X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Nie mam objawów ciąży a zaraz 8 tydzień, czy to normalne?
Odpowiedz

Nie mam objawów ciąży a zaraz 8 tydzień, czy to normalne?

Oceń ten wątek:
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej w poniedzialek dowiedzialam sie ze jestem w ciazy

kompletnie nic nie czuje, zadne mdlosci,bole podbrzusza czy glowy, absolutnie nic , czuje sie dokladnie tak jakbym bylo w srodku cyklu

prosze podpowiedzcie, czy mam sie martwic czy raczej jest wszytsko w porzadku

wizyte mam na 22 ale jutro wybieram sie z rana do lekarza bo nie moge juz wytrzymac i chce wiedziec czy wszytsko jest ok

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 17 tygodniu a oprócz braku miesiączki i lekko bolących piersi przy dotyku nie miałam, zupełnie ŻADNYCH objawów a wszystko rozwija się prawidłowo także spokojnie. Każda z nas przechodzi ciążę na swój sposób

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje za szybka odpowiedz mimo to nadal sie zastanawiam dlaczego tak jest

kompletnie zadne objawy - absolutnie nic , jak by mi nie powiedziano ze jestem w ciazy to bym nigdy sie nie domyslilam , bo moje lekkie krawienie uznalam za miesiaczke

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • ekropka Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja83 myślę, że póki co nie masz powodu do obaw, bo albo należysz do grona tych 20% szczęśliwych bezobjawowo przechodzących ciążę, albo to co "najprzyjemniejsze" jeszcze przed Tobą:) U mnie mdłości zaczęły się dopiero pod koniec 6 tygodnia ciąży i z dnia na dzień było coraz gorzej! Głowa do góry, zamartwianie się na zapas szkodzi zarówno Tobie jak i maleństwu!
    Powodzenia

myblrs2.png
    zljss1v.png
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny bylam u lekarza bo juz wysiedziec na tylku nie moglam

lekarz zaczal sie smiac i mowi ze tak bardzo chce pani zygac i zle sie czuc -
    na wszytsko przyjdzie pora

a wiec jestem w 5 tygodniu ciazy mam male zdjecie gdzie naturalnie jescze nic nie widac za 3 tygodnie mam znow przyjsc i lekarz obiecal mi ze pokaze mi juz naszego dzidziusia

oczywiscie wszytsko moze sie zdazyc jak to zawsze w pierwszych 3 miesiacach

aha - mam normalnie zyc

to sa dobre wiadomosci

Beatrix_ lubi tę wiadomość

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • Szalona Nowa

Wysłany: 28 stycznia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was. mam do was takie pytanie poniewaz razem z mezem staralismy sie o dziecko rok temu zaszłam w ciaze lecz okazało sie ze był sam pecherzyk bez zarodka i tak do 10 tyg az od gin dostałam skierowanie do szpitala na zabieg. w tym mies minol rok i zaszłam w ciaze ostatnia moja miesiaczka to 20grudnia ...wychodzi gdzies teraz 6 tyg jeszcze nie byłam u lekarza ale ja do was z takim pytaniem bo nie mam zadnych objawów oprócz nabrzmiałe piersi i nic po za tym czy moze byc tak jak rok temu ze tez bedzie sam pecherzyk czy to normalne czasami ? prosze o odpowiedz poniewaz bardzo sie martwie i boje

Ciaza
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć wszystkim obecnym i przyszłym mamom :)

ja też prócz pełnych bolesnych piersi nie mam innych typowych ciążowych objawów, czasem odrzuci mnie od jakiegoś zapachu ale to wszystko.. aaa i senna jestem ogólnie :) (jestem w 5tyg i 5 dniu)

naczytałam się o pustym jaju płodowym i teraz u siebie doszukuję się dziwnych dolegliwości....

Szalona z tego co słyszałam PRAWIE niemożliwe jest by zdarzało sie coś takiego dwa razy z rzędu a więc głowa do góry i myśl pozytywnie. będzie dobrze.

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba powinnaś się cieszyć, objawy ciążowe to nic przyjemnego :) Ja z mdłościami walczyłam od 8 do 13 tygodnia. Potem już było ok, zero złego samopoczucia, żadnych objawów no nic, normalnie czułam się jakbym nie była w ciąży. Wcale nie żałuję, przynajmniej mam bardzo dobre wspomnienia z okresu ciąży.

PS Głowa do góry, zapewne masz jeszcze parę innych objawów, ale często ich nie utożsamiamy z ciążą, tylko np. ze stresem.
    Hehe, jeszcze parcia na pęcherz nie raz będziesz mieć i wtedy to samej nasuną ci się myśli, że dobrze mieć tą przyjemność dopiero teraz :)

• MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    JA również nie wymiotowałam...i nie miałam innych objawów prócz bolących piersi :)
    Jak to moja gin powiedziała "należe do szczęśliwców" ;)

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • Justine M Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja w pierwszej ciąży miałam straszne nudności, rano poludnie i wieczór, wszystko mnie drażniło, zapachy. Od smażonego po płyn do płukania tkanin.

Teraz jestem drugi raz w ciąży, 7 tydzień i nic. Powiększone czułe piersi i zmęczenie, zadnych nudności.
    Może pierwsza dziewczynka a drugi chłopak???

Poronilam....nigdy tego nie zapomnę mimo że udało się zajść w ciążę i urodzić dziewczynke. Skończyła już rok. Ta dziura i smutek w sercu jest i zawsze zostanie po moim aniolku
  • Patu Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie nastawiaj się na inną płeć :) pierwsza ciąża to dziewczynka, wymiotowałam strasznie, zachcianki, objawy całą parą :)

teraz druga ciąża, zaczęłam 19 tydzień i nic, żadnych objawów, mdłości, wymiotów, kompletnie nic. nawet piersi nie bolą :) a tez jest druga dziewczynka, na usg 4d nie było wątpliwości. i wszystko z ciążą jest ok :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze wpisy mnie pocieszyły, bo też zaczęłam się martwić totalnym brakiem objawów, choć to dopiero końcóweczka piątego tygodnia. Ale Wasze wpisy są na pewno pocieszające. Za tydzień z haczykiem pierwsza wizyta, mam nadzieję, że i ja będe mogła dopisać, że brak objawów to nic złego :)

MaGo lubi tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie praktycznie bezobjawowo a wszystko jest ok :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• flora Przyjaciółka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbije temat. U mnie kończy się 5 tydzień i poza brakiem miesiączki nie mam żadnych objawów. Do gina mam termin za 2 tygodnie i zaczynam się martwić, czy z dzidziusiem wszystko w porządku...

ae0c0efec8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flora wrote:
    Podbije temat. U mnie kończy się 5 tydzień i poza brakiem miesiączki nie mam żadnych objawów. Do gina mam termin za 2 tygodnie i zaczynam się martwić, czy z dzidziusiem wszystko w porządku...
    na pewno będzie wszystko oki, jak widać każda z nas jest inna i inaczej przechodzi ciążę, jedne mają całą paletę objawów, drugie tylko brak @, więc ciesz się póki możesz, bo za dwa tyg. mogą się objawy pojawić ;)

• Posti77 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety też stresuję sie czy wszystko z dzieckiem w porządku. Prócz bolących piersi nic mi nie doskwiera. Jestem w 7 tc. Szanse ze wszystko będzie dobrze wynoszą jak ze wszystkim na tym świecie 50/50.

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • buba25 Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja jestem w 36 tygodniu ciąży no i też martwiłam się że nie mam żadnych innych objawów prócz braku okresu i bardziej wrażliwych piersi. do tej pory nie wymiotuje. w około połowie ciąży odrzucało mnie od zapachu wędliny, a tak to nic ;) i w sumie jestem szczęśliwa bo wymioty to jednak nic przyjemnego
    jeżeli wszystko jest ok a wymiotów nie ma to pozostaje się tylko cieszyc a nie martwic na zapas :)

• Laurka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ejsza wrote:
    Dziewczyny czy miałyście mdłości na tym etapie ciąży co ja - końcówka 7 tygodnia?
    Ja nic takiego nie mam, nie wymiotuję, nie odbija mi się, zapachy jakoś mnie nie drażnią. Jedynie mam wrażliwsze piersi przy dotyku. Czasem przez 10 sek leciusieńko poboli w macicy. No i oczywiście się martwię jak wyczytałam, że lepiej świadczy o ciąży jeśli są te mdłości bo oznacza że beta-HCG wyższa wtedy jest.

A co bys chciala miec? :D

Janette lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w 6t3d i też nie mam żadnych objawów - jedynie brak miesiączki i ogromna gastrofaza jak przed @ szczególnie na słodycze. Od niczego mnie nie odrzuca-nawet papierosy i alkohol (oczywiście nie piję i nie palę) no i nic nie czuję w brzuchu.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w 14 tc i kompletnie nie mam i nie miałam zadnych objawow oprócz obżarstwa :) mogę jeść wszystko i na wszystko mam ochotę. Piersi mnie nie bola, nie wymiotuje i nie wymiotowałam.

Puglia lubi tę wiadomość

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ