X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no pewnie Polkosia - to inna sytuacja :)

Ja tylko po prostu nie rozumiem o co chodzi w tych domowych porodach, w sensie po co? :) Ale to wynika z charakteru i podejścia pewnie do samego porodu.

Dla mnie to nie było "przeżycie metafizyczne" i najcudowniejszy moment w życiu, raczej droga przez mękę :) Chciałam, żeby się jak najszybciej skończył i żeby mi ulżyli na wszelkie możliwe sposoby. Dlatego dla mnie to procedura medyczna i wolę być pod opieką lekarzy/specjalistów i ich sprzętu. OTO JA.

Co innego już sam fakt posiadania dziecka i macierzyństwo - które uwazam za najwspanialszy dar!

A poród...no cóż...Moim zdaniem naturze/Bogu coś jednak nie wyszło do końca tak jak powinno heheheh :)

Dagn_, MoBo, Izieth lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Lady Highlander Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, widzę że poruszany temat wózków, miała może któraś Baby design husky? Na razie oglądałam tylko w necie ale wybieram się do "pomacać" na żywo. Podobno rewelacyjnie sprawdza się w warunkach zimowych więc dla Nas byłby chyba w sam raz. Używała może któraś?

MoBo lubi tę wiadomość

eiktrjjgno5jwujd.png

Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784
  • michaela Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty i dlatego wybirasz inaczej i nie musimy się rozumieć hehe bo nie musimy wszyscy tak samo żyć :) A poród niezależnie od miejsca to jedna wielka improwizacja jak mi wyjaśniła Pani na szkole rodzenia: plan porodu super trzeba zrobić ale...wziąć poprawkę na to że żywiołu nie da się zaplanować.I coś w tym jest;) czasem nieumuejetna ingerencja bardziej zaszkodzi niż pomoże a czasem proste wsparcie pozwala uniknąć czegoś złego. Nic nie chce być proste i oczywiste i może stąd tak różne wybory różnych kobiet?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 11:53

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty, może to wynika z Twojego doświadczenia. A jakie miałaś nastawienie przed porodem? Mój szybko poszedł, więc dla mnie to było pozytywne przeżycie :) Może nie rozważam tego w kategoriach przeżycia metafizycznego ;) Ale mieliśmy takie fajne zajęcia w SR, gdzie mówili, że poród to jest nasza pomoc dla dziecka, dla którego to jest trauma, strach - nie dla nas. Że musimy pomóc mu się wydostać, że to dziecko nas wtedy tak potrzebuje, że każdy skurcz zbliża nas do powitania dziecka i takie tam ;) Mi to pomogło i porodu się nie bałam. Dopiero jak mi wody zaczęły odchodzić, to ogarnęła mnie panika, a adrenalina mnie aż telepała :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 11:40

michaela, Werix lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Werix Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak na razie porodu też się nie boję. Może właśnie dlatego, że staram się myśleć o tym, jakie to musi być przeżycie dla dziecka i że ono jest ważniejsze. Ja jestem po to, by mu ulżyć. Poza tym jestem optymistką, więc nastawiam się pozytywnie. Czarne myśli i tak mi w niczym nie pomogą, a tak chociaż teraz jestem spokojna :D

Lady Highlander - też chciałam ten wózek, ale pewnie dostanę używany od siostry narzeczonego. Natomiast znajomi wypowiadali się, że bardzo fajny, ciepły, daszek długi. Dosyć ciężki, więc raczej dla tych którzy mieszkają w domkach albo nie muszą go nigdzie wnosić.

polkosia, michaela lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jasne Michaela, dlatego nigdy by mi nie przyszło do głowy, żeby kogokolwiek próbować do czegokolwiek przekonywać :D Kazda z nas musi podjąć swoje życiowe decyzje :D

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • RybusiaB Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:
    Mam trochę głupie pytanie do doświadczonych mam.
    Którą wersję body wybrać? Chodzi mi przede wszystkim o to, które będzie się łatwiej zakładało? Czy to wszystko jedno?

http://allegro.pl/body-56-dlugi-rekaw-nowe-wzory-producent-i6305127902.html

http://allegro.pl/body-kopertowe-56-dlugi-r-nowe-wzory-producent-i6305018595.html

Zdecydowanie kopertowe, rozpinasz kładziesz dziecko i zapinasz a w tych drugich musisz zakładać przez głowę. Później mogą być i takie ale na początek zdecydowanie kopertowe.

Kushina lubi tę wiadomość

nzjd3e3k11gx2zsw.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wolę te z zakładkami przy szyi. Jak dziecko śpi na bokach, to w tych kopertowych mu się wbijają te zatrzaski w ciałko. Ja przynajmniej tak to odczuwałam, że nie chciałabym sama mieć 5 cm zatrzasków po bokach :P Bo dla nas to one są małe, ale dla dziecka to już spore.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wypowiedzi :) Dzisiaj mi najprawdopodobniej przyjdzie komoda na ubranka dla małego, więc powoli zabieram się za kompletowanie wyprawki, a nie chciałabym nakupować bubli, które się kompletnie nie sprawdzą :P

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wolałam takie bez żadnych zatrzasków bo najszybciej szło ubieranie
    Minus tych z zakładkami to że jak się trafi na średnią jakość to potrafią się rozciągać przy szyi i brzydko to wygląda ;) te z guziczkami na górze są zdecydowanie estetyczniejsze :) a te z napami na bokach może i łatwe do ubierania ale czasochłonne i jak dziecko lubi leżeć na brzuszku to pewnie średnio wygodne

82doroeqdnooy9dr.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Highlander wrote:
    Cześć dziewczyny, widzę że poruszany temat wózków, miała może któraś Baby design husky? Na razie oglądałam tylko w necie ale wybieram się do "pomacać" na żywo. Podobno rewelacyjnie sprawdza się w warunkach zimowych więc dla Nas byłby chyba w sam raz. Używała może któraś?

Ja sie bawilam w sklepie i zastanawiam nad lupo comfort. Dwie babki 'uzytkowniczki' zaczepilam i mowily, ze zadowolone.
    Moj w sklepie nim pogrzmocil, pobiegal (tak tak pobiegal bo w niektorych wozkach zaczepial nogami o tylne kolka wiec sie nie nadawaly na starcie), rozlozyl zlozyl i mowi ze OK :P
    Mnie amortyzacja tych wozkow tez zacheca bo u nas misi byc do lasu w gory itd

Lady Highlander lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, ucieło mi wiadomość ;/
    Nie chce mi się opisywać jeszcze raz więc zostaje przy pytaniach, majty poporodowe siateczkowe są najlepsze? I jak z pieluchami Dada? Jest promocja w Biedronce-74 sztuki za 25 zł, cenowo super ale jakościowo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 12:50

3i49roeq4sgexhrq.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas w szpitalu ganili za jakiekowiek majtki. Ogólnie kazali chodzić bez i wietrzyć na podkładach bez majtek i wkładów. Ja wzięłam stare, bawełniane majtki z domu i od razu wyrzucałam.

To prawda, Kalina, ja miałam sporo takich, co się porozciągały, ale potem patrzyłam czy mają dobre obszycia i czy są ogólnie ciaśniejsze (a nie takie szerokie) i raczej już się to nie zdarza. No i zakładałam przez głowę, a niektóre mamy to przez nogi i potem ramiona wciągają, więc wtedy na bank się rozejdzie to wszystko.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    No i zakładałam przez głowę, a niektóre mamy to przez nogi i potem ramiona wciągają, więc wtedy na bank się rozejdzie to wszystko.

Aaaa leżę i płaczę ze śmiechu lol
    Nie wpadłabym na to
    Ciekawe czy one t-shirt też przez nogi wciągają :D

82doroeqdnooy9dr.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Dotty, może to wynika z Twojego doświadczenia. A jakie miałaś nastawienie przed porodem? Mój szybko poszedł, więc dla mnie to było pozytywne przeżycie :) Może nie rozważam tego w kategoriach przeżycia metafizycznego ;) Ale mieliśmy takie fajne zajęcia w SR, gdzie mówili, że poród to jest nasza pomoc dla dziecka, dla którego to jest trauma, strach - nie dla nas. Że musimy pomóc mu się wydostać, że to dziecko nas wtedy tak potrzebuje, że każdy skurcz zbliża nas do powitania dziecka i takie tam ;) Mi to pomogło i porodu się nie bałam. Dopiero jak mi wody zaczęły odchodzić, to ogarnęła mnie panika, a adrenalina mnie aż telepała :P

No na pewno moje doświadczenia mi nie pomagają nastrajać się pozytywnie :D W sumie przed porodem raczej chojraczyłam, jestem w sumie w dobrej kondycji fizycznej i zdrowotnej, mam dosyć wysoki próg bólu, jestem silna (raczej typ chłopczycy)...więc wychodziłam z założenia "kto ma dać rade jak nie ja?" No, ale niestety moja szyjka mnie pokonała :)
    Natomiast nawet pierwszego porodu nie rozważałam w domu, jakoś tu wole mieć opiekę...I to nawet nie tyle chodzi o mnie, co o dziecko.
    Jak rozważalam na początku cc w prywatnym szpitalu w warszawie to w sumie zrezygnowalam tylko ze względu na to, że w takich szpitalach nie ma dobrej opieki neonatologicznej... A strach przed tym, że dziecku coś się stanie mnie paraliżuje...

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okciakowa wrote:
    Kurde, ucieło mi wiadomość ;/
    Nie chce mi się opisywać jeszcze raz więc zostaje przy pytaniach, majty poporodowe siateczkowe są najlepsze? I jak z pieluchami Dada? Jest promocja w Biedronce-74 sztuki za 25 zł, cenowo super ale jakościowo?

U nas wogole nie polecali siateczkowych...zwykłe bawełniane, jakieś low cost...żeby nie było żal wyrzucić :)

polkosia lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty widze, ze my podobnie mamy termin ja 19 grudzien a ty 20sty.
    Moja aku kracze, ze bedzie porod 7-10 dni wczesniej wiec zobaczymy.

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Sea Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakupiłam wózek bebetto holland ale czas oczekiwania aż będzie w domu to 2 miesiące. Któraś z Was miała styczność z tym wózkiem? Zielony z czarną gondolą i srebrnym stelażem dla Synka skradł moje serce

• polkosia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę na 17:00 na nieplanową wizytę, bo tak mnie dziś boli brzuch... Mam nadzieję, że szyjka się nie skraca :/

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Dotty widze, ze my podobnie mamy termin ja 19 grudzien a ty 20sty.
    Moja aku kracze, ze bedzie porod 7-10 dni wczesniej wiec zobaczymy.

No ja liczę na to, że Zosia zechce wyjść chwile wcześniej, ale w terminie - tak jak Hancia, która wyskoczyła 15 dni przed TP :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
‹‹ 687 688 689 690 691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ