Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Krakuska wrote:Mój odmawia przepajania, więc widocznie nie potrzebuje. Słyszałam, że przepajanie po mm nie jest już konieczne, kiedyś były takie zalecenia. Jedynie w czasie upałów.
Krakuska to z Twojego Miesia prawdziwy smakosz,skoro wodą pogardził;-P moj mały ochoczo obalił 30ml,czyli najwyraźniej potrzebuje,chyba ze to nowy smak-bezsmak i stad zainteresowanie:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 14:29
-
Maggie_31 wrote:Krakuska to z Twojego Miesia prawdziwy smakosz,skoro wodą pogardził;-P moj mały ochoczo obalił 30ml,czyli najwyraźniej potrzebuje,chyba ze to nowy smak-bezsmak i stad zainteresowanie:-)
Mój też nie pije wody, ale codziennie dostaje herbatkę koperkową albo rumiankową i wypija 30-50ml. -
Ja na początku jak puszczałam Aranowi dźwięk suszarki z telefonu to też spał. Potem się przyzwyczaił i już nie szło go położyć spać. Niedawno sobie suszyłam włosy a Aran leżał na sofie. Patrzył się na mnie i w końcu zasnął przy tej suszarce, więc od teraz mu włączam, ale tylko w dzień no i nie przy każdej drzemce, tylko jak widzę, że będzie ciężko z usypianiem. Rachunek za prąd chyba będziemy mieć ogromny, bo czasem ta suszarka chodzi półtorej godziny
A co do pobudek w nocy, to jak mój się budzi po godzinie, to wiem, że głodny nie jest. Podnoszę, bujam, lulam. On teraz ma znowu etap Mama jest cudowna/U mamy jest najlepiej i czasem się budzi na przytulanie jedynie. Ale jak jest już 2.5-3 godziny od ostatniego karmienia to wiem, że z głodu i od razu daję pierś. -
Noszę, ale powiem Ci, że już nie mam siły na chustę. Aran jest teraz na tym etapie, że jest zbyt ciekawy świata na chustę i przytulanie się do mojej piersi, ale za mały na nosidełko. I nie wiem co zrobić. Jak go wkładam w chustę, to kręci główką w lewo, prawo, wygina się, chce widzieć tu i tam a na spacerze obraca się jak śruba, bo on chce widzieć wszystko na wprost.
Na plecy na pewno go sobie nie zarzucę, bo to dla mnie kosmos jakiś dziecko w chuście na plecach. Bałabym się. Także teraz chustujemy czasem, ostatnio w niedzielę, ale co się namęczyłam to moje. Mnie się wydaje, że chusta jest dobra tak do 2 miesiąca.
Ale może niech się inne osoby bardziej doświadczone wypowiedzą. Aran jest bardzo ciekawy świata, ruchliwy, więc może jak ktoś ma bardzo spokojne dziecko to chusta pewnie się sprawdzi.
Ja mam chustę elastyczną i kółkową. Polecam kółkową, bo nie trzeba się męczyć z wiązaniem. -
Baranosia,ja kupiłam ostatnio i tak jak Nita pisze..kiepsko w niej znosi noszenie, bo chce wszystko widzieć...i chyba za późno zaczeliśmy....ale nie poddam się tak łatwo:-)Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
Dzisiaj z okazji pięknej pogody dopadły mnie wątpliwości jak ubrać dziecko na spacer? Zimową garderobę opanowałam, a tu ciepło się robi i znowu trzeba kombinować
Jak ubieracie dzieci na spacer w wózku w cieplejsze dni? I czy w wózku jeszcze śpiworek lub kołderka lub kocyk, do tego ta przykrywka z wózka?
Maggie_31, Werix lubią tę wiadomość
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Dziewczyny kp: ile kupek dziennie robią wasze dzieci? U nas od niedawna ilość kupek znacznie się zmniejszyła, a zawsze były 2,3,4 dziennie. Teraz raz na 2-3 dni a rekord był 4 dni przerwy. Wszędzie piszą, że przy kp to normalne, ale ja widzę, że Aran prze i kupa wyjść nie chce. On jest dużo szczęśliwszy jak zrobi codziennie. Ostatnio zrobił wczoraj rano i do teraz nie ma kupy no i już jest poirytowany i marudzi. Daję mu probiotyk, ale coś słabo działa.
Maggie_31 lubi tę wiadomość
-
Werix, moja Hania śpi ciągiem 8-9 godzin. Ale syn znowu nie chciał wcale spać i do roku czasu to był dramat. Także co do drugiego dziecka to wcale nie musi być tak samo jak z pierwszym. Tez sie zgodzę ze dużo mam przechwala sie a czesto prawda bywa inna.
U mnie jak sie obudzi w nocy to zależy od tego która jest godzina. Wiem mniej więcej o której je wiec jak to jest w zakresie 1 godziny od pory karmienia to od razu karmie a jak sporo wcześniej to próbuje dać smoczka, ewentualnie psiknąć do noska bo sie troche zapycha.
Ale od 2 dni Hanka jest troche marudna ( chyba skok) i w nocy tez obudziła sie po północy, dałam smoka i zasnęła. Za godzinę znowu - psiknelam do noska, za godzinę znowu no to juz nakarmiłam - a normalnie budzi sie na jedzenie ok 5 albo jeszcze pózniej, wiec ta noc była zdecydowanie inna, wiec skok obstawiam -
baranosia wrote:Jaką masz chustę? Ja chcę kupić lenny lamb
Nita, mój robił kupkę praktycznie po każdym karmieniu, a teraz 1-2 dziennie.Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
Izieth wrote:Dzisiaj z okazji pięknej pogody dopadły mnie wątpliwości jak ubrać dziecko na spacer? Zimową garderobę opanowałam, a tu ciepło się robi i znowu trzeba kombinować
Jak ubieracie dzieci na spacer w wózku w cieplejsze dni? I czy w wózku jeszcze śpiworek lub kołderka lub kocyk, do tego ta przykrywka z wózka?
Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero