X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    Eh, teraz my powinnyśmy powiedzieć: To nie wchodźcie do nas na forum. Lol. Dla mnie to dzieciniada. Tyle.

Dziewczyny, czy któraś z Was przeprowadzała dziecko ze swojego pokoju do jego własnego? Chcę to zrobic, ale nie wiem jak się do tego zabrać.

Mobo, u mnie szło ciężko bo Mały ewidentnie uzależnił się od cyca. Wiem, że nadal łatwo nie będzie. Szczególnie w nocy.

Werix,ja wczoraj wieczorem wyciągnęłam mojego z lozeczka i wpakowalam do Naszego lozka:-D mąż w delegacji a toto małe takimi oczami smutnymi patrzyło zza tych szczebli,ze moja "twardość" łóżeczkowa szlag trafił!zasnal w dwie minuty obok mnie:-) wiec co do wyprowadzania go od nas do jego pokoju to jeeeeeszcze trochę potrwa:-D

17u920mmtaho5gy9.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva co u Was?
    Dawno nie było też Lady Highlander jak nas czytasz daj znak :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, pewnie, dodaj, nie mam obsesji na punkcie prywatności i anonimowości ;)

Dobrawa, o to świetnie, że Październikowe cyca jeszcze! ;) Moje też, tyle że częściej niż Grudniowe ;P Ale jak mi ładnie podskoczyła na wadze i urosła! Już 12,7 kg i 86 cm. Matylda ponad 6 kg na pewno, ale nie wiem ile, bo dawno nie ważyłam. Rośnie jak na drożdżach i dalej jest aniołem. Gdybym miała pewność, że trzecie będzie takie grzeczne, to bym uderzała zaraz po macierzyńskim w starania ;D

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Dziewczyny czy kladziecie do snu wasze dzieci na brzuszku? Do kiedy z tym trza uwazac? Tak na cala noc by można juz?

Pewnie! Moja śpi na brzuchu całe noce od dwóch miesięcy.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie_31 wrote:
    Ja też jestem na tak w kontekście fb!:-) Polkosia!jak maleństwo?Nasze maluchy sa z tego samego dnia;-)))

Już nie takie maleństwo, haha :)

Jezu, jak to zupełnie inaczej się chowa dziecko z jesieni a z zimy. Z Klementynką w kwietniu to już w spacerówce zasuwałam, a teraz takie małe w gondoli. Nie wiem jak to ubierać, żeby nie przegrzać ;P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Skojarzyło mi się z Miodowymi Latami :D

I bardzo dobrze,bo stąd właśnie zaczerpnęłam tekst :D Kocham ten serial niezmienni od tylu lat :)

Nita lubi tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix, my starszaczka, chyba mial 6 miesiecy, wiesz co, poprostu przestawilismy łozeczko, polozylismy spac i tyle. Tylko niamie co chwila odpalaliśmy zeby sprawdzic co u niego :D
    I lepiej spał, bo go nie budzily szepty i szelesty.

MoBo lubi tę wiadomość

• Nita Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula87 wrote:
    I bardzo dobrze,bo stąd właśnie zaczerpnęłam tekst :D Kocham ten serial niezmienni od tylu lat :)
    Ja też :D Ale tylko ze starą Alinką. Uwielbiam ją. Żakowa to marna aktorka i nie pasowała do roli Aliny. Męża też wkręciłam w Miodowe Lata ;)

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• jusci Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też uważam że ton wypowiedzi co najmniej poniżej jakiekolwiek krytyki...to tak jakbyśmy chciały im w życie z buciorami wyłazić...krzyżyk na drogę...

Możemy sobie utajnic grupę i nas nikt nie wyszuka i czytać też nie bedzie :-) tak jak tutaj :-P

MoBo, polkosia, Dobrawa lubią tę wiadomość

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Już nie takie maleństwo, haha :)

Jezu, jak to zupełnie inaczej się chowa dziecko z jesieni a z zimy. Z Klementynką w kwietniu to już w spacerówce zasuwałam, a teraz takie małe w gondoli. Nie wiem jak to ubierać, żeby nie przegrzać ;P
    Polkosia ja mojego już wożę w spacerówce, ale takiej rozkładanej na płasko. To siedzisko było częścią wózka. Moja gondola jest wielka i głęboka a u nas już od połowy marca było około 16 stopni. W gondoli mu było za gorąco.
    A na taką pogodę zakładam mu body na ramiączkach, pajac i przykrywam kocykiem. Na wszelki wypadek pakuję też do torby kocyk polarowy, jakby się zimniej zrobiło, bo z angielską pogodą nigdy nic nie wiadomo. Czapeczki już nie zakładam.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• MoBo Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    Musiałabym zaopatrzyć się w drugie łóżeczku. Zastanawiałam się czy nie przenieść się z nim na jakiś czas,a potem się wynieść.

A moze przenies lozeczko z rana, zrób wszystkie drzemki tam i spróbuj uspac na noc. W pogotowiu miej coś do spania dla siebie, jak bedzue jakis jryzys to idz tam spac jak ok to zrobione :P

milky way, chiara, Werix lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix my od pierwszego dnia w swoim pokoju więc nie pomogę jedynie mogę powiedzieć że moje dziecko z nami w łóżku spać nie chce i jak kiedyś ja zabrałam to cały dzień następny był ciężki. Jak coś mnie martwi to mam kanapę u niej w pokoju na której karmimy i tam idę spać. Jednak to też nie częste sytuacje.
    guerretenshi wrote:
    w imieniu dziewczyn, przykro mi, ale nikogo nie dodamy do grupy na fb. stworzcie sobie wlasna.
    na fb jestesmy osobami, nie nickami. Sea zalozyla konto fikcyjne i niestety do grona sie nie dostala. jestesmy tam od 9 miesiecy, dzien w dzien, z najwiekszymi problemami, smutkami. prywatnoscia. zeby dogladac i czasem o cos zapytac macie inne grupy i to miejsce. nasza grupa nie jest wlasnoscia publiczna.
    to tyle.
    bywajcie :)

Jeśli chodzi o akcje z fb to trochę dziwna ta cała sytuacja, bo te dziewczyny na forum bywaja podczytują z ukrycia, a tu wielce z naszą grupą nie chcą mieć nic wspólnego. A ton wypowiedzi nie fajny można było napisać inaczej bo guerretenshi jeszcze nie tak dawno wchodzilaś tu i pisałaś mimo, że grupa na fb już była i wtedy było ok, jak co 5 minut rodzilas i dostawalas wsparcie. Byłyśmy fajne. Mnie wcale nie zależało i nie zależy żeby do Waszej elity należeć, ale szkoda że tak napisalas do dziewczyn ktorym na tym zalezalo. No nic bywaj!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 10:49

jusci, polkosia lubią tę wiadomość

• jusci Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę mieć chyba chustę do odsprzedania :-( młody nie chce w niej chodzić i poza tym po zamotaniu ma kręgosłup w literke C i nie idzie go ustawić odpowiednio...widocznie nie potrafię go dobrze zamotac:-(

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, ja mam spacerówkę kubełkową, więc tak jeszcze 3-4 miesiące jesteśmy skazani na gondolę :) Ale mojej akurat nie przeszkadza, temperatura też chyba OK, bo śpi na dworzu jak suseł :) Ja ostatnio w samym pajacu kładłam, ale było 26 stopni :D

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Werix Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusci a jakie wiązanie próbujesz? Mój czasem się denerwuje jak go motam, ale wtedy motam go chodząc i siedzi spokojnie. No i jak ojciec go mota to zawsze histeria, bo za długo to trwa i on się wkurza.

17u9ha00otchcgqb.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kieszonka,i też z nim chodze i bujam...bardziej ta postawa wewnatrz mnie martwi,bo nie umiem go ustawić w pionie...tylko mi wisi na bok :-(

PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju co to za osoby są w grupie na fb ? Jak z nimi pisałam tutaj wydawały się całkiem spoko ale teraz widzę ,że są z lepszego sortu.

• Madziula87 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita ja tak samo. Żakowa ma slaba gre aktorska i nijaką charyzmę.Mój mąż natomiast nie może już tego oglądać,a ja nadal się śmieje jakbym ogląda po raz pierwszy. :) Klasyk.

My po szczepieniu,w końcu przekroczyłyśmy magiczne 5 kg,a dokładniej mamy 5160 G :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusci, mi w kieszonce też krzywo siedział. Spróbuj dwa krzyże/ czy 2X. Jest łatwiejsze i dla mnie o niebo stabilniejsze.

jusci lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusci a jak Twój maluch trzyma już dość sprawnie główkę? Może spróbuj chustę kółkową i takie wiązanie?
    https://youtu.be/JvLpoj_tgmQ

jusci lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

‹‹ 1367 1368 1369 1370 1371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ