Niska beta, a pozytywny finał ☺️
-
Cześć! Dopiero w czwartek mam wizytę u ginekologa, do tego czasu muszę się wygadać i poszukać jakiejś nadziei.
Testy ciążowe od środy 19.08 pozytywne, w piątek 21.08 (dzień gdy przypadała miesiączka) zbadałam betę i wynik 28,2, a wczoraj - 24.08 po powtórzeniu 47,3. Trochę się martwię, że to zbyt mały skok w górę, ale z drugiej strony myślę tak, że jednak nie czekałam na spóźnienie miesiączki tylko od razu poleciałam na krew. Jutro pójdę jeszcze raz oraz zbadam dodatkowo progesteron.
Od wczoraj jestem pełna stresu i negatywnych myśli, bo pod koniec zeszłego roku przeszłam wczesne poronienie (ciążę biochemiczna), jednak wtedy beta była jeszcze niższa, po dwóch dniach pojawiło się krwawienie i beta poleciała od razu w dół, stąd moje obawy..
Z drugiej strony to może po prostu wczesny początek i dlatego tak to wygląda? 😔 -
Hej,anelena wrote:Cześć! Dopiero w czwartek mam wizytę u ginekologa, do tego czasu muszę się wygadać i poszukać jakiejś nadziei.
Testy ciążowe od środy 19.08 pozytywne, w piątek 21.08 (dzień gdy przypadała miesiączka) zbadałam betę i wynik 28,2, a wczoraj - 24.08 po powtórzeniu 47,3. Trochę się martwię, że to zbyt mały skok w górę, ale z drugiej strony myślę tak, że jednak nie czekałam na spóźnienie miesiączki tylko od razu poleciałam na krew. Jutro pójdę jeszcze raz oraz zbadam dodatkowo progesteron.
Od wczoraj jestem pełna stresu i negatywnych myśli, bo pod koniec zeszłego roku przeszłam wczesne poronienie (ciążę biochemiczna), jednak wtedy beta była jeszcze niższa, po dwóch dniach pojawiło się krwawienie i beta poleciała od razu w dół, stąd moje obawy..
Z drugiej strony to może po prostu wczesny początek i dlatego tak to wygląda? 😔
Badalas bete w tych samych laboratoriach?
U mnie też były na początku małe przyrosty, ale wynikało to chyba z tego, że robiłam w różnych laboratoriach. Tak przynajmniej mój ginekolog mnir pocieszal, bo też byłam zalamana.
U mnie beta poszła szybko w górę po podaniu progesteronu, może udasz się gdzieś na wizytę szybciej? Nawet teleporada, bo na normalnej wizycie lekarz i tak nic nie zrobi, na usg nic nie będzie widac. -
bacha wrote:Hej,
Badalas bete w tych samych laboratoriach?
U mnie też były na początku małe przyrosty, ale wynikało to chyba z tego, że robiłam w różnych laboratoriach. Tak przynajmniej mój ginekolog mnir pocieszal, bo też byłam zalamana.
U mnie beta poszła szybko w górę po podaniu progesteronu, może udasz się gdzieś na wizytę szybciej? Nawet teleporada, bo na normalnej wizycie lekarz i tak nic nie zrobi, na usg nic nie będzie widac.
Tak, byłam w tym samym laboratorium. Mam nadzieję że to jednak wczesny etap i stąd mała różnica, a jutro wynik będzie lepszy 😓 jeśli nadal będzie coś podpadać to spróbuję się skontaktować z ginekologiem -
Trzymam kciuki, daj znać jutro.anelena wrote:Tak, byłam w tym samym laboratorium. Mam nadzieję że to jednak wczesny etap i stąd mała różnica, a jutro wynik będzie lepszy 😓 jeśli nadal będzie coś podpadać to spróbuję się skontaktować z ginekologiem
anelena lubi tę wiadomość
-