Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nita wrote:Ja chyba zacznę karmić małego na podłodze. Pościelę jakiś ręcznik i tyle.
Już trzeci raz dzisiaj obrzygał łóżko i mnie. Nawet mi się nie chce prześcieradła zmieniać, bo zaraz nowe też obrzyga
Nita, nie możesz sobie jednorazowego podkładu kłaść pod małego?Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Mamaroo jest super, Hania woli to niz noszenie przeze mnie na raczkach
tyle, ze jak tylko ja wyjmuje to sie budzi
a buja sie max 20min jednorazowo, dluzej nie daje..
U nas kapiel super, jak tylko wchodzimy do lazienki momentalnie sie uspokaja, w wodzie tez spokojna. Trzymamy ja za pache, glowa opiera sie na moim przedramieniu. Woda ok 40st, dobrze ciepla, potem przy wycieraniu tez spokoj, dopiero pod koniec ubierania sie krzywi, a potem placz taki ze ciezko nakarmic... wtedy zakladamy woombie, w ktorym sie uspokaja i zasypia w lozeczku. Niestey po pierwszej pobudce ok 1 juz nie da sie jej odlozyc do lozeczka, steka, kaszle, placze. Po kilku probach rezygnuje i biore ja do siebie.. musze znalezc w sobie jakas sile zeby to zmienic..
polkosia lubi tę wiadomość
-
Ja go karmię zawsze w tej samej pozycji, klasycznej. Więc to bez różnicy w sumie, bo najpierw mleko ląduje na mnie a potem cieknie bokiem, spływa po majtkach i na prześcieradło. Czasem rzygnie pod ciśnieniem mając cyca w buzi, wtedy to już nie ma szans na złapanie tego.polkosia wrote:Nita, nie możesz sobie jednorazowego podkładu kłaść pod małego?
Kiedy to w końcu minie, dziewczyny? Te problemy z gazami, bąkami, kolki i ulewanie?
Polkosia, Dotty? Kiedy u waszych córek to całkowicie ustało? -
A moja rozbieranie i kąpiel super. W wodzie zachowuje się jak żabka, nogami odpycha i uśmiecha, następnie w tej sekundzie kiedy się ją wyjmuje to jest ryk!!!! Ale taki ze że 30 minut trza uspokajac ehhhhh
Nita moja tylko raz zygnela i czasem coś poleci jak pierś za pełna więc w tym Ci nie pomogę.
Jesiuuuu ale mnie ten mamaroo kusi!!! -
U nas kąpiele to codzienny rytuał. Kapiemy razem z mężem. Dostaje od nas wtedy mnóstwo całusów:) wodę mam przyjemnie ciepła na pewno cieplejsza niz zalecane 37 st ale juz nie mierzymy tylko sprawdzamy łokciem. Lejemy ponad pol wanienki wody i chlapiemy sie dopóki nie zacznie stygnąć. Nie mam pojęcia ile czasu nam to zajmuje
czasami płacze przy wyjmowania ale rzadko.
Nita a niebyloby ci wygodniej karmić na leżąco? Ja tak karmie i to sama przyjemność i odpoczynek
pod pierś podkładam tetrę bo czasami M zdążą sie odpiąć lub naciągnąć i nie połknąć tylko wypluć pod koniec karmienia.
M kicha od urodzenia i to tez po 3-4 razy ciągiem. Zdążą jej sie tez kaslac ale nigdzie z tym nie byliśmy. Była tyle razy osłuchiwania w tym czasie przez rożnych lekarzy, ze chyba by któryś cos powiedział gdyby było cos nie tak.
Wczoraj teściowa została z M i pojechaliśmy na walentynkowe zakupy. Chciałam kupić buty a kupiłam 6 dużych paczek pampersow bo były stare premium care:D próbowała ktoras nowych? Nadają sie?
Miłego dnia dziewczynki

-
U nas kąpiel mam wrazenie moglaby trwac caly dzien
Duuuuuzo wody, cieplutkiej, mała doslownie sie rozpływa :DDD Az mamrocze po swojemu
i najlepszy humor ma na wieczor, wyjmujemy z wanny a ona na przewijaczku aguuuuuuu i sie smieje, najbardziej rozgadana jest. Ani w glowie jej spanie, ale dostaje jeść, kokon, muzyczka z karuzelki 3w1 i śpi jak suseł 
Wtedy karmie starszego, ten tez nie chce z wanny wychodzic, bo przeciez taaaaaka zabawa!!! Czasem tylko wody olewamy, a niech siedzi
siedzimy z nim i mamy przedstawienie za darmo
-
nick nieaktualnyKoska 88 wrote:Wczoraj teściowa została z M i pojechaliśmy na walentynkowe zakupy. Chciałam kupić buty a kupiłam 6 dużych paczek pampersow bo były stare premium care:D próbowała ktoras nowych? Nadają sie?
Miłego dnia dziewczynki
Ja kupiłam te nowe i mam wrażenie, że są trochę mniej chłonne
A oprócz tego ujdą, choć inne dziewczyny mówiły, że odparzają delikatniejsze pupy.