Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny<w biegu w nocy> Nita, ja, jak Seweryn jeszcze wymiotował, to obkladalam się ręcznikami
opanowałam potem takie sposoby, że wszystko leciało na ręcznik, a pajac i piżama suche 
Krakuska, pociesze Cię, że Nutramigen jest jeszcze gorszy
na szczęście okazało się,ze to jakaś przejściowa nietolerancja po tym szczepieniu na rota i młody nie musi śmierdziela pić
jakby komuś pediatra przepisał, to ja odsprzedam za pół ceny.
Pozdrawiam Was wszystkie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 03:42
-
Nita moja mieści się w 3 centylu wagowo,lekarze też ciągle mnie straszą i stresuja ze źle, ze nie dobrze,juz i mi trochę zapisali panikę,ale Rozalka jest chuda od urodzenia 3060 (41 tydz),teraz waży 4155 i wychodzi,ze przybiera mniej niż 30 G dziennie,ALE jest pogodnym dzieckiem,główka rośnie,brzuszek rośnie,na dlugosc tez rosnie,jest normalnie rozwinietym dzieckiem ,usmiechnietym,apetyt ma nawet nad to,kupki regularne,siusia duuuzo. Także myślę,ze nic jej nie jest,a niska waga z pewnością po nas,bo my z mężem jesteśmy z tych drobnych,staram się zachować spokój i nie panikowac,moje dziecko nie chce być poprostu tabelka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 05:52
-
Ja też już spakowałam za małe ubranka. Niektóre były bardzo ładne, organic cotton a założone tylko raz

Dwie duże reklamówki są na dnie szafy. Będą dla braciszka albo siostrzyczki
Mały nosi rozmiar 0-3 miesiące. U nas nie ma rozmiarów numerowych, ale 0-3 to jak 62-68.
Madziula, ja też drobna od urodzenia no i zgadzam się z Twoją wypowiedzią. -
Dziękuję dziewczyny za rady w sprawie kąpieli muszę spróbować wasze metody i mam nadzieję że coś spasuje mojemu dziecku.
Też się zastanawiam jaka jest różnica pomiędzy pomarańczowymi a zielonymi pampersami? Nas zielone ostatnio zawodzą. Póki co u nas Dady na pierwszym miejscu
U nas wieczory póki co spokojne i mam nadzieję że się to nie zmieni.
My mieścimy się w ubranka 56 sporadycznie 62
planuję kupić te specjalne pokrowce co powietrze się wyciąga odkurzaczem i włożyć do szafy na znowu
tylko mam nadzieję że nie będzie czekać tyle lat ile na pierwszą pociechę 
Martusiazabka lubi tę wiadomość
-
U nas jeszcze nieliczne 56 pasują, a reszta 62, mimo że mała tydzień temu miała 60cm.
Chiara, worki próżniowe są super
Kupiłam przy segregowaniu ubrań, które dostaliśmy od rodziny i znajomych. Posegregowałam rozmiarami i tak schowałam do worków próżniowych. Każdy worek ma karteczkę z rozmiarem, więc łatwo będzie znaleźć 
Nie próbowałam pomarańczowych pampersów, ale te zielone są fajne
Używamy zamiennie z Dada. Te nowe zielone pampersy wydają mi się lepsze, niż nowe białe, mają przyjemniejszy środek.

Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Mojemu po 4 dniach ciągłego używania jednorazówek (byliśmy z nim nad morzen u teściów) zrobiły się straszne odparzenia, aż naskórek mu zszedł i dwie małe ranki się zrobiły. Na szczęście po 1 dniu z wielorazówkami pupcia znów piękna. Także jeśli ktoś walczy z odparzeniami, polecam kupić 1 lub 2 otulacze i raz na jakiś czas pieluchować cały dzień tetrą z otulaczami. Wyjdzie najtaniej.

-
Ja mam dużo różnych pieluch, bo kupowałam na próbę nie znając się. Do połowy 2 miesiąca używałam otulaczy noworodkowych z firmy kokosi i do tego pielucha tetrowa składana normalnie w prostokąt. Teraz używam pieluch typu kieszonka z firmy pupus rozmiar one size i tetrę też wkładam do środka, a czasem wkład bambusowy też z pupusa. Na noc czasem zakładam jednorazówkę, ale kieszonka z tetrą i dodatkowym wkładem bambusowym też mi dała radę. Mały nigdy nie miał odparzeń. Dopiero po tej wycieczce. Jak ktoś chce tylko doraźnie to wystarczą mu 2 otulacze one size i pieluchy tetrowe. Jak chce tylko wielorazówki to polecam kieszonki 15 szt i do tego tetra 15 szt i 10 dużych wkładów bambusowych.
milky way lubi tę wiadomość

-
milky way wrote:Werix, mow o co kaman z tymi wielorazówkami! Co trzeba kupic? Pokaz co masz!
Ej, serio?
Mnie obrzydza wizja prania tych wkładów z kupami w pralce, w której piorę potem bluzki i staniki do karmienia na przykład
Jakbym miała dwie pralki, to co innego 
Co do Duplo, to u nas największe wzięcie miały przez jakiś czas figurki i w sumie do tej pory są na topie. Mamy prawie wszystkie zestawy, bo mąż ma z dzieciństwa jakieś smutki, że nie miał i teraz dokupuje co tydzień coś nowego... Myślę, że zestaw Dookoła świata mógłby chwycić
Jest tam i samolot i auto i mega dużo zwierząt. U nas jednak od paru dni jest etap, że łączy i rozłącza klocki w wieżę i figurki wpina obok siebie na podstawie takiej dużej. W drugiej kolejności pociąg, ale ten z napędem.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Nita wrote:Na odparzenia tylko i wyłącznie polecam Metanium. Taka żółta maść. Z reguły schodzi po jednym dniu. Daję słowo!

Zgadzam się!!! Ta maść nas uratowała od ran do krwi... 2 dni i śladu nie było, a przy mniejszym odparzeniu to i jedno smarowanie wystarczy
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Mnie ta wizja nie obrzydza. Obrzydza mnie owijanie dziecka w worek foliowy. Każdy ma swoje obrzydzenia
Raczej wszystkie tutaj byłyśmy pieluchowane wielorazowo i nasze mamy na pewno nie miały dwóch pralek. Jak dziecko obsika body albo zrobi kupę nie w tym momencie to też nie piorę tego osobno.

-
Werix wrote:Mnie ta wizja nie obrzydza. Obrzydza mnie owijanie dziecka w worek foliowy. Każdy ma swoje obrzydzenia
Raczej wszystkie tutaj byłyśmy pieluchowane wielorazowo i nasze mamy na pewno nie miały dwóch pralek. Jak dziecko obsika body albo zrobi kupę nie w tym momencie to też nie piorę tego osobno.
Werix, nie chodziło mi o to, żeby komuś dokuczyć
Moja przyjaciółka (z resztą syn 5 dni starszy od Tysi) jest zachwycona wielorazówkami i próbowała mnie namawiać, ale no ja nie mogę się przekonać...
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn