Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Do niego trzeba było dobrać fotelik więc decyzja padła na cybex cloud q. Mamy dwu drzwiowe sportowe auto więc wydaje mi się, że jak już zamontujemy fotelik tyłem do jazdy to tam na amen przyczepiony zostanie i to dzidzia będzie wnoszona i wynoszona. Trochę się tym martwiłam bo zazwyczaj widzę, że wyciąga się malucha w foteliku i się niesie bądź montuje na stelażu wózka ale w naszym przypadku z auta będziemy korzystać by dojechać do rodziny i chyba nigdy lub bardzo rzadko wydarzy się okazja by musieć do centrum handlowego jechać razem z dzieckiem tak malusim ( nienawidze zakupów :p to jest dla mnie szczyt marnotrastwa cennego czasu ). Podczutując temat o porodzie w domu kontra szpitalu chciałabym, aby wszyscy ludzie kierowali się moją żelazną zasadą " o gustach się nie dyskutuje". Jeśli ja lubie kolor zielony to nawet sto-dwudziesty-siódmy argument, że niebieski jest lepszy do mnie nie przemówi, więc szkoda sobie w większości tematów z ludźmi czy to np. w pracy czy w rodzinie strzępić język
Martusiazabka lubi tę wiadomość
-
Polkosia, trzymam kciuki i daj znać co lekarz powiedział.
Dziś po przekopaniu internetów mam nowego wózkowego faworyta: britax b-motion 4 albo 4 plus. Skupiłam się na tym, żeby była fajna spacerówka z opcją dokupienia gondoli.
http://www.britax-roemer.pl/wozki/b-motion-4/b-motion-4/
Zajebiste w tym wózku jest to, że ma pompowane koła a kompletna spacerówka wazy 10,5 kg. Jesli któraś ma jakieś opinie o Britaxach, piszcie -
Krakuska wrote:Polkosia, trzymam kciuki i daj znać co lekarz powiedział.
Dziś po przekopaniu internetów mam nowego wózkowego faworyta: britax b-motion 4 albo 4 plus. Skupiłam się na tym, żeby była fajna spacerówka z opcją dokupienia gondoli.
http://www.britax-roemer.pl/wozki/b-motion-4/b-motion-4/
Zajebiste w tym wózku jest to, że ma pompowane koła a kompletna spacerówka wazy 10,5 kg. Jesli któraś ma jakieś opinie o Britaxach, piszcie
Aaaaa, Britax to też nasz faworyt - razem z City MiniTeż nie chcemy już wózka ze stelażem, tylko lekka poręczną spacerówkę z opcją gondoli
NIe chcemy popełnić tego samego błędu co przy Hani
To nie na mój kręgosłup
Krakuska lubi tę wiadomość
-
Dotty84 wrote:No ja liczę na to, że Zosia zechce wyjść chwile wcześniej, ale w terminie - tak jak Hancia, która wyskoczyła 15 dni przed TP
No z tymi waszymi terminami to zdecydowanie byłoby lepsze takie rozwiązanie bo milej by było spędzić święta w domu niż w szpitaluWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 14:41
MoBo, Dagn_, Dotty84, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFajny ten Britax tylko chyba nie ma opcji wpięcia innego fotelika samochodowego niż ich firmowy? Z drugiej strony nawet nie wiem czy bym korzystala z tej funkcji wpinania fotelika do stelaza. Chyba dziecko nie powinno przebywac za dlugo w foteliku ze wzgledu na kregoslup.
-
Nita wrote:Krakuska, Britaxy dobre są z tego co czytałam. W sklepie też próbowałam, ale jednak baby jogger city wygrał
U mnie BJ city mini jest na drugim miejscutylko martwią mnie te małe, plastikowe koła, zastanawiam sie czy takim wózkiem wjadę np. do lasu, czy da radę po śniegu? Jest tez niby model City Select z pompowanymi kołami, tylko jego waga to juz prawie 13 kilo, i jest znacznie droższy,
-
Kushina wrote:Fajny ten Britax tylko chyba nie ma opcji wpięcia innego fotelika samochodowego niż ich firmowy? Z drugiej strony nawet nie wiem czy bym korzystala z tej funkcji wpinania fotelika do stelaza. Chyba dziecko nie powinno przebywac za dlugo w foteliku ze wzgledu na kregoslup.
Zdaje się, że są do niego adaptery do maxi cosi, do dokupienia osobno. Ale tak jak piszesz, ja nawet nie planuję montować fotelika na stelażu, bo słyszałam, ze takie dłuższe wożenie jest zle na dziecka kręgosłup.Kushina lubi tę wiadomość
-
Hej, byłam wczoraj na USG 3D i przy okazji sprawdziłam co i jak z moją szyjką i na szczęście wszystko jest w porządku
Nikoś ma już 685g, naprawdę super przeżycie zobaczyć twarz dzieciątka po raz pierwszy jeszcze w brzuszku
nie żałuję, że poszłam. I jeszcze film mamy nagrany, to będzie ładna pamiątka
A oto moja dzidzia:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec1c231472ea.jpgWerix, Dagn_, Isia86, Kushina, Krakuska, cudek2, Szczęśliwa Mamusia, Koska 88, Nita, Dotty84, kalina123, baranosia, Izieth, RedLady, Olcia..89, Martusiazabka, Iskierka3, Okciakowa lubią tę wiadomość
-
Krakuska wrote:U mnie BJ city mini jest na drugim miejscu
tylko martwią mnie te małe, plastikowe koła, zastanawiam sie czy takim wózkiem wjadę np. do lasu, czy da radę po śniegu? Jest tez niby model City Select z pompowanymi kołami, tylko jego waga to juz prawie 13 kilo, i jest znacznie droższy,
No niestety, porównując wózek na stelażu, z dużymi pompowanymi kołami jaki mielismy dla Hani na początku z taką spacerówką Britax czy BJ --> jest duża różnica w prowadzeniu...
Raczej w duży śnieg, piach nie wjedziesz, bo one w ogóle nie idą
Gondolą to nawet po piasku nad możem dało radę jechać
Ale nadal, patrząc na to, że jalny teren spacerów to w 95% jednak potenc twarde podłoże...mniejsza waga jest jednak dla mnie wazniejsza. Ja dużo jeżdżę samochodem i wkładanie / wyjmowanie gondoli ze stelażem to była dla mnie masakra...A myślę, że po drugiej ciązy kondycja mojego kręgosłupa raczej nie ulegnie poprawieWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 16:09
-
Krakuska wrote:U mnie BJ city mini jest na drugim miejscu
tylko martwią mnie te małe, plastikowe koła, zastanawiam sie czy takim wózkiem wjadę np. do lasu, czy da radę po śniegu? Jest tez niby model City Select z pompowanymi kołami, tylko jego waga to juz prawie 13 kilo, i jest znacznie droższy,
Choć ja raczej na spacery do lasu będę zakładać chustę, ale najpierw muszę się nauczyć jak w to dziecko wiązać.
Wreszcie zapisałam się do szkoły rodzenia. W tym dziwnym kraju musiałam czekać dopiero do 24 tygodnia, żeby się zapisać. Wcześniej nawet nie chcieli ze mną gadać, pomimo iż zajęcia są pod koniec września.
17.09 ruszamy na pierwszą sesję -
żeby przełamać mój nieco smutny ton "porodowy" wklejam to zdjęcie - z Hanią w pierwszych minutach "po".
No cóż...Zmęczenie widać po moich oczach (nawet już soczewek nie miałam), za to miłość od pierwszego wejrzenia
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0de0e7806b58.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 16:16
kalina123, michaela, Kushina, Dagn_, Krakuska, MoBo, emilkazozz, Barcia, Nita, cudek2, baranosia, Izieth, polkosia, RedLady, Fuksja90, palma, Olcia..89, Martusiazabka, Kokardka44, Iskierka3, Dżejn lubią tę wiadomość
-
Nita wrote:Małe, plastikowe koła? A jaką wersję oglądałaś? Bo my kupujemy BJ city mini GT i koła są pompowane a rozmiarowo w sam raz. Wiadomo, nie są wielkie jak przy traktorze, ale właśnie nadają się do wyjścia do lasu czy nierównych powierzchniach. W sumie po to ten model wózka został stworzony. No i waży 9 kg, więc to też zaleta. A co do Britax, też popularne u nas są, mają ładny kształt, dobrze się prowadzą i dobrze sprzedają a i cenowo są super. Ciężko wybrać
Choć ja raczej na spacery do lasu będę zakładać chustę, ale najpierw muszę się nauczyć jak w to dziecko wiązać.
Wreszcie zapisałam się do szkoły rodzenia. W tym dziwnym kraju musiałam czekać dopiero do 24 tygodnia, żeby się zapisać. Wcześniej nawet nie chcieli ze mną gadać, pomimo iż zajęcia są pod koniec września.
17.09 ruszamy na pierwszą sesję
Aaa, ja myślałam cały czas o wersji City Mini 4-kolowej. Wersja GT to inna bajka, słyszałam ze super sie sprawdza w terenie. cały czas odstraszały mnie trójkołowce, ale po ostatnich recenzjach tego wózka widze, ze nie ma sie czego bac. A Wy kupujecie do niego gondolę? Bo ja się zastanawiałam czy sprawdzi sie w wersji z gondolą, czy bedzie wystarczajaco stabilnie, jak to bedzie skręcać itd. Inna rzecz, która mnie trochę martwi to brak regulowanego podnóżka, choć ponoc juz pojawiły sie na Allegro jakieś wkładki alla podnózek, który da sie położyć na poziomo. -
Dotty84 wrote:żeby przełamać mój nieco smutny ton "porodowy" wklejam to zdjęcie - z Hanią w pierwszych minutach "po".
No cóż...Zmęczenie widać po moich oczach (nawet już soczewek nie miałam), za to miłość od pierwszego wejrzenia
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0de0e7806b58.jpg
Cudne maleństwonoworodki sa takie małe?
wybaczcie pytanie, ja nie mam ŻADNEGO doświadczenia z dziećmi, widziałam noworodka chyba raz, dawno