Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Nazwisko dziecka
Odpowiedz

Nazwisko dziecka

Oceń ten wątek:
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba sie kochac i dogadywac, macie pod serduszkami cud stworzony z was obu, po co zadreczac glowe takimi glupstwami...co bedzie pozniej jak teraz jak brak porozumienia?

MonikaDM, FeliceGatto lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak inne dziewczyny ale w moim przypadku tu nie chodzi o kwestie dogadania sie w ogole

Mnie zalezy na tym żebysmy wszyscy mieli jedno nazwisko, wszystko mi jedno jakie, ale nie mamy slubu i roznie byc miedzy nami moze... a ja nie chce miec innego nazwiska niz dziecko, tylko kwestia tego dla mnie, najchetniej mialabym nazwisko partnera ale nie mam takiej mozliwosci i niewiadomo czy bedzie mi dane.. nie ma przez to miedzy nami konfliktu ani sporow, ja sie z tym zle czuje bo z jednej strony chce zeby dziecko mialo nazwisko ojca, a z drugiej nie chce zeby dziecko mialo inne nazwisko niz ja... to o czym pisaly dziewczyny jak nadanie nazwiska po matce i zmienienie po slubie rowniez dziecku wydaje sie jedynym sensownym rozwiazaniem

laczone nazwiska tez sa dobra opcja ale w naszym przypadku te nazwiska nie brzmia dobrze i beda z tym tylko wieksze problemy

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel - a może pomysł Weroniki ie jest zły...zmienić wspólnie nazwisko bez slubu? Czy to na Twoje czy na partnera czy na zupełnie nowe :)

zokeia, weronika86 lubią tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no my wlasnie zmienilismy juz, w anglii to bardzo proste, tanie i szybkie, slubu nie mamy, wybralismy nazwisko DAVIDSON. Patryk ma imie, ktore tez istnieje w irlandii czy anglii, wiec tylko zmienione na patrick, ja na veronica, stasiu na stan, stanley...musielismy tak zrobic bo maly wstydzil sie polskiego nazwiska a nasze to takie typowe 10cio literowe z ski na koncu, jest w pol prywatnej szkole i strasznie by sie wyroznial. Zreszta obiecalismy sobie ze odcinamy sie od rodziny i zakladamy wlasny, normalny rod na naszych zasadach :D mamy typowa staromodelowa polska rodzine, ktora wpierdziela sie wszedzie gdzie nie powinna, same tylko problemy, rady z ktorymi nic nie mozna zrobic..stwierdzilismy, ze nie chcemy tak zyc, chcemy zeby bylo rodzinnie, wpsierac sie nawzajem a nie smarowac dupe za plecami jak to robia nasze rodziny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 08:35

FeliceGatto, MonikaDM lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ