X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2017, 03:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <w biegu w nocy> Nita, ja, jak Seweryn jeszcze wymiotował, to obkladalam się ręcznikami ;) opanowałam potem takie sposoby, że wszystko leciało na ręcznik, a pajac i piżama suche ;)

Krakuska, pociesze Cię, że Nutramigen jest jeszcze gorszy :P na szczęście okazało się,ze to jakaś przejściowa nietolerancja po tym szczepieniu na rota i młody nie musi śmierdziela pić ;) jakby komuś pediatra przepisał, to ja odsprzedam za pół ceny.

Pozdrawiam Was wszystkie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 03:42

• Madziula87 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita moja mieści się w 3 centylu wagowo,lekarze też ciągle mnie straszą i stresuja ze źle, ze nie dobrze,juz i mi trochę zapisali panikę,ale Rozalka jest chuda od urodzenia 3060 (41 tydz),teraz waży 4155 i wychodzi,ze przybiera mniej niż 30 G dziennie,ALE jest pogodnym dzieckiem,główka rośnie,brzuszek rośnie,na dlugosc tez rosnie,jest normalnie rozwinietym dzieckiem ,usmiechnietym,apetyt ma nawet nad to,kupki regularne,siusia duuuzo. Także myślę,ze nic jej nie jest,a niska waga z pewnością po nas,bo my z mężem jesteśmy z tych drobnych,staram się zachować spokój i nie panikowac,moje dziecko nie chce być poprostu tabelka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 05:52

tb738ribfs156aj0.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wieczorem zawsze marudny i wtedy z pomicą idzie mi chusta.

Wczoraj wyjęliśmy ubranka r. 68 bo z 62 mój Maluch już wyrósł. Przynajmniej z pajacy.

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już powoli zapominamy że było coś takiego jak 62 ;) przeraża mnie ilość ubrań których nie zdążyłam mu założyć :(

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już spakowałam za małe ubranka. Niektóre były bardzo ładne, organic cotton a założone tylko raz :(
    Dwie duże reklamówki są na dnie szafy. Będą dla braciszka albo siostrzyczki :P
    Mały nosi rozmiar 0-3 miesiące. U nas nie ma rozmiarów numerowych, ale 0-3 to jak 62-68.

Madziula, ja też drobna od urodzenia no i zgadzam się z Twoją wypowiedzią.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dopiero zaczyna nosić rozmiar 62.

Martusiazabka lubi tę wiadomość

• chiara Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za rady w sprawie kąpieli muszę spróbować wasze metody i mam nadzieję że coś spasuje mojemu dziecku.

Też się zastanawiam jaka jest różnica pomiędzy pomarańczowymi a zielonymi pampersami? Nas zielone ostatnio zawodzą. Póki co u nas Dady na pierwszym miejscu :)

U nas wieczory póki co spokojne i mam nadzieję że się to nie zmieni.

My mieścimy się w ubranka 56 sporadycznie 62 ;) planuję kupić te specjalne pokrowce co powietrze się wyciąga odkurzaczem i włożyć do szafy na znowu ;) tylko mam nadzieję że nie będzie czekać tyle lat ile na pierwszą pociechę ;)

Martusiazabka lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam teraz czasem dla Matyldy Tesco Loves Baby - całkiem spoko są, tylko sztywne takie trochę. Ale bardzo, bardzo chłonne. A Tysia testuje Bella Happy, ale są słabe...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeszcze nieliczne 56 pasują, a reszta 62, mimo że mała tydzień temu miała 60cm.

Chiara, worki próżniowe są super :) Kupiłam przy segregowaniu ubrań, które dostaliśmy od rodziny i znajomych. Posegregowałam rozmiarami i tak schowałam do worków próżniowych. Każdy worek ma karteczkę z rozmiarem, więc łatwo będzie znaleźć :)

Nie próbowałam pomarańczowych pampersów, ale te zielone są fajne :) Używamy zamiennie z Dada. Te nowe zielone pampersy wydają mi się lepsze, niż nowe białe, mają przyjemniejszy środek.

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Werix Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu po 4 dniach ciągłego używania jednorazówek (byliśmy z nim nad morzen u teściów) zrobiły się straszne odparzenia, aż naskórek mu zszedł i dwie małe ranki się zrobiły. Na szczęście po 1 dniu z wielorazówkami pupcia znów piękna. Także jeśli ktoś walczy z odparzeniami, polecam kupić 1 lub 2 otulacze i raz na jakiś czas pieluchować cały dzień tetrą z otulaczami. Wyjdzie najtaniej.

17u9ha00otchcgqb.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix, mow o co kaman z tymi wielorazówkami! Co trzeba kupic? Pokaz co masz!

• milky way Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mamy pótoraroczniaków- jakimi Lego Duplo jarają sie Wasze dzieci? Cos musze kupic bo wieje nudą w zabawkach!

• Nita Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na odparzenia tylko i wyłącznie polecam Metanium. Taka żółta maść. Z reguły schodzi po jednym dniu. Daję słowo! :)

polkosia lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Werix Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dużo różnych pieluch, bo kupowałam na próbę nie znając się. Do połowy 2 miesiąca używałam otulaczy noworodkowych z firmy kokosi i do tego pielucha tetrowa składana normalnie w prostokąt. Teraz używam pieluch typu kieszonka z firmy pupus rozmiar one size i tetrę też wkładam do środka, a czasem wkład bambusowy też z pupusa. Na noc czasem zakładam jednorazówkę, ale kieszonka z tetrą i dodatkowym wkładem bambusowym też mi dała radę. Mały nigdy nie miał odparzeń. Dopiero po tej wycieczce. Jak ktoś chce tylko doraźnie to wystarczą mu 2 otulacze one size i pieluchy tetrowe. Jak chce tylko wielorazówki to polecam kieszonki 15 szt i do tego tetra 15 szt i 10 dużych wkładów bambusowych.

milky way lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękna dziś pogoda więc wróciliśmy z długiego spaceru :)

Krakuska lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky way wrote:
    Werix, mow o co kaman z tymi wielorazówkami! Co trzeba kupic? Pokaz co masz!

Ej, serio? :P Mnie obrzydza wizja prania tych wkładów z kupami w pralce, w której piorę potem bluzki i staniki do karmienia na przykład :P Jakbym miała dwie pralki, to co innego ;)

Co do Duplo, to u nas największe wzięcie miały przez jakiś czas figurki i w sumie do tej pory są na topie. Mamy prawie wszystkie zestawy, bo mąż ma z dzieciństwa jakieś smutki, że nie miał i teraz dokupuje co tydzień coś nowego... Myślę, że zestaw Dookoła świata mógłby chwycić :) Jest tam i samolot i auto i mega dużo zwierząt. U nas jednak od paru dni jest etap, że łączy i rozłącza klocki w wieżę i figurki wpina obok siebie na podstawie takiej dużej. W drugiej kolejności pociąg, ale ten z napędem.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Na odparzenia tylko i wyłącznie polecam Metanium. Taka żółta maść. Z reguły schodzi po jednym dniu. Daję słowo! :)

Zgadzam się!!! Ta maść nas uratowała od ran do krwi... 2 dni i śladu nie było, a przy mniejszym odparzeniu to i jedno smarowanie wystarczy :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Werix Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ta wizja nie obrzydza. Obrzydza mnie owijanie dziecka w worek foliowy. Każdy ma swoje obrzydzenia :) Raczej wszystkie tutaj byłyśmy pieluchowane wielorazowo i nasze mamy na pewno nie miały dwóch pralek. Jak dziecko obsika body albo zrobi kupę nie w tym momencie to też nie piorę tego osobno.

17u9ha00otchcgqb.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, mysle o tym co bedzie, jak zabraknie pampersów. Narazie wszystkie inne pieluchy do bani! Sprobuje Tesco jeszcze. Liczd, ze ta pupa sie zrobi mniej wrazliwa z czasem.
    Ide obczajac lego duplo!

• polkosia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    Mnie ta wizja nie obrzydza. Obrzydza mnie owijanie dziecka w worek foliowy. Każdy ma swoje obrzydzenia :) Raczej wszystkie tutaj byłyśmy pieluchowane wielorazowo i nasze mamy na pewno nie miały dwóch pralek. Jak dziecko obsika body albo zrobi kupę nie w tym momencie to też nie piorę tego osobno.

Werix, nie chodziło mi o to, żeby komuś dokuczyć :P Moja przyjaciółka (z resztą syn 5 dni starszy od Tysi) jest zachwycona wielorazówkami i próbowała mnie namawiać, ale no ja nie mogę się przekonać...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 1277 1278 1279 1280 1281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ