🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochana mam suwaczek, ale go nie widać, tzn. jak zjedziesz w dół to będzie widoczny;)
No to Ty masz trochę mniej tej luteiny. Duphaston pewnie Ci lada moment odstawi, bo ja już chyba z 2 miesiace nie biorę z tego co kojarzę
Norma cukru na czczo to 70-90 , jak tam Ci idą pomiary? mieścisz się w tych normach czy ciężko??
A daj spokój z tymi zakupami, niedługo z torbami pójdęhehe przed chwilą zamówienie z gemini na prawie 600 zł
/ a wciąż nie mam wszystkiego...
A właśnie to Ty pisałaś, że masz tą koszulę do porodu od mamy ginekolog?? którą masz? tą po 89 zł z dzianiny czy tą drugą po 79 zł z tego sztywniejszego (mam takie wrażenie) materiału?? zastanawiam się nad nią i jaki rozmiar brać? taki jak nosiłam przed ciążą? (bo tak podobno jest z. majtkami od mamyginekolog), czy większą??Bąbel wrote:Super ze Bruno zdrowo rośnie 💪🍀😍
My już tez teraz jedziemy po 3 tygodniach 😊 a dlaczego nie masz suwaczka? 🤔
Ja mam wizytę w piątek 🙊 ja tez cały czas jadę na luteinie ale ja mam 2 razy dziennie po 1 tabletce 💁♀️ I jeszcze biorę duphaston rano i wieczorem 🤦♀️ Ciekawe kiedy mi tez to odstawi? 🤔
Ja mam badać cukry przez dwa tygodnie i wysłać Jej wyniki i zobaczymy co ciekawego odpisze 😊 właśnie Niezapominajka jaka masz normę na czczo wyznaczona? 🤔
Już tyle nie kupuj bo się nie pomieścisz Hi Hi Hi ja dzisiaj kupiłam sobie walizkę + kosmetyczkę bo była wyprzedaż 🤪Bąbel lubi tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udanajest serduszko❤️✊😊
-
Początkowo tak mówił, a teraz czym bliżej porodu tym zaczyna panikować i mówi: ,, no dalej zamawiaj te rzeczy i pakuj torbę jakby co bo ja nie będę wiedział co spakować/kupić itp.'' hehe;) więc powoli panika się zaczyna..Za dużo za dużo wrote:Dziewczyny czy u was mężowie też nie czują tego " klimatu " kupowania wyprawki . W sensie jeszcze jest czas , to zobaczymy , to się dokupi.starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udanajest serduszko❤️✊😊
-
mika_do wrote:Do pupy podobno najlepszy jest ten krem:
https://www.aptekagemini.pl/zaspa-krem-pieluszkowy-od-1-dnia-zycia-50-ml-0078558
Też zamierzam na początku kąpać w samej wodzie, najwyżej jak będzie skóra sucha to coś dodam...
Balios S lux jest zrobiony podobno z lepszej jakości materiałów 🤷♀️ i chyba ma rączkę obszytą skórą, a nie pianką (np. w wózkach Mutsy ta skóra szybko pęka)….
Antonna, ja już się nastawiłam na sierpniowe dzieckocałą ciążę Mały był grzeczny, u dr Sz na badaniach zawsze ładnie się ustawiał, a teraz takie cyrki mi odwala
-
Mad_red wrote:Przy okazji tematu podwozia, chciałam zapytać, czy Wy też macie mokre gacie non stop? Ja mam wrażenie, jakbym popuszczala i przebieram się kilka razy dziennie. Nie jest to gęsta wydzielina (wodnista), a naczytałam się, że też wody płodowe mogą się sączyć i już mam lekki stresik.
też zmieniam gacie 2-3 razy dziennie. Mam wrażenie, że ta wydzielina jest po prostu bardziej mokra. AFI cały czas w normie, więc to raczej nie wody. Dr za każdym razem pyta, czy odpływa płyn owodniowy i kiedyś jak powiedziałam, że nie wiem czy to płyn, to odpowiedział, że bym zauważyła... Teraz na samym końcu ciąży dochodzi czasem mocz, jak Mały się bardziej gimnastykuje ;p dlatego jak wychodzę "na miasto" to zakładam podpaskę
Mad_red lubi tę wiadomość
Data produkcji: 1984r.
Start: maj 2016
09.2016 - 6tc |'|
02.2018 - 10tc |'|
10.2018 - 9tc |'|
05.2019 - IUI
09.2019 - ICSI - 2 mrozaki
13.12.2019 - FET 5.1.2
14dpt - beta 1556
29dpt - jest serduszko ❤️
05.09.2020r. 40+6 - 3560g 56cm
❤️T. 👣
//AMH 5.6, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, hiperinsulinemia, NK 16,6%, Pai-1 hetero, V (r2) hetero //
02.01.2024 FET 6.3.1
7dpt - beta 78
9dpt - beta 172
13dpt - beta 930
16dpt - beta 3349
30dpt - jest serduszko ❤️
04.04.24 - amniopunkcja - wynik prawidłowy
//niedoczynność tarczycy, prolaktyna ok, immunologia-nie powtarzałam badań, Pai-1 hetero, V(r2) hetero// -
Mad_red wrote:
Ze mnie też leci woda cały czas. Zastanawialam się ostatnio czy ja moczu nie trzymam czy co 🤦
Dzieje mi się tak od kilku tygodni i też się naczytalam i obawialam się że to te plyny, ale Sz mówił że wody w normie więc pogodzilam się z tym.
Jak czytam ile wy już macie kupione to jestem przerażona. Ja nie mam nic. Dalej się boję
Zrobie sobie listę co wy kupujecie😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2020, 21:34
Mad_red lubi tę wiadomość
-
niezapominajka12345 wrote:Kochana mam suwaczek, ale go nie widać, tzn. jak zjedziesz w dół to będzie widoczny;)
No to Ty masz trochę mniej tej luteiny. Duphaston pewnie Ci lada moment odstawi, bo ja już chyba z 2 miesiace nie biorę z tego co kojarzę
Norma cukru na czczo to 70-90 , jak tam Ci idą pomiary? mieścisz się w tych normach czy ciężko??
A daj spokój z tymi zakupami, niedługo z torbami pójdęhehe przed chwilą zamówienie z gemini na prawie 600 zł
/ a wciąż nie mam wszystkiego...
A właśnie to Ty pisałaś, że masz tą koszulę do porodu od mamy ginekolog?? którą masz? tą po 89 zł z dzianiny czy tą drugą po 79 zł z tego sztywniejszego (mam takie wrażenie) materiału?? zastanawiam się nad nią i jaki rozmiar brać? taki jak nosiłam przed ciążą? (bo tak podobno jest z. majtkami od mamyginekolog), czy większą??
Ja dzisiaj mierzylam 10 dzień cukry 4 razy dziennie to mam przekroczenie 8 razy na 40 pomiarów najwiecej rano bo 4 razy ale widzę ze z dnia na dzień jest coraz lepiej 😊
To coś Ty za te 600 zł zamawiała? 🤔
Ja wzięłam granatowa i grafitowa czyli ta i ta i wzięłam największy rozmiar bo ja już byłam wielka przed ciąża a teraz koleżanka mówiła mi ze brzuch jeszcze raz tyle urośnie 🙈
niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mad_red wrote:Hehe, śmiej się Babel, ale jest takie specjalne wiadro do kąpania, tylko drogie jak cholera,że niby Bobo czuję sie w niej jak w macicy- tak mówią Ci co wymyślili.
Wizyta u dottore w sobotę bo 9:00. Tym razem mam tylko badać siuski. Przy okazji tematu podwozia, chciałam zapytać, czy Wy też macie mokre gacie non stop? Ja mam wrażenie, jakbym popuszczala i przebieram się kilka razy dziennie. Nie jest to gęsta wydzielina (wodnista), a naczytałam się, że też wody płodowe mogą się sączyć i już mam lekki stresik. Poza tym samopoczucie Ok,waga ciut drgnęła w górę, więc spodziewam się opr od doktorka 😁
A w niedzielę dla rozrywki idę na komunię do bratanicy i mam stresa, bo kościół malutki i zastanawiam się czy nie przeczekać na zewnątrz.
Niezapominajka, super że wszystko ok. Oby tak dalej 🍀🍀🍀🤞🤞🤞💚💚💚
To masz doktorka dzień po mnie 💁♀️
Ja już mam trochę mniej wydzieliny niż w te upały 🙈 w domu chodzę bez gaci 🤦♀️
My mamy komunie 13 września ale nie jadę bo to aż 400 km i nie chce ryzykować 😊Mad_red lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a jak się ustawia suwaczek?
Trzeba mieć konto premium? 🙈
Ogarnelam 😂😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2020, 22:52
13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
Dziewczyny w którym tygodniu dr Kru odstawiał Wam prolutex? Mam jeszcze 3 opakowania i zastanawiam się czy mi starczą czy będę dokupować 🤔🤔🤔. Jestem w 10 tygodniu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 07:51
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
01.2023 - naturals
Ps kupię puregon dla przyjaciółki. Skończyła jej się refundacja i szukamy pomocy. Matilda widziałam, ze już jej pisałaś, że priv ;*.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 07:34
Matilda19 lubi tę wiadomość
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
01.2023 - naturals
Martynkowo wrote:Dziewczyny w którym tygodniu dr Kru odstawiał Wam prolutex? Mam jeszcze 3 opakowania i zastanawiam się czy mi starczą czy będę dokupować 🤔🤔🤔. Jestem w 10 tygodniu.
Ile osób na tym forum tyle terminów odstawienia prolutexu i innych leków. Czasami nawet trudno się połapać czym kieruja sie dr. -
Bąbel wrote:Wiem ze są takie wiadra wiec celowo to napisałam 🤣
To masz doktorka dzień po mnie 💁♀️
Ja już mam trochę mniej wydzieliny niż w te upały 🙈 w domu chodzę bez gaci 🤦♀️
My mamy komunie 13 września ale nie jadę bo to aż 400 km i nie chce ryzykować 😊
Masz rację Bąbel, też nie ryzykowalabym. Licze po cichu, że moze przesuną na przyszły rok, bo już takie słuchy chodzą.
Mówisz, że bez gaci latasz po domu, hmm może i jest to sposób ☺️
Trzymam kciuki za wizytę i koniecznie daj znać ☺️Styczeń 2012 IUI nieudana
Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
38 l., AMH 0.35
RZS
14 stycznia 2020 IUI 😢
8 luty 2020 druga IUI 😢
23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
-
nick nieaktualny
-
A jak to u Was było? Kiedy dr Kru odstawił prolutex ?13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
01.2023 - naturals
Ale_ks wrote:Dołączam do Was i do nieprzespanej nocy 🤦🏻♀️ Co chwile na siku, do tego zaczęłam sobie wkręcać czy jak leżę na boku to czy nie gniote dziecka 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Ja w dodatku wkręcam sobie, że w zależności od tego na którym boku leżę, to właśnie to dziecko gniotę, ma mniej miejsca i jest bardziej poszkodowane. Jak leżę na lewym boku to wtedy czuje jak dzidziuś po lewej bardziej kopie i to samo z prawą stroną. I wtedy sobie myślę, że bardziej kopie bonsie denerwuje, że ma za mało miejsca😜😜😜🤗 no i takie roozkminy przez pół nocy;)Glonojadek lubi tę wiadomość
21.09.2020 - ❤❤