X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kuzynka miała cukrzycę ciągle chudła, dziecko mało przybierało na wadze i w końcu zmieniła lekarza i dostała insulinę zaczęła jeść wszystko. Dziecko momentalnie przebrało na wadze i lekarz stwierdził że żadna dieta tylko insulina

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, a przy takiej diecie miałaś dobre cukry?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak znowu schudnę to poszukam prywatnego - moja poszła teraz na urlop, a wizytę umówiła mi dopiero za miesiąc. A poradnia w Gorzowie jedna z dwoma tylko lekarzami - na całe miasto i okolice - ale pewnie prywatnie coś się znajdzie,

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Basia, a przy takiej diecie miałaś dobre cukry?
    tak, około 115 - 120 godzinę po posiłku. Zobaczymy po makaronie co będzie

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania ważyła 2900 tak jak napisała Polkosia :) 53cm

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie teściowa wkurza. Rządzi się co do mojego dziecka jakby ona miała ostatnie słowo na wszystko. Najpierw mnie wkurzyła bo po tym jak kupiłam parę ubranek dla malutkiej to stwierdziła "kiepskiej jakości ta bawełna, ty juz nic lepiej dla dziecka nie kupuj, ja poproszę żeby z Ameryki i z Anglii mi poprzesyłali parę ubranek". To jej odpowiedziałam ze to jest radość dla mnie odkupić moje dziecko i jak jej to nie pasuje to trudno, jak chce to niech kupuje ale mi zabronić nie może... Wczoraj przyszła do mnie i mówi że w Anglii tanie pampersy są i ona poprosiła mojego szwagra żeby kupił kilka paczek dla dziecka. Ja mówię żeby tego nie robił bo jak zaczniemy od pampersy to później na tańsze dziecko już nie pójdzie, a ja chcę używać dady. To dziś przyszła i mowi ze kupił juz 10paczek. To jej powiedziałam ze jak tak nauczą dziecko to później będą mi sponsorować pampersy dotąd aż dziecko zacznie z nocnika korzystać... Kolejna sprawa, uwaliła sobie w głowie ze ona wychowała dzieci na kosmetykach Johnsona to i ja moje tez musze i kupuje wielkie butle tych kosmetyków. Ja jej tłumacze ze to sama chemia w tym jest, ale mówi ze mi nie wierzy... No szlak mnie trafi.

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Perl wspolczuje... A ona pewnie jeszcze sie dziwi czego od niej chcesz, bo ona przeciez "chce dobrze" :P
    A mieszkacie razem?

• cudek2 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl.....O matko. Masakra taka baba. A co na to jej syn?
    Ja to bym chyba jej przywaliła
    ... bojka1.gif

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po oglądaniu wózków zapadła decyzja: Baby Design Lupo Comfort :D Najbardziej mi przypadł do gustu i jestem zadowolona w wyboru :) Oby tak zostało jak już trzeba będzie go wykorzystywać w praktyce :D
    Jeśli chodzi o porównanie Lupo Comfort a Husky to generalnie konstrukcja ta sama, jedna różnica w materiałach i kolorach tapicerki, stelaż, gondola czy spacerówka to ta sama kostrukcja. Do Husky są dodatki typowo zimowe i jest nieco droższy.

Werix, MoBo lubią tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl współczuję... Cudek zadała dobre pytanie co na to Twój mąż? Może nich on utemperuje mamusię

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż zawsze uważał ze miałam super kontakt z teściową i dziwi się o co mi teraz tak właściwie chodzi... Mieszkamy z treściami i tak będzie napewno jeszcze przez rok lub dwa... Była naprawdę super kobietka dopóki nie zaszłam w ciążę...

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedLady wrote:
    No i po oglądaniu wózków zapadła decyzja: Baby Design Lupo Comfort :D Najbardziej mi przypadł do gustu i jestem zadowolona w wyboru :) Oby tak zostało jak już trzeba będzie go wykorzystywać w praktyce :D
    Jeśli chodzi o porównanie Lupo Comfort a Husky to generalnie konstrukcja ta sama, jedna różnica w materiałach i kolorach tapicerki, stelaż, gondola czy spacerówka to ta sama kostrukcja. Do Husky są dodatki typowo zimowe i jest nieco droższy.

Też się mocno nad nim zastanawiam. Zamówiłaś już może? Ciekawa jestem czy na niego też się czeka 2-3 miesiące.

MoBo lubi tę wiadomość

• RedLady Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:
    Też się mocno nad nim zastanawiam. Zamówiłaś już może? Ciekawa jestem czy na niego też się czeka 2-3 miesiące.
    Tak zamówiłam. W sumie to nic nie mówili o tym ile się czeka a ja jakoś nie wpadłam na to by się zapytać. Wpłaciliśmy zaliczkę i zadzwonią do nas jak będzie u nich na magazynie. Do tego mogą go trzymać do grudnia bez opłat, więc możemy odebrać w dowolnym terminie. Nie mam za wiele miejsca w mieszkaniu, więc mi się nie śpieszy by go mieć u siebie :P

Szczęśliwa Mamusia, MoBo lubią tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl współczuję. Z doświadczenia powiem Ci, że z teściową ma się najlepsze relacje mieszkając jak najdalej od siebie (najlepiej nawet w innym kraju :P) i widywać się raz na rok lub raz na dwa lata.

polkosia, Werix, Isia86, MoBo, Dagn_, Iskierka3 lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Nitą :P Moja mieszka w mieście obok, ale na szczęście nie ma za dużo czasu dla nas :P Za to jak czasem ma, to nie tylko ręce, ale i cycki opadają... Współczuję, Perl. Najlepiej zignoruj te gadki i nie słuchaj ;) A pieluch możesz na zmianę używać.

Nita lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Werix Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mieszka prawie 300 km ode mnie, więc widzimy się kilka razy w roku :D na szczęscie te spotkania są spoko, dogadujemy się. Ale nie wiem jakby było gdybyśmy mieszkały razem. Mi na szczęście nikt nie wtrynia się do moich decyzji. Nawet nie marudzą że mięsa nie jem.

Wow, zaczynam 7 miesiąc!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 06:42

Szczęśliwa Mamusia, MoBo, Krakuska, Nita, polkosia, Izieth lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę nad morze <3
    Zapadła spontaniczna decyzja spowodowana piękną pogodą i jedziemy :)
    Obym się tylko nie zjarała bo jutro wesele i pójdę jak raczek hehe

Werix, Szczęśliwa Mamusia, MoBo, Izieth lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Dotty, może to wynika z Twojego doświadczenia. A jakie miałaś nastawienie przed porodem? Mój szybko poszedł, więc dla mnie to było pozytywne przeżycie :) Może nie rozważam tego w kategoriach przeżycia metafizycznego ;) Ale mieliśmy takie fajne zajęcia w SR, gdzie mówili, że poród to jest nasza pomoc dla dziecka, dla którego to jest trauma, strach - nie dla nas. Że musimy pomóc mu się wydostać, że to dziecko nas wtedy tak potrzebuje, że każdy skurcz zbliża nas do powitania dziecka i takie tam ;) Mi to pomogło i porodu się nie bałam. Dopiero jak mi wody zaczęły odchodzić, to ogarnęła mnie panika, a adrenalina mnie aż telepała :P

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opsik, sorki. Chciałam polubić ten post, a kliknąło mi się "cytuj". Potem.chciałam anuluj, a wyszło "wyślij" :-/ nie powinno się robić takich rzeczy zaraz po przebudzeniu :-/

Co do samej wypowiedzi, chciałabym mieć takie podejście jak polkosia. I chciałabym tak szybko przez to przejść. Narazie jednak strach mnie przerasta

oar8skjo4squlk4t.png

Dotty84 lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl temperuj tesciowa. Ja juz zaznaczylam wszystkim, ze moje dziecko, moje zasady. Jesli ktos nie bedzie stosowal sie do moich metod wychowawczych tylko sie wpieprzal gdzie nie trzeba, to Piotrka na zdjeciach bedzie ogladac. Bo po to podejmujemy z Damianem jakies decyzje zeby inni ich nie podwazali i zebysmy mieli miano super rodzica, a nie "mama jest be, babcia fajna bo pozwala/kupuje".

Nita, Martusiazabka, Szczęśliwa Mamusia, Krakuska, Dagn_, Werix, polkosia, Izieth lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
‹‹ 690 691 692 693 694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ