X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia u mnie przez skok zwiekszyła częstotliwość pobudek. Teraz skok juz odchodzi to pierwsze spanie wróciło do 5,5h a kolejne 3,5 h. Mam nadzieje ze sie jeszcze wydłuży. Chwilowo mamy regres zachowaniowy. Moze przez pobyt u moich rodziców a wiec zmiane miejsca dla małej.
    Werix zanim zaczęłaś stosować Tracy to jak było u was z zasypianiem? Noże to będzie dla mnie nadzieja bo ostatnio przeżywam horror!
    Baranosia ja tez chodzę z Endomondo i od 18.03 mam na liczniku 130 km. Tylko mi dziecko spi w dzien właściwie tylko w wózku na spacerach ostatnio wiec baaardzo dużo spaceruje. Jestes w endomondo z imienia i nazwiska? Moze dodamy sie do znajomych.

bl9cvcqgs911kctx.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth wrote:
    No właśnie ja nie trawię FB :/ Loguję się raz na rok, jak już naprawdę muszę i uciekam szybko be czytania wiadomości ;) Ale wpadłam w panikę, że wszystkie znikniecie i zaczęłam rozważać założenie fikcyjnego konta, żeby nie stracić kontaktu z Wami ;)
    Dobra ale moje zdanie jest takie że albo idziemy wszystkie albo nikt. I tak już grupa zmniejszyła się nam o połowę.
    Należę do grupy lokalnych mamusiek i ta grupa jest tajna tzn że nie nikt kto do niej nie należy nie może w niej pisać, nic widzieć i nawet jej wyszukać w wyszukiwarce. I jak dla mnie to wtedy jest prywatność ale skoro ja udostępniam swoje imię i nazwisko i piszę jako ja to nie chcę żeby w takiej grupie były fikcyjne konta.
    Osoba która by założyła grupę musiałaby wysyłać zaproszenia do grupy konkretnym osobom a nie fejkowym kontom

Nita, guerretenshi, MoBo, jusci, Fuksja90, Isia86 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Koska szacuneczek za km! Robią wrażenie! Mieszkasz w mieście czy gdzieś na obrzeżasz że udaje Ci się robić tyle km? Tak jestem z imienia i nazwiska możemy się dodać :)
    I z tym spaniem to też jestem w 90% pewna że to skok...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 09:10

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed Trqcy usypial mi tylko na cycu i czasem musiałam dostawiwć go kilkanaście razy zanim usnął na dobre, bo co chwilę sie przebudzał jak go odstawiałam. Potem zaczęłam usypiqć jej metodą. Najpierw trwało to nawet do 1.5h, ale teraz 15 min samego rytuału (zaciągniecie rolet, książeczka, otulanie, szeptanie do ucha) i do 5 minut max samo usypianie. Tracy zaleca te 5 min trzymać dziecko przy sobie pionowo w milczeniu ale mój mały nie lubi tego i zawsze mi się wyrywa więc kładę go do łóżeczka i stosują metodę Cicho-sza.

17u9ha00otchcgqb.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix to spróbuje chociażby dla metody usypiania :) ja mieszkam na wsi wsród pol i lasów :)

bl9cvcqgs911kctx.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w imieniu dziewczyn, przykro mi, ale nikogo nie dodamy do grupy na fb. stworzcie sobie wlasna.
    na fb jestesmy osobami, nie nickami. Sea zalozyla konto fikcyjne i niestety do grona sie nie dostala. jestesmy tam od 9 miesiecy, dzien w dzien, z najwiekszymi problemami, smutkami. prywatnoscia. zeby dogladac i czasem o cos zapytac macie inne grupy i to miejsce. nasza grupa nie jest wlasnoscia publiczna.
    to tyle.
    bywajcie :)

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, mam dwa linki.
    Tutaj jest o regresji snu 4 miesiąca

http://www.weebeedreaming.com/my-blog/4-month-sleep-regression

A tu godziny pójścia spać, które autorka sugeruje.

http://www.weebeedreaming.com/my-blog/ideal-bedtime

baranosia lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Werix Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koska, uprzedzam że jeśli nie będziesz wytrwała to metoda na pewno nie zadziała. Mi zajęło cały miesiąc Ale przyznam że czasem usypiałam znów piersią więc pewnie dlatego tak długo. Jak już się na to decyduje to nie ma kompromisów.

MoBo, Koska 88 lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    w imieniu dziewczyn, przykro mi, ale nikogo nie dodamy do grupy na fb. stworzcie sobie wlasna.
    na fb jestesmy osobami, nie nickami. Sea zalozyla konto fikcyjne i niestety do grona sie nie dostala. jestesmy tam od 9 miesiecy, dzien w dzien, z najwiekszymi problemami, smutkami. prywatnoscia. zeby dogladac i czasem o cos zapytac macie inne grupy i to miejsce. nasza grupa nie jest wlasnoscia publiczna.
    to tyle.

Level up :D

Jak by u nas nie było spraw prywatnych ani problemów.

Werix, MoBo, polkosia, Dobrawa, Izieth, Maggie_31, jusci, Fuksja90, Krakuska, RedLady lubią tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokoska u mnie podczas tygodnia mega postęp robie rutyne jak Werix i tez mala zasypia w kilka minut bez płaczu, lezac w łóżeczku i nie trzeba kolysac, lulac, śpiewać tylko trzymam rękę na niej az odplynie. Jak sie wybudzi to 10 min i znow spi.
    Ale przygotuj sie na walke przez kilka dni, moja ryczala do 30 min czasem, a teraz luz :)

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciala was poznać, tzn te które chca. Fakt nie będziemy anonimowe, ale sto razy łatwiej dac zdjęcie tego i owego :)
    Pisac mozna tu, a tam mozna uzywac jako takiego dodatku 'pokaz/szybki problem'
    No ale jak chcecie.

Dobrawa, Maggie_31 lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    to tyle.
    O kurde, dobrze, że się do waszej elity nie pchałam, bo teraz pewnie by mi było przykro :D Szkoda, że te dziewczyny, które chciały dojść, nie mogły. My też tu poruszamy problemy bardzo prywatne.
    Zaglądaj czasem na forum, daj znać co u was.

Dobrawa, Krakuska lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    to tyle.

To z Waszej strony jest zwykle chamstwo i bardzo się na Was zawiodłam. Jest mi mega przykro. Wpadacie tu czasem i nieraz czepiacie się postów z dupy, a Ty Guerretenshi zaglądasz tylko jak właśnie gównoburza jest albo temat na tapecie taki, jak teraz. Żeby szpile pościskać. Grupa stworzyła się stąd, a nie ta stamtąd. Cóż, jedyne co mogę napisać to BEZ ŁASKI. Bardzo niefajne zachowanie. Tutaj też dzielimy się bardzo osobistymi sprawami. Spoko, twórzcie dalej kółko wzajemnej adoracji. Twój ton tego posta też jest w charakterze, żeby nas chyba poniżyć. Obrzydliwe.

Werix, Dobrawa, Madziula87, Maggie_31, jusci, Fuksja90, Isia86, Krakuska, Martusiazabka, RedLady lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    to tyle.

Ale nie musiałaś oznajmiać tego z takim fochem i jeszcze to "bywajcie". Ja byłam dla Ciebie zawsze miła i poczułam się niefajnie jak to przeczytałam.

polkosia, Dobrawa, Krakuska, Martusiazabka lubią tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, Krakuska, dokładnie. Bardzo smutne.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Werix Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, teraz my powinnyśmy powiedzieć: To nie wchodźcie do nas na forum. Lol. Dla mnie to dzieciniada. Tyle.

Dziewczyny, czy któraś z Was przeprowadzała dziecko ze swojego pokoju do jego własnego? Chcę to zrobic, ale nie wiem jak się do tego zabrać.

Mobo, u mnie szło ciężko bo Mały ewidentnie uzależnił się od cyca. Wiem, że nadal łatwo nie będzie. Szczególnie w nocy.

17u9ha00otchcgqb.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix a moze zacznij go tam usypiac na drzemki? Jak sie przyzwyczai to zacznuesz z nockami. Co myslisz?

Ja z moja spalam w jej pokoju wiec tylko sie z niego wynioslam 3 nocki temu i jest spoks.

Werix lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie skoro jesteście tam w swoim świecie po co tu wchodzicie,czytacie? Przecież jesteście w swoim kręgu zaufania :P A my to tylko elementy infrastruktury :D

polkosia, Maggie_31, MoBo, jusci, chiara lubią tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałabym zaopatrzyć się w drugie łóżeczku. Zastanawiałam się czy nie przenieść się z nim na jakiś czas,a potem się wynieść.

17u9ha00otchcgqb.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula87 wrote:
    A my to tylko elementy infrastruktury :D
    Skojarzyło mi się z Miodowymi Latami :D

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

‹‹ 1366 1367 1368 1369 1370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ