X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • jusci Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas kąpiel tylko z dużą ilością wody wchodzi w grę :) wczesniej po wyjęciu też płakał, ale teraz już mniej marudzi po :) nie lubi przemywania buźki :|

byliśmy dziś na kontroli wagi i wychodzi 30g dziennie :) widać synek się najada w 5-7 min :) przynajmniej sprawnie nam to idzie :P

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Magdaalena Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska, ten bebilon pepti polecil pediatra i dostalas recepte czy sama zdecydowalas?

relgh371qoeo8psk.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaalena, przepisał pediatra. Sama bym na pewno nie eksperymentowala. Zresztą wcale mi się ten pomysł z pepti nie uśmiechał, wydaje mi się jeszcze bardziej nienaturalne niż "zwykle" mm, śmierdzi skarpetami, Mieszkowi nie smakuje... ale muszę przyznać, że jest nieco lepiej.

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix, no zgoda, jak zasypia na nim to się nie nadaje... Ja zawsze "wyślizgiwałam" spod Tysi taki podkład.

Matylda nie ulewa już w ogóle, Nita... Ale to dlatego, że się nie przejada. Jak dawałam jej zawsze pełną pierś, to najpierw się krztusiła, że za szybko leci, a potem ulewała i kilka razy wymiotowała. Teraz Tysia dużo bardzo je (normalny etap w tandemie) i tego mleka jest jakby akurat, a nie za dużo :) Może tym tokiem spróbuj. On pewnie Ci długo i często wisi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 22:43

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostaliśmy krople Biodacyna do oczka Dotty Ty kumasz te leki które są "zdrowe" które nie. możesz powiedzieć jeszcze raz na co tam trzeba uważać?

Poruszyłam temat mocnego trzymania głowy i przekręcania się Antka. Śmiał się że się matka naczytała internetów i już wmawia dziecku wzmożone napięcie :D mówił że po prostu silny chłopak ale jakbym mu nie ufała dał skierowanie do specjalisty choć ostrzega że teraz jest moda na wzmożone bądź osłabione napięcie mięśniowe i zlecają prywatną rehabilitację która nie zawsze jest potrzebna a że nie zaszkodzi to przepisują

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 19:25

Krakuska, Nita lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png

Wysłany: 15 lutego 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska, moja je bebilon comfort na zaparcia i kolki od ponad miesiaca. Tez smierdzi, ale smak znosny. Ostatnio Hania pierwszy raz w iagnela 120ml. Na zaparcie pomaga, na kolki nie.. dlatego zastanawiam sie czy to nie alergia na mleko jednak. Nie ma krost, ale ulewa, boli brzuch, po nocy ma katarek i wydaje mi sie ze splywa jej do gardla. Chodze do dwoch pediatrow, jeden twierdzi ze samo przejdzie, drugi nie nadaje sie do niczego (kwalifikuje do szczepien, chociaz i to ciezko nazwac badaniem...)

relgh371qoeo8psk.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaalena wrote:
    Chodze do dwoch pediatrow, jeden twierdzi ze samo przejdzie, drugi nie nadaje sie do niczego (kwalifikuje do szczepien, chociaz i to ciezko nazwac badaniem...)
    Fantastyczny opis lekarza :D
    Ale zgadzam się, że znaleźć dobrego pediatrę to jak wygrać w totka
    Pół biedy gdy dziecko bezproblemowe i mało choruje ale jak tylko pojawią się problemy i wątpliwości to zaczynają się schody :/

82doroeqdnooy9dr.png

Wysłany: 15 lutego 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktos z Was uzywa pomaranczowych pampersow? Czym sie roznia od zielonych i bialych?

relgh371qoeo8psk.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co robie zle? Moja od dobrych kilku dni ma jakis problem, od 18 robi sie marudna a pomiedzy 19-20 to jakby ja ktos ze skory obdzieral, no drze sie az ciezko uspokoić. Co to? Czy to objaw jakiego skoku? Kupy robi normalnie wiec to chyba nie kolki, no i kolki by tylko wieczirem byly? Czy ktoras z was tak tez ma?

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaalena wrote:
    Krakuska, moja je bebilon comfort na zaparcia i kolki od ponad miesiaca. Tez smierdzi, ale smak znosny. Ostatnio Hania pierwszy raz w iagnela 120ml. Na zaparcie pomaga, na kolki nie.. dlatego zastanawiam sie czy to nie alergia na mleko jednak. Nie ma krost, ale ulewa, boli brzuch, po nocy ma katarek i wydaje mi sie ze splywa jej do gardla. Chodze do dwoch pediatrow, jeden twierdzi ze samo przejdzie, drugi nie nadaje sie do niczego (kwalifikuje do szczepien, chociaz i to ciezko nazwac badaniem...)

Próbowałam z Bebilon Comfort, ale tylko jedno opakowanie, wiec moze za krótko... ale niezbyt pomogło. I w dodatku miał po tym jakieś turbo śmierdzące kupy!

Jezu, z tymi pediatrami. Ja mam to samo. Jeden nadawał się tylko do wypisywania skierowań i badania do szczepień - a i to badanie było bardzo ubogie w porównaniu do następnej pediatry. Zero pomysłów, diagnoz, w dodatku podchwytywal wszystkie moje sugestie diagnostyczne. Np. zapytałam go kiedyś, czy Mieś nie ma trochę zbyt wygiętej stópki do środka, a ten "No rzeczywiście, jest lekko SZPOTAWA"! Potem się okazało, że to oczywiście bzdura i wszystkie noworodki tak mają, a że nigdy nie miałam do czynienia z malutkimi dziećmi, to nie wiedziałam. Teraz jestem u pediatry kobiety. Na razie "testuję".

Baranosia, Ty to masz spoko lekarza! Trzymaj się go :D Właśnie kogoś takiego szukam, potrzebny mi typ "uspokajacza" :) bo na razie trafiłam tylko na pediatrę, który mnie straszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 21:10

asiam lubi tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska to specyficzny lekarz jedni go kochają inni nienawidzą :D krople też mi przepisał ale stwierdził że w sumie nie muszę ich dawać póki co. Zatkany kanalik może odblokować się sam. Póki co pozostajemy dalej przy masażu oczka i przemywaniu

MoBo pamiętam że mój chrześniak miał kolki tylko wieczorem. Dopadało go ok 18-19 i trwało 3h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 21:21

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia a co lekarz mówił na ten zatkany kanalik? Bo kropelki w tym temacie chyba nie pomogą? Ciekawe kiedy to się odblokuje :(

MoBo a czy Sara wygina plecki w łuk przy płaczu? A może jest za bardzo zmęczona i stąd ten płacz?
    U nas godz.19 to najlepsza pora. Aran jest wtedy super grzeczny. Leży sobie na łóżku, śmieje się, gaworzy, ogląda swoje dłonie, w tym czasie ja ogarniam pokój, przygotowuję go do spania itd.

Polkosia to co mam dokładnie robić, bo nie zrozumiałam porady? Sorki, zmęczenie materiału, musisz jak krowie na rowie wytłumaczyć ;)

Edit: ok baranosia już widzę, że napisałaś o kanaliku... Mówił do kiedy może to trwać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 21:28

asiam lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Dziewczyny co robie zle? Moja od dobrych kilku dni ma jakis problem, od 18 robi sie marudna a pomiedzy 19-20 to jakby ja ktos ze skory obdzieral, no drze sie az ciezko uspokoić. Co to? Czy to objaw jakiego skoku? Kupy robi normalnie wiec to chyba nie kolki, no i kolki by tylko wieczirem byly? Czy ktoras z was tak tez ma?

Mój często tak ma. Kolki. Kupy nie mają nic do rzeczy, mogą być ładne :D

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita mówi że różnie 6-12 miesięcy. Ogólnie mówi że do roku najpóźniej powinien się udrożnić

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze tak jak Nita powiedziała - może być trochę przebodźcowana. Mój ostatnio tak miał. Przez 4 dni z rzędu wizyty gości, karuzelka, nowe zabawki, umiejętności. I był sajgon wieczorem. Leżał w łóżeczku o północy, machał nerwowo łapkami, nogami, płakał. widać było, że "trawił" to wszystko co się ostatnio działo. Ktoś mi ostatnio mówił, ze w trzecim miesiącu następuje bardzo dynamiczny rozwój systemu nerwowego. O ile na początku nasze maluchy to były takie trochę "warzywka", którym wszystko jedno, czy się pali światło, czy gra muzyka, czy ktoś je "przekłada" z miejsca na miejsce - teraz wszystko rejestrują i odbierają sto razy intensywniej niż my :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 21:51

MoBo lubi tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przebuszowalam interneta i wyglada na dość popularny problem, niektorym dzieci i do 23 wyja wiec trza sie zamknac i modlic zevy siem nie pogorszylo :/

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Mały od kilku dni od 14 do 19 jest nie do odłożenia, ciągle płacze a śpi praktycznie tylko na moim albo męża brzuchu. Myślicie że to normalne i mu minie ?

• polkosia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, nie przekarmiać, w sumie bez sensu napisałam ;D Chodzi mi o to, że jak długo wisi na cycku i ciągle je, to będzie ulewał/wymiotował, bo jest przejedzony. A jak on Ci przybiera? Ja nie daję cyckać dziewczynkom w nieskończoność. Jak zje i przysypia, to cycka "odpinam".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 22:47

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nita Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też cycka zabieram jak widzę, że tylko "smoczkuje" mnie a skończył już jeść. Fakt, czasem ma lepsze dni i aż tak nie uleje a czasem potrafi zwrócić nawet 3 razy w ciągu jednego karmienia.
    Co do jego wagi, no słabo przybiera i tak było od początku :( byłam u doradczyni laktacyjnej, bardzo dobrze się przystawia od początku, wszystko jest ok z moim karmieniem, więc chyba taka jego uroda. Drobny, ale długi chłopak z niego. Niedawno kupiłam wagę i ważyłam codziennie przez tydzień i z moich obliczeń wychodzi, że tyje około 110g tygodniowo. Według tabelki jest w 9 centylu wagi, ale za to w 95 centylu wzrostu. Lekarka mówiła, że trochę mało przybiera, ale wygląda zdrowo, jest wesoły, ma apetyt i ona się nie martwi. Nie jest apatyczny ani odwodniony. Po prostu nie ma takich wałków na ciele jak inne dzieci i jest drobny na buzi.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• jusci Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 01:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, ja z siostrą też słabo przybierałyśmy...moja mama non stop słyszała, że jesteśmy niedożywione i się w siatkach nie mieścimy...a obie na mm jechałyśmy :-) obie jakoś żyjemy i do tej pory jak przecinki jesteśmy:-) wydaje mi się że dzieci kp mogą mniej przybierać jak dzieci mm :-) jeśli widzisz, że głodny nie jest, pieluchy moczy i kupki są i rozwija się normalnie, to pewnie będzie z niego długi przecinek :-P

Madziula87 lubi tę wiadomość

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
‹‹ 1276 1277 1278 1279 1280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ