X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska wrote:
    Cudne maleństwo <3 noworodki sa takie małe? :D wybaczcie pytanie, ja nie mam ŻADNEGO doświadczenia z dziećmi, widziałam noworodka chyba raz, dawno ;)

No są malutkie :D

To czterodniowa Hania w kąpieli :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6187ab73a38e.jpg

Krakuska, Nita, Dagn_, cudek2, Izieth, Barcia, RedLady, Martusiazabka, MoBo, Iskierka3 lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umarłam <3 tak bardzo nie mogę sie juz doczekać grudnia!

Ps. Wlasnie cos słyszałam, ze wiaderka sa lepsze dla noworodków, chyba tez sie na to zdecyduję na początek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 16:59

Dotty84 lubi tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Jeszcze chciałam się Dotty zapytać, bo wiem że też masz baby jogger. Rozumiem, że w gondoli dziecko woziłaś do 6 miesiąca życia a później? Dziecko było w tej jakby spacerówce odwrócone tyłem do Ciebie?

No własnie ja zrobiłam ten błąd i Baby Joggera kupiłam jak miała 7 miesięcy, wcześniej miałam wózek TAKO Junama Impulse 3w1 - ale po gondoli (ok 6 miesiąca) praktycznie nie korzystałam z tej spacerówki tylko od razu z Baby Joggera :) Woziłam tyłem do mnie - Hani się podobalo, bo widziała otaczający ją swiat, co chyba było ciekawszym widokiem niż mama :)

Nita lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska wrote:

Ps. Wlasnie cos słyszałam, ze wiaderka sa lepsze dla noworodków, chyba tez sie na to zdecyduję na początek :)

W wiaderku na początku kąpał mój Piter, ja byłam zbyt zestresowana :) On też ma większe dłonie, więc jakoś łatwiej mu było.

NIe wiem czy wiaderko jest lepsze czy nie, Hania na pewno je polubiła, więc spoko - aczkolwiek pierwsze kąpiele są trochę stresujące i trzeba nauczyć się dziecko wkładać i wyjmować.

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie śliczne maleństwo. Nie wiedziałam, że takie maleństwa lepiej kąpać w wiaderku? Planowałam kupić wanienkę... :)

Krakuska, ja bym w życiu nie zdecydowała się na trójkołowy wózek. Nigdy mi się nie podobały aż do zeszłego tygodnia jak poprowadziłam w sklepie ten nasz przyszły. Bajeczka, jak piórko :) Próbowałam gondolę, jest super stabilna, wysunięta w stronę mamy, nic nie trzęsie. Nie to co w Quinny Buzz na przykład, gdzie gondola jest wysunięta główką do przodu i po prostu taka niestabilna, że moim zdaniem ten wózek powinien być wycofany ze sprzedaży. Widziałam filmiki na YouTube, gondola balansowała, wszystko się trzęsło. W baby jogger właśnie ten minus, że wszystkie akcesoria trzeba dokupić osobno, nawet ochraniacz przeciwdeszczowy. Powiem Ci, że na podnóżek nie zwróciłam uwagi. Ale jeszcze jedna wada, ma mały koszyk na zakupy no i ogólnie nie jest to mały wózek. Lekki owszem, ale dość długi z tymże zakup na lata, bo można używać jako spacerówkę do 4 roku życia dziecka.

Dotty84, Krakuska lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska wrote:
    Zdaje się, że są do niego adaptery do maxi cosi, do dokupienia osobno. Ale tak jak piszesz, ja nawet nie planuję montować fotelika na stelażu, bo słyszałam, ze takie dłuższe wożenie jest zle na dziecka kręgosłup.

Niby niezdrowe, ale powiem Ci, że (zwłaszcza zimą) wyjmowanie (często śpiącego) dziecka z fotelika i przerzucanie do spacerówki za każdym razem jak np. wyskakujesz na chwilę do sklepu...jest upierdliwe :D
    My własnie na takich krótkich "wypadach" do sklepu, do lekarza itp tylko przepinaliśmy fotelik ze śpiącą Hanią i dla nas to było duże ułatwienie.

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska, możemy sobie piątkę przybić w kwestii doświadczenia. ;)
    Noworodka widziałam ostatnio 10 lat temu, jak moja przyjaciółka urodziła synka. Nigdy nie trzymałam, nie nosiłam a tym bardziej nie kąpałam. Wiem tylko, że główkę trzeba podtrzymywać i cały czas musi być stabilnie. Będę musiała na jakiejś lalce poćwiczyć :D
    Za to mam doświadczenie z psami. Jestem typową psiarą, kocham psy, mam sporą wiedzę na temat szczeniaków oraz późniejszego rozwoju psów, ale to chyba mi się nie przyda :D

Krakuska, MoBo lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• emilkazozz Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska wrote:

zakupiliśmy wiaderko, a moja mama stwierdziła, że kupi nam wanienkę, bo jak będzie kiedyś musiała wykąpać dziecko, to ona wiadrze tego nie zrobi-
    ale skończyło się tak, że mama przerodziła się w wielką zwolenniczkę tummytub'a a wanienkę ze stelażem oddaliśmy znajomym

korzystaliśmy do 8 miesiąca- później niestety pękło, a córka i tak powoli wyrastała- ktoś upuścił,
    ale znajomi sprzedawali, bo u nich się nie sprawdziło i kolejne wiaderko od 2 lat stoi zawinięte stretchem na strychu

f2w3vfxms6mp9lea.png

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie Hania miala wymiary jak sie urodzila??

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okciakowa wrote:
    Kurde, ucieło mi wiadomość ;/
    Nie chce mi się opisywać jeszcze raz więc zostaje przy pytaniach, majty poporodowe siateczkowe są najlepsze? I jak z pieluchami Dada? Jest promocja w Biedronce-74 sztuki za 25 zł, cenowo super ale jakościowo?
    Też myślę nad tymi pampersami ale te 74szt to są 2. Ale są też 1 za 9,99zł 24szt

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania malutka, 2900, to duża różnica już z noworodkiem 3700 jak Tyśka :) Ja na sali leżałam z dziewczynką Helenką 2600 urodzoną tego samego dnia co ja i była spora różnica.

Miałam w planach to wiaderko, ale wygrałam wanienkę od Mothercare, bardzo fajną i jakoś tak została, ale kusi mnie wiaderko nadal ;) Niestety nie mam już gdzie tego wszystkiego trzymać :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie OK :) Szyjka nadal długa, a ból brzucha może się przydarzyć, to ciąża ;P Także już nie panikuję, a w sumie mi przeszło. Może to stres, bo dzisiaj mamy koszmarny dzień.

Szczęśliwa Mamusia, Werix, guerretenshi, Kushina, Dagn_, Isia86, Krakuska, michaela, Dotty84, RedLady, cudek2, Dżejn, emilkazozz, Izieth, Olcia..89, Martusiazabka, MoBo, Iskierka3 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Werix Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam dzień głoda. Jem, jem i najeść się nie mogę. Orzechy, naleśniki, pełnoziarnisty chleb, zupa pomidorowa, musli, twarożek. Już nic nie pomaga. Zaraz wypiję dwa litry wody, żeby się zapchać. Ratunku!

MoBo lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pomoge. Tez jem dzis jak szalona. Nawet wiekszy obiad od Damiana zjadlam. A pochwale sie ze gulasz jeszcze nigdy tak pyszny mi nie wyszedl :) idziemy trawic.
    Dobrze, ze wszystko ok Polkosiu. Lepiej dmuchac i chuchac niz sie stresowac.

Szczęśliwa Mamusia, polkosia, Werix, MoBo lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do wczoraj mam +8,3kg a wcale dużo nie jem chyba taki mój urok

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś na drugiej wizycie u diabetologa - od tygodnia na diecie i minus 2,5 kg. Pani doktor przerażona - za szybko i za dużo, poza tym ketony w moczu - dość sporo a ma być 0. Zmieniła mi trochę dietę, ale znowu ostrzegła, że cukier może mi skoczyć ale jeść muszę więc pozostanie insulina
    już się nie dziwię że taka bez siły jestem - jak na diecie odchudzającej

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Kaczorek Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PO dzisejszej wizycie moja gwiazda ma się w porządku i waży już 596g.
    Wg USG tydzień starsza ;)
    Ze względu na szyjkę po konizacji mam się oszczędzać i nie dźwigać.
    Następna wizyta 22go września.

Dagn_, baranosia, polkosia, michaela, RedLady, cudek2, Izieth, Werix, MoBo, Iskierka3 lubią tę wiadomość

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, to nieźle Cię wzięło. Ketony są jak się głodzisz, może wieczorem na przykład za mało jesz. Ja po intensywnych dniach (wysiłek) miałam w pierwszej ciąży też ketony. A próbowałaś jeść później jakieś kolacje? Na przykład 22-23? Często to pomaga, żeby się ich pozbyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 20:13

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerrentenshi, no dokładnie, ale zrozumiałam to dopiero pod koniec pierwszej ciąży :P Nie chciałam "z głupotami" latać po lekarzach, a teraz to mogłabym co tydzień chodzić, gdybym miała czas :P

Martusiazabka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jadłam wg zaleceń 6 posiłków dziennie-2 kolacje- ok 19.00 pierwsza - 2 kromki chleba razowego z wędliną, warzywa (pomnidor, ogórek, rzodkiewka sałata itd) do tego twarożek. Druga kolacja ok 21.30 - jedna kromka chleba razowego z wędliną i warzywami
    teraz mi kazała do głównej kolacji gotować makaron al'dente i jakieś mięsko do tego, tak samo na drugie śniadanie (nie kanapeczki a makaron (ew.ryż) i mięsko) - więc mięso 3 razy dziennie, a ja najgorzej znoszę w ciąży mięso. No ale zmuszam się, nie mam wyjścia - siedzę nad kolacją jak przedszkolak i prawie płaczę

klz9gu1rkkbkfyjt.png
‹‹ 689 690 691 692 693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ