X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 02:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, skoro chcecie iść na fb to idę z Wami :)

Dobrawa lubi tę wiadomość

• jusci Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 04:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na fb :-) tylko kto grupę stworzy?:-)

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 04:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita nie sądzę żeby to że mały chodzi spać ok 22 było powodem tego że teraz ma krótsze drzemki. Chodził spać tak zawsze i mimo to spał te 6h. Poza tym mi jakoś to pasuje bo od początku chodził spać później i zdążyłam się przyzwyczaić :D przestawiając godzinę snu wieczorem musiałabym przestawić cały dzień i wszystkie drzemki

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś zostanie tu na forum? Czy wszystkie się przenosicie? :(

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym została bo mój telefon nie ogarnia do końca fb i zamiast wyświetlać odpowiedzi do komentarzy wszystkie pokazuje jeden pod drugim i przez to nie zawsze wiadomo co do czego :/

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth, ja tam moge zostac, moge pojsc, mi wszystko jedno, fb srednio lubie tez..

• Nita Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Nita nie sądzę żeby to że mały chodzi spać ok 22 było powodem tego że teraz ma krótsze drzemki. Chodził spać tak zawsze i mimo to spał te 6h. Poza tym mi jakoś to pasuje bo od początku chodził spać później i zdążyłam się przyzwyczaić :D przestawiając godzinę snu wieczorem musiałabym przestawić cały dzień i wszystkie drzemki
    A Twój Antoś rozpoczyna dzień wcześniej niż zazwyczaj? Czytałam parę dni temu jakieś porady od babki, konsultantki snu dziecięcego, która radzi, że w momencie kiedy dziecko budzi się wcześniej i wcześniej rozpoczyna dzień jest to znak, że trzeba przestawić mu "bed time" na wcześniejszą porę. Oraz że takie rutyny zmienią się jeszcze z 10 razy :D
    Jeśli chcesz to poszukam tej strony i Ci wyślę link. Ona tam podała przykładowe godziny, w których według jej zaleceń należy kłaść dziecko spać. Mi też nie do końca pasuje kąpanie małego o 18, ale widzę po nim, że właśnie w tym czasie on jest gotowy na dłuższy sen. Nie byłoby sensu pozwalać mu na dłuższą drzemkę a potem budzić na kąpanie, bo bym go rozbiła. Twój Antek i tak lepiej śpi od mojego, ale może w ten sposób spałby jeszcze dłużej?

Werix, z tym ulewaniem i częstotliwością karmień to miałaś rację. Mnie na grupie kp dziewczyny zaleciły karmienie małego częściej w mniejszych porcjach, a przez to było jeszcze gorzej. Przekarmiony był. Mniej ulewa jak ma solidne 3 godziny przerwy od jedzenia.
    A czy Daniel nadal ma gazy w nocy? Podajesz mu probiotyk? Ja mojemu podaję codziennie Dicoflor i jest dużo lepiej, ale mój miał zachwianą florę po antybiotyku.

Werix lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Izieth Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja nie trawię FB :/ Loguję się raz na rok, jak już naprawdę muszę i uciekam szybko be czytania wiadomości ;) Ale wpadłam w panikę, że wszystkie znikniecie i zaczęłam rozważać założenie fikcyjnego konta, żeby nie stracić kontaktu z Wami ;)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też jest w sumie wszystko jedno,choć na fb przestajemy być de facto anonimowe,co niestety w przypadku powstania jakiegoś głębszego konfliktu (a jak wiemy zdarzają się) daje większe pole manewru do eskalacji złych emocji w sferze totalnie personalnej...Ot taka moja refleksja

17u920mmtaho5gy9.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita,a jak Aran kladzie sie po kąpieli czyli po 18 to ile pobudek zalicza do rana?

17u920mmtaho5gy9.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz wstaje między 7 a 8 najczęściej koło 7:30 kiedyś to była bardziej 8:15 . Jak znajdziesz artykuł możesz podesłać. Bo wiesz czego się boję? Że pójdzie spać o 20 to zanim ja zdążę pójść spać to on już będzie miał pierwszą pobudkę i dzień rozpocznie o 5 rano a wtedy to już naprawdę piznę sobie w łeb

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie, no, to prawda, ja tam stalkera juz kiedyś miałam. Chujowata historia, pojebanych ludzi jest mnóstwo..

• Werix Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za fb nie jestem i na pewno na niego nie przejdę. W skrócie chodzi o prywatność.

Nita, Daniel ma gazy w nocy, ale coraz rzadziej go budzą. No i nie ma już problemów z ich usuwaniem. Ja dawałam tylko espumisan, ale że nie było różnicy, to przestałam. Na noc daję mu ten Gasstrotuss i jak na razie nie obudził się przez refluks. Ale też już nie karmię go w nocy tyle razy.

U mnie dziś 4 pobudki, ale karmiłam tylko raz, widząc że Mały zaczyna ssać swoje rączki podczas płaczu.

Baranosia, ja mojemu przesunęlam zasypianie z 20-21 na 19:30, a i tak budzi się o 7.

17u9ha00otchcgqb.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój od dłuższego czasu budzi się przed 6 ale z płaczem ..nie wiem o co kaman..zazwyczaj max do 20 min zasypiał, ale dziś nie idzie mu...:-( nie wiem co mam robić:-(

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie_31 wrote:
    Nita,a jak Aran kladzie sie po kąpieli czyli po 18 to ile pobudek zalicza do rana?
    Zasnął o 19, pierwsza pobudka o 23.30 i faktycznie był głodny, bo burczało mu w brzuchu i opróżnił jedną pierś całkowicie, ale dossał się jeszcze do drugiej. O północy znowu poszedł spać i spał do 4 rano. Znów głód, pierś i spanie jakoś przed 5. O 6 zaczął się budzić, ale nie podniosłam, bo wiedziałam, że nie jest głodny. Ululałam i zasnął ponownie. Dla mnie akurat taka noc to sukces, bo ostatnio budził się co godzinę, półtorej nawet tuż po kąpieli. Ale my też jesteśmy w trakcie skoku teraz. Trwa już półtora tygodnia i końca nie widać.

Baranosia później w ciągu dnia Ci wyślę ten link.

A co do FB to przecież będziemy widziały tylko (albo aż :D) nasze imiona i nazwiska oraz zdjęcie profilowe. Myślę, że galerię zdjęć każdy ma zablokowaną dla znajomych. Stalkerzy są wszędzie, nawet bez tworzenia grupy ;) też na Facebooku miałam kilku. Ale to internet, wiadomo. Tutaj też w sumie nie do końca jesteśmy anonimowe, bo może czyta nas ktoś kto pokojarzy fakty, o których piszemy i nas rozpozna. Poza tym nie trzeba tu konta zakładać, żeby móc czytać nasze wypowiedzi. Są otwarte dla każdego. Mnie tam jest obojętnie, ale pomysł z grupą mi się podoba i jakbyście się zdecydowały to jestem za.

Polkosia, ogarniesz grupę w sensie założenia?

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia79 wrote:
    Dotty, ja tak mam, ze jak wstawię gotowego emotikona to wszystko napisane za nim znika. Mogę tylko wpisywać emotikony na zasadzie np. : i ) zeby było :) inaczej wywala. Moze masz to samo ?
    Oczywiscie tylko z telefonu bo z kompa jest normalnie bez problemu :)
    OMG! Na prawdę tak wyglada ta rutyna wg Tracy? Ja pitolę, mnie to by w życiu nie wyszło. Ja lubię żyć na spontanicznie :) Nudzę się? dziecko marudzi? To rach, ciach, ciach i już gdzieś jedziemy na tułaczkę. Pada desz? Samopoczucie do dupy? Fruuuu...na zakupy.
    Wpadłabym w depresję stosując tę metodę :) U mnie rutyna tylko dotyczy usypiania (codzienna kąpiel i cyc) i to tez za każdym razem o innej godzinie :)

Zadam jeszcze pytanie, z ciekawości - nie przez złośliwość - czy wśród mam stosujących te metodę jest jakaś mama, która ma już w domu starszaka? (I bynajmniej nie 10-15 letniego tylko tak poniżej 4?) Bo wtedy to już w ogóle wydaje mi się abstrakcją ;)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie! Jak usunęłam emotikony to udało się wkleić resztę :) dzięki

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż zawsze biega z endomondo pozazdrościłam mu i 1.03 założyłam sobie konto. I tak w marcu udało mi się zarejestrować 29 treningów i przeszłam łącznie 113km spalając 5500kcal ;)
    Fajna sprawa polecam :)

Isia86 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty ja przy drugim tez juz bede madrzejsza :P a poki co pomagam se rutyna :)
    Psa trza wyprowadzic, posprzatac, ugotować, paznokcie zrobić no jakos mi z tym lżej.

Dotty84 lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty, myślę że to kwestia charakteru. Ja lubię rutynę, plany działania i harmonogramy w każdej dziedzinie życia, więc w kwestii drzemek i karmienia dziecka też jest mi z nimi łatwiej. Dwa dni próbowałam na spontana i tylko wyszło z tego nega zmęczone dziecko i wkurzona matka. Stosowałam 3h rutynę przez 2 miesiące. Wiadomo, nie zawsze jest jak w zegarku, ale rytm się utrzymuje i to mi daje pewność siebie.

Dotty84 lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
‹‹ 1365 1366 1367 1368 1369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ