X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiara sprobuj zawinąć mała w pieluszkę tetrową przed kąpielą i wsadzić ją do tej wanienki w tej pieluszce a potem w wodzie stopniowo odkrywać. U nas pomogło.

• polkosia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Ja chyba zacznę karmić małego na podłodze. Pościelę jakiś ręcznik i tyle.
    Już trzeci raz dzisiaj obrzygał łóżko i mnie. Nawet mi się nie chce prześcieradła zmieniać, bo zaraz nowe też obrzyga :/

Nita, nie możesz sobie jednorazowego podkładu kłaść pod małego?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Magdaalena Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaroo jest super, Hania woli to niz noszenie przeze mnie na raczkach :) tyle, ze jak tylko ja wyjmuje to sie budzi :/ a buja sie max 20min jednorazowo, dluzej nie daje..
    U nas kapiel super, jak tylko wchodzimy do lazienki momentalnie sie uspokaja, w wodzie tez spokojna. Trzymamy ja za pache, glowa opiera sie na moim przedramieniu. Woda ok 40st, dobrze ciepla, potem przy wycieraniu tez spokoj, dopiero pod koniec ubierania sie krzywi, a potem placz taki ze ciezko nakarmic... wtedy zakladamy woombie, w ktorym sie uspokaja i zasypia w lozeczku. Niestey po pierwszej pobudce ok 1 juz nie da sie jej odlozyc do lozeczka, steka, kaszle, placze. Po kilku probach rezygnuje i biore ja do siebie.. musze znalezc w sobie jakas sile zeby to zmienic..

polkosia lubi tę wiadomość

relgh371qoeo8psk.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ja go karmię zawsze w tej samej pozycji, klasycznej. Więc to bez różnicy w sumie, bo najpierw mleko ląduje na mnie a potem cieknie bokiem, spływa po majtkach i na prześcieradło. Czasem rzygnie pod ciśnieniem mając cyca w buzi, wtedy to już nie ma szans na złapanie tego.
    Kiedy to w końcu minie, dziewczyny? Te problemy z gazami, bąkami, kolki i ulewanie?
    Polkosia, Dotty? Kiedy u waszych córek to całkowicie ustało?

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• MoBo Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja rozbieranie i kąpiel super. W wodzie zachowuje się jak żabka, nogami odpycha i uśmiecha, następnie w tej sekundzie kiedy się ją wyjmuje to jest ryk!!!! Ale taki ze że 30 minut trza uspokajac ehhhhh

Nita moja tylko raz zygnela i czasem coś poleci jak pierś za pełna więc w tym Ci nie pomogę.

Jesiuuuu ale mnie ten mamaroo kusi!!!

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Błagam coś na zakwasy bo umrę!

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kąpiele to codzienny rytuał. Kapiemy razem z mężem. Dostaje od nas wtedy mnóstwo całusów:) wodę mam przyjemnie ciepła na pewno cieplejsza niz zalecane 37 st ale juz nie mierzymy tylko sprawdzamy łokciem. Lejemy ponad pol wanienki wody i chlapiemy sie dopóki nie zacznie stygnąć. Nie mam pojęcia ile czasu nam to zajmuje :) czasami płacze przy wyjmowania ale rzadko.
    Nita a niebyloby ci wygodniej karmić na leżąco? Ja tak karmie i to sama przyjemność i odpoczynek :) pod pierś podkładam tetrę bo czasami M zdążą sie odpiąć lub naciągnąć i nie połknąć tylko wypluć pod koniec karmienia.
    M kicha od urodzenia i to tez po 3-4 razy ciągiem. Zdążą jej sie tez kaslac ale nigdzie z tym nie byliśmy. Była tyle razy osłuchiwania w tym czasie przez rożnych lekarzy, ze chyba by któryś cos powiedział gdyby było cos nie tak.
    Wczoraj teściowa została z M i pojechaliśmy na walentynkowe zakupy. Chciałam kupić buty a kupiłam 6 dużych paczek pampersow bo były stare premium care:D próbowała ktoras nowych? Nadają sie?
    Miłego dnia dziewczynki :)

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kośka, nie, przy refluksie nie jest zalecane karmienie na leżąco. Muszę karmić jak do tej pory, w dodatku mały musi być nieco uniesiony. Na płasko krztusił się cały czas.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Koska 88 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna jestes Nita. Mam nadzieje, ze szybko sie normuje Arankowi wszystko :*

Nita lubi tę wiadomość

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy wczoraj w kinie na Sztuce kochania i stwierdziłam ,że Wisłocka miala talent do komplikowania sobie życia.

• Werix Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:

Ja tak zrobilam i skonczylo sie tym ze maly budzil sie caly spocony. Na poczatku myslalam ze sie posikal taki byl mokry. Ja podkladam kilka pieluch tetrowych

17u9ha00otchcgqb.png
  • Magdaalena Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoremu z dzieciakow urodzonych z niebieskimi oczami zmienil sie juz kolor oczu? U nas caly cza niebieskie, az blekitne, ja mam brazowe, maz zielone.. ciekawe jakie beda Hani :)

Martusiazabka lubi tę wiadomość

relgh371qoeo8psk.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jedno oczko w połowie zielonkawe się robi.

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawie 19h bez kupy mieliśmy masakra pierwszy raz tak się zdarzyło! Już nie wiedziałam jak mu pomóc

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas znowu 3 dzien bez. Chyba przez to dzisiaj taka marudne, ze nie moze spac i ciagle płacze. :(

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie srajtuszek wali kupy cały dzień. Dopiero niedawno go przebrałam po świeżej kupie, położyłam na sofie, wywieszam pranie i słyszę kolejny gulasz eksplodował. :D

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• milky way Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kąpiel mam wrazenie moglaby trwac caly dzien
    Duuuuuzo wody, cieplutkiej, mała doslownie sie rozpływa :DDD Az mamrocze po swojemu :) i najlepszy humor ma na wieczor, wyjmujemy z wanny a ona na przewijaczku aguuuuuuu i sie smieje, najbardziej rozgadana jest. Ani w glowie jej spanie, ale dostaje jeść, kokon, muzyczka z karuzelki 3w1 i śpi jak suseł :)
    Wtedy karmie starszego, ten tez nie chce z wanny wychodzic, bo przeciez taaaaaka zabawa!!! Czasem tylko wody olewamy, a niech siedzi :D siedzimy z nim i mamy przedstawienie za darmo :D

• milky way Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia! No piwo!

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh. mąż dostał premię i chce to uczcić kolacją z winkiem... A ze przeszliśmy całkiem na bebilon pepti, mogłabym się napić. Dziwne, boję się. Prawie rok abstynencji, kompletnie mnie nie ciągnie.

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koska 88 wrote:
    Wczoraj teściowa została z M i pojechaliśmy na walentynkowe zakupy. Chciałam kupić buty a kupiłam 6 dużych paczek pampersow bo były stare premium care:D próbowała ktoras nowych? Nadają sie?
    Miłego dnia dziewczynki :)

Ja kupiłam te nowe i mam wrażenie, że są trochę mniej chłonne :/ A oprócz tego ujdą, choć inne dziewczyny mówiły, że odparzają delikatniejsze pupy.

‹‹ 1275 1276 1277 1278 1279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ