X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Werix Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko, nie przyjęłam tego jako dokuczanie :) po prostu każdy ma swoje obrzydzenia. Ja na razie pieluchuję 2 miesiące i jestem też bardzo zadowolona. Chociaż czasem jednorazówki też używam: na wyjazdach i czasem w nocy. Mój kochany kupił 3 megapaki dady bo były w promocji i jakoś muszę je zużyć, a to dwójki więc pewnie niedługo z nich wyrośniemy. Niestety jednorazówki szybko mu odparzają pupę więc cieszę się że wielo mi podpasowały, bo ten problem mam z głowy.

17u9ha00otchcgqb.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :) Michalinka skończyła dzisiaj 3 miesiace. Z tej okazji posypała w nocy 8+4h :) dzisiaj cały dzien tez spiaco marudząca wiec ciekawe co będzie w nocy. Ja lecę narazie na białych pampkach i zielonych newbaby. Co znajdziemy gdzieś stare opakowania premium care to je kupujemy.
    My zaczynamy juz 68 nosić :)

Werix, baranosia, Izieth lubią tę wiadomość

bl9cvcqgs911kctx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zauwazylyscie, ze pieluchy mają z przodu taki pasek - wskaznik przesikania? W miarę obsikiwania pieluchy zmienia kolor ;) Ja to dopiero wczoraj obczailam.

Nita, polkosia lubią tę wiadomość

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie u ortopedy. Rehabilitacji bedzie ciąg dalszy. Dalej praca nad asymetrią, plus ćwiczenia na podnoszenie głowy, bo mały nie przeszedł próby trakcji. Tak jak podnosi ładnie główkę na brzuchu, tak przy pociągnięciu za rączki do przodu głowa wisi totalnie z tylu :/ szlag.

asiam lubi tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina tak:) chociaż w tych pampersach newbaby to przez ubranko umiem obmacać czy trzeba ja zmienić czy nie ;D

bl9cvcqgs911kctx.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dzisiaj na 3 godz do ikei skoczyliśmy :) dzięki bogu kącik dla matki karmiącej jest :) szkoda, że tylko jeden, bo kolejeczka się zrobiła ...
    od marca nowe mieszkanie, więc trzeba dopiąć zakupy :)

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro planujemy pierwsze wspólne wyjście do galerii na zakupy mam nadzieję że się uda ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już byliśmy 2 razy w biedronce razem.

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska na pozytywną próbę trakcji ma jeszcze chwilę, nas pediatra skierowała do fizjo dopiero jak syn na 4 miesiące nie ciągnął głowy, na brzuchu pięknie trzymał a jakże ;)
    Ale teraz jak już jesteście pod opieką to spoko, na pewno dobrze go poprowadzą i szybko się naprostuje, u takich maluchów fajnie i szybko widać postępy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 16:45

Krakuska lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dziś byliśmy na szczepieniu i pediatra mnie wkur.... nieźle
    mała waży 5650 przez 6 tygodni przytyła tylko 1 kilogram (fakt, że w trakcie miała rotawirusa więc trochę poleciała w dół). Więc pytam szanownej doktor czy to nie za mało, a ona, że powinna ważyć 5200 więc jakie mało (tyle jej wychodzi z tabelki z wiekiem). Na to ja, że przecież startowała z wyższej, bo ważyła 3900, to już nic nie powiedziała. A teraz patrzę w książeczce, a ona wpisała jej, że ma 8 tygodni, a Hania ma przecież 10 tygodni, to ku...wa już w końcu ile ona powinna ważyć, bo nie wiem do ilu tygodni odniosła się ta baba
    głowa też mało urosła, chyba, bo przy porodzie miała 36, 4 tyg 38 a dziś na 10 tyg 39,5 cm. więc te ostatnie 6 tygodni coś kiepsko. Chociaż po ubrankach mi się wydawało, że sporo urosła, bo juz większość 62 odkładamy na bok i wyciągamy 68

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w biedrze też już dwa razy bylismy, ale ciasno tam jak cholera... wózek plus pan z obsługi z paczkami to wręcz mission impossible :P

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moja pediatra wogóle nie oglądała Hani oprócz osłuchania płuc i zaglądania do gardła. Żadnego sprawdzania podnoszenia główki itp, więc całkiem już mam nerwa

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    Krakuska na pozytywną próbę trakcji ma jeszcze chwilę, nas pediatra skierowała do fizjo dopiero jak syn na 4 miesiące nie ciągnął głowy, na brzuchu pięknie trzymał a jakże ;)

Dzięki. Widzisz, trafiłam na ortopedę lubiącą nas straszyć. Mały miał niespełna 6 tygodni jak zasiała panikę, że nie ma kontaktu wzrokowego. Usg mózgu teraz, zaraz! Kontakt pojawił się kilka dni później (usg zrobiliśmy, prawidłowe). Dzisiaj się rozwodziła nad tym, że głowa mu wisi "jak u szmacianej lalki" (zajebiście coś takiego usłyszeć...). I czy zrobiliśmy to usg mózgu. "Prawidłowe, Aha... to moze trzeba bedzie powtórzyć". Ale odpuściła na razie temat usg i przepisała ćwiczenia. Za każdym razem jak stamtąd wracam to ryczę. Dodam, że Mieszek poza tym wydaje nam się rozwijać całkiem prawidłowo, jest bardzo kontaktowy, ruchliwy i wesoły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 16:54

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska, widzisz, Twoja przesadza a moja ma w dupie i nic nie sprawdza - tak źle i tak nie dobrze

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia79 wrote:
    Krakuska, widzisz, Twoja przesadza a moja ma w dupie i nic nie sprawdza - tak źle i tak nie dobrze

Bo Ty mówisz o pediatrze. Nie wiem co jest, ale pediatrzy tak chyba mają :D moj tez. Natomiast specjaliści to zupełnie inna para kaloszy. Każdy uważa, źe jego dziedzina jest najwaźniejsza.

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no masz rację, ale do specjalisty pediatra kieruje, więc jak moja na nic nie patrzy to do specjalisty też nas nie wyśle zadnego, Ja nie twierdzę, że potrzebujemy, bo mi się wydaje, że wszystko jest ok, ale pediatra powinna ją pooglądać, żeby się upewnić, bo po co ja do niej chodzę
    a u ortopedy byłyśmy na bioderkach, ale oprócz bioderek nic innego nie oglądał, żadnego podnoszenia główki itp

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska widocznie lekarka panikara
    nasza kontrolowała tą trakcję na każdej wizycie, koło 3 m-ca już była lekko zaniepokojona ale jeszcze dawała mu chwilę no ale na 4 m-ce uznała że już za długo i trzeba mu pomóc :)
    Ja się w rezultacie cieszyłam że trafiliśmy na rehabilitację bo to pomogło potem synowi i nam na rozwój bez błędów
    Traktowaliśmy to jako ćwiczenia ogólnorozwojowe, on to bardzo lubił choc początki były trudne ale jak już nabrał dobrych nawyków to się zaśmiewał na tych spotkaniach :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina, jako ze dopiero czekam na termin na rehabilitację, możesz w skrócie napisać jakiego typu są to ćwiczenia? Coś czytałam, że dużo turlania i przekręcania na boki...

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Nita Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też dziś byliśmy na długim spacerze oraz w supermarkecie. Ja już od dość dawna chodzę z małym do sklepu pełnego ludzi.
    Ładna pogoda, słonecznie, 12 stopni, ludzie się porozbierali... :D

Czy zauwazyłyście, że u waszych dzieci jest tak, że nauczą się czegoś nowego a zapominają starą umiejętność? Mój Aran jeszcze ze 3 tygodnie temu pięknie bawił się na macie, walił rączką w zabawki, chwytał je, ale jedną rączką nadal. Zabawa była super. A teraz po ostatnim długim skoku zupełnie stracił zainteresowanie zabawkami z maty. Nawet tej maty już nie lubi, ledwo co kopie w pianinko. Położę go i leży nieruchomo, patrzy się i po minucie zaczyna płakać.
    Teraz interesuje go co innego. Żyrandol w salonie- mamy srebrną kulę. Widoki zza okna, obrazy kolorowe, grafika, patrzy się na swoje rączki i stopy, no i mocno już zaczął pchać sobie piąstki w buzię i lizać je. Bańki ze śliny robi od 2 tygodni.
    No ale ten nagły brak zainteresowania zabawkami trochę mnie zasmucił. Nadal również nie cierpi leżeć na brzuszku. Po minucie płacze i chce do góry. Serducho mu wtedy bardzo szybko wali, jest cały czerwony. :(

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak turlanie na materacu, na piłce, na wałku, masowanie
    Układanie rąk do prawidłowego podporu
    Pokaże wam jak nosić, podnosić
    Na pewno nie zaszkodzi :)

Krakuska lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
‹‹ 1278 1279 1280 1281 1282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ