X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusci poszukaj u siebie doradcy albo kogoś kto kuma wiązanie szkoda rezygnować :)

jusci, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Główkę trzyma stabilnie. Myślałam o kółkowej,zobaczę czy kasy w tym miesiącu mi starczy :-)
    Czytałam o 2X, muszę usiąść i na spokojnie filmiki obejrzeć, ale z młodym w dzień ciężko :-( czekam na wieczór :-)

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Hooney Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla was jestem tu najkrócej bo najpóźniej się odezwalam, ale ja czytam was od początku i jeśli będziecie na tyle mile, chętnie dołączę do nowej grupy na fb jeśli powstanie. Byłoby mi bardzo przykro gdyby ten wątek umarł bo uwielbiam czytać to, co piszecie. Dowiedziałam się od was masy ciekawych i przydatnych rzeczy.
    Przede wszystkim Polkosia i temat kp :)
    Uwielbiam tez czytac Nite. W trakcie wszystkich waszych wypowiedzi o zaklinaczce zastanawialam się czy tylko ja jestem jakaś dziwna bo kompletnie to do mnie nie przemawia, a tu nagle post Nity. Jesten jednak zdania, że każda matka,która chce dobra swojego dziecka jest najlepsza matka pod słońcem i każda nas powinna kierować się własnymi pogladami i intuicja :) w końcu szczesliwa mama to szczęśliwe dziecko.
    No i milky way, ktora uwielbiam czytać ze wzgledu na zawsze trafne i śmieszne riposty.
    Mam nadzieje, ze ten wątek jednak nie zginie bo nie wiem co będę podczytywala przy kawie :)

Nita, Werix, MoBo, Dobrawa, Krakuska, Izieth, Szczęśliwa Mamusia, Martusiazabka lubią tę wiadomość

f2w3rjjgfeipk3wz.png

hchygov3q28aqgz8.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa o tak pytania "a Ty jeszcze nie urodziłaś?!" Powodowały że miałam ochotę gryźć :D

Nulka, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosuję wiązanie 2x od samego początku, w sumie to jedyne wiązanie, które umiem ;) I już kompletnie nam się nie sprawdza. Wydaje mi się, że A. jest za duży już na to. Ale pewnie każde dziecko ma inaczej. Szczerze, to szykuję się niedługo na nosidełko. Ciekawi mnie jak nosić dziecko w trakcie upałów? Nie spoci się w nosidle?

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak coś to ja mogę założyć grupę tylko muszę mieć choć jedną z was w znajomych, bo fb wymaga przy zakladaniu grupy żeby od razu zaprosić choć jednego znajomego. Grupa byłaby oczywiście ukryta.
    Ja nie mam nic przeciwko żeby ktoś zakładał konto na fb tylkp na potrzeby naszej grupy, ale niech to wtedy potwierdzi tu pod swoim profilem, żeby się potem nie okazało że ktoś obcy się podszył pod którąś z nas. Co sądzicie?

jusci, jej odbicie, polkosia, milky way, Dobrawa, MoBo lubią tę wiadomość

• jusci Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, nie wiem czy chcę 200 zeta wydać na doradcę, bo jak się nie uda to szkoda trochę tej kasy :-\ wiem taki trochę ze mnie żydek :-P

jej odbicie, Dobrawa, Izieth lubią tę wiadomość

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:
    Jak coś to ja mogę założyć grupę tylko muszę mieć choć jedną z was w znajomych, bo fb wymaga przy zakladaniu grupy żeby od razu zaprosić choć jednego znajomego. Grupa byłaby oczywiście ukryta.
    Ja nie mam nic przeciwko żeby ktoś zakładał konto na fb tylkp na potrzeby naszej grupy, ale niech to wtedy potwierdzi tu pod swoim profilem, żeby się potem nie okazało że ktoś obcy się podszył pod którąś z nas. Co sądzicie?
    Jestem za :) możesz mnie dodać na Fejsie. Wyślę Ci zaproszenie tutaj do przyjaciółek i podam link do mojego profilu

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hooney wrote:
    Dla was jestem tu najkrócej bo najpóźniej się odezwalam, ale ja czytam was od początku i jeśli będziecie na tyle mile, chętnie dołączę do nowej grupy na fb jeśli powstanie. Byłoby mi bardzo przykro gdyby ten wątek umarł bo uwielbiam czytać to, co piszecie. Dowiedziałam się od was masy ciekawych i przydatnych rzeczy.
    Przede wszystkim Polkosia i temat kp :)
    Uwielbiam tez czytac Nite. W trakcie wszystkich waszych wypowiedzi o zaklinaczce zastanawialam się czy tylko ja jestem jakaś dziwna bo kompletnie to do mnie nie przemawia, a tu nagle post Nity. Jesten jednak zdania, że każda matka,która chce dobra swojego dziecka jest najlepsza matka pod słońcem i każda nas powinna kierować się własnymi pogladami i intuicja :) w końcu szczesliwa mama to szczęśliwe dziecko.
    No i milky way, ktora uwielbiam czytać ze wzgledu na zawsze trafne i śmieszne riposty.
    Mam nadzieje, ze ten wątek jednak nie zginie bo nie wiem co będę podczytywala przy kawie :)

Też nie chciałabym, żeby wątek umarł. Jestem tu codziennie lub co drugi dzień. Może naszkrobałam tylko kilka postów. Ale staram się ogarniać dziecko, dom i powoli wracam do pracy. Na tę chwilę nadrabiam zaległości w domu, jeśli tylko mała zaśnie i nie da mi popalić za bardzo. Nie piszę z komóry, bo jest niewygodnie. Ale byłoby smutno, gdyby nie było z kim pisać.

Właśnie się wybierałyśmy na spacerek, ale malutka śpi, więc korzystam z chwili i czytam. Nt. Zaklinaczki może wprowadzenie rutyny pomogłoby zaplanować dzień i pracę, przyznam, że podobał mi się ten pomysł, ale moje życie również bywa bardzo spontaniczne. Częste wyjazdy z małą, na zakupy, do rodziny (mam ponad 100 km) i wiem, że też musiałabym się tej rutyny trzymać, więc chyba nie dałabym rady ;)

• jusci Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:
    Mogę pomóc jak coś:-)
    Będzie można tam zdjecia wrzucać i filmiki bez problemu :-)

Kushina lubi tę wiadomość

PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusci wrote:
    Kurcze, nie wiem czy chcę 200 zeta wydać na doradcę, bo jak się nie uda to szkoda trochę tej kasy :-\ wiem taki trochę ze mnie żydek :-P
    To poszukaj kogoś z Twojego miasta kto nosi dziecko w chuście - ja tak zrobiłam :)

jusci lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Mąż zawsze biega z endomondo pozazdrościłam mu i 1.03 założyłam sobie konto. I tak w marcu udało mi się zarejestrować 29 treningów i przeszłam łącznie 113km spalając 5500kcal ;)
    Fajna sprawa polecam :)
    Taaak endo wymiata :)) My 184 km w marcu ;)

baranosia lubi tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas znowu szczepienie odroczone. Mały przybrał w tydzień 130g jak na niego to dobrze bo ostatnio w 3tygodnie tylko 250g. Lekarka jednak woli jeszcze poczekać tydzień i poobserwować jak będzie przybierał dalej na tym pokarmie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok Nita to wyslij mi zaproszenie. To ja tą grupę ogarnę jakoś po południu/wieczorem, bo teraz jestesmy w parku :)

Dobrawa, jusci, Krakuska, MoBo lubią tę wiadomość

• milky way Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina, tez wyslalam zaproszenie do Ciebie.
    ..

Jednak wciaz sie waham, jestem osobą z zawodem zaufania publicznego. Dlatego nie chcialabym sytuacji, gdzie ktos wykorzysta moje dane, imie, nazwisko, informacje, rozmowy, przeciwko mnie.

Dlatego przedtem chcialabym Cie zapytac Nita, bo mamy tu rozne spiecia, czy po tym jak mnie poznasz z imienia i nazwiska, nie narobisz mi internetowego bajzlu.
    To ze tutaj mnie nawyzywalas od malolat gimnazjalistek, troli i klamczuch.... wisi mi to. Ale poprostu boje sie, ze narobisz jakis dziwny syf, tak jak tutaj sie popisałaś, narazając moje dobre imię na szwank.

Bo wlasbie mysle jak to zrobic. Moglabym sie hmmm niejako "wylegitymowac" u kilku z Was, zobaczycie, ze ja to ja, a zalozyc fejkowe konto.

Jak sadzicie?

Izieth, guerretenshi lubią tę wiadomość

• Nita Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dlaczego miałabym wykorzystać Twoje imię przeciwko Tobie? Po co? Ja tu mam z tego forum i z Ovufriend kilka osób w znajomych i jest ok.
    Jeśli się okaże, że jesteś prawdziwa i to co mówiłaś jest prawdą, to cię przeproszę tu na forum, żeby wszyscy widzieli. A na grupie, kto wie, może się nawet dogadamy, bo wcześniej nie miałyśmy z tym problemu przecież.
    Ale mam mieszane uczucia co do zakładania fejkowych kont na potrzebę grupy. Po co?
    Nie wiem jak reszta, ja bym wolała żeby się każdy ujawnił z prawdziwego konta.

MoBo, Dobrawa, polkosia lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoho, ile postow od wczoraj. Ale numer z tą starą grupa na fb. Jestem z natury bardzo pacyfistycznie nastawiona osobą, ale nawet mnie się zrobiło przykro i niesmacznie po poscie guerretenshi. To jest niestety słabe :( wiem, ze jesteś tylko "negocjatorem", ale rzeczywiście ton tej wypowiedzi był trochę dziwny.

Ja oczywiście również chętnie dołączę do nowej grupy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 13:33

Dobrawa lubi tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky way wrote:
    Bo wlasbie mysle jak to zrobic. Moglabym sie hmmm niejako "wylegitymowac" u kilku z Was, zobaczycie, ze ja to ja, a zalozyc fejkowe konto.

Jak sadzicie?

No właśnie ja myślałam o tym samym. Nie boję się o moją prywatność, ale nie chcę korzystać z mojego konta na FB. Mogę podesłać nawet linka do mojego prawdziwego konta, ale nie chcę się tam logować, bo pewnie ktoś zauważy, że się loguję i się zacznie ;) Na chwilę obecną mam opinię osoby nie korzystającej z FB i wolałabym, żeby tak pozostało :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Werix Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż, w takim razie pewnie zostanę tu sama :) no trudno. Mam nadzieję że odezwiecie się czasem. A może spotkamy się w jakiejś kolejnej grupie staraniowej lub oczekującej na maleństwo.

17u9ha00otchcgqb.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    A dlaczego miałabym wykorzystać Twoje imię przeciwko Tobie? Po co? Ja tu mam z tego forum i z Ovufriend kilka osób w znajomych i jest ok.
    Jeśli się okaże, że jesteś prawdziwa i to co mówiłaś jest prawdą, to cię przeproszę tu na forum, żeby wszyscy widzieli. A na grupie, kto wie, może się nawet dogadamy, bo wcześniej nie miałyśmy z tym problemu przecież.
    Ale mam mieszane uczucia co do zakładania fejkowych kont na potrzebę grupy. Po co?
    Nie wiem jak reszta, ja bym wolała żeby się każdy ujawnił z prawdziwego konta.

Brawo Nita, dobre podejscie i dobrze ze to wyszlo od Ciebie. Ja tez myślę, ze przeprosiny nie zaszkodza gdy milky-way sie 'potwierdzi'

Btw chyba mnie namowilas na te chuste kulkowa, jade do siostry niedlugo, a to latwo sie wiaze i moze sie super przydac na mp lotnisku. Jaka masz?

Dobrawa lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
‹‹ 1368 1369 1370 1371 1372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ