X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 02:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, skoro chcecie iść na fb to idę z Wami :)

Dobrawa lubi tę wiadomość

• jusci Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 04:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na fb :-) tylko kto grupę stworzy?:-)

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 04:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita nie sądzę żeby to że mały chodzi spać ok 22 było powodem tego że teraz ma krótsze drzemki. Chodził spać tak zawsze i mimo to spał te 6h. Poza tym mi jakoś to pasuje bo od początku chodził spać później i zdążyłam się przyzwyczaić :D przestawiając godzinę snu wieczorem musiałabym przestawić cały dzień i wszystkie drzemki

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś zostanie tu na forum? Czy wszystkie się przenosicie? :(

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym została bo mój telefon nie ogarnia do końca fb i zamiast wyświetlać odpowiedzi do komentarzy wszystkie pokazuje jeden pod drugim i przez to nie zawsze wiadomo co do czego :/

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth, ja tam moge zostac, moge pojsc, mi wszystko jedno, fb srednio lubie tez..

• Nita Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Nita nie sądzę żeby to że mały chodzi spać ok 22 było powodem tego że teraz ma krótsze drzemki. Chodził spać tak zawsze i mimo to spał te 6h. Poza tym mi jakoś to pasuje bo od początku chodził spać później i zdążyłam się przyzwyczaić :D przestawiając godzinę snu wieczorem musiałabym przestawić cały dzień i wszystkie drzemki
    A Twój Antoś rozpoczyna dzień wcześniej niż zazwyczaj? Czytałam parę dni temu jakieś porady od babki, konsultantki snu dziecięcego, która radzi, że w momencie kiedy dziecko budzi się wcześniej i wcześniej rozpoczyna dzień jest to znak, że trzeba przestawić mu "bed time" na wcześniejszą porę. Oraz że takie rutyny zmienią się jeszcze z 10 razy :D
    Jeśli chcesz to poszukam tej strony i Ci wyślę link. Ona tam podała przykładowe godziny, w których według jej zaleceń należy kłaść dziecko spać. Mi też nie do końca pasuje kąpanie małego o 18, ale widzę po nim, że właśnie w tym czasie on jest gotowy na dłuższy sen. Nie byłoby sensu pozwalać mu na dłuższą drzemkę a potem budzić na kąpanie, bo bym go rozbiła. Twój Antek i tak lepiej śpi od mojego, ale może w ten sposób spałby jeszcze dłużej?

Werix, z tym ulewaniem i częstotliwością karmień to miałaś rację. Mnie na grupie kp dziewczyny zaleciły karmienie małego częściej w mniejszych porcjach, a przez to było jeszcze gorzej. Przekarmiony był. Mniej ulewa jak ma solidne 3 godziny przerwy od jedzenia.
    A czy Daniel nadal ma gazy w nocy? Podajesz mu probiotyk? Ja mojemu podaję codziennie Dicoflor i jest dużo lepiej, ale mój miał zachwianą florę po antybiotyku.

Werix lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Izieth Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja nie trawię FB :/ Loguję się raz na rok, jak już naprawdę muszę i uciekam szybko be czytania wiadomości ;) Ale wpadłam w panikę, że wszystkie znikniecie i zaczęłam rozważać założenie fikcyjnego konta, żeby nie stracić kontaktu z Wami ;)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też jest w sumie wszystko jedno,choć na fb przestajemy być de facto anonimowe,co niestety w przypadku powstania jakiegoś głębszego konfliktu (a jak wiemy zdarzają się) daje większe pole manewru do eskalacji złych emocji w sferze totalnie personalnej...Ot taka moja refleksja

17u920mmtaho5gy9.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita,a jak Aran kladzie sie po kąpieli czyli po 18 to ile pobudek zalicza do rana?

17u920mmtaho5gy9.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz wstaje między 7 a 8 najczęściej koło 7:30 kiedyś to była bardziej 8:15 . Jak znajdziesz artykuł możesz podesłać. Bo wiesz czego się boję? Że pójdzie spać o 20 to zanim ja zdążę pójść spać to on już będzie miał pierwszą pobudkę i dzień rozpocznie o 5 rano a wtedy to już naprawdę piznę sobie w łeb

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie, no, to prawda, ja tam stalkera juz kiedyś miałam. Chujowata historia, pojebanych ludzi jest mnóstwo..

• Werix Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za fb nie jestem i na pewno na niego nie przejdę. W skrócie chodzi o prywatność.

Nita, Daniel ma gazy w nocy, ale coraz rzadziej go budzą. No i nie ma już problemów z ich usuwaniem. Ja dawałam tylko espumisan, ale że nie było różnicy, to przestałam. Na noc daję mu ten Gasstrotuss i jak na razie nie obudził się przez refluks. Ale też już nie karmię go w nocy tyle razy.

U mnie dziś 4 pobudki, ale karmiłam tylko raz, widząc że Mały zaczyna ssać swoje rączki podczas płaczu.

Baranosia, ja mojemu przesunęlam zasypianie z 20-21 na 19:30, a i tak budzi się o 7.

17u9ha00otchcgqb.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój od dłuższego czasu budzi się przed 6 ale z płaczem ..nie wiem o co kaman..zazwyczaj max do 20 min zasypiał, ale dziś nie idzie mu...:-( nie wiem co mam robić:-(

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie_31 wrote:
    Nita,a jak Aran kladzie sie po kąpieli czyli po 18 to ile pobudek zalicza do rana?
    Zasnął o 19, pierwsza pobudka o 23.30 i faktycznie był głodny, bo burczało mu w brzuchu i opróżnił jedną pierś całkowicie, ale dossał się jeszcze do drugiej. O północy znowu poszedł spać i spał do 4 rano. Znów głód, pierś i spanie jakoś przed 5. O 6 zaczął się budzić, ale nie podniosłam, bo wiedziałam, że nie jest głodny. Ululałam i zasnął ponownie. Dla mnie akurat taka noc to sukces, bo ostatnio budził się co godzinę, półtorej nawet tuż po kąpieli. Ale my też jesteśmy w trakcie skoku teraz. Trwa już półtora tygodnia i końca nie widać.

Baranosia później w ciągu dnia Ci wyślę ten link.

A co do FB to przecież będziemy widziały tylko (albo aż :D) nasze imiona i nazwiska oraz zdjęcie profilowe. Myślę, że galerię zdjęć każdy ma zablokowaną dla znajomych. Stalkerzy są wszędzie, nawet bez tworzenia grupy ;) też na Facebooku miałam kilku. Ale to internet, wiadomo. Tutaj też w sumie nie do końca jesteśmy anonimowe, bo może czyta nas ktoś kto pokojarzy fakty, o których piszemy i nas rozpozna. Poza tym nie trzeba tu konta zakładać, żeby móc czytać nasze wypowiedzi. Są otwarte dla każdego. Mnie tam jest obojętnie, ale pomysł z grupą mi się podoba i jakbyście się zdecydowały to jestem za.

Polkosia, ogarniesz grupę w sensie założenia?

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia79 wrote:
    Dotty, ja tak mam, ze jak wstawię gotowego emotikona to wszystko napisane za nim znika. Mogę tylko wpisywać emotikony na zasadzie np. : i ) zeby było :) inaczej wywala. Moze masz to samo ?
    Oczywiscie tylko z telefonu bo z kompa jest normalnie bez problemu :)
    OMG! Na prawdę tak wyglada ta rutyna wg Tracy? Ja pitolę, mnie to by w życiu nie wyszło. Ja lubię żyć na spontanicznie :) Nudzę się? dziecko marudzi? To rach, ciach, ciach i już gdzieś jedziemy na tułaczkę. Pada desz? Samopoczucie do dupy? Fruuuu...na zakupy.
    Wpadłabym w depresję stosując tę metodę :) U mnie rutyna tylko dotyczy usypiania (codzienna kąpiel i cyc) i to tez za każdym razem o innej godzinie :)

Zadam jeszcze pytanie, z ciekawości - nie przez złośliwość - czy wśród mam stosujących te metodę jest jakaś mama, która ma już w domu starszaka? (I bynajmniej nie 10-15 letniego tylko tak poniżej 4?) Bo wtedy to już w ogóle wydaje mi się abstrakcją ;)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie! Jak usunęłam emotikony to udało się wkleić resztę :) dzięki

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż zawsze biega z endomondo pozazdrościłam mu i 1.03 założyłam sobie konto. I tak w marcu udało mi się zarejestrować 29 treningów i przeszłam łącznie 113km spalając 5500kcal ;)
    Fajna sprawa polecam :)

Isia86 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty ja przy drugim tez juz bede madrzejsza :P a poki co pomagam se rutyna :)
    Psa trza wyprowadzic, posprzatac, ugotować, paznokcie zrobić no jakos mi z tym lżej.

Dotty84 lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty, myślę że to kwestia charakteru. Ja lubię rutynę, plany działania i harmonogramy w każdej dziedzinie życia, więc w kwestii drzemek i karmienia dziecka też jest mi z nimi łatwiej. Dwa dni próbowałam na spontana i tylko wyszło z tego nega zmęczone dziecko i wkurzona matka. Stosowałam 3h rutynę przez 2 miesiące. Wiadomo, nie zawsze jest jak w zegarku, ale rytm się utrzymuje i to mi daje pewność siebie.

Dotty84 lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
‹‹ 1365 1366 1367 1368 1369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ