Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Baranosia, tą niżej też mam. Kupiłam w biedronce chyba też za 3 zł
MoBo, czy w Zaklinaczce jest napisane jak usypiać niemowlę bezsmoczkowe? Czytałam Język niemowląt i niestety tam nic nie ma na ten temat. Tracy poleca smoczek, ale nie pisze nic, co robić gdy dziecko nie chce smoczka.
Ja stosuję tzw. Łatwy Plan od miesiąca, może nawet dłużej. Ale ostatnio coś szwankuje. Wczoraj Mały ziewa około 18, no to biorę go do usypiania. Cały rytuał odwalam, potem kładę do łóżeczka, płacz. Lulam, przytulam, odkładam. Ciągle płacze. W pewnym momencie wzięłam go z łóżeczka, położyłam na nasze łóżko i mówię do niego, a on nagle przestaje płakać i patrzy na mnie i co? Zaczyna gadać i się śmiać... WTF? Myślę, nie chce spać to trudno. Tylko żeby potem mi nie marudził. Więc tak sobie normalnie spędził czas będąc aktywnym od 17 do 21, kiedy zasnął nawet bez zbyt długiego płaczu, po piątym ziewnięciu...
Dzisiaj rano wstajemy. Noc była bardzo słaba. Ciągle jęczał stękał, pobudki co 3, 2, a raz po 1h. Wstał o 8, po godzinie aktywności ziewa. No to myślę, pewnie się nie wyspał. I co? Powtórka z wczorajszego wieczoru. Ziewa, ale spać nie chce. Płakał, a jak wzięłam go z łóżeczka, patrzy na mnie i gada... Ja już nie mam sił. Nie mam pojęcia, kiedy on chce spać, a kiedy nie...
-
Werix włącz mu suszarkę. Mój odlatuje w ciągu 3 minut!
wydaje mi się, że Daniel chce spać, ale jest zbyt zmęczony. Pewnie tymi pobudkami w nocy. Otulasz go? Masz woombie? Spróbuj mu może włączyć tę kołysankę. Bardzo uspokaja Arana, polecam
https://youtu.be/qVDgVe1yGOg
To na uspokojenie. Na usypianie suszarka plus woombie. -
Moj dzis pobił rekord,spał od północy do 8:30,wypił dawkę białego,pogadał,pośmiał sie i spi znowu:-) Moze skok tak przesypia,oby...Wczoraj pediatra powiedziała,zeby zacząć go przepajac woda godzinę po posiłku.Niestety moj i tak wątły biust zaprzestał produkcji,wiec jedziemy na mm.Jakie macie doświadczenia z przepajaniem?ile i co jaki czas?maluchy chętnie piją wodę?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 11:19
-
Werix, moim zdaniem obrałas dobry trop! Czyli dziecko samo Ci mowi co chce, a czego nie
zaprasza Cie do zabawy
jak moja tak robi, to bawie sie z nią, turlam, przytulam, pokazuje jej rozne rzeczy, zeby sie zmeczyla. Po takiej intensywnej zabawie pada jak kawka
Druga sprawa, to ja od popoludbia staram sie tak kierować zabawą, zeby zaliczyla drzemkę kolo 16, 17 i potem do 18.30 zabawa, i o 19 juz śpi. -
No właśnie my mieliśmy zawsze drzemkę koło 18 (do 19), potem 19:30 kąpiel, karmienie, odbijanie i zazwyczaj zasypia około 21. Wczoraj stwierdził, że tą drzemkę pominie.
A dzisiaj zasnął o 10:15 dopiero w wózku, po kilkuminutowym płaczu, braniu i odkładaniu do wózka.
Nita, stosowałam już chyba wszelkiego rodzaju szumy. I nic... Ale spróbuję jeszcze tą suszarkę prawdziwą, bo suszarkę akurat puszczałam z szumisia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 12:17
-
Maggie_31 wrote:Moj dzis pobił rekord,spał od północy do 8:30,wypił dawkę białego,pogadał,pośmiał sie i spi znowu:-) Moze skok tak przesypia,oby...Wczoraj pediatra powiedziała,zeby zacząć go przepajac woda godzinę po posiłku.Niestety moj i tak wątły biust zaprzestał produkcji,wiec jedziemy na mm.Jakie macie doświadczenia z przepajaniem?ile i co jaki czas?maluchy chętnie piją wodę?
Mój odmawia przepajania, więc widocznie nie potrzebuje. Słyszałam, że przepajanie po mm nie jest już konieczne, kiedyś były takie zalecenia. Jedynie w czasie upałów. -
Kushina wrote:No to sobie poszliśmy na szczepienie..
Mąż się obudził kompletnie przeziębiony, 37,4C, więc przekładamy. Nie chcemy ryzykować.
Kushina u nas to samo, chyba z dziesięc razy juz przekladalamteraz mały chory i znów nie idziemy
bylebym sie wyrobiła nim do pierwszej klasy pójdzie
-
nick nieaktualny
-
Milky, raczej nie brzuszek, bo jak tylko beknie od razu jest spokój. Tylko, że beknąć może nawet po 30 min takiego męczenia się. Boże, kiedy te wszystkie problemy trawienne mijają... Już mam dosyć.
Znając życie, to jak miną one, zaczną się inne i pewnie mój Daniel będzie równie źle przechodził ząbkowanie, rozszerzanie diet itd. A jak się tak męczy z odbiciem, to mi aż łzy napływają do oczu. Tak mi go żal...
Przez to wszystko zaczynam zastanawiać się, czy w ogóle mieć drugie dziecko. A nawet jeśli, to chyba potrzebuję kilkuletniej przerwy. Jeszcze jak dzisiaj spotkałam na spacerze koleżankę, która urodziła 10 dni po mnie i powiedziała, że jej mała śpi po 8-9h ciągiem, to dopadła mnie deprecha i zazdrość.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 13:01
-
Werix, NIGDY NIE PORÓWNUJ SWOJEGO DZIECKA DO CUDZEGO!
Twoje dziecko jest jedyne w swoim rodzaju. Pamiętaj też, że wiele kobiet chwali się ile to ich dzieci śpią, a w rzeczywistości to gówno prawda. Ludzie lubią pierdolić bzdury, żeby pokazać przed innymi jakie to idealne dziecko mają, bo chcą w ten sposób leczyć jakieś kompleksy. Nie mówię, że akurat Twoja koleżanka kłamie, ale sporo jest takich osób, które ściemniają.
Cieszmy się, że mamy upragnione dziecko. Niektóre kobiety w ogóle nie mogą doświadczyć tego zaszczytu.Kushina, jusci lubią tę wiadomość
-
Masz rację, Nita, ale czasem sama wiesz, że człowiekowi ręce opadają. Poza tym, dzięki za radę! Mały zasnął przy suszarce
Na początku zaczął płakać, tak jak płakał, kiedy puszczałam mu piosenkę, której słuchaliśmy, kiedy był w brzuchu. Ale przytuliłam go i się uspokoił. Teraz zasnął, a ja nie wiem, kiedy wyłączyć tą suszarkę...
Jeszcze mam pytanie do Was: kiedy dziecko budzi się w nocy, od razu dajecie mu jeść, czy staracie się odnaleźć przyczynę pobudki? W sensie, że mogło się obudzić z innego powodu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 13:47
Nita lubi tę wiadomość