Nie mam objawów ciąży a zaraz 8 tydzień, czy to normalne?
-
WIADOMOŚĆ
-
hej w poniedzialek dowiedzialam sie ze jestem w ciazy
kompletnie nic nie czuje, zadne mdlosci,bole podbrzusza czy glowy, absolutnie nic , czuje sie dokladnie tak jakbym bylo w srodku cyklu
prosze podpowiedzcie, czy mam sie martwic czy raczej jest wszytsko w porzadku
wizyte mam na 22 ale jutro wybieram sie z rana do lekarza bo nie moge juz wytrzymac i chce wiedziec czy wszytsko jest okzosia-ktosia lubi tę wiadomość
-
Alicja83 myślę, że póki co nie masz powodu do obaw, bo albo należysz do grona tych 20% szczęśliwych bezobjawowo przechodzących ciążę, albo to co "najprzyjemniejsze" jeszcze przed Tobą U mnie mdłości zaczęły się dopiero pod koniec 6 tygodnia ciąży i z dnia na dzień było coraz gorzej! Głowa do góry, zamartwianie się na zapas szkodzi zarówno Tobie jak i maleństwu!
Powodzenia -
dziewczyny bylam u lekarza bo juz wysiedziec na tylku nie moglam
lekarz zaczal sie smiac i mowi ze tak bardzo chce pani zygac i zle sie czuc -
na wszytsko przyjdzie pora
a wiec jestem w 5 tygodniu ciazy mam male zdjecie gdzie naturalnie jescze nic nie widac za 3 tygodnie mam znow przyjsc i lekarz obiecal mi ze pokaze mi juz naszego dzidziusia
oczywiscie wszytsko moze sie zdazyc jak to zawsze w pierwszych 3 miesiacach
aha - mam normalnie zyc
to sa dobre wiadomosciBeatrix_ lubi tę wiadomość
-
Witam was. mam do was takie pytanie poniewaz razem z mezem staralismy sie o dziecko rok temu zaszłam w ciaze lecz okazało sie ze był sam pecherzyk bez zarodka i tak do 10 tyg az od gin dostałam skierowanie do szpitala na zabieg. w tym mies minol rok i zaszłam w ciaze ostatnia moja miesiaczka to 20grudnia ...wychodzi gdzies teraz 6 tyg jeszcze nie byłam u lekarza ale ja do was z takim pytaniem bo nie mam zadnych objawów oprócz nabrzmiałe piersi i nic po za tym czy moze byc tak jak rok temu ze tez bedzie sam pecherzyk czy to normalne czasami ? prosze o odpowiedz poniewaz bardzo sie martwie i bojeCiaza
-
cześć wszystkim obecnym i przyszłym mamom
ja też prócz pełnych bolesnych piersi nie mam innych typowych ciążowych objawów, czasem odrzuci mnie od jakiegoś zapachu ale to wszystko.. aaa i senna jestem ogólnie (jestem w 5tyg i 5 dniu)
naczytałam się o pustym jaju płodowym i teraz u siebie doszukuję się dziwnych dolegliwości....
Szalona z tego co słyszałam PRAWIE niemożliwe jest by zdarzało sie coś takiego dwa razy z rzędu a więc głowa do góry i myśl pozytywnie. będzie dobrze. -
nick nieaktualnyChyba powinnaś się cieszyć, objawy ciążowe to nic przyjemnego Ja z mdłościami walczyłam od 8 do 13 tygodnia. Potem już było ok, zero złego samopoczucia, żadnych objawów no nic, normalnie czułam się jakbym nie była w ciąży. Wcale nie żałuję, przynajmniej mam bardzo dobre wspomnienia z okresu ciąży.
PS Głowa do góry, zapewne masz jeszcze parę innych objawów, ale często ich nie utożsamiamy z ciążą, tylko np. ze stresem.
Hehe, jeszcze parcia na pęcherz nie raz będziesz mieć i wtedy to samej nasuną ci się myśli, że dobrze mieć tą przyjemność dopiero terazzosia-ktosia lubi tę wiadomość
-
Witajcie
JA również nie wymiotowałam...i nie miałam innych objawów prócz bolących piersi
Jak to moja gin powiedziała "należe do szczęśliwców"zosia-ktosia lubi tę wiadomość
Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
hej, ja w pierwszej ciąży miałam straszne nudności, rano poludnie i wieczór, wszystko mnie drażniło, zapachy. Od smażonego po płyn do płukania tkanin.
Teraz jestem drugi raz w ciąży, 7 tydzień i nic. Powiększone czułe piersi i zmęczenie, zadnych nudności.
Może pierwsza dziewczynka a drugi chłopak???Poronilam....nigdy tego nie zapomnę mimo że udało się zajść w ciążę i urodzić dziewczynke. Skończyła już rok. Ta dziura i smutek w sercu jest i zawsze zostanie po moim aniolku
-
nie nastawiaj się na inną płeć pierwsza ciąża to dziewczynka, wymiotowałam strasznie, zachcianki, objawy całą parą
teraz druga ciąża, zaczęłam 19 tydzień i nic, żadnych objawów, mdłości, wymiotów, kompletnie nic. nawet piersi nie bolą a tez jest druga dziewczynka, na usg 4d nie było wątpliwości. i wszystko z ciążą jest ok -
Wasze wpisy mnie pocieszyły, bo też zaczęłam się martwić totalnym brakiem objawów, choć to dopiero końcóweczka piątego tygodnia. Ale Wasze wpisy są na pewno pocieszające. Za tydzień z haczykiem pierwsza wizyta, mam nadzieję, że i ja będe mogła dopisać, że brak objawów to nic złego
MaGo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyflora wrote:Podbije temat. U mnie kończy się 5 tydzień i poza brakiem miesiączki nie mam żadnych objawów. Do gina mam termin za 2 tygodnie i zaczynam się martwić, czy z dzidziusiem wszystko w porządku...
-
hej ja jestem w 36 tygodniu ciąży no i też martwiłam się że nie mam żadnych innych objawów prócz braku okresu i bardziej wrażliwych piersi. do tej pory nie wymiotuje. w około połowie ciąży odrzucało mnie od zapachu wędliny, a tak to nic i w sumie jestem szczęśliwa bo wymioty to jednak nic przyjemnego
jeżeli wszystko jest ok a wymiotów nie ma to pozostaje się tylko cieszyc a nie martwic na zapas -
ejsza wrote:Dziewczyny czy miałyście mdłości na tym etapie ciąży co ja - końcówka 7 tygodnia?
Ja nic takiego nie mam, nie wymiotuję, nie odbija mi się, zapachy jakoś mnie nie drażnią. Jedynie mam wrażliwsze piersi przy dotyku. Czasem przez 10 sek leciusieńko poboli w macicy. No i oczywiście się martwię jak wyczytałam, że lepiej świadczy o ciąży jeśli są te mdłości bo oznacza że beta-HCG wyższa wtedy jest.
A co bys chciala miec?Janette lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Ja jestem w 6t3d i też nie mam żadnych objawów - jedynie brak miesiączki i ogromna gastrofaza jak przed @ szczególnie na słodycze. Od niczego mnie nie odrzuca-nawet papierosy i alkohol (oczywiście nie piję i nie palę) no i nic nie czuję w brzuchu.