Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
MoBo wyrobiłaś już Sarze paszport? Będziesz jej wyrabiać polski czy brytyjski?
Ja jeszcze Aranowi nie wyrobiłam i aż mnie mdli na samą myśl o jechaniu do Ambasady, bo tam strasznie wredne baby pracują. Ich wredota jest słynna już na cały Londyn. No i muszę małemu zdjęcia zrobić. Kupa roboty, a wyjazd do Polski już niedługo. Nie wiem jak my się wybierzemy z tym wszystkim. Pewnie jak sójka za morze. -
nick nieaktualnyStaś chyba waży około 6kg, jutro mamy szczepienie to się dowiem ile dokładnie. Za to moja mama ma na odwrót, wiecznie narzeka, że mały jest za chudy
Najchętniej chciałaby, żeby wyglądał jak ludzik michelin. A on nie jest chudy, ale ma np. szczupłe nogi po swoim tacie.
Maggie_31 lubi tę wiadomość
-
Nita Sara ma juz paszport brytyjski a polski zrobie w lipcu. Jestem pod wielkim wrażeniem procedury wyrobienia paszportu bryt. Wyslalismy dokumemty do uk po 10 dnuach przyszedl paszport. Mega szybko i nigdzie nie trzeba bylo jezdzic. Poczytaj sobie na stronie u nich moze nie musisz nigdzie jezdzic.
-
MoBo wrote:Nita Sara ma juz paszport brytyjski a polski zrobie w lipcu. Jestem pod wielkim wrażeniem procedury wyrobienia paszportu bryt. Wyslalismy dokumemty do uk po 10 dnuach przyszedl paszport. Mega szybko i nigdzie nie trzeba bylo jezdzic. Poczytaj sobie na stronie u nich moze nie musisz nigdzie jezdzic.
-
NIGDY nie myślałam, że to powiem, ale wolałabym, żeby moje dziecko częściej budziło się w nocy na karmienie. Jak wiecie, u nas jest problem z tą chorobą refluksową, Mieszko ciagle je za mało, histeryzuje przy butelce i znów zaczął za mało przybierać. Od 20 śpi ciągiem 7h, potem zje malutko i znowu w kimę na kilka godzin. Jak go budziłam na karmienie wcześniej to była histeria i nic nie zjadł, więc już go nie budzę. Powinnam być super wyspana i wypoczęta, a ze stresu nie mogę czasami spać. Zaczynamy terapię lekiem obniżającym kwaśność soków żołądkowych. Chciałam tego za wszelką cenę uniknąć, ale już kilku lekarzy twierdzi, że trzeba
-
My też dzisiaj po szczepieniu i synek waży 7330
przez ostatnie dwa tygodnie przechodziłam męki z karmieniem i miałam wrażenie, że za mało je, a okazało się, że przez 2 tygodnie przybral równo 200 g. No i okazało się, że brak chęci do jedzenia to jednak początek ząbkowania. Pediarta uważa, że dziasla są juz wyraźnie rozpulchnione wiec Baranosia może i u was jest to samo
-
Nita wiesz ja jej zrobilam brytyjski bo mnie kilka rzeczy wk...
Jechalismy do USA ja musialam do Bern (dzien z pracy i 2.5 godziny w jedna strone) sie bujac, stac 2 godziny i zaplacic 160chf, a moj mial za darmo i tylko online logowanie. Jechalismy do Wietnamu znow do Bern i 90 Chf, a moj znow wypelnil cos na necie i po sprawie.
Jestemy w szwajcarii tyle samo i ja ze polka to pobyt mam B a on po 5 latach dostal C, nizsze podatki płaci, wieksze prawa ma itd
Wiec ja ci radze zrob jemu brytyjski, bedzie mial chlopak troche łatwiejWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2017, 17:34
-
MoBo, obawiam się, że Aran się nie kwalifikuje na brytyjski paszport, bo my z mężem wyjechaliśmy z Anglii na 2 lata i mieszkaliśmy na Filipinach. Do Anglii wróciliśmy w 2014 roku we wrześniu a żeby dziecko zakwalifikowało się na paszport to albo jeden z rodziców musi być Brytyjczykiem (tak jak u Ciebie), mieć brytyjski paszport i mieszkać oraz pracować minimum 5 lat w UK bez żadnej przerwy. My w UK ponad 10 lat, ale te 2 lata na Filipinach nam wyzerowało wszystko i tak jakby zaczynamy od początku.
-
A ja mam zachcianki przedokresowe (o Jezusie!;-P) i wlasnie robię sobie sushi,bo przez cała ciąże wydałam majątek a dzis postanowiłam sama pokucharzyc,zwłaszcza ze moj mąż w delegacji,wiec wstydu nie będzie:-D Dziecię po szczepieniu -trzecia drzemka dzisiaj
MoBo lubi tę wiadomość
-
Moja w czwartek ważyła 6600g, już w mniejszym tempie przybiera, ale cały czas trzyma się 75 centyla
My jednak kontynuujemy rehabilitację u tego dziwnego pana, który o dziwo dzisiaj wydawał się być całkiem normalny i konkretny. Zapisałam się na NFZ i termin mamy już na 6. czerwca
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)