X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj myślałam ,że tylko ja tak mam . Wczoraj nie spałam bo pełna dyskoteka jakieś dzikie densy w brzuchu . Dzisiaj była cisza wieczorem i rano i znowu myślałam dlaczego tak 🙈. Dobrze ,że wieczorami jakieś nowości w tv to na te bezsenność akurat. Książek na noc czytać nie mogę bo kończę nad ranem 🤦 to samo z serialami na netflixie jeszcze jeden i jeszcze jedno i 5 rano się robi .

Glonojadek lubi tę wiadomość

• Gaja88 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://fundacjamatecznik.pl/nasze-projekty/czekamy-na-gzuba/o-projekcie/

ruszyły zapisy, może któraś z Was będzie zainteresowana, podobno warto :)

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslalam że tylko ja z tym spaniem tak swiruje. Co chwila się przekręcam bo się boję że małej niewygodnie. Jak na złość kilka razy obudziłam się leżąc prawie na brzuchu😡😡😡

Może lepiej że nie przesypiamy tak supper spokojnie nocy, będziemy przygotowane jak maleństwa już będą 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 12:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2020, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszające jest, ze nie tylko ja mam takie myślenie 🤦🏻‍♀️😂

Anulas, a tak mówią żeby ,,wyspać się na zapas”, tylko ciekawe jak 😂

• antonna Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja88 wrote:
    https://fundacjamatecznik.pl/nasze-projekty/czekamy-na-gzuba/o-projekcie/

ruszyły zapisy, może któraś z Was będzie zainteresowana, podobno warto :)

Dzięki za link! Wysłałam zgłoszenie :-)

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale_ks wrote:
    Pocieszające jest, ze nie tylko ja mam takie myślenie 🤦🏻‍♀️😂

Anulas, a tak mówią żeby ,,wyspać się na zapas”, tylko ciekawe jak 😂

Nie wiem jak można się wyspać na zapas ale naprawdę by się przydało hehe. Dla mnie nieprzespane noce to był największy horror. Już się boję powtórki! Mam nadzieję, że chociaż nie będzie gorzej hehe

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dzis tak zdechła, że nie widzę się jak tą jesień zniosę 🤦

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś kurier obudził o 12 wiecie jaki wstyd. Ja taka zaspana i burza loków rozmemłanych na głowie dwa razy dzwonił a ja dopiero szukałam co na dupę włożyć schodze a on puka do drzwi a ja mówię "już już" otwieram a on bo myślał że może dzwonek zepsuty a ja taka zaspana... Nie ja dopiero z łóżka wstałam... 🤣🤣 Śmiał się tylko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 17:15

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Martynkowo Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek wrote:
    Mnie dziś kurier obudził o 12 wiecie jaki wstyd. Ja taka zaspana i burza loków rozmemłanych na głowie dwa razy dzwonił a ja dopiero szukałam co na dupę włożyć schodze a on puka do drzwi a ja mówię "już już" otwieram a on bo myślał że może dzwonek zepsuty a ja taka zaspana... Nie ja dopiero z łóżka wstałam... 🤣🤣 Śmiał się tylko.
    Mnie tez ostatnio kurier obudził o 11 😂😂😂.
    E tam. Kiedy spać jak nie teraz :D. Ja się budze na śniadanie (jestem pierunsko głodna :(), potem się kładę na druga drzemkę wstaje, jakies zakupy i po południu znów drzemka. Dobrze, ze chociaż obiad robię bo mąż pożytku za dużego ze mnie nie ma. 😂😂😂

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale mi odstawił jakoś w okolicy 11-12 tydzień, bałam się, ale zaufałam i wszystko było ok;))
    Martynkowo wrote:
    A jak to u Was było? Kiedy dr Kru odstawił prolutex ?

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png

Wysłany: 1 września 2020, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tym wkręcaniem sobie to też tak mam;) hehe nawet jak leżę na ktg np. na prawym boku to młody zaczyna szaleć i wtedy położna mówi, żebym zmieniła bok bo jest mu niewygodnie może (nie wiem ile w tym prawdy), ale teraz jak się położe w domu na boku i on się wierci, albo mnie coś boli/uciska to wolę zmienić pozycję;)

A co do spania u mnie z tym jakoś nie ma problemu, śpię jak zabita (no prawie, bo raz w nocy zawsze wstaje na siku) ale po chwili od razu zasypiam, a rano jak dzwoni budzik to z wielkim bólem wstaje:( ;)....ale cóż pracować niestety trzeba, marzy mi się L4, ale zapierniczam całą ciążę i po ciąży będzie to samo (własna działalność heh), więc nie ma lekko.
    JustynaFrog wrote:
    Jak ja Ciebie rozumiem.... ;);)
    Ja w dodatku wkręcam sobie, że w zależności od tego na którym boku leżę, to właśnie to dziecko gniotę, ma mniej miejsca i jest bardziej poszkodowane. Jak leżę na lewym boku to wtedy czuje jak dzidziuś po lewej bardziej kopie i to samo z prawą stroną. I wtedy sobie myślę, że bardziej kopie bonsie denerwuje, że ma za mało miejsca😜😜😜🤗 no i takie roozkminy przez pół nocy;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 18:31

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png

Wysłany: 1 września 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to też chyba nie najgorzej, ciekawe co Ci diabetolog powie na te wyniki, kiedy masz kontrolę??
    Ja gdzieś tak na 150 pomiarów (też 4 razy dziennie mierzę) miałam ok.10 przekroczeń, wczoraj np. zjadłam zupę buraczkową (bo hemoglobina mi nieco spadła), więc sobie pozwoliłam , z makaronem z soczewicy i mięskiem z kurczaka gotowanym z tam cukier 145 :/ hehe bo wiadomo buraki mają wysoki IG, ale kurcze no bez przesady, już tyle ile ja się poświęcam i dieta bezglutenowa i cukrzycowa to masakra....takim sposobem (dzięki tym dietą), wcale nie mam ochoty na jedzenie, jem coś ok. 2000 kcal bo muszę żeby maluch zdrowo rósł, ale najchętniej nie jadłabym wcale...bo co to za przyjemność ciągle jajka, albo sery białe, warzywa itp. w kółko to samo;( Z chęcią by się zjadło świeżą białą kajzerkę, czy batonika...:/
    A z gemini kochana to zobaczysz jak zaczniesz zamawiać!!!
    Jakieś podkłady poporodowe, majtki siatkowe, waciki, jakieś chusteczki, pampersy, maści, tabletki, woda morska, zestaw do pielęgnacji paznokci, szczotka, coś do mycia dla małego, espumisan, tantum rosa (podobno super po porodzie każdy poleca), smoczki, termometr, olejki, wkładki, kremy, bepanthen itp.
    niby takie ,,pierdoły'' a kasy idzie kupę.

A co do tej piżamy to jak wzięłaś największy rozmiar to jest on raczej taki jaki nosiłaś przed ciążą? czy masz jeszcze sporo luzu? bo póki co to z rozmiarówki wychodzi mi, że M byłaby ok, więc nie wiem czy w takim wypadku brać L, czy co:/ i tak czekam za majtkami poporodowymi jeszcze od niej (bo podobno też są super), żebym mogła od razu zamówić:0

Dzisiaj układałam ciuszki w komodzie,bo wszystko już poprane i poprasowane ufff;) wszyscy tak mi mówili, że kupe mam tych rzeczy, a teraz jak patrzę to sporo mam w rozmiarze 3-6 mies. (bo zawsze gadali nie bierz takich małych itp.), a tych najmniejszych 0-3 mam mało, kurcze przecież póki co się wielkoluda nie spodziewam, więc muszę chyba jeszcze trochę tych maleńkich dokupić;))
    Bąbel wrote:
    Ok już widzę jak zjechałam niżej 🤦‍♀️
    Ja dzisiaj mierzylam 10 dzień cukry 4 razy dziennie to mam przekroczenie 8 razy na 40 pomiarów najwiecej rano bo 4 razy ale widzę ze z dnia na dzień jest coraz lepiej 😊
    To coś Ty za te 600 zł zamawiała? 🤔
    Ja wzięłam granatowa i grafitowa czyli ta i ta i wzięłam największy rozmiar bo ja już byłam wielka przed ciąża a teraz koleżanka mówiła mi ze brzuch jeszcze raz tyle urośnie 🙈

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Mnie tez ostatnio kurier obudził o 11 😂😂😂.
    E tam. Kiedy spać jak nie teraz :D. Ja się budze na śniadanie (jestem pierunsko głodna :(), potem się kładę na druga drzemkę wstaje, jakies zakupy i po południu znów drzemka. Dobrze, ze chociaż obiad robię bo mąż pożytku za dużego ze mnie nie ma. 😂😂😂

Hehehe ja gotuję dwa obiady oddzielny dla mojego (dieta -schudł już 8 kg!) I oddzielny dla mnie i dla teścia no i czasem mi się zdarza że pilnuje jego posiłków i jak nie ma czasu to mu cały dzień przygotowuje. A tak to podobnie jak Ty w międzyczasie drzemki hahaha.

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapomnajko odpisałam referat i wszystko mi znikło 🙈🙈🙈 nie lubię tego forum bo często mi się tak dzieje 😤 jutro będę pisała jeszcze raz 🤣

niezapominajka12345, Mad_red lubią tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • Martynkowo Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane spytam jeszcze raz czy może któraś chciałaby się pozbyć zalegającego puregonu z dobrymi fluidami? ;* szukam dla przyjaciółki bo już straciła refundację..

6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

01.2023 - naturals

• Anulas Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak slucham serduszka na detektorze to poza takim normalnym biciem slysze coś jeszcze. Takie tykanie. Martwię się co to 😪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2020, 20:59

• al87 Koleżanka

Wysłany: 2 września 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Kochane spytam jeszcze raz czy może któraś chciałaby się pozbyć zalegającego puregonu z dobrymi fluidami? ;* szukam dla przyjaciółki bo już straciła refundację..

Mam 1 opakowanie puregonu ważne do marca 2021

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    al87 wrote:
    Mam 1 opakowanie puregonu ważne do marca 2021
    Wysyłam zaproszenie do przyjaciółek ;*

6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

01.2023 - naturals

• Mamka92 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam ze tez macie bezsenne noce ja tez... staram się spać bo w dzień sobie nie pozwolę spać mając juz jedno dziecko, akurat moje będąc malutkie dało nam spokoj przesypiał cale noce :D

2014 Polna Poznań 3x iui :(
    4 transfery :-(
    2015 Medart
    2 zarodki 8b - synek 42tc
    2019 transfer 5.1.1 cb
    10.05.2020 crio 5.1.1 i 4.2.1
    Córeczka 32tc
    km5sf71xl2bypfj2.png
  • Mad_red Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Dziewczyny jak slucham serduszka na detektorze to poza takim normalnym biciem slysze coś jeszcze. Takie tykanie. Martwię się co to 😪

Nic się nie martw. To drugie bicie to przepływy w tętnicy i zyle, które odzywiaja dzidzię 🙂

Anulas, Za dużo za dużo, Bąbel lubią tę wiadomość

Styczeń 2012 IUI nieudana
    Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
    Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
    Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
    38 l., AMH 0.35
    RZS
    14 stycznia 2020 IUI 😢
    8 luty 2020 druga IUI 😢
    23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
    rfxgqqmzdcx1nkg4.png
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ