X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana mam suwaczek, ale go nie widać, tzn. jak zjedziesz w dół to będzie widoczny;)
    No to Ty masz trochę mniej tej luteiny. Duphaston pewnie Ci lada moment odstawi, bo ja już chyba z 2 miesiace nie biorę z tego co kojarzę;)
    Norma cukru na czczo to 70-90 , jak tam Ci idą pomiary? mieścisz się w tych normach czy ciężko??
    A daj spokój z tymi zakupami, niedługo z torbami pójdę;) hehe przed chwilą zamówienie z gemini na prawie 600 zł:// a wciąż nie mam wszystkiego...

A właśnie to Ty pisałaś, że masz tą koszulę do porodu od mamy ginekolog?? którą masz? tą po 89 zł z dzianiny czy tą drugą po 79 zł z tego sztywniejszego (mam takie wrażenie) materiału?? zastanawiam się nad nią i jaki rozmiar brać? taki jak nosiłam przed ciążą? (bo tak podobno jest z. majtkami od mamyginekolog), czy większą??
    Bąbel wrote:
    Super ze Bruno zdrowo rośnie 💪🍀😍
    My już tez teraz jedziemy po 3 tygodniach 😊 a dlaczego nie masz suwaczka? 🤔
    Ja mam wizytę w piątek 🙊 ja tez cały czas jadę na luteinie ale ja mam 2 razy dziennie po 1 tabletce 💁‍♀️ I jeszcze biorę duphaston rano i wieczorem 🤦‍♀️ Ciekawe kiedy mi tez to odstawi? 🤔
    Ja mam badać cukry przez dwa tygodnie i wysłać Jej wyniki i zobaczymy co ciekawego odpisze 😊 właśnie Niezapominajka jaka masz normę na czczo wyznaczona? 🤔
    Już tyle nie kupuj bo się nie pomieścisz Hi Hi Hi ja dzisiaj kupiłam sobie walizkę + kosmetyczkę bo była wyprzedaż 🤪

Bąbel lubi tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Początkowo tak mówił, a teraz czym bliżej porodu tym zaczyna panikować i mówi: ,, no dalej zamawiaj te rzeczy i pakuj torbę jakby co bo ja nie będę wiedział co spakować/kupić itp.'' hehe;) więc powoli panika się zaczyna..;)
    Za dużo za dużo wrote:
    Dziewczyny czy u was mężowie też nie czują tego " klimatu " kupowania wyprawki . W sensie jeszcze jest czas , to zobaczymy , to się dokupi.

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mika_do wrote:
    Do pupy podobno najlepszy jest ten krem:
    https://www.aptekagemini.pl/zaspa-krem-pieluszkowy-od-1-dnia-zycia-50-ml-0078558
    Też zamierzam na początku kąpać w samej wodzie, najwyżej jak będzie skóra sucha to coś dodam...

Balios S lux jest zrobiony podobno z lepszej jakości materiałów 🤷‍♀️ i chyba ma rączkę obszytą skórą, a nie pianką (np. w wózkach Mutsy ta skóra szybko pęka)….

Antonna, ja już się nastawiłam na sierpniowe dziecko ;) całą ciążę Mały był grzeczny, u dr Sz na badaniach zawsze ładnie się ustawiał, a teraz takie cyrki mi odwala ;)
    U nas najlepszy krem do pupy to do dnia dzisiejszego mąka ziemniaczana 🤭a do kąpieli tylko płyn i szsmpon hippa, nie używamy żadnych smarowan. Syn nie miał nigdy problemów ze skórą i pediatra wiecznie mnie pyta co ja robię, że taka ładna skórę ma😂

• mika_do Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mad_red wrote:
    Przy okazji tematu podwozia, chciałam zapytać, czy Wy też macie mokre gacie non stop? Ja mam wrażenie, jakbym popuszczala i przebieram się kilka razy dziennie. Nie jest to gęsta wydzielina (wodnista), a naczytałam się, że też wody płodowe mogą się sączyć i już mam lekki stresik.

też zmieniam gacie 2-3 razy dziennie. Mam wrażenie, że ta wydzielina jest po prostu bardziej mokra. AFI cały czas w normie, więc to raczej nie wody. Dr za każdym razem pyta, czy odpływa płyn owodniowy i kiedyś jak powiedziałam, że nie wiem czy to płyn, to odpowiedział, że bym zauważyła... Teraz na samym końcu ciąży dochodzi czasem mocz, jak Mały się bardziej gimnastykuje ;p dlatego jak wychodzę "na miasto" to zakładam podpaskę

Mad_red lubi tę wiadomość

Data produkcji: 1984r.

Start: maj 2016
    09.2016 - 6tc |'|
    02.2018 - 10tc |'|
    10.2018 - 9tc |'|
    05.2019 - IUI :/
    09.2019 - ICSI - 2 mrozaki
    13.12.2019 - FET 5.1.2
    14dpt - beta 1556
    29dpt - jest serduszko ❤️

05.09.2020r. 40+6 - 3560g 56cm
    ❤️T. 👣

//AMH 5.6, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, hiperinsulinemia, NK 16,6%, Pai-1 hetero, V (r2) hetero //

02.01.2024 FET 6.3.1
    7dpt - beta 78
    9dpt - beta 172
    13dpt - beta 930
    16dpt - beta 3349
    30dpt - jest serduszko ❤️
    04.04.24 - amniopunkcja - wynik prawidłowy

//niedoczynność tarczycy, prolaktyna ok, immunologia-nie powtarzałam badań, Pai-1 hetero, V(r2) hetero//
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mad_red wrote:

Ze mnie też leci woda cały czas. Zastanawialam się ostatnio czy ja moczu nie trzymam czy co 🤦
    Dzieje mi się tak od kilku tygodni i też się naczytalam i obawialam się że to te plyny, ale Sz mówił że wody w normie więc pogodzilam się z tym.

Jak czytam ile wy już macie kupione to jestem przerażona. Ja nie mam nic. Dalej się boję

Zrobie sobie listę co wy kupujecie😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2020, 21:34

• Bąbel Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    Kochana mam suwaczek, ale go nie widać, tzn. jak zjedziesz w dół to będzie widoczny;)
    No to Ty masz trochę mniej tej luteiny. Duphaston pewnie Ci lada moment odstawi, bo ja już chyba z 2 miesiace nie biorę z tego co kojarzę;)
    Norma cukru na czczo to 70-90 , jak tam Ci idą pomiary? mieścisz się w tych normach czy ciężko??
    A daj spokój z tymi zakupami, niedługo z torbami pójdę;) hehe przed chwilą zamówienie z gemini na prawie 600 zł:// a wciąż nie mam wszystkiego...

A właśnie to Ty pisałaś, że masz tą koszulę do porodu od mamy ginekolog?? którą masz? tą po 89 zł z dzianiny czy tą drugą po 79 zł z tego sztywniejszego (mam takie wrażenie) materiału?? zastanawiam się nad nią i jaki rozmiar brać? taki jak nosiłam przed ciążą? (bo tak podobno jest z. majtkami od mamyginekolog), czy większą??
    Ok już widzę jak zjechałam niżej 🤦‍♀️
    Ja dzisiaj mierzylam 10 dzień cukry 4 razy dziennie to mam przekroczenie 8 razy na 40 pomiarów najwiecej rano bo 4 razy ale widzę ze z dnia na dzień jest coraz lepiej 😊
    To coś Ty za te 600 zł zamawiała? 🤔
    Ja wzięłam granatowa i grafitowa czyli ta i ta i wzięłam największy rozmiar bo ja już byłam wielka przed ciąża a teraz koleżanka mówiła mi ze brzuch jeszcze raz tyle urośnie 🙈

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już na szczęście schodzę z duphastonu, ten tydzień jeszcze po jednej tabletce na dobre i zostanę na samej luteinie 2 x1🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2020, 22:17

Bąbel lubi tę wiadomość

• Bąbel Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena93 wrote:
    Ja już na szczęście schodzę z duphastonu, ten tydzień jeszcze po jednej tabletce na dobre i zostanę na samej luteinie 2 x1🙂
    Ale masz fajnie ciekawe kiedy mi odstawi? 🤔

f3c5740a8e.png
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mad_red wrote:
    Hehe, śmiej się Babel, ale jest takie specjalne wiadro do kąpania, tylko drogie jak cholera,że niby Bobo czuję sie w niej jak w macicy- tak mówią Ci co wymyślili.

Wizyta u dottore w sobotę bo 9:00. Tym razem mam tylko badać siuski. Przy okazji tematu podwozia, chciałam zapytać, czy Wy też macie mokre gacie non stop? Ja mam wrażenie, jakbym popuszczala i przebieram się kilka razy dziennie. Nie jest to gęsta wydzielina (wodnista), a naczytałam się, że też wody płodowe mogą się sączyć i już mam lekki stresik. Poza tym samopoczucie Ok,waga ciut drgnęła w górę, więc spodziewam się opr od doktorka 😁
    A w niedzielę dla rozrywki idę na komunię do bratanicy i mam stresa, bo kościół malutki i zastanawiam się czy nie przeczekać na zewnątrz.

Niezapominajka, super że wszystko ok. Oby tak dalej 🍀🍀🍀🤞🤞🤞💚💚💚
    Wiem ze są takie wiadra wiec celowo to napisałam 🤣
    To masz doktorka dzień po mnie 💁‍♀️
    Ja już mam trochę mniej wydzieliny niż w te upały 🙈 w domu chodzę bez gaci 🤦‍♀️
    My mamy komunie 13 września ale nie jadę bo to aż 400 km i nie chce ryzykować 😊

f3c5740a8e.png
  • Martynkowo Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak się ustawia suwaczek?
    Trzeba mieć konto premium? 🙈

Ogarnelam 😂😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2020, 22:52

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowa a ty już masz suwaczek.

Chyba tylki ja tu poza duphastonem biorę jeszcze prolutex🤦🤦🤦 Mialam nadzieje, że może 11.09 na wizycie mi już odstawi, ale skoro tak długo bierzecie lutinus to pewnie będę musiała przy nim jeszcze zostac😪

• Anulas Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 03:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ostatnio kiepsko śpię. Myslalam, że to pod koniec ciąży się zdarza a nie w srodku😔

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w którym tygodniu dr Kru odstawiał Wam prolutex? Mam jeszcze 3 opakowania i zastanawiam się czy mi starczą czy będę dokupować 🤔🤔🤔. Jestem w 10 tygodniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 07:51

6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

01.2023 - naturals

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps kupię puregon dla przyjaciółki. Skończyła jej się refundacja i szukamy pomocy. Matilda widziałam, ze już jej pisałaś, że priv ;*.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 07:34

Matilda19 lubi tę wiadomość

6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

01.2023 - naturals

• Anulas Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Dziewczyny w którym tygodniu dr Kru odstawiał Wam prolutex? Mam jeszcze 3 opakowania i zastanawiam się czy mi starczą czy będę dokupować 🤔🤔🤔. Jestem w 10 tygodniu.

Ile osób na tym forum tyle terminów odstawienia prolutexu i innych leków. Czasami nawet trudno się połapać czym kieruja sie dr.

• JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Kurde ostatnio kiepsko śpię. Myslalam, że to pod koniec ciąży się zdarza a nie w srodku😔
    Anulas ja mam to samo. Co jakiś czas nocki z bezsennością. Dzisiaj to już była masakra. A teraz chodzę skołowana.

21.09.2020 - ❤❤
  • Mad_red Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    Wiem ze są takie wiadra wiec celowo to napisałam 🤣
    To masz doktorka dzień po mnie 💁‍♀️
    Ja już mam trochę mniej wydzieliny niż w te upały 🙈 w domu chodzę bez gaci 🤦‍♀️
    My mamy komunie 13 września ale nie jadę bo to aż 400 km i nie chce ryzykować 😊

Masz rację Bąbel, też nie ryzykowalabym. Licze po cichu, że moze przesuną na przyszły rok, bo już takie słuchy chodzą.
    Mówisz, że bez gaci latasz po domu, hmm może i jest to sposób ☺️
    Trzymam kciuki za wizytę i koniecznie daj znać ☺️

Styczeń 2012 IUI nieudana
    Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
    Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
    Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
    38 l., AMH 0.35
    RZS
    14 stycznia 2020 IUI 😢
    8 luty 2020 druga IUI 😢
    23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
    rfxgqqmzdcx1nkg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do Was i do nieprzespanej nocy 🤦🏻‍♀️ Co chwile na siku, do tego zaczęłam sobie wkręcać czy jak leżę na boku to czy nie gniote dziecka 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to u Was było? Kiedy dr Kru odstawił prolutex ?

6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

01.2023 - naturals

• JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale_ks wrote:
    Dołączam do Was i do nieprzespanej nocy 🤦🏻‍♀️ Co chwile na siku, do tego zaczęłam sobie wkręcać czy jak leżę na boku to czy nie gniote dziecka 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
    Jak ja Ciebie rozumiem.... ;);)
    Ja w dodatku wkręcam sobie, że w zależności od tego na którym boku leżę, to właśnie to dziecko gniotę, ma mniej miejsca i jest bardziej poszkodowane. Jak leżę na lewym boku to wtedy czuje jak dzidziuś po lewej bardziej kopie i to samo z prawą stroną. I wtedy sobie myślę, że bardziej kopie bonsie denerwuje, że ma za mało miejsca😜😜😜🤗 no i takie roozkminy przez pół nocy;)

Glonojadek lubi tę wiadomość

21.09.2020 - ❤❤
‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ