Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
anna123 wrote:Dziewczyny myslicie ze maluch jest juz az tak duzy bo czuje go pod samym pepkiem a zawsze gdzies tam na dole. Nie chodzi mi ze urosl az tak w jedna noc.Tylko ze tez w ta noc wszystkie okolice brzucha mnie bolaly jakbym sie rozciagala. No i brzuch mnie w nocy swedzial.
Moja glukoza na czczo 82, a obciążenie mówiła żeby robić po 24 tc bo wcześniej wynik może być zafałszowany.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 10:00
-
Ja teraz miałam 87 w 1 ciąży też jakoś tak i ani wtedy ani teraz nie było mowy o wcześniejszym badaniu obciążenia
Normalnie robiłam po 25 tyg i teraz też tak będę robić
I powiem szczerze że nie wiem czemu to badanie jest przedstawiane jako takie straszne, ot kubeczek słodkiej wodydużo gorszych rzeczy piłam
-
ja do dziś mam ciągle mdłości, na czczo jest dramat, a jak jeszcze dojdzie ulepek - nie wiem jak to przeżyję - ja nawet herbaty nie słodzę od dziecka bo mnie mdli, piję gorzką, więc dla mnie to badanie to będzie horror
pamiętam, że w pierwszej ciąży się pohaftowałam
a wogóle to zastanawiam się kiedy mdłości mi przejdą. Cały czas jest mi niedobrze, jak zjem, obojętnie co, to po około godzinie dochodzi do kompletu jeszcze mega zgaga. Na nic nie mam ochoty bo wszystko mnie odrzuca, oprócz owoców, ale po nich mam wzdęcia
cały czas czekam na poprawę samopoczucia w drugim trymestrze, ale już nadzieja po mału umieraach, te uroki ciąży
-
anna123 wrote:A mozna to badanie porownac np jakbym miala wypic szklanke tego soku co sie odsacza jak sie otworzy puszke czy to z brzoskwinia czy ananasem ?
Jak dla mnie niePicie soku spod ananasa odbieram jako przyjemne.
Tu do każdego łyku zbierałam się żeby tylko nie puścić pawia (a niestety trzeba to w miarę szybko wypić). Po wypiciu pierwsze pół godziny było najgorsze, ledwo to utrzymałam w żoładku - zmotywował mnie tylko strach przed koniecnzoscią powtórzenia badania w przypadku zwrócenia zawartości
Ja strasznie to wspominammAle pewnie każda z nas odbierze to ineczej, mam kolezankę, której to nawet smakowało
Ja ogolnie nie przepadam za slodkimi napojami, więc takie coś to był dla mnie dramat
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 10:58
-
Ja pamiętam że wypiłam ten kubeczek duszkiem i pytam czy to już? Myślałam że to dopiero jakiś wstęp i tą właściwą glukozę dopiero dostanę
Słodycze lubię ale słodkich napojów też w ogóle nie pijam, jedynie kawę słodzę 1 łyżeczkę
Mnie tak właśnie straszyli tą glukozą że nastawiłam się jak na wojnęmoże jest to jakiś sposób
-
Ja miałam tą glukoze robioną przed ciążą to nie było tak źle, ale teraz sobie nie wyobrażam bo poranne mdłości dalej nie przeszły. Powiedzcie mi czy któraś z Was miała takie krotkie skurcze podbrzusza? Bo byłam niedawno u lekarza i nie chcę co chwilę latać, ale trochę się niepokoje.
-
"Twardniejący brzuch w ciąży to najczęściej objaw skurczów Braxtona-Hicksa. Mogą się one zacząć pojawiać już około 20. tygodnia ciąży i są one całkowicie naturalne. Twardniejący brzuch w ciąży oznacza, że dochodzi do skurczu macicy, dużo jednak słabszego niż skurcze porodowe. Jeśli skurcze są niezbyt silne, nieregularne, powodujące raczej dyskomfort przypominający bardziej skurcze menstruacyjne niż ból – są to skurcze przepowiadające, czyli skurcze Braxtona-Hicksa. To "ćwiczenie" mięśnia macicy przed porodem. Macica powoli przystosowuje się do mającego niedługo nadejść wielkiego wydarzenia. Jeśli twardemu brzuchowi towarzyszą inne niepokojące objawy, takie jak krwawienie z dróg rodnych czy silny ból brzucha, należy jak najszybciej zgłosić się do lekarza. Mogą one oznaczać przedwczesny poród, a nawet poronienie."
guerretenshi lubi tę wiadomość