🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOj myślałam ,że tylko ja tak mam . Wczoraj nie spałam bo pełna dyskoteka jakieś dzikie densy w brzuchu . Dzisiaj była cisza wieczorem i rano i znowu myślałam dlaczego tak 🙈. Dobrze ,że wieczorami jakieś nowości w tv to na te bezsenność akurat. Książek na noc czytać nie mogę bo kończę nad ranem 🤦 to samo z serialami na netflixie jeszcze jeden i jeszcze jedno i 5 rano się robi .
Glonojadek lubi tę wiadomość
-
https://fundacjamatecznik.pl/nasze-projekty/czekamy-na-gzuba/o-projekcie/
ruszyły zapisy, może któraś z Was będzie zainteresowana, podobno wartostarania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
Myslalam że tylko ja z tym spaniem tak swiruje. Co chwila się przekręcam bo się boję że małej niewygodnie. Jak na złość kilka razy obudziłam się leżąc prawie na brzuchu😡😡😡
Może lepiej że nie przesypiamy tak supper spokojnie nocy, będziemy przygotowane jak maleństwa już będą 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 12:15
-
nick nieaktualny
-
Ale_ks wrote:Pocieszające jest, ze nie tylko ja mam takie myślenie 🤦🏻♀️😂
Anulas, a tak mówią żeby ,,wyspać się na zapas”, tylko ciekawe jak 😂
Nie wiem jak można się wyspać na zapas ale naprawdę by się przydało hehe. Dla mnie nieprzespane noce to był największy horror. Już się boję powtórki! Mam nadzieję, że chociaż nie będzie gorzej hehe👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Mnie dziś kurier obudził o 12 wiecie jaki wstyd. Ja taka zaspana i burza loków rozmemłanych na głowie dwa razy dzwonił a ja dopiero szukałam co na dupę włożyć schodze a on puka do drzwi a ja mówię "już już" otwieram a on bo myślał że może dzwonek zepsuty a ja taka zaspana... Nie ja dopiero z łóżka wstałam... 🤣🤣 Śmiał się tylko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 17:15
niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
-
Glonojadek wrote:Mnie dziś kurier obudził o 12 wiecie jaki wstyd. Ja taka zaspana i burza loków rozmemłanych na głowie dwa razy dzwonił a ja dopiero szukałam co na dupę włożyć schodze a on puka do drzwi a ja mówię "już już" otwieram a on bo myślał że może dzwonek zepsuty a ja taka zaspana... Nie ja dopiero z łóżka wstałam... 🤣🤣 Śmiał się tylko.
E tam. Kiedy spać jak nie teraz . Ja się budze na śniadanie (jestem pierunsko głodna ), potem się kładę na druga drzemkę wstaje, jakies zakupy i po południu znów drzemka. Dobrze, ze chociaż obiad robię bo mąż pożytku za dużego ze mnie nie ma. 😂😂😂Glonojadek lubi tę wiadomość
13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale mi odstawił jakoś w okolicy 11-12 tydzień, bałam się, ale zaufałam i wszystko było ok;))Martynkowo wrote:A jak to u Was było? Kiedy dr Kru odstawił prolutex ?starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊
-
z tym wkręcaniem sobie to też tak mam;) hehe nawet jak leżę na ktg np. na prawym boku to młody zaczyna szaleć i wtedy położna mówi, żebym zmieniła bok bo jest mu niewygodnie może (nie wiem ile w tym prawdy), ale teraz jak się położe w domu na boku i on się wierci, albo mnie coś boli/uciska to wolę zmienić pozycję
A co do spania u mnie z tym jakoś nie ma problemu, śpię jak zabita (no prawie, bo raz w nocy zawsze wstaje na siku) ale po chwili od razu zasypiam, a rano jak dzwoni budzik to z wielkim bólem wstaje:( ....ale cóż pracować niestety trzeba, marzy mi się L4, ale zapierniczam całą ciążę i po ciąży będzie to samo (własna działalność heh), więc nie ma lekko.JustynaFrog wrote:Jak ja Ciebie rozumiem....
Ja w dodatku wkręcam sobie, że w zależności od tego na którym boku leżę, to właśnie to dziecko gniotę, ma mniej miejsca i jest bardziej poszkodowane. Jak leżę na lewym boku to wtedy czuje jak dzidziuś po lewej bardziej kopie i to samo z prawą stroną. I wtedy sobie myślę, że bardziej kopie bonsie denerwuje, że ma za mało miejsca😜😜😜🤗 no i takie roozkminy przez pół nocy;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 18:31
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
no to też chyba nie najgorzej, ciekawe co Ci diabetolog powie na te wyniki, kiedy masz kontrolę??
Ja gdzieś tak na 150 pomiarów (też 4 razy dziennie mierzę) miałam ok.10 przekroczeń, wczoraj np. zjadłam zupę buraczkową (bo hemoglobina mi nieco spadła), więc sobie pozwoliłam , z makaronem z soczewicy i mięskiem z kurczaka gotowanym z tam cukier 145 hehe bo wiadomo buraki mają wysoki IG, ale kurcze no bez przesady, już tyle ile ja się poświęcam i dieta bezglutenowa i cukrzycowa to masakra....takim sposobem (dzięki tym dietą), wcale nie mam ochoty na jedzenie, jem coś ok. 2000 kcal bo muszę żeby maluch zdrowo rósł, ale najchętniej nie jadłabym wcale...bo co to za przyjemność ciągle jajka, albo sery białe, warzywa itp. w kółko to samo;( Z chęcią by się zjadło świeżą białą kajzerkę, czy batonika...
A z gemini kochana to zobaczysz jak zaczniesz zamawiać!!!
Jakieś podkłady poporodowe, majtki siatkowe, waciki, jakieś chusteczki, pampersy, maści, tabletki, woda morska, zestaw do pielęgnacji paznokci, szczotka, coś do mycia dla małego, espumisan, tantum rosa (podobno super po porodzie każdy poleca), smoczki, termometr, olejki, wkładki, kremy, bepanthen itp.
niby takie ,,pierdoły'' a kasy idzie kupę.
A co do tej piżamy to jak wzięłaś największy rozmiar to jest on raczej taki jaki nosiłaś przed ciążą? czy masz jeszcze sporo luzu? bo póki co to z rozmiarówki wychodzi mi, że M byłaby ok, więc nie wiem czy w takim wypadku brać L, czy co:/ i tak czekam za majtkami poporodowymi jeszcze od niej (bo podobno też są super), żebym mogła od razu zamówić:0
Dzisiaj układałam ciuszki w komodzie,bo wszystko już poprane i poprasowane ufff;) wszyscy tak mi mówili, że kupe mam tych rzeczy, a teraz jak patrzę to sporo mam w rozmiarze 3-6 mies. (bo zawsze gadali nie bierz takich małych itp.), a tych najmniejszych 0-3 mam mało, kurcze przecież póki co się wielkoluda nie spodziewam, więc muszę chyba jeszcze trochę tych maleńkich dokupić)Bąbel wrote:Ok już widzę jak zjechałam niżej 🤦♀️
Ja dzisiaj mierzylam 10 dzień cukry 4 razy dziennie to mam przekroczenie 8 razy na 40 pomiarów najwiecej rano bo 4 razy ale widzę ze z dnia na dzień jest coraz lepiej 😊
To coś Ty za te 600 zł zamawiała? 🤔
Ja wzięłam granatowa i grafitowa czyli ta i ta i wzięłam największy rozmiar bo ja już byłam wielka przed ciąża a teraz koleżanka mówiła mi ze brzuch jeszcze raz tyle urośnie 🙈Glonojadek lubi tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Martynkowo wrote:Mnie tez ostatnio kurier obudził o 11 😂😂😂.
E tam. Kiedy spać jak nie teraz . Ja się budze na śniadanie (jestem pierunsko głodna ), potem się kładę na druga drzemkę wstaje, jakies zakupy i po południu znów drzemka. Dobrze, ze chociaż obiad robię bo mąż pożytku za dużego ze mnie nie ma. 😂😂😂
Hehehe ja gotuję dwa obiady oddzielny dla mojego (dieta -schudł już 8 kg!) I oddzielny dla mnie i dla teścia no i czasem mi się zdarza że pilnuje jego posiłków i jak nie ma czasu to mu cały dzień przygotowuje. A tak to podobnie jak Ty w międzyczasie drzemki hahaha. -
Kochane spytam jeszcze raz czy może któraś chciałaby się pozbyć zalegającego puregonu z dobrymi fluidami? ;* szukam dla przyjaciółki bo już straciła refundację..13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
01.2023 - naturals
al87 wrote:Mam 1 opakowanie puregonu ważne do marca 202113 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
01.2023 - naturals
Czytałam ze tez macie bezsenne noce ja tez... staram się spać bo w dzień sobie nie pozwolę spać mając juz jedno dziecko, akurat moje będąc malutkie dało nam spokoj przesypiał cale noce
-
Anulas wrote:Dziewczyny jak slucham serduszka na detektorze to poza takim normalnym biciem slysze coś jeszcze. Takie tykanie. Martwię się co to 😪
Nic się nie martw. To drugie bicie to przepływy w tętnicy i zyle, które odzywiaja dzidzię 🙂Anulas, Za dużo za dużo, Bąbel lubią tę wiadomość
Styczeń 2012 IUI nieudana
Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
38 l., AMH 0.35
RZS
14 stycznia 2020 IUI 😢
8 luty 2020 druga IUI 😢
23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍