Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Niska beta, a pozytywny finał ☺️
Odpowiedz

Niska beta, a pozytywny finał ☺️

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • anelena Nowa

Wysłany: 25 sierpnia, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Dopiero w czwartek mam wizytę u ginekologa, do tego czasu muszę się wygadać i poszukać jakiejś nadziei.

Testy ciążowe od środy 19.08 pozytywne, w piątek 21.08 (dzień gdy przypadała miesiączka) zbadałam betę i wynik 28,2, a wczoraj - 24.08 po powtórzeniu 47,3. Trochę się martwię, że to zbyt mały skok w górę, ale z drugiej strony myślę tak, że jednak nie czekałam na spóźnienie miesiączki tylko od razu poleciałam na krew. Jutro pójdę jeszcze raz oraz zbadam dodatkowo progesteron.

Od wczoraj jestem pełna stresu i negatywnych myśli, bo pod koniec zeszłego roku przeszłam wczesne poronienie (ciążę biochemiczna), jednak wtedy beta była jeszcze niższa, po dwóch dniach pojawiło się krwawienie i beta poleciała od razu w dół, stąd moje obawy..

Z drugiej strony to może po prostu wczesny początek i dlatego tak to wygląda? 😔

• bacha Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anelena wrote:
    Cześć! Dopiero w czwartek mam wizytę u ginekologa, do tego czasu muszę się wygadać i poszukać jakiejś nadziei.

Testy ciążowe od środy 19.08 pozytywne, w piątek 21.08 (dzień gdy przypadała miesiączka) zbadałam betę i wynik 28,2, a wczoraj - 24.08 po powtórzeniu 47,3. Trochę się martwię, że to zbyt mały skok w górę, ale z drugiej strony myślę tak, że jednak nie czekałam na spóźnienie miesiączki tylko od razu poleciałam na krew. Jutro pójdę jeszcze raz oraz zbadam dodatkowo progesteron.

Od wczoraj jestem pełna stresu i negatywnych myśli, bo pod koniec zeszłego roku przeszłam wczesne poronienie (ciążę biochemiczna), jednak wtedy beta była jeszcze niższa, po dwóch dniach pojawiło się krwawienie i beta poleciała od razu w dół, stąd moje obawy..

Z drugiej strony to może po prostu wczesny początek i dlatego tak to wygląda? 😔
    Hej,
    Badalas bete w tych samych laboratoriach?
    U mnie też były na początku małe przyrosty, ale wynikało to chyba z tego, że robiłam w różnych laboratoriach. Tak przynajmniej mój ginekolog mnir pocieszal, bo też byłam zalamana.

U mnie beta poszła szybko w górę po podaniu progesteronu, może udasz się gdzieś na wizytę szybciej? Nawet teleporada, bo na normalnej wizycie lekarz i tak nic nie zrobi, na usg nic nie będzie widac.

• anelena Nowa

Wysłany: 25 sierpnia, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha wrote:
    Hej,
    Badalas bete w tych samych laboratoriach?
    U mnie też były na początku małe przyrosty, ale wynikało to chyba z tego, że robiłam w różnych laboratoriach. Tak przynajmniej mój ginekolog mnir pocieszal, bo też byłam zalamana.

U mnie beta poszła szybko w górę po podaniu progesteronu, może udasz się gdzieś na wizytę szybciej? Nawet teleporada, bo na normalnej wizycie lekarz i tak nic nie zrobi, na usg nic nie będzie widac.

Tak, byłam w tym samym laboratorium. Mam nadzieję że to jednak wczesny etap i stąd mała różnica, a jutro wynik będzie lepszy 😓 jeśli nadal będzie coś podpadać to spróbuję się skontaktować z ginekologiem

• bacha Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anelena wrote:
    Tak, byłam w tym samym laboratorium. Mam nadzieję że to jednak wczesny etap i stąd mała różnica, a jutro wynik będzie lepszy 😓 jeśli nadal będzie coś podpadać to spróbuję się skontaktować z ginekologiem
    Trzymam kciuki, daj znać jutro.

anelena lubi tę wiadomość

• anelena Nowa

Wysłany: 26 sierpnia, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha wrote:
    Trzymam kciuki, daj znać jutro.

Właśnie odczytałam wynik bety - 51,5. Minimalnie wyższa niż w poniedziałek. Na dodatek dzisiaj rano już dostałam krwawienie jak przy okresie 😓

Edit: progesteron: 1,54 :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia, 16:33

• bacha Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anelena wrote:
    Właśnie odczytałam wynik bety - 51,5. Minimalnie wyższa niż w poniedziałek. Na dodatek dzisiaj rano już dostałam krwawienie jak przy okresie 😓

Edit: progesteron: 1,54 :(
    Bardzo mi przykro...
    Rzeczywiście progesteron zbyt niski by utrzymać ciążę...
    Trzymam kciuki za następne cykle.

anelena lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ