X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo 9 tygodni

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    A który to tydzień?
    Pytam bo ja se wmawiam, że mojej główka szybko rośnie.

Moja ma 39 a urodziła się 32.

Tu masz cytat z książki "the Wonder Weeks" o sokach rozwojowych :)

"The circumference of a baby’s head grows drastically when she is around six to eight weeks of age. The brain waves change again too.

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty pocieszylas mnie :)
    U mnie 6 tydzień a główka na dzień dzisiejszy 3.5 cm więcej i myślałam, że to za dużo.
    Kształt mi się też nie podoba więc muszę się z lekarzem skonsultować, stosuje mimos poduszkę, ale wydaje mi się że ona i tak cały czas w te sama stronę przekręca główkę.

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wasze maluchy reagują na kąpiel? Przyznam, ze myślałam, że Mieszek będzie mieć fun...a ten się jeszcze ani razu nie uśmiechnął. Mam wręcz wrażenie, ze się boi!

Za to do karuzelki śmieje się jak głupi do sera :p

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • jusci Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 01:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas szymek uśmiecha się się jak go rozbieram do kapieli, więc chyba ją lubi :-) podczas jest raczej spokojny i obserwuje dookoła oraz rozchlapuje wode nogami:-) a najwięcej uśmiechów śle sobie do lusterka z maty :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 01:28

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 03:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska wrote:
    Jak Wasze maluchy reagują na kąpiel? Przyznam, ze myślałam, że Mieszek będzie mieć fun...a ten się jeszcze ani razu nie uśmiechnął. Mam wręcz wrażenie, ze się boi!

Za to do karuzelki śmieje się jak głupi do sera :p

Mój na początku wręcz nienawidził kąpieli, darł się jak obdzierany ze skóry. Teraz już jest lepiej, chyba się przyzwyczaił, ale nadal nie uśmiecha się. Chociaż mąż twierdzi, że wygląda na PRAWIE zadowolonego:P Myślę, że z czasem pokochają kąpiele :)

• jusci Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 03:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też płakał, ale dlatego że wody b było za mało:-) odkąd lejemy więcej płaczu nie ma :-)

Dotty84 lubi tę wiadomość

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 04:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam takie pytanie. Mianowicie, jak śpicie z waszymi dziećmi w nocy, to macie jakąś lampkę, która się świeci całą noc? Czy śpicie w totalnej ciemności?
    Ja zawsze musiałam mieć kompletną ciemność, ale odkąd mam Arana tak mam dwie malutkie lampki w nocy, które świecą się cały czas i zastanawiam się czy to nie błąd.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 04:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kąpiel uwielbia ale jak się go wyciągnie to jest ryk ;)

Ja mam całą noc lampkę w rogu pokoju zapaloną

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Mój kąpiel uwielbia ale jak się go wyciągnie to jest ryk ;)

Ja mam całą noc lampkę w rogu pokoju zapaloną
    Wczoraj czytałam, że takie maluchy wcale nie boją się ciemności, wręcz przeciwnie, lubią ją a jakiekolwiek światło może je rozbudzać. Ja zawsze miałam włączoną dla bezpieczeństwa po prostu, szczególnie na początku kiedy wystraszona wyskakiwałam z łóżka jak strzała na każde mlasknięcie Arana.
    No sama nie wiem czy bezpiecznie jest tak spać z niemowlakiem w ciemności.

Krakuska, mój też na początku nie lubił kąpieli. Płakał okropnie, aż purpurowy się robił na buzi. To był dla mnie okropny stres, aż tu na forum milky mi poradziła, żebym wlała mu cieplejszą wodę niż rekomendowane 37 stopni. Tak naprawdę te 37 stopni to zimna woda jak dla mnie. Sama lubię bardzo ciepły prysznic. No i Aran się kąpie teraz w cieplutkiej wodzie, 38 stopni lub nawet trochę więcej i uwielbia to. Jak go wyciągam to ryk. Spróbuj dolać cieplejszej wody, ale oczywiście żebyś go nie sparzyła.

Krakuska lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Werix Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój głowa po urodzeniu 33 cm, teraz 40. Kąpiel uwielbia, zawsze się w niej uśmiecha. Ja mam właczoną latarkę w telefonie. Kładę ją na łóżko tak żeby była zakryta, a jak trzeba to tylko odwracam i widzę co się dzieje. Ja przy świetle nie zasnę.

Czy któraś z Was wie jak to jest ze znieczuleniem miejscowym u dentysty, a karmieniem? Jedna dentystka powiedziała że muszę odciągnąć pokarm, ale w necie czytam co innego...

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita dlatego ja mam lekki półmrok. Jak Antek stęka to mogę podnieść głowę i widzę czy się obudził czy stęka przez sen nie muszę wstawać i zapalać światła za każdym razem. Nie ukrywam że to duża wygoda dla mnie

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym nie dała rady spać przy zgaszonym. Nadal zdarza mi się obudzić w nocy spanikowana i sprawdzać czy oddycha, więc muszę go widzieć :P To jeszcze nie ten etap ;)

• Nita Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam delikatne czerwone światełko w Ewanie, ale on szumi tylko przez 20 minut, potem się wyłącza i światełko również. No ale zawsze mogę go włączyć i podświetlić na buzię małego. Bez światła wiem kiedy się obudził. Mam radar w uszach ;D

Mojego główka przy porodzie 35 cm, teraz 39.
    Za to rośnie mi długi chłopak. Urodzony 52 cm, teraz 61 i lekarka mówiła, że jest w 95 centylu?

W google dzisiaj jest walentynkowa gierka. Polecam ;D

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• milky way Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix, na 100procent nic nie musisz odciagac. Dostajesz znieczulenie bezpieczne dla kobiet kp.
    Moze babka go nie ma i dlatego tak gada.

Werix lubi tę wiadomość

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, robimy tak jak mówisz, bo też mi się woda wydawała za zimna. Lejemy takie 38-39. Płaczu nie ma, ale heheszków też nie. Raczej wielkie oczy i powaga ;)

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    A ja mam takie pytanie. Mianowicie, jak śpicie z waszymi dziećmi w nocy, to macie jakąś lampkę, która się świeci całą noc? Czy śpicie w totalnej ciemności?
    Ja zawsze musiałam mieć kompletną ciemność, ale odkąd mam Arana tak mam dwie malutkie lampki w nocy, które świecą się cały czas i zastanawiam się czy to nie błąd.
    Ja czytałam gdzies, ze zapalone światło w nocy zaburza równowagę hormonalna w organizmie i potem dzidziuś może mieć problemy ze snem. Ja z Hanią miałam lampkę przez pierwsze 2-3 tygodnie. Z Zosią tylko ze trzy pierwsze noce po wyjściu ze szpitala.
    Co więcej, zauważyłam, ze jak jest ciemno to nawet jak Zosię wybudzi brzuszek to zaraz zasypia, przy świetle to już koniec spania.
    A tak właściwie to po co Ci to światło? :) przecież jakby coś się działo to zawsze możesz zapalić :)

Martusiazabka lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Nita dlatego ja mam lekki półmrok. Jak Antek stęka to mogę podnieść głowę i widzę czy się obudził czy stęka przez sen nie muszę wstawać i zapalać światła za każdym razem. Nie ukrywam że to duża wygoda dla mnie

No, ale przecież jak słyszysz, ze stęka to wiesz, ze nie jesteś mu potrzebna do tego procesu :) A jak coś bedzie nie tak to zacznie płakać...to jest naturalny instynkt...dzieci doskonale wiedzą jak odpowiednio zaalarmować mamę ;) Nie trzeba na nie patrzeć hihi

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty Antek w nocy nie płacze a jeśli się to zdarza to bardzo rzadko. On po prostu jęczy :D i jeśli ma zamknięte oczy to wiem że mogę się odwrócić i iść jeszcze spać :D śpimy w dużym salonie w kształcie litery L my śpimy w jednym jego końcu a włącznik głównego światła jest w drugim końcu więc najzwyczajniej najwygodniej mi jak jest w rogu pokoju lekkie światło dające półmrok. Nie mam zapalonej Bóg wie jak mocnej lampki bo sama bym nie dała rady spać ;)

polkosia lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś będę próbować położyć małego w ciemnym pokoju. Będzie zapalone tylko jajko Gro, które jest w dalekim rogu i jest bardzo słabe oraz Ewan na 20 minut. Zobaczymy czy Aran będzie dłużej spał. Też czytałam to o czym Dotty pisze. Że światło zaburza równowagę.
    A tak w ogóle włącznik światła do sypialni to ja mam na korytarzu, tuż koło drzwi wyjściowych. Fajnie nie? :D dobrze że mam lampę podłogową obok łóżka z drugiej strony, bo bym musiała po ciemku przez cały pokój iść na zewnątrz, żeby zapalić.

Werix, musisz mieć wyjątkowo mocną baterię, skoro latarka świeci się całą noc. U mnie już po 30 minutach zeżre połowę baterii.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

‹‹ 1271 1272 1273 1274 1275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ