X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana mam suwaczek, ale go nie widać, tzn. jak zjedziesz w dół to będzie widoczny;)
    No to Ty masz trochę mniej tej luteiny. Duphaston pewnie Ci lada moment odstawi, bo ja już chyba z 2 miesiace nie biorę z tego co kojarzę;)
    Norma cukru na czczo to 70-90 , jak tam Ci idą pomiary? mieścisz się w tych normach czy ciężko??
    A daj spokój z tymi zakupami, niedługo z torbami pójdę;) hehe przed chwilą zamówienie z gemini na prawie 600 zł:// a wciąż nie mam wszystkiego...

A właśnie to Ty pisałaś, że masz tą koszulę do porodu od mamy ginekolog?? którą masz? tą po 89 zł z dzianiny czy tą drugą po 79 zł z tego sztywniejszego (mam takie wrażenie) materiału?? zastanawiam się nad nią i jaki rozmiar brać? taki jak nosiłam przed ciążą? (bo tak podobno jest z. majtkami od mamyginekolog), czy większą??
    Bąbel wrote:
    Super ze Bruno zdrowo rośnie 💪🍀😍
    My już tez teraz jedziemy po 3 tygodniach 😊 a dlaczego nie masz suwaczka? 🤔
    Ja mam wizytę w piątek 🙊 ja tez cały czas jadę na luteinie ale ja mam 2 razy dziennie po 1 tabletce 💁‍♀️ I jeszcze biorę duphaston rano i wieczorem 🤦‍♀️ Ciekawe kiedy mi tez to odstawi? 🤔
    Ja mam badać cukry przez dwa tygodnie i wysłać Jej wyniki i zobaczymy co ciekawego odpisze 😊 właśnie Niezapominajka jaka masz normę na czczo wyznaczona? 🤔
    Już tyle nie kupuj bo się nie pomieścisz Hi Hi Hi ja dzisiaj kupiłam sobie walizkę + kosmetyczkę bo była wyprzedaż 🤪

Bąbel lubi tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Początkowo tak mówił, a teraz czym bliżej porodu tym zaczyna panikować i mówi: ,, no dalej zamawiaj te rzeczy i pakuj torbę jakby co bo ja nie będę wiedział co spakować/kupić itp.'' hehe;) więc powoli panika się zaczyna..;)
    Za dużo za dużo wrote:
    Dziewczyny czy u was mężowie też nie czują tego " klimatu " kupowania wyprawki . W sensie jeszcze jest czas , to zobaczymy , to się dokupi.

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mika_do wrote:
    Do pupy podobno najlepszy jest ten krem:
    https://www.aptekagemini.pl/zaspa-krem-pieluszkowy-od-1-dnia-zycia-50-ml-0078558
    Też zamierzam na początku kąpać w samej wodzie, najwyżej jak będzie skóra sucha to coś dodam...

Balios S lux jest zrobiony podobno z lepszej jakości materiałów 🤷‍♀️ i chyba ma rączkę obszytą skórą, a nie pianką (np. w wózkach Mutsy ta skóra szybko pęka)….

Antonna, ja już się nastawiłam na sierpniowe dziecko ;) całą ciążę Mały był grzeczny, u dr Sz na badaniach zawsze ładnie się ustawiał, a teraz takie cyrki mi odwala ;)
    U nas najlepszy krem do pupy to do dnia dzisiejszego mąka ziemniaczana 🤭a do kąpieli tylko płyn i szsmpon hippa, nie używamy żadnych smarowan. Syn nie miał nigdy problemów ze skórą i pediatra wiecznie mnie pyta co ja robię, że taka ładna skórę ma😂

• mika_do Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mad_red wrote:
    Przy okazji tematu podwozia, chciałam zapytać, czy Wy też macie mokre gacie non stop? Ja mam wrażenie, jakbym popuszczala i przebieram się kilka razy dziennie. Nie jest to gęsta wydzielina (wodnista), a naczytałam się, że też wody płodowe mogą się sączyć i już mam lekki stresik.

też zmieniam gacie 2-3 razy dziennie. Mam wrażenie, że ta wydzielina jest po prostu bardziej mokra. AFI cały czas w normie, więc to raczej nie wody. Dr za każdym razem pyta, czy odpływa płyn owodniowy i kiedyś jak powiedziałam, że nie wiem czy to płyn, to odpowiedział, że bym zauważyła... Teraz na samym końcu ciąży dochodzi czasem mocz, jak Mały się bardziej gimnastykuje ;p dlatego jak wychodzę "na miasto" to zakładam podpaskę

Mad_red lubi tę wiadomość

Data produkcji: 1984r.

Start: maj 2016
    09.2016 - 6tc |'|
    02.2018 - 10tc |'|
    10.2018 - 9tc |'|
    05.2019 - IUI :/
    09.2019 - ICSI - 2 mrozaki
    13.12.2019 - FET 5.1.2
    14dpt - beta 1556
    29dpt - jest serduszko ❤️

05.09.2020r. 40+6 - 3560g 56cm
    ❤️T. 👣

//AMH 5.6, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, hiperinsulinemia, NK 16,6%, Pai-1 hetero, V (r2) hetero //

02.01.2024 FET 6.3.1
    7dpt - beta 78
    9dpt - beta 172
    13dpt - beta 930
    16dpt - beta 3349
    30dpt - jest serduszko ❤️
    04.04.24 - amniopunkcja - wynik prawidłowy

//niedoczynność tarczycy, prolaktyna ok, immunologia-nie powtarzałam badań, Pai-1 hetero, V(r2) hetero//
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mad_red wrote:

Ze mnie też leci woda cały czas. Zastanawialam się ostatnio czy ja moczu nie trzymam czy co 🤦
    Dzieje mi się tak od kilku tygodni i też się naczytalam i obawialam się że to te plyny, ale Sz mówił że wody w normie więc pogodzilam się z tym.

Jak czytam ile wy już macie kupione to jestem przerażona. Ja nie mam nic. Dalej się boję

Zrobie sobie listę co wy kupujecie😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2020, 21:34

• Bąbel Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    Kochana mam suwaczek, ale go nie widać, tzn. jak zjedziesz w dół to będzie widoczny;)
    No to Ty masz trochę mniej tej luteiny. Duphaston pewnie Ci lada moment odstawi, bo ja już chyba z 2 miesiace nie biorę z tego co kojarzę;)
    Norma cukru na czczo to 70-90 , jak tam Ci idą pomiary? mieścisz się w tych normach czy ciężko??
    A daj spokój z tymi zakupami, niedługo z torbami pójdę;) hehe przed chwilą zamówienie z gemini na prawie 600 zł:// a wciąż nie mam wszystkiego...

A właśnie to Ty pisałaś, że masz tą koszulę do porodu od mamy ginekolog?? którą masz? tą po 89 zł z dzianiny czy tą drugą po 79 zł z tego sztywniejszego (mam takie wrażenie) materiału?? zastanawiam się nad nią i jaki rozmiar brać? taki jak nosiłam przed ciążą? (bo tak podobno jest z. majtkami od mamyginekolog), czy większą??
    Ok już widzę jak zjechałam niżej 🤦‍♀️
    Ja dzisiaj mierzylam 10 dzień cukry 4 razy dziennie to mam przekroczenie 8 razy na 40 pomiarów najwiecej rano bo 4 razy ale widzę ze z dnia na dzień jest coraz lepiej 😊
    To coś Ty za te 600 zł zamawiała? 🤔
    Ja wzięłam granatowa i grafitowa czyli ta i ta i wzięłam największy rozmiar bo ja już byłam wielka przed ciąża a teraz koleżanka mówiła mi ze brzuch jeszcze raz tyle urośnie 🙈

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już na szczęście schodzę z duphastonu, ten tydzień jeszcze po jednej tabletce na dobre i zostanę na samej luteinie 2 x1🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2020, 22:17

Bąbel lubi tę wiadomość

• Bąbel Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena93 wrote:
    Ja już na szczęście schodzę z duphastonu, ten tydzień jeszcze po jednej tabletce na dobre i zostanę na samej luteinie 2 x1🙂
    Ale masz fajnie ciekawe kiedy mi odstawi? 🤔

f3c5740a8e.png
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mad_red wrote:
    Hehe, śmiej się Babel, ale jest takie specjalne wiadro do kąpania, tylko drogie jak cholera,że niby Bobo czuję sie w niej jak w macicy- tak mówią Ci co wymyślili.

Wizyta u dottore w sobotę bo 9:00. Tym razem mam tylko badać siuski. Przy okazji tematu podwozia, chciałam zapytać, czy Wy też macie mokre gacie non stop? Ja mam wrażenie, jakbym popuszczala i przebieram się kilka razy dziennie. Nie jest to gęsta wydzielina (wodnista), a naczytałam się, że też wody płodowe mogą się sączyć i już mam lekki stresik. Poza tym samopoczucie Ok,waga ciut drgnęła w górę, więc spodziewam się opr od doktorka 😁
    A w niedzielę dla rozrywki idę na komunię do bratanicy i mam stresa, bo kościół malutki i zastanawiam się czy nie przeczekać na zewnątrz.

Niezapominajka, super że wszystko ok. Oby tak dalej 🍀🍀🍀🤞🤞🤞💚💚💚
    Wiem ze są takie wiadra wiec celowo to napisałam 🤣
    To masz doktorka dzień po mnie 💁‍♀️
    Ja już mam trochę mniej wydzieliny niż w te upały 🙈 w domu chodzę bez gaci 🤦‍♀️
    My mamy komunie 13 września ale nie jadę bo to aż 400 km i nie chce ryzykować 😊

f3c5740a8e.png
  • Martynkowo Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak się ustawia suwaczek?
    Trzeba mieć konto premium? 🙈

Ogarnelam 😂😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2020, 22:52

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowa a ty już masz suwaczek.

Chyba tylki ja tu poza duphastonem biorę jeszcze prolutex🤦🤦🤦 Mialam nadzieje, że może 11.09 na wizycie mi już odstawi, ale skoro tak długo bierzecie lutinus to pewnie będę musiała przy nim jeszcze zostac😪

• Anulas Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 03:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ostatnio kiepsko śpię. Myslalam, że to pod koniec ciąży się zdarza a nie w srodku😔

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w którym tygodniu dr Kru odstawiał Wam prolutex? Mam jeszcze 3 opakowania i zastanawiam się czy mi starczą czy będę dokupować 🤔🤔🤔. Jestem w 10 tygodniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 07:51

6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

01.2023 - naturals

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps kupię puregon dla przyjaciółki. Skończyła jej się refundacja i szukamy pomocy. Matilda widziałam, ze już jej pisałaś, że priv ;*.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 07:34

Matilda19 lubi tę wiadomość

6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

01.2023 - naturals

• Anulas Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Dziewczyny w którym tygodniu dr Kru odstawiał Wam prolutex? Mam jeszcze 3 opakowania i zastanawiam się czy mi starczą czy będę dokupować 🤔🤔🤔. Jestem w 10 tygodniu.

Ile osób na tym forum tyle terminów odstawienia prolutexu i innych leków. Czasami nawet trudno się połapać czym kieruja sie dr.

• JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Kurde ostatnio kiepsko śpię. Myslalam, że to pod koniec ciąży się zdarza a nie w srodku😔
    Anulas ja mam to samo. Co jakiś czas nocki z bezsennością. Dzisiaj to już była masakra. A teraz chodzę skołowana.

21.09.2020 - ❤❤
  • Mad_red Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    Wiem ze są takie wiadra wiec celowo to napisałam 🤣
    To masz doktorka dzień po mnie 💁‍♀️
    Ja już mam trochę mniej wydzieliny niż w te upały 🙈 w domu chodzę bez gaci 🤦‍♀️
    My mamy komunie 13 września ale nie jadę bo to aż 400 km i nie chce ryzykować 😊

Masz rację Bąbel, też nie ryzykowalabym. Licze po cichu, że moze przesuną na przyszły rok, bo już takie słuchy chodzą.
    Mówisz, że bez gaci latasz po domu, hmm może i jest to sposób ☺️
    Trzymam kciuki za wizytę i koniecznie daj znać ☺️

Styczeń 2012 IUI nieudana
    Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
    Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
    Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
    38 l., AMH 0.35
    RZS
    14 stycznia 2020 IUI 😢
    8 luty 2020 druga IUI 😢
    23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
    rfxgqqmzdcx1nkg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do Was i do nieprzespanej nocy 🤦🏻‍♀️ Co chwile na siku, do tego zaczęłam sobie wkręcać czy jak leżę na boku to czy nie gniote dziecka 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to u Was było? Kiedy dr Kru odstawił prolutex ?

6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

01.2023 - naturals

• JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale_ks wrote:
    Dołączam do Was i do nieprzespanej nocy 🤦🏻‍♀️ Co chwile na siku, do tego zaczęłam sobie wkręcać czy jak leżę na boku to czy nie gniote dziecka 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
    Jak ja Ciebie rozumiem.... ;);)
    Ja w dodatku wkręcam sobie, że w zależności od tego na którym boku leżę, to właśnie to dziecko gniotę, ma mniej miejsca i jest bardziej poszkodowane. Jak leżę na lewym boku to wtedy czuje jak dzidziuś po lewej bardziej kopie i to samo z prawą stroną. I wtedy sobie myślę, że bardziej kopie bonsie denerwuje, że ma za mało miejsca😜😜😜🤗 no i takie roozkminy przez pół nocy;)

Glonojadek lubi tę wiadomość

21.09.2020 - ❤❤
‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ