X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Nita Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy mogę się zapytać tak na forum, ale... Czy jest tu ktoś oprócz mnie, kto nie współżył jeszcze po porodzie? Jakoś nie mogę się przełamać. Tam na dole wygląda to nie za ciekawie. Tak "luźno". Jak wiadro :(
    A widzę, że mąż chce, bo zaczyna mnie zaczepiać, po tyłku klepać i sny erotyczne ma. Chociaż ostatnio mu się śniło, że się kochaliśmy i mleko mi z piersi zaczęło tryskać na niego :D

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Basia79 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, ja jeszcze jestem dziewicą poporodową :) chociaż u mnie wynika to z sytuacji. Ale wczoraj dostałam pierwszy okres, użyłam tampona i wręcz ciasno tam strasznie. Wiec chyba miałabym obawy o ból przy seksie

MoBo lubi tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak patrze na wymiary główki u was to Hania urodziła sie ze strasznie dużą głową bo miała 36. Aż sie boje ile teraz ma
    Jeżeli chodzi o ciemność to ja sie odważyłam zgasić całkiem światło po 3 tygodniach i okazało sie ze nagle dziecko zaczęło przesypiać 6 godzin :)
    A dzis rekord. Zjadła o 21.30, zasnęła ok 22 i wstała o 6 rano- można powiedzieć ze przespała całą noc :)
    Jak ją kładę wieczorem do łóżeczka to gaszę światło i czasem nie zasypia nawet godzinę ale leży, coś tam delikatnie pod nosem marudzi ale nie płacze, w końcu sama zasypia. Jak mocno marudzi to karuzele włączam i dziecko pada zahipnotyzowane

MoBo, Martusiazabka, Kushina lubią tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita też miałam duże obawy ale "pierwszy raz" mamy za sobą. Mimo że też mam wrażenie że jest tam aż za luźno i pisałam że chyba za mało mnie zszyli to podczas stosunku czułam się jak prawdziwa dziewica :D

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, dlaczego uważasz, że duża główka? Mój miał 35 cm przy porodzie, wyparłam na żywca i żyję, a główka wyglądała normalnie, tyle ile trzeba. :)
    Wiecie co, boję się, że położna mnie za luźno zszyła i przez to będę miała tam już bardzo luz. Jest w ogóle coś takiego możliwe, żeby położna za luźno pozszywała? Ktoś coś wie na ten temat?

E: baranosia, czyli bardzo bolało? ;) Oj, to będzie jazda. Dziewiczy stosunek... Bring it on ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 17:07

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Basia79 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogą, duża jak inne dzieci miały po 32 a moja 36 to troche różnicy jest :) ale tez na oko wydawała mi sie normalna, chociaż przy wypieraniu jej peklam do tyłka wiec nie taka mała:)

MoBo lubi tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do główki to czytałam ,że idealnie powinna mieć 35cm i czym mniejsze odchylenie od tego wyniku tym lepiej.

• MoBo Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też główka początkowo 35cm, nie bez powodu mi krocze pękło, nie?! :P

Ja też jestem dziewica poporodowa :P ja się jakoś sexy jeszcze nie czuje, może mnie wiosna nastroi :P
    Nita a cwiczysz mięśnie Kegla?
    Ja co któryś dzień se przypomnę.

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia ty dziś w jakimś dobrych humorze jesteś :) hehehehehe

l22ndf9her11uere.png
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkusia twoja mala robi kupke co 2-3 dni , jak wyglada ta kupa , rzadka , gesta? Moj tez robi raz na 2-3 dni i taka rzadka duza , ze czasami sie wylewa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 17:47

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Basia ty dziś w jakimś dobrych humorze jesteś :) hehehehehe
    Dziecko spało 8 godzin to człowiek dostał takiego zastrzyku energii ze aż sie żyć chce :)

MoBo lubi tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Nie wiem czy mogę się zapytać tak na forum, ale... Czy jest tu ktoś oprócz mnie, kto nie współżył jeszcze po porodzie? Jakoś nie mogę się przełamać. Tam na dole wygląda to nie za ciekawie. Tak "luźno". Jak wiadro :(
    A widzę, że mąż chce, bo zaczyna mnie zaczepiać, po tyłku klepać i sny erotyczne ma. Chociaż ostatnio mu się śniło, że się kochaliśmy i mleko mi z piersi zaczęło tryskać na niego :D

My nie. Nie ma czasu ani ochoty :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva79 wrote:
    Polkusia twoja mala robi kupke co 2-3 dni , jak wyglada ta kupa , rzadka , gesta? Moj tez robi raz na 2-3 dni i taka rzadka duza , ze czasami sie wylewa.

Tak, ostatnio co 3-5 dni. Typowa musztarda i kolor i wygląd i konsystencja.

Iva79 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Magdaalena Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jeszcze przed pierwszym razem. Brak ochoty, zmeczenie... ginekolog twierdzi, ze juz mozna, ze ladnie zszyta. Ja czuje, ze ciasno. Ale coz z tego jak ochoty brak.. spanie w osobnych lozkach tez nie pomaga (spie u Hani w poju, maz wstaje o 6).

relgh371qoeo8psk.png

Wysłany: 14 lutego 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skusilam sie na Mamaroo. :) kosmiczny gadzet, 5minut w trybie auto i Mala spi :) kupilam uzywane za 800pln.
    Gdyby ktos szukal bujaka i mialby wiekszy budzet polecam.
    Polkosia, Ty chyba jestes posiadaczka tego cuda. Ile czasu dajesz coreczce sie bujac?

relgh371qoeo8psk.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita oj tak był ból i ciasno :D a tak jak Ty mam ciągle wrażenie że za mało mnie zszyli

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My własne też kąpiemy się co dwa dni jednak to burzy nam rutynę:/ i myślę żeby kąpać codziennie.
    My już po współżyjemy normalnie i cieszę się bo takiej bliskości mi brakowało:)
    Kupiłam poduszkę do karmienia i jest super!!! :) mój kręgosłup nareszcie odpocznie.
    Dla nas dzień jak codzień :) my codziennie mamy walentynki :)

• MoBo Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze dzieci też się dra w nieboglosy po kąpieli?

l22ndf9her11uere.png

Wysłany: 14 lutego 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiara ja tez kapala, co drugi dzien i od ponad tygodnia zmienikismy i kapiemy codziennie. Mysle, ze to pozytywnie wplynelo na jej zasypianie.
    Mobo, moja w kapieli mega spokojna, ale zaraz po wyjsciu z lazienki jest ryk. Ciezko ja nawet czasem nakarmic.chyba to zmeczenie i glod. W koncu "woda wyciaga" :)

relgh371qoeo8psk.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Wasze dzieci też się dra w nieboglosy po kąpieli?
    Mój tak :D kąpać się uwielbia ale gdy tylko poczuje że się go wyciąga włącza się syrena :D

Edit: Dziś mamy przełom zero płaczu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 20:38

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 1273 1274 1275 1276 1277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ