X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no pewnie Polkosia - to inna sytuacja :)

Ja tylko po prostu nie rozumiem o co chodzi w tych domowych porodach, w sensie po co? :) Ale to wynika z charakteru i podejścia pewnie do samego porodu.

Dla mnie to nie było "przeżycie metafizyczne" i najcudowniejszy moment w życiu, raczej droga przez mękę :) Chciałam, żeby się jak najszybciej skończył i żeby mi ulżyli na wszelkie możliwe sposoby. Dlatego dla mnie to procedura medyczna i wolę być pod opieką lekarzy/specjalistów i ich sprzętu. OTO JA.

Co innego już sam fakt posiadania dziecka i macierzyństwo - które uwazam za najwspanialszy dar!

A poród...no cóż...Moim zdaniem naturze/Bogu coś jednak nie wyszło do końca tak jak powinno heheheh :)

Dagn_, MoBo, Izieth lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Lady Highlander Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, widzę że poruszany temat wózków, miała może któraś Baby design husky? Na razie oglądałam tylko w necie ale wybieram się do "pomacać" na żywo. Podobno rewelacyjnie sprawdza się w warunkach zimowych więc dla Nas byłby chyba w sam raz. Używała może któraś?

MoBo lubi tę wiadomość

eiktrjjgno5jwujd.png

Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784
  • michaela Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty i dlatego wybirasz inaczej i nie musimy się rozumieć hehe bo nie musimy wszyscy tak samo żyć :) A poród niezależnie od miejsca to jedna wielka improwizacja jak mi wyjaśniła Pani na szkole rodzenia: plan porodu super trzeba zrobić ale...wziąć poprawkę na to że żywiołu nie da się zaplanować.I coś w tym jest;) czasem nieumuejetna ingerencja bardziej zaszkodzi niż pomoże a czasem proste wsparcie pozwala uniknąć czegoś złego. Nic nie chce być proste i oczywiste i może stąd tak różne wybory różnych kobiet?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 11:53

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty, może to wynika z Twojego doświadczenia. A jakie miałaś nastawienie przed porodem? Mój szybko poszedł, więc dla mnie to było pozytywne przeżycie :) Może nie rozważam tego w kategoriach przeżycia metafizycznego ;) Ale mieliśmy takie fajne zajęcia w SR, gdzie mówili, że poród to jest nasza pomoc dla dziecka, dla którego to jest trauma, strach - nie dla nas. Że musimy pomóc mu się wydostać, że to dziecko nas wtedy tak potrzebuje, że każdy skurcz zbliża nas do powitania dziecka i takie tam ;) Mi to pomogło i porodu się nie bałam. Dopiero jak mi wody zaczęły odchodzić, to ogarnęła mnie panika, a adrenalina mnie aż telepała :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 11:40

michaela, Werix lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Werix Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak na razie porodu też się nie boję. Może właśnie dlatego, że staram się myśleć o tym, jakie to musi być przeżycie dla dziecka i że ono jest ważniejsze. Ja jestem po to, by mu ulżyć. Poza tym jestem optymistką, więc nastawiam się pozytywnie. Czarne myśli i tak mi w niczym nie pomogą, a tak chociaż teraz jestem spokojna :D

Lady Highlander - też chciałam ten wózek, ale pewnie dostanę używany od siostry narzeczonego. Natomiast znajomi wypowiadali się, że bardzo fajny, ciepły, daszek długi. Dosyć ciężki, więc raczej dla tych którzy mieszkają w domkach albo nie muszą go nigdzie wnosić.

polkosia, michaela lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jasne Michaela, dlatego nigdy by mi nie przyszło do głowy, żeby kogokolwiek próbować do czegokolwiek przekonywać :D Kazda z nas musi podjąć swoje życiowe decyzje :D

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • RybusiaB Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:
    Mam trochę głupie pytanie do doświadczonych mam.
    Którą wersję body wybrać? Chodzi mi przede wszystkim o to, które będzie się łatwiej zakładało? Czy to wszystko jedno?

http://allegro.pl/body-56-dlugi-rekaw-nowe-wzory-producent-i6305127902.html

http://allegro.pl/body-kopertowe-56-dlugi-r-nowe-wzory-producent-i6305018595.html

Zdecydowanie kopertowe, rozpinasz kładziesz dziecko i zapinasz a w tych drugich musisz zakładać przez głowę. Później mogą być i takie ale na początek zdecydowanie kopertowe.

Kushina lubi tę wiadomość

nzjd3e3k11gx2zsw.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wolę te z zakładkami przy szyi. Jak dziecko śpi na bokach, to w tych kopertowych mu się wbijają te zatrzaski w ciałko. Ja przynajmniej tak to odczuwałam, że nie chciałabym sama mieć 5 cm zatrzasków po bokach :P Bo dla nas to one są małe, ale dla dziecka to już spore.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wypowiedzi :) Dzisiaj mi najprawdopodobniej przyjdzie komoda na ubranka dla małego, więc powoli zabieram się za kompletowanie wyprawki, a nie chciałabym nakupować bubli, które się kompletnie nie sprawdzą :P

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wolałam takie bez żadnych zatrzasków bo najszybciej szło ubieranie
    Minus tych z zakładkami to że jak się trafi na średnią jakość to potrafią się rozciągać przy szyi i brzydko to wygląda ;) te z guziczkami na górze są zdecydowanie estetyczniejsze :) a te z napami na bokach może i łatwe do ubierania ale czasochłonne i jak dziecko lubi leżeć na brzuszku to pewnie średnio wygodne

82doroeqdnooy9dr.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Highlander wrote:
    Cześć dziewczyny, widzę że poruszany temat wózków, miała może któraś Baby design husky? Na razie oglądałam tylko w necie ale wybieram się do "pomacać" na żywo. Podobno rewelacyjnie sprawdza się w warunkach zimowych więc dla Nas byłby chyba w sam raz. Używała może któraś?

Ja sie bawilam w sklepie i zastanawiam nad lupo comfort. Dwie babki 'uzytkowniczki' zaczepilam i mowily, ze zadowolone.
    Moj w sklepie nim pogrzmocil, pobiegal (tak tak pobiegal bo w niektorych wozkach zaczepial nogami o tylne kolka wiec sie nie nadawaly na starcie), rozlozyl zlozyl i mowi ze OK :P
    Mnie amortyzacja tych wozkow tez zacheca bo u nas misi byc do lasu w gory itd

Lady Highlander lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, ucieło mi wiadomość ;/
    Nie chce mi się opisywać jeszcze raz więc zostaje przy pytaniach, majty poporodowe siateczkowe są najlepsze? I jak z pieluchami Dada? Jest promocja w Biedronce-74 sztuki za 25 zł, cenowo super ale jakościowo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 12:50

3i49roeq4sgexhrq.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas w szpitalu ganili za jakiekowiek majtki. Ogólnie kazali chodzić bez i wietrzyć na podkładach bez majtek i wkładów. Ja wzięłam stare, bawełniane majtki z domu i od razu wyrzucałam.

To prawda, Kalina, ja miałam sporo takich, co się porozciągały, ale potem patrzyłam czy mają dobre obszycia i czy są ogólnie ciaśniejsze (a nie takie szerokie) i raczej już się to nie zdarza. No i zakładałam przez głowę, a niektóre mamy to przez nogi i potem ramiona wciągają, więc wtedy na bank się rozejdzie to wszystko.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    No i zakładałam przez głowę, a niektóre mamy to przez nogi i potem ramiona wciągają, więc wtedy na bank się rozejdzie to wszystko.

Aaaa leżę i płaczę ze śmiechu lol
    Nie wpadłabym na to
    Ciekawe czy one t-shirt też przez nogi wciągają :D

82doroeqdnooy9dr.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Dotty, może to wynika z Twojego doświadczenia. A jakie miałaś nastawienie przed porodem? Mój szybko poszedł, więc dla mnie to było pozytywne przeżycie :) Może nie rozważam tego w kategoriach przeżycia metafizycznego ;) Ale mieliśmy takie fajne zajęcia w SR, gdzie mówili, że poród to jest nasza pomoc dla dziecka, dla którego to jest trauma, strach - nie dla nas. Że musimy pomóc mu się wydostać, że to dziecko nas wtedy tak potrzebuje, że każdy skurcz zbliża nas do powitania dziecka i takie tam ;) Mi to pomogło i porodu się nie bałam. Dopiero jak mi wody zaczęły odchodzić, to ogarnęła mnie panika, a adrenalina mnie aż telepała :P

No na pewno moje doświadczenia mi nie pomagają nastrajać się pozytywnie :D W sumie przed porodem raczej chojraczyłam, jestem w sumie w dobrej kondycji fizycznej i zdrowotnej, mam dosyć wysoki próg bólu, jestem silna (raczej typ chłopczycy)...więc wychodziłam z założenia "kto ma dać rade jak nie ja?" No, ale niestety moja szyjka mnie pokonała :)
    Natomiast nawet pierwszego porodu nie rozważałam w domu, jakoś tu wole mieć opiekę...I to nawet nie tyle chodzi o mnie, co o dziecko.
    Jak rozważalam na początku cc w prywatnym szpitalu w warszawie to w sumie zrezygnowalam tylko ze względu na to, że w takich szpitalach nie ma dobrej opieki neonatologicznej... A strach przed tym, że dziecku coś się stanie mnie paraliżuje...

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okciakowa wrote:
    Kurde, ucieło mi wiadomość ;/
    Nie chce mi się opisywać jeszcze raz więc zostaje przy pytaniach, majty poporodowe siateczkowe są najlepsze? I jak z pieluchami Dada? Jest promocja w Biedronce-74 sztuki za 25 zł, cenowo super ale jakościowo?

U nas wogole nie polecali siateczkowych...zwykłe bawełniane, jakieś low cost...żeby nie było żal wyrzucić :)

polkosia lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty widze, ze my podobnie mamy termin ja 19 grudzien a ty 20sty.
    Moja aku kracze, ze bedzie porod 7-10 dni wczesniej wiec zobaczymy.

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Sea Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakupiłam wózek bebetto holland ale czas oczekiwania aż będzie w domu to 2 miesiące. Któraś z Was miała styczność z tym wózkiem? Zielony z czarną gondolą i srebrnym stelażem dla Synka skradł moje serce

• polkosia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę na 17:00 na nieplanową wizytę, bo tak mnie dziś boli brzuch... Mam nadzieję, że szyjka się nie skraca :/

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Dotty widze, ze my podobnie mamy termin ja 19 grudzien a ty 20sty.
    Moja aku kracze, ze bedzie porod 7-10 dni wczesniej wiec zobaczymy.

No ja liczę na to, że Zosia zechce wyjść chwile wcześniej, ale w terminie - tak jak Hancia, która wyskoczyła 15 dni przed TP :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
‹‹ 687 688 689 690 691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ