Nazwisko dziecka
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie wiem jak inne dziewczyny ale w moim przypadku tu nie chodzi o kwestie dogadania sie w ogole
Mnie zalezy na tym żebysmy wszyscy mieli jedno nazwisko, wszystko mi jedno jakie, ale nie mamy slubu i roznie byc miedzy nami moze... a ja nie chce miec innego nazwiska niz dziecko, tylko kwestia tego dla mnie, najchetniej mialabym nazwisko partnera ale nie mam takiej mozliwosci i niewiadomo czy bedzie mi dane.. nie ma przez to miedzy nami konfliktu ani sporow, ja sie z tym zle czuje bo z jednej strony chce zeby dziecko mialo nazwisko ojca, a z drugiej nie chce zeby dziecko mialo inne nazwisko niz ja... to o czym pisaly dziewczyny jak nadanie nazwiska po matce i zmienienie po slubie rowniez dziecku wydaje sie jedynym sensownym rozwiazaniem
laczone nazwiska tez sa dobra opcja ale w naszym przypadku te nazwiska nie brzmia dobrze i beda z tym tylko wieksze problemy -
nick nieaktualny
-
no my wlasnie zmienilismy juz, w anglii to bardzo proste, tanie i szybkie, slubu nie mamy, wybralismy nazwisko DAVIDSON. Patryk ma imie, ktore tez istnieje w irlandii czy anglii, wiec tylko zmienione na patrick, ja na veronica, stasiu na stan, stanley...musielismy tak zrobic bo maly wstydzil sie polskiego nazwiska a nasze to takie typowe 10cio literowe z ski na koncu, jest w pol prywatnej szkole i strasznie by sie wyroznial. Zreszta obiecalismy sobie ze odcinamy sie od rodziny i zakladamy wlasny, normalny rod na naszych zasadach mamy typowa staromodelowa polska rodzine, ktora wpierdziela sie wszedzie gdzie nie powinna, same tylko problemy, rady z ktorymi nic nie mozna zrobic..stwierdzilismy, ze nie chcemy tak zyc, chcemy zeby bylo rodzinnie, wpsierac sie nawzajem a nie smarowac dupe za plecami jak to robia nasze rodziny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 08:35
FeliceGatto, MonikaDM lubią tę wiadomość
-