X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze chodzę w zimowej kurcie i mam gdzies,ze patrzą na mnie jak na debila,dopiero skończyłam brac antybiotyk i żadna frajda zeby mi teraz cztery litery przewiało w kusym płaszczyku,bo niby troche słońca i przez chwile plus 12

17u920mmtaho5gy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to sobie poszliśmy na szczepienie..:/ Mąż się obudził kompletnie przeziębiony, 37,4C, więc przekładamy. Nie chcemy ryzykować.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby Stasiu nic nie załapał od męża!

Sprawdziłam u nas nic nie widać w temacie zębów - na szczęście!

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, tą niżej też mam. Kupiłam w biedronce chyba też za 3 zł :)

MoBo, czy w Zaklinaczce jest napisane jak usypiać niemowlę bezsmoczkowe? Czytałam Język niemowląt i niestety tam nic nie ma na ten temat. Tracy poleca smoczek, ale nie pisze nic, co robić gdy dziecko nie chce smoczka.

Ja stosuję tzw. Łatwy Plan od miesiąca, może nawet dłużej. Ale ostatnio coś szwankuje. Wczoraj Mały ziewa około 18, no to biorę go do usypiania. Cały rytuał odwalam, potem kładę do łóżeczka, płacz. Lulam, przytulam, odkładam. Ciągle płacze. W pewnym momencie wzięłam go z łóżeczka, położyłam na nasze łóżko i mówię do niego, a on nagle przestaje płakać i patrzy na mnie i co? Zaczyna gadać i się śmiać... WTF? Myślę, nie chce spać to trudno. Tylko żeby potem mi nie marudził. Więc tak sobie normalnie spędził czas będąc aktywnym od 17 do 21, kiedy zasnął nawet bez zbyt długiego płaczu, po piątym ziewnięciu...

Dzisiaj rano wstajemy. Noc była bardzo słaba. Ciągle jęczał stękał, pobudki co 3, 2, a raz po 1h. Wstał o 8, po godzinie aktywności ziewa. No to myślę, pewnie się nie wyspał. I co? Powtórka z wczorajszego wieczoru. Ziewa, ale spać nie chce. Płakał, a jak wzięłam go z łóżeczka, patrzy na mnie i gada... Ja już nie mam sił. Nie mam pojęcia, kiedy on chce spać, a kiedy nie...

17u9ha00otchcgqb.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix włącz mu suszarkę. Mój odlatuje w ciągu 3 minut! :D wydaje mi się, że Daniel chce spać, ale jest zbyt zmęczony. Pewnie tymi pobudkami w nocy. Otulasz go? Masz woombie? Spróbuj mu może włączyć tę kołysankę. Bardzo uspokaja Arana, polecam

https://youtu.be/qVDgVe1yGOg

To na uspokojenie. Na usypianie suszarka plus woombie.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj dzis pobił rekord,spał od północy do 8:30,wypił dawkę białego,pogadał,pośmiał sie i spi znowu:-) Moze skok tak przesypia,oby...Wczoraj pediatra powiedziała,zeby zacząć go przepajac woda godzinę po posiłku.Niestety moj i tak wątły biust zaprzestał produkcji,wiec jedziemy na mm.Jakie macie doświadczenia z przepajaniem?ile i co jaki czas?maluchy chętnie piją wodę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 11:19

17u920mmtaho5gy9.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix, moim zdaniem obrałas dobry trop! Czyli dziecko samo Ci mowi co chce, a czego nie :) zaprasza Cie do zabawy :) jak moja tak robi, to bawie sie z nią, turlam, przytulam, pokazuje jej rozne rzeczy, zeby sie zmeczyla. Po takiej intensywnej zabawie pada jak kawka :D

Druga sprawa, to ja od popoludbia staram sie tak kierować zabawą, zeby zaliczyla drzemkę kolo 16, 17 i potem do 18.30 zabawa, i o 19 juz śpi.

• Werix Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie my mieliśmy zawsze drzemkę koło 18 (do 19), potem 19:30 kąpiel, karmienie, odbijanie i zazwyczaj zasypia około 21. Wczoraj stwierdził, że tą drzemkę pominie.

A dzisiaj zasnął o 10:15 dopiero w wózku, po kilkuminutowym płaczu, braniu i odkładaniu do wózka.

Nita, stosowałam już chyba wszelkiego rodzaju szumy. I nic... Ale spróbuję jeszcze tą suszarkę prawdziwą, bo suszarkę akurat puszczałam z szumisia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 12:17

17u9ha00otchcgqb.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie_31 wrote:
    Moj dzis pobił rekord,spał od północy do 8:30,wypił dawkę białego,pogadał,pośmiał sie i spi znowu:-) Moze skok tak przesypia,oby...Wczoraj pediatra powiedziała,zeby zacząć go przepajac woda godzinę po posiłku.Niestety moj i tak wątły biust zaprzestał produkcji,wiec jedziemy na mm.Jakie macie doświadczenia z przepajaniem?ile i co jaki czas?maluchy chętnie piją wodę?

Mój odmawia przepajania, więc widocznie nie potrzebuje. Słyszałam, że przepajanie po mm nie jest już konieczne, kiedyś były takie zalecenia. Jedynie w czasie upałów.

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • milky way Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba miał inne sprawy na głowie, kto by sobie glowe zawracał spaniem? :D

• milky way Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tez slyszalam, ze przy mm sie nie przepaja juz.
    Zresztą, malego karmilam 6mcy, pozniej mm i tez nie dostawał wody. Tzn, proponowalam, ale nigdy nie skorzystał :)

• Werix Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale kurde nie chce mi się wierzyć, że spać nie chce, skoro pół nocy mi jęczy i stęka. Jak to możliwe, że się wysypia...

17u9ha00otchcgqb.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:
    No to sobie poszliśmy na szczepienie..:/ Mąż się obudził kompletnie przeziębiony, 37,4C, więc przekładamy. Nie chcemy ryzykować.

Kushina u nas to samo, chyba z dziesięc razy juz przekladalam :) teraz mały chory i znów nie idziemy :) bylebym sie wyrobiła nim do pierwszej klasy pójdzie :D

• milky way Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix, a moze go brzuszek boli? Jak nasza sie tak zachowuje, to daje jej termoforek na brzuszek a czasem dpdatkowo espumisan. Pomaga!

• baranosia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie była pielęgniarka środowiskowa i ona kazała w cieplejsze dni przepajać małego mimo kp :/

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj nic nie chce pić poza mm, jak się skapnie, że to nie mleko leci to aż się krztusi.

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też dzisiaj nie zaszczepiliśmy Małego bo okazało się ,że za mało przybrał na wadze, w 3 tygodnie 250g i waży teraz 5200g. Lekarka kazała zbadać mocz i przez tydzień zapisywać ile zjada i możliwe ,że będzie miał zmienione mleko.

• Werix Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky, raczej nie brzuszek, bo jak tylko beknie od razu jest spokój. Tylko, że beknąć może nawet po 30 min takiego męczenia się. Boże, kiedy te wszystkie problemy trawienne mijają... Już mam dosyć.

Znając życie, to jak miną one, zaczną się inne i pewnie mój Daniel będzie równie źle przechodził ząbkowanie, rozszerzanie diet itd. A jak się tak męczy z odbiciem, to mi aż łzy napływają do oczu. Tak mi go żal...

Przez to wszystko zaczynam zastanawiać się, czy w ogóle mieć drugie dziecko. A nawet jeśli, to chyba potrzebuję kilkuletniej przerwy. Jeszcze jak dzisiaj spotkałam na spacerze koleżankę, która urodziła 10 dni po mnie i powiedziała, że jej mała śpi po 8-9h ciągiem, to dopadła mnie deprecha i zazdrość.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 13:01

17u9ha00otchcgqb.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix, NIGDY NIE PORÓWNUJ SWOJEGO DZIECKA DO CUDZEGO!
    Twoje dziecko jest jedyne w swoim rodzaju. Pamiętaj też, że wiele kobiet chwali się ile to ich dzieci śpią, a w rzeczywistości to gówno prawda. Ludzie lubią pierdolić bzdury, żeby pokazać przed innymi jakie to idealne dziecko mają, bo chcą w ten sposób leczyć jakieś kompleksy. Nie mówię, że akurat Twoja koleżanka kłamie, ale sporo jest takich osób, które ściemniają.
    Cieszmy się, że mamy upragnione dziecko. Niektóre kobiety w ogóle nie mogą doświadczyć tego zaszczytu.

Kushina, jusci lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Werix Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację, Nita, ale czasem sama wiesz, że człowiekowi ręce opadają. Poza tym, dzięki za radę! Mały zasnął przy suszarce :D Na początku zaczął płakać, tak jak płakał, kiedy puszczałam mu piosenkę, której słuchaliśmy, kiedy był w brzuchu. Ale przytuliłam go i się uspokoił. Teraz zasnął, a ja nie wiem, kiedy wyłączyć tą suszarkę...

Jeszcze mam pytanie do Was: kiedy dziecko budzi się w nocy, od razu dajecie mu jeść, czy staracie się odnaleźć przyczynę pobudki? W sensie, że mogło się obudzić z innego powodu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 13:47

Nita lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
‹‹ 1343 1344 1345 1346 1347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ