię".
Robisz Babel na dniach jakieś wyniki? Ja tym razem tylko siuski.
Miłego dnia wszystkim 😘😘😘Bąbel lubi tę wiadomość
Styczeń 2012 IUI nieudana
Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
38 l., AMH 0.35
RZS
14 stycznia 2020 IUI 😢
8 luty 2020 druga IUI 😢
23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
-
Ja dzisiaj krzywa cukrowa 🤔 właśnie jestem po wypiciu glukozy 😮 mnie tam nawet smakowało, czy to źle? Z tego wszystkiego śniło mi się że chce mi się pić coś słodkiego w nocy hahaha.
Mad_red, Gaja88, Bąbel lubią tę wiadomość
-
Glonojadek wrote:Ja dzisiaj krzywa cukrowa 🤔 właśnie jestem po wypiciu glukozy 😮 mnie tam nawet smakowało, czy to źle? Z tego wszystkiego śniło mi się że chce mi się pić coś słodkiego w nocy hahaha.
Smakowało 😳😳😳 Szczesciara😂 za dobry wynik ✊Mad_red lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy zaglebialyscie się może w temat ustawy o darmowych lekach dla kobiet w ciazy, która weszła w życie we wtorek? Poczytałam na gov.pl jakie leki wchodzą w zakres, ale nie znalazłam na liście ani Clexane, ani letrox, ani duphaston, ani dopegyt... chyba że źle szukam. I jeszcze znalazłam info, że taka bezpłatna receptę może wystawić tylko lekarz z kontraktem Z NFZ więc ciekawe, czy w Medart będą mogli.
Wiecie coś więcej?
2017 - synek (ciąża naturalna)
17.06 - criotransfer Medart
-
nick nieaktualny
-
https://parenting.pl/bezplatne-leki-dla-ciezarnych-od-1-wrzesnia
Z tego co czytałam (mam nadzieję że ze zrozumieniem) to nie musi być koniecznie lekarz co ma kontrakt z NFZ.
Ale to znalazłam jeszcze inny artykuł na ten temat. Ale ja to chyba zapytam po prostu jak będę na badaniu u Kru.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2020, 10:46
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnulas wrote:Jest napisane, że leki dla kobiet po poronieniach wiec to clexane może dlatego ma byc refundowane.
Lekarz na NFZ lub lekarz ktory wystawi zaświadczenie potwierdzajace ciąże wiec mysle, że w Medart też
Po poronieniach to się zgadza 🙂 -
nick nieaktualny
-
Za dużo za dużo wrote:Lekarz który nie ma umowy z NFZ wystawia zaświadczenie i lekarz rodzinny może wystawić receptę na bezpłatne leki .
Ale jeśli mam być szczera to dla mnie to jest śmieszne. Więcej wymogów niż te leki warte .
Wybrali te najtańsze -
Ale_ks wrote:Maraquja , clexane jest w każdej dawcę, duphastonu nie ma- progesteron tylko dopochwowo i podjęzykowo wiec luteina, a co do letroxu to nie mam pewności, ale miały być leki na tarczyce wiec pewnie i letrox i euthyrox
A gdzie znalazłaś taka informacje?
2017 - synek (ciąża naturalna)
17.06 - criotransfer Medart
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Helena93 wrote:Gaja88-kciuki za wizytę bo pisałaś, że to dziś ✊🙂
Dzięki za kciuki, wszystko Ok, Mała ma już 313 g, szyjka długa, wody Ok co do bezpłatnych leków to właśnie je odebrałam w aptece. Dr AB wystawił mi receptę z kodem C, nie płaciłam za clexane, luteinę, euthyrox, tylko za duphaston musiałam zapłacić normalnie bo nie ma go na liście.Ale_ks, Glonojadek, antonna, Mad_red, Mamka92 lubią tę wiadomość
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
Glonojadek, robiłaś krzywą w Medarcie? Jeśli tak to pewnie się widziałyśmystarania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer -