X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wykorzystuje aż tak, ale czasami nie mam siły czegoś zrobić.. Umyć naczyń na przykład :D

• baranosia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no ja nie mówię żeby całą ciążę nic nie robić mnie po prostu wkurza stwierdzenie ciąża to nie choroba, bo czasami naprawdę jest ciężko no ale facet tego nie zrozumie...

Szarlotka123 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    Witam was Kochane w ten brzydki poranek.
    Bardzo się cieszę, że u was wszystko dobrze i usg wychodzą tak ładnie ;) Czytam was cały czas ale niestety nie mam siły pisać.
    baranosia, mój mówi to samo ale zaraz potem w końcu i tak wstaje i robi o co go proszę ;)
    U mnie pogoda okropna, tak jak moje samopoczucie. Od rana przytulam porcelanę.
    W nocy mam bóle brzucha, jakby paliło mnie od środka i często się budzę.. Więc raczej staram się dużo spać dlatego tak mało jestem na forum.
    Kurcze. Dziś rano tez mnie obudziło to palenie w brzuchu. Normalnie się zwijalam z bólu. A jadłam wczoraj to samo co mój i jemu nic. Zjadłam trochę bułki,przeszło na chwile i wróciło. Nigdy wcześniej nie miałam takiego bólu. Do tego mi się odbijalo jakbym miała zaraz puścić pawia... ale trzymaj się Szarlotka. Pij dużo wody. I może kisiel - w obie strony smakuje tak samo :)

cudek2, Szarlotka123 lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • karolajna88 Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny połóżcie sobie przy łóżku jakieś krakersy jak mieli to zjedzcie jednego powinno pomoc. I koniecznie woda, ja dziś na gorzkiej herbacie ale coś za mną chodzi tylko nie wiem co :)

Szarlotka123 lubi tę wiadomość

hchy9n73gkndckeu.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba umrę ze śmiechu!
    Jedz kisiel - w obie strony smakuje tak samo " ;))))))))))))))

Szarlotka123, karolajna88, Maredd lubią tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerrenshi, miałam dosłownie to samo. Podobno to "normalka" ale i tak uczucie okropne..
    Najgorsze jest to, ze od kilku dni mam to codziennie i nie wiem od czego tak się dzieje. Dziękuję Kochana za radę ;) Na pewno skorzystam :) biorąc pod uwagę, że smakuje tak samo :D
    Na mdłości mogę polecić sok z imbiru- jak ręką odjął ;)
    baranosia, oni nie są i nie będą w ciąży to nie zrozumieją jak to jest. Mój jedynie widzi, że jest ciężko i skomentował "dobrze, że to Wy jesteście w ciąży". Tak milusio :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 09:22

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo wyjdę na sadystkę jasne robię co mogę. Zwłaszcza ze pracuje 9 godzin dziennie przychodzę taka zmęczona plus dojazdy 1,5 h w jedną stronę, więc proszę męża o pomoc w tym i tamtym.

hchy9n73gkndckeu.png

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sok z imbiru? Ze jak to ?

hchy9n73gkndckeu.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Dziewczyny na mdłości dobra jest herbata lub woda z plasterkiem imbiru. Dużo lepiej się zaraz człowiek czuje.
    Co do chłopów to ja bym chciała aby chociaż raz ciotkę mieli już nie mówiąc o ciąży... Myślę, że dużo bardziej byliby wyrozumiali.

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj na dzień dobry zemdliło - cóż za odmiana. W nocy zaś obudził mnie ból brzucha...
    Miałam dzisiaj dziwne sny. Najpierw o tym, że zaczęłam krwawić, a później, że byłam w sklepie z artykułami dla niemowląt, żeby kupić maleństwu potrzebne rzeczy gdzie uświadomiłam sobie, że przecież mam wszystko po młodym i wzięłam tylko pampersy :D

cudek2 lubi tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC

age.png

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś ta herbatkę spróbuje :) a co do snów to mi się snilo ze bylam w ciąży i rzeczywiście wtedy byłam ale nie wiedziałam, sny jednak działają podświadomie.

hchy9n73gkndckeu.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam tak popieprzone sny, że rano ich nie pamiętam. Wiem jedynie, że były poj.... :)

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tym imbirze już słyszałam. Tylko nie dawajcie dużo bo jest intensywny i mocno naciąga swoją moc

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W biedrącw były takie soki imbirowe i malinowe jak do piwa. Kupiliśmy i jak mnie tak strasznie mdli to leje trochę tego soku i rozcieńczam z wodą , pomaga mi od razu :)
    Ja się właśnie z moim pokłóciłam ;/

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się obudziłam z wielką ochotą na jajka w majonezie, właśnie wsunęłam pyszne śniadanie :)
    I cały czas od kilku dni mam ochotę na takiego prawdziwego schabowego w chrupiącej panierce...mniam
    Dziwne bo w 1 ciąży w ogóle nie mogłam patrzeć na mięso

82doroeqdnooy9dr.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    O tym imbirze już słyszałam. Tylko nie dawajcie dużo bo jest intensywny i mocno naciąga swoją moc
    Mi pomagało w poprzedniej ciąży. I tak jak piszesz wystarczy bardzo cienki plasterek a po chwili czuć mocny smak imbiru.
    Szarlotka współczuje ale pewnie zaraz się pogodzicie, tylko jakie to jest wkurzajace....

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    A ja się obudziłam z wielką ochotą na jajka w majonezie, właśnie wsunęłam pyszne śniadanie :)
    I cały czas od kilku dni mam ochotę na takiego prawdziwego schabowego w chrupiącej panierce...mniam
    Dziwne bo w 1 ciąży w ogóle nie mogłam patrzeć na mięso
    Ja wczoraj opierdzielila takiego schaboszczaka i na dziś mam jeszcze jednego :P w tamtej ciąży tak jak ciebie odrzuciło mnie od miecha...

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę myślec nawet o mięsie.... Jem albo same bułki bez niczego lub ewentualnie z dżemem. Jedyne co toleruje to jabłka. Zimniej nie cierpię :/ kupiłam herbatkę imbirowa i nie mogę jej pic :/ do generalnych mdłości doszedł mi jeszcze ból podbrzusza- tak dziwny- mam nadzieje, ze to powiększająca sie macica a nie cos złego. I znowu jestem przeziębiona :/ zatoki.... Gadałam z szefowa. Kazała mi nie zostawiać zwolnienia (jestem na doktoracie i mam umowę zlecenie) tylko napisać maila do profesora ze jestem chora bo wiadomo ze laski z sekretariatu zaraz by wszystko rozplotkowaly a na to za wcześnie. Generalnie fajna rozmowa była. Ona przez dwie ciaze cały czas do roboty chodziła ale nie miała mdłości.

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co babeczki mnie też ostatnio bolal brzuch tak jak na okres czasami jakiś skurcz zlapal. W czwartek powiedziałam o tym lekarzowi i mówi, że to normalne bo macica szykuje się do nowej roli. Kazał mi na to magnez brać dwa razy dziennie w dawce 150mg każda tabletka. I powiem wam, że bóle odpuscily.

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i o ile 3 ostatnie noce budziłam sie o 4 nad ranem to dzisiaj prawie wcale nie spałam. Mój zdezerterował. Pojechał do rodziców i mówi, ze wróci jutro rano bo musi sie wyspać bo mu nie daje. A poza tym jest całkiem przydatny. Tylko nie chce sie zgodzić na sprzątanie bo tego nie cierpi ale jeszcze nad nim popracuje :)

bl9cvcqgs911kctx.png
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ