Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Fuksja a jakie mieliście objawy?
Kurde podaję małemu espumisan już 2tyg. W dzień jeszcze jest w miarę choć podczas kupy pręży się i aż robi czasem cały czerwony. Ale najgorzej jest rano. Przeważnie od 5 do 8 jest walka. Nie może zrobić kupy jak wcześniej spał po 3h to od 5 budzi się co godzinę bo męczy go ta kupa.
Dodatkowo zauważyłam że podczas karmienia słychać jak mu się przelewa w brzuchu, jego kupy i gazy są nieprzyjemnego zapachu. Je strasznie łapczywie, łyka przy tym dużo powietrza.
Zastanawiam się czy nie podjąć próby podawania delicolu żeby sprawdzić czy będzie lepiej. Czy jeśli bym podawała delicol to espumisan trzeba odstawić?
Iva79 lubi tę wiadomość

-
Ja zauważyłam że po espunisanie jest jeszcze gorzej odstawilam i mam wrażenie że jest lepiej. Zmienię chyba na ten niemiecki specyfik. Baranosia wydaje mi się że chyba dwóch leków na jedno schorzenie raczej nie można takiemu maleństwu podawać. Jednak mogę się mylić.
Jeśli chodzi o aspirator do noska to fajny choć muzę nauczyć się z niego korzystać. Mała się bardzo buntuje przy czyszczeniu nosa
-
Dziewczyny a moja nic nie bierze na kolki i kupki, pierdki wychodzą łatwo. Raz się nam zdążyło że się prezyla, ale wtedy termoforek na brzuszek i rowerek nóżkami pomógł w 15 min.
Może spróbujcie bo ja pije codzień herbatkę koperkowa i 2xdziennie pije lupine babki jajowatej żebym sama nie miała zaparć bo ponoć to się na dziecko przenosi. -
Mój kikut ma już 30 lat i nic się z nim nie dzieje więc i ja zostawiam dla córki

Polkosia pampers powinien Ci podziękować za promocję,ja też kupiłam starą wersję,inne pampersy powiduja od razu czerwona pupke.
A my po pierwszej kontroli u lekarza,mała w dwa tyg.przybrała 290 G i wazymy 3220
Szczęśliwa Mamusia, polkosia lubią tę wiadomość
-
Ja daje delicol. Objawy takie same jak u ciebie baranosiu. Je łapczywie, słychać jak powietrze łyka, nie raz się aż zakrztusi. W brzuszku mu się przelewa. Kupy robi ładne. Ale pręży się i stęka jak nie może się wypierdzieć. Na początku tylko masowalismy brzuszek i ćwiczenia nogami. Jak poszły bąki to dziecko jak aniołek. I przy okazji wizyty u pediatry zapytałam o to. Powiedziała że espumisan jest od 1 miesiąca życia (mały miał wtedy 2 tygodnie), ale w razie dużej potrzeby można dać. Aczkolwiek żeby spróbować ten delicol bo jeśli to nietolerancja laktozy to to jest lepsze. I rzeczywiście nam pomaga. Rozkłada laktozę na cukier i dzięki temu łatwiej i lepiej przyswajalne robi się mleko. Espumisan40 dawałam przez jakieś 3 czy 4 dni jak mi się tamto skończyło po 6 kropelek co karmienie (zamówiłam w aptece internetowej i przesyłka szła tydzień), ale moim zdaniem nic nie daje. Żadnych efektów nie było. Poprostu zero. Co więcej, miałam wrażenie ze małego bardziej brzuch boli i rzadziej robił kupy. Jak odstawiłam i wróciliśmy do delicolu to od razu lepiej. Ale nie polecam ani nie odradzam. Podobno bobotic tez jest bardzo dobry. Poprostu na jedno dziecko działa to a na inne coś innego. Trzeba próbować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 10:51
milky_way lubi tę wiadomość

-
Kolejna noc i 6h snu
Moje geny, późno zasypia ale długo śpi
I niech już przyjdzie wiatr, bo przez ten smog nigdzie nie wychodzimy 
Dziewczyny, a czy wiecie jak rozróżnić trądzik od wysypki z powodu alergii czy nietolerancji?
Izieth lubi tę wiadomość

-
A czy równocześnie można... Chyba można bo to dwa różne leki. Oba działają inaczej u wpływają na co innego. Delicol rozbija laktazę, a symetykon niby pomaga w wydalaniu gazów. Ale nie wiem czy ma to jakikolwiek sens. Skąd będziesz wiedzieć który lek pomaga? A faszerować dziecko od małego dużą ilością leków to chyba bez sensu?

-
RedLady, trądzik zazwyczaj ma takie białe diody na końcu, wygląda jak typowy trądzik u nastolatka i pojawia się głównie na twarzy, czole. Alergia to mogą być krostki z takim rumieniem dookoła lub suche placki. Najczęściej na policzkach, uszach (za uszami) i czasem na ciele. Ale to tylko przykład, a w rzeczywistości to różnie bywa... Chociaż jak dla mnie, to trądzik raczej charakterystyczny jest. U nas właśnie się zaczyna, już pół czoła zsypane

Ja nic nie podaję i nie zamierzam. Trzymam się wersji, że to niedojrzałość układu pokarmowego i trzeba przeczekać. Masaż czasem nam pomaga, podegnę nóżki i bąki wychodzą. Wczoraj stękała i prężyła się ze 2h wieczorem, ale znów jak wzięłam na ręce, to aniołek. Może to nie kwestia problemów z brzuszkiem jednak. Takie małe dzieci wydają dziwne jęki i stęki i to całkowicie normalne w końcu.
My walczymy z mega odparzeniem
Już nie wiem co robić, chyba tylko pediatra nam został... Już ze 4 dni nie schodzi, wygląda koszmarnie. Porzuciłam chusteczki, maści, stosuję tylko wodę i mąkę ziemniaczaną i dalej bez zmian... Masakra. Tysia w ogóle nie miała takiej sytuacji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 10:56
RedLady lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Dzięki dziewczyny chyba podejmę próbę odstawienia espumisanu i wprowadzę delicol.
Martusia a ile raz i ile kropel tego delicolu podajesz?
RedLady mój mały ma krostki i właśnie nie wiem czy to potówki, trądzik czy jakaś alergiaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 10:58

-
Tam na ulotce masz rozpiskę, bo to się daje podług wieku dziecka. Ja daje tą dolną granicę. Teraz Mikołaj ma ponad miesiąc to daje po 9 kropelek co każde karmienie jak je normalnie co 3h. Ale jak czasem po godzinie juz krzyczy ze głodny to nie daję. Dopiero do następnego karmienia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 11:10
baranosia lubi tę wiadomość

-
Baranosiu, tutaj masz ulotkę
https://www.doz.pl/apteka/p51666-Delicol_krople_dla_niemowlat_15_ml
Popatrz u siebie w aptekach, ale rozbieżność cenowa jest mega. W aptece którą zawsze uważałam za tanią mają po 40zl, w innej znalazłam po 22zl, a teraz ostatnio zamawiałam tutaj
http://www.aleleki.pl/produkt/1273-delicol-na-kolke-dla-niemowlat-krople-15-ml.html
Bo brałam jeszcze inne rzeczy i wyszło mnie najtaniej, po 17,60zl
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 11:08
baranosia lubi tę wiadomość

-
Słyszałam o tej maści pośladkowej. Jeszcze dziś dam szansę Metanium, bo koleżanka pożyczyła niewykończoną tubkę. Ma zupełnie inny skład niż te z aptek, im podobno pomogła przy krwistych wybroczynach, więc już naprawdę ostro było
U nas aż tak źle nie jest.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 12:58
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH