X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michalinka kąpiel uwielbia od samego początku :) u mnie w pokoju świeca sie cottonball wiec dają półmrok. Ja w ciazy mialam u dentysty znieczulenie, ktore można i myśle, ze przy kp tez je można stosować. Ostatnio mamy problem z zasypianiem. Widać, że jest zmęczona azamiast zasnąć zaczyna płakać. Jak ja zazdroszczę mamom, którym dzieci zasypiają podczas zabawy na macie albo patrzenia na karuzele. Moja jak jest zmęczona to zaczyna marudzić i jesli nie zabiorę jej z maty albo nie wyłącze karuzeli to zaczyna sie płacz. Próbowałam kilka dni usypiać ja w lozeczku. 3 razy sie w miarę udało ale wczoraj po 2,5h sie poddałam. Widziałam, ze jest na maksa zmęczona i nie potrafiła sobie juz poradzić z usnieciem wiec uspilam ja w wózku. A i to usypianie w lozeczku to więcej na rękach niz w lozeczku. Polezala 15 min potem 15 min marudzenia i płacz. Usypiała i tak u mnie rękach tyle, ze łatwiej dała sie odłożyć. Macie jakiś patent na usypianie? Oprócz wombee -moja nie da sie otulić.

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koska ja ostatnio czytałam artykuł znanego pediatry oraz psychologa amerykańskiego. U malutkich dzieci jest tak, że im bardziej zmęczone, tym trudniej położyć go spać. Ja też miałam ten problem na początku, a okazało się, że go za bardzo stymulowałam, w rezultacie prowadząc do zbyt dużego zmęczenia a przez to nie chciał iść spać. Płakał, marudził, widać że zmęczony był a nie mógł zasnąć. Teraz robię tak, że jak widzę pierwsze oznaki zmęczenia (ziewanie, tarcie oczu, trzymanie się za uszki czy intensywne przeciąganie się) to kończę zabawę z nim i od razu zaczynam kłaść spać. Owijam w otulacz, smoczek, biały szum i dziecko śpi w ciągu 5 minut. W nocy robię tak samo. Nie przetrzymuje małego nie dłużej niż godzinę od pobudki.
    Notuj sobie czas pobudki córki i nie dopuść, żeby była aktywna nie dłużej niż 2 godziny w dzień i godzinę w nocy. Poszukaj w necie na ten temat.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Koska 88 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita noc nie jest problemem bo mamy tylko pobudkę 15-20 min na cycka. Tez czytałam, ze jak jest za bardzo zmęczone to nie zaśnie i zwykle po 1-1,5h ja staram sie uśpić bo juz zaczyna ziewać. I nie wiem czy nie robię tego za szybko i ona sie wtedy zaczyna wkurzać i nie moze zasnąć :/ zanim zaczęłam zwracać uwagę na oznaki zmęczenia to usypianie na drzemki szło nam łatwiej. Pierwsze nocne to zawsze była masakra.

bl9cvcqgs911kctx.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koska nie pomogę u mnie codziennie na noc zasypia przy cycku

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Ja czytałam gdzies, ze zapalone światło w nocy zaburza równowagę hormonalna w organizmie i potem dzidziuś może mieć problemy ze snem. Ja z Hanią miałam lampkę przez pierwsze 2-3 tygodnie. Z Zosią tylko ze trzy pierwsze noce po wyjściu ze szpitala.
    Co więcej, zauważyłam, ze jak jest ciemno to nawet jak Zosię wybudzi brzuszek to zaraz zasypia, przy świetle to już koniec spania.
    A tak właściwie to po co Ci to światło? :) przecież jakby coś się działo to zawsze możesz zapalić :)

My tak samo, totalna ciemność. I faktycznie Matylda się nie wybudza wtedy i je na śpiocha, a jak się lampkę zapali, bo zmieniam pieluchę, to od razu oczy otwiera i dłużej potem zasypia.

Całkowita ciemność jest ważna dla odpowiedniego wytwarzania melatoniny.

Nie mierzyłam głowy, ale sporo urosła, bo już druga czapka za mała.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak mierzycie tą głowę?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U lekarza mierzyli.

• Nita Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    A jak mierzycie tą głowę?
    U lekarza mierzą główkę, sprawdzają wagę i długość przed szczepionkami. U nas dokładnie w 8 tygodniu sprawdzane. U ciebie też powinni. Przecież trzeba regularnie monitorować rozmiary dziecka.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Isia86 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam bardzo ważne pytanie. Czy jeśli zdrowe dziecko ma kontakt z chorym na ospe dzieckiem, przy czym samo już na ospe chorowało to czy może zarazić moje maleństwo?

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tylko ważyli :/

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też zawsze mierzą obwód główki natomiast nie sprawdzają długości dziecka. Nawet mąż poprosił, żeby sprawdzili, ale pielęgniarka powiedziała, że to się robi dopiero po którymś miesiącu.

Z tą ospą to nie mam pojęcia, ale na chłopski rozum chyba zdrowe dziecko nie przenosi choroby, no chyba że jakoś na ubraniu. A czemu pytasz?

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też tylko sprawdzają wagę, obwód główki i klatki piersiowej a długości dziecka nie mierzą.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita jak Wasze oczko? Ja zapisałam Antka na jutro do lekarza jakoś za długo to dla mnie trwa... Jak się go nosi na leżąco to ciągle łezka mu leci niemalże aż do ucha :(

Przy okazji muszę podpytać się o kupki bo trochę mnie martwią są bardzo wodniste

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak obchodzicie walentynki ? Wybieracie się gdzieś, zostajecie w domu czy nie uznajecie ich ?

• baranosia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy w domu. Zjemy pewnie jakąś dobrą kolację i będziemy się byczyć w 3 przed tv ;)

Iva79 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaki zaraz do babci, a my kolacja i kino :D

MoBo lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie świętujemy takich głupot ;P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • milky way Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię, bo to miłe :)

MoBo lubi tę wiadomość

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lubię i Mały zostaje z babcią a my do kina idziemy;)

• Nita Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Nita jak Wasze oczko? Ja zapisałam Antka na jutro do lekarza jakoś za długo to dla mnie trwa... Jak się go nosi na leżąco to ciągle łezka mu leci niemalże aż do ucha :(

Przy okazji muszę podpytać się o kupki bo trochę mnie martwią są bardzo wodniste
    Z oczkiem jest raz lepiej, raz gorzej. Jest mniej wodniste, to na pewno. Masuję codziennie. U mnie łzy aż tak nie lecą jak u Was, ale też często mu się zbiera w kąciku, zwłaszcza po spaniu. Zawsze ma takie suche przy oku, bo tam mu cieknie. Czytałam, że u 9 na 10 dzieci kanalik sam się odblokuje. Do roku czasu może być zablokowany.

Co do Walentynek- zawsze obchodziliśmy. Gdybym miała z kim małego zostawić to pewnie byśmy poszli do restauracji. A że jesteśmy sami, to będzie dzień jak codzień, czyli kąpiel Arana o 19, lulanie i spać, ja z mężem do łóżka o 22.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

‹‹ 1272 1273 1274 1275 1276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ