SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Perl Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    RedLady, trądzik zazwyczaj ma takie białe diody na końcu, wygląda jak typowy trądzik u nastolatka i pojawia się głównie na twarzy, czole. Alergia to mogą być krostki z takim rumieniem dookoła lub suche placki. Najczęściej na policzkach, uszach (za uszami) i czasem na ciele. Ale to tylko przykład, a w rzeczywistości to różnie bywa... Chociaż jak dla mnie, to trądzik raczej charakterystyczny jest. U nas właśnie się zaczyna, już pół czoła zsypane :/

Ja nic nie podaję i nie zamierzam. Trzymam się wersji, że to niedojrzałość układu pokarmowego i trzeba przeczekać. Masaż czasem nam pomaga, podegnę nóżki i bąki wychodzą. Wczoraj stękała i prężyła się ze 2h wieczorem, ale znów jak wzięłam na ręce, to aniołek. Może to nie kwestia problemów z brzuszkiem jednak. Takie małe dzieci wydają dziwne jęki i stęki i to całkowicie normalne w końcu.

My walczymy z mega odparzeniem :( Już nie wiem co robić, chyba tylko pediatra nam został... Już ze 4 dni nie schodzi, wygląda koszmarnie. Porzuciłam chusteczki, maści, stosuję tylko wodę i mąkę ziemniaczaną i dalej bez zmian... Masakra. Tysia w ogóle nie miała takiej sytuacji :(

polkosia sprobuj masc z pięciornika. nam pomogla na mega odparzenie.

polkosia lubi tę wiadomość

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak poznać u noworodka pieśniawki? Miała któraś z tym do czynienia?

Baranosiu, że tak zapytam, jak tam się ma u Ciebie sprawa "2"?

860ij44j7wrm669z.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 13:46

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia na szczęście już jest ok. W akcie desperacji kupiłam czopki glicerynowe i czopki na hemoroidy ale nie zdążyłam użyć. Zaczęłam więcej pić płynów, jem jabłka, jogurty i wypróżniam się codziennie. Nie ma bólu, stolce nie są już tak zbite i nie pękam już podczas wypróżniania. Przeczytałam cały Internet i byłam już przekonana że mam szczelinę odbytu a nie hemoroidy. Zaczęłam też pić 1x dziennie koper włoski i 1x dziennie rumianek. Teraz nawet wcinam czekoladę i załatwiam się normalnie. A jak u Ciebie?

Martusiazabka lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png

Wysłany: 11 stycznia 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie właśnie bez zmian. Codziennie jem mleko, jabłka, pije dużo wody a z ciepłych to tylko zieloną herbatę. Jak mam ochotę coś przegryźć to wybieram biszkopty albo zwykle herbatniki. Wydały mi się najbardziej lekkostrawne. Od wczoraj pije tez herbatkę (niby na laktację), ale zawiera koper, anyż, melisę i inne zioła. Jest obrzydliwa :-/ Kupiłam sobie też herbatkę na zaparcia, ale jeszcze jej nie próbowałam. Czopki glicerynowe tez mam, ale użyłam do tej pory tylko 1, jakoś chyba 5 dni po porodzie jak wogole nie mogłam się wypróżniać i szwy strasznie mnie bolały. Teraz chodzę raz na 2-3 dni. Ale nadal ból straszny. Czuje normalnie jak mnie tam rozrywa, a potem podcieram się z krwią. Chyba umowie się do gina na kontrolę po 6 tygodniach połogu i z nim o tym pogadam, bo niby jak byłam na IP jak mi szwy potrzaskaly to lekarz mówił ze to nie hemoroidy tylko ciągnie tak mięsień od szycia. Ale coś mi się nie wydaje ze miał rację... Tak czy inaczej chyba pójdę żeby lekarz to obejrzał

860ij44j7wrm669z.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka spróbuj lupine babki jajowatej albo siemię. Jedno i drugie się zalewa woda i pije jak się trochę namoczy.
    To zwiększa objętość kupki i powoduje że przeslizga się lepiej. Kupka regularnie i wychodzi bez cisniecia. Tez mam hemoroida po ciąży i szwy nie pozwalały cisnac, a po tym nie potrzeba.

Martusiazabka, Cudek 2 lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia poczytaj o tej szczelinie odbytu być może to to Cię dopadło. Proktis M czopki są na to polecane lub maść

Martusiazabka lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ostatnio mam podobnie z dwójeczką. Do tej pory wszystko było ok po porodzie, załatwiałam się bez problemu, a nagle od paru dni mnie boli, pęka i piecze przy robieniu no i wyszedł mi mega duży hemoroid, na zewnątrz, wyczuwam go podczas mycia, a do tej pory myślałam, że to jakieś pozostałości po szwie. Tylko, że ja mało wody piję, owoców nie jem, warzyw jak na lekarstwo. Jem same śmieciowe rzeczy ostatnio, ciasta, babeczki, czipsy, mrożone zapiekanki... :(

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• RedLady Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, dzięki za wskazówki :) A więc wychodzi na to, że na nosku ma trądzik, bo są właśnie takie białe wypryski. Za to na policzkach to już coś innego, bo ma takie krostki, które podczas karmienia dostają czerwonej otoczki, ale tylko na policzku, który jest podtrzymywany podczas karmienia. Po jakimś czasie te czerwone otoczki znikają. Będę obserwować jak co to za tydzień dopytam pediatrę :)

polkosia lubi tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty, jak po tej wizycie?

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Wam :) daaawno mnie tu nie było. ale już jakoś się ogarnęłam życiowo i postaram się chociaż raz dziennie (czy też nocnie) do Was zaglądać.
    maly ma juz 65 cm i wazy 5,6 kg :D. dnie mijaja tak samo czyli sen od 21 do 7, z jedną lub dwoma pobudkami na karmienie, zabawa, znudzenie, marudzenie, jedna drzemka, znow to samo, kapiel, sen. gdzie staralam sie karmic mieszanie, tak teraz karmimy tylko mm. udawalo mi sie sciagac pokarm moze z 3-4 razy dziennie :/
    widzialam ze byl temat kropelek. my dajemy delicol, dzieki niemu kupki ida bezproblemowo. oraz sab simplex. bez niego byl kosmos. espumisan nie dzialal, za to przy nim byly kosmiczne zaparcia. bobotic tez do dupy, mimo zwiekszonej dawki.
    maly ma jakies wypryski na polikach i brodzie, ktore zmienily sie w sucha czerwona skorupe i go ewidentnie denerwuje/boli. poki co mamy smarowac mascia i pojawic sie u dermatologa na kontroli za 3 tygodnie...
    dalej korzystajac z tego ze maly spi lece sie wykapac.
    caluski dla Was i Waszych malenstw.
    a, uzupelnijcie tabelke google z pierwszej strony :p

Szczęśliwa Mamusia, Martusiazabka, baranosia, Cudek 2 lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze okruszki mają jakieś zabaweczki którymi wykazują zainteresowanie?

tb738ribfs156aj0.png

Wysłany: 11 stycznia 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerretenshi, gdzieś Ty się podziewała??? Ale Cię wcięło :-D
    Fajnie ze Piotruś tak szybko rośnie. Juz kawał chłopa z niego :-)
    Zdradź mi co oznacza "zabawa" z miesięcznym bobasem? Może ja jakaś tępa jestem, ale do tej pory nie wiem co poza noszeniem, gadaniem, pokazywaniem świata, można robić z takim maluchem:-/ masz jakieś swoje sposoby?
    wpadaj do nas częściej :-)

860ij44j7wrm669z.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 16:26

Szczęśliwa Mamusia, milky_way lubią tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś dzień pełen gości od rana jedni wchodzą drudzy wychodzą. Mały dopiero padł po 17 a powinien o 15 ale goście mu nie dali ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę słabo widać ale może uda Wam się ocenić co to za krostki

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea6e65f061d5.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 20:15

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj probowalam z taką małą pluszową maskotką-slimakiem, z dzwoneczkiem w srodku, więc pierwszy raz wodziła oczkami i patrzyła co to. I tyle.
    Raz probowalam z karuzelką ale za wczesnie chyba i sie rozpłakała, pewnie sie wystraszyła co to miga i sie kręci i swieci :)
    Tyle z zabaw :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 20:25

• Koska 88 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Branosia mi to wyglada na potowki. Robi sie więcej lub bardziej intensywnie po przytulaniu do piersi lub jak sie złości i sie zgrzeje?
    Micha,linka szczepionkę bardzo ładnie zniosła. Spała dużo :)
    My teraz spróbujemy bobotic i dicoflor. Kupki i baczki tez śmierdzące i przerżnie sie zeby je wypchnąć.
    Widzę juz ze pieluszki babydream nie sa najlepsze. Mała zaczyna czerwienić sie na pipi. Teraz spróbujemy dady. Resztę pampersow zostawiam na noc i wyjazdy.

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michalina juz lubi piszczące i grzechoczące zabawki ale skupia sie na nich na jakieś 5 min.

bl9cvcqgs911kctx.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koska jest tak jak piszesz! Ale czy potówki nie powinny być na całym ciele?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ma za uszami i we włosach i moja siostra mówi, ze to potowki. Z drugiej strony akurat tam Michalinka sie najbardziej poci

baranosia lubi tę wiadomość

bl9cvcqgs911kctx.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może któraś zna się na dziczyźnie? Mąż mi przyniósł żeberka i nie wiem jak się za nie zabrać :/

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 1183 1184 1185 1186 1187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ