X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula90 wrote:
    Rano robiłam krzywą i mam już wyniki. Wszystko w normie, więc to nie cukrzyca. No i teraz nie wiem, czemu Synek sporo przybrał na wadze no i mam sporo wód.
    Ale nie wielowodzie?
    A to że przybrał to dobrze ile waży?

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Lula90 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    Ale nie wielowodzie?
    A to że przybrał to dobrze ile waży?
    Afi miałam teraz 18, gin mówiła, że norma do 20. Synek 3 tyg wczesniej na usg połówkowym miał brzuszek 1 dzień do przodu a teraz miał już 2 tyg. Gin dlatego podejrzewała cukrzyce, no ale wyniki ok.

eh4cm4u.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula90 wrote:
    Rano robiłam krzywą i mam już wyniki. Wszystko w normie, więc to nie cukrzyca. No i teraz nie wiem, czemu Synek sporo przybrał na wadze no i mam sporo wód.
    Mi przy sporej ilości wód mówili ,że może przeklamywac usg w sprawie wagi, że wody wtedy trochę jak szkło powiększające działają. Jeśli chodzi o koszulę to ja nie szalałam :D w tamtym roku kupiłam fajne na ramiączkach z dużym dekoldem, super się karmilo:) przestrzegam przed tymi z guzikami, strasznie się rozpinaja i multum razy budziłam się z biustem na zewnątrz, co w domu lajt ale w szpitalu trochę głupio ;)

Ania_85_ lubi tę wiadomość

ex2buay3h02dl23a.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez już zaczęłam przygotowania. Mam złożone łóżeczko bez materaca i bez pościeli to jest środka - poszewki mam). Mąż przywiózł mi pudła i worki z ciuszkami, która 10 lat temu zapakowałam i o nich zapomniałam. Okazało się, że mam wszystko (!!!) jaka radość była kiedy zaczęłam rozpakowywać jedno po drugim i rozmiary 56/62/68 i więcej zaczęły rosnąć w kupki. W zasadzie na początek już wszystko mam. Body/śpioszki/nawet kombinezony. Duże szczęście. Już są po pierwszym praniu, za jakiś miesiąc jeszcze raz wypiorę i wyprasuję - bo po 10 latach były nieświeże...krótko mówiąc. Kupiłam tez sobie koszulę do spania/karmienia. W jednym z pudeł znalazłam tez starą koszulę , którą kiedyś używałam w ciąży - więc jestem ECO.

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj 3 latek dzisiaj pierwszy raz poszedł do przedszkola, hormony ciążowe w rozstaniu nie pomagają, popłakałam sie przed nim i chyba moje łzy na niego wpłynęły i zaczął mocno płakać. Panie go wzięły i zamknęły drzwi, podobno sie szybko uspokoił. Ja mam sporo rzeczy po synku choć tych małych to mało bo większość rzeczy miałam od bratowej a wiem ze ona potem rzeczy komuś dała. Na sczescie szwagierka mi odkłada rzeczy po swoim synku. Jeszcze tez czekam na potwierdzenie płci

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Emisia Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    Co słychać? Jak po połówkowych u Was? Jesteście już po?
    My mieliśmy dzisiaj - 505g zdrowej Dziewczynki 🌷wszystko w najlepszym porządku - szyjka pod stałą kontrolą nie zachwyca długością, ale najważniejsze że zamknięta.

dana222, sasquacz, SusieOne lubią tę wiadomość

2 Aniołki (*)(*) - zawsze w naszych sercach ♥️
    Dziewczynka 🌷🌷🌷
    3jvzvcqgwpeazvhq.png
  • Celia89 Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro badania. Pożyjemy zobaczymy :)

ug378rib3ih251jk.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie młody od wtorku zaczyna adaptacje w żłobku, będzie ciekawie... A jutro podgląd u lekarki mojej

ex2buay3h02dl23a.png
  • Emisia Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia89 wrote:
    Ja mam jutro badania. Pożyjemy zobaczymy :)
    No to w końcu czas na płeć Hm?

Dziewczynka 🌷🌷🌷
    3jvzvcqgwpeazvhq.png
  • Emisia Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini89 wrote:
    U mnie młody od wtorku zaczyna adaptacje w żłobku, będzie ciekawie... A jutro podgląd u lekarki mojej
    Właśnie koleżanka mi pisała o adaptacji syna w przedszkolu i mówi że nie jest łatwo.
    A ten podgląd to już połówkowy?

Dziewczynka 🌷🌷🌷
    3jvzvcqgwpeazvhq.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia wrote:
    Właśnie koleżanka mi pisała o adaptacji syna w przedszkolu i mówi że nie jest łatwo.
    A ten podgląd to już połówkowy?
    Połówkowe tydzień temu były, dziewuszka. Jutro standard wyniki badań i usg :) Trochę się stresuje bo młody to taki mamincycek i boję się że będzie dużo płakał. On to ma problem z babcią zostać A co dopiero z obcymi...

ex2buay3h02dl23a.png
  • Celia89 Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia wrote:
    No to w końcu czas na płeć Hm?
    No to już polowkowe to niby lekarz ma obowiązek sprawdzić rozwój narządów płciowych, ale z moim może nie być lekko :)

ug378rib3ih251jk.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko na kazdym usg chroni swoje narządy płciowe, nie chce się pokazać

ppieguskaa lubi tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Emisia Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia89 wrote:
    No to już polowkowe to niby lekarz ma obowiązek sprawdzić rozwój narządów płciowych, ale z moim może nie być lekko :)
    To się upoci Doktorek 😉 mój powiedział, że niby widzi dziewczynkę, ale pewność to będzie dopiero po porodzie. Żartoniś😉

Dziewczynka 🌷🌷🌷
    3jvzvcqgwpeazvhq.png
  • Emisia Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dana222 wrote:
    Moje dziecko na kazdym usg chroni swoje narządy płciowe, nie chce się pokazać
    Prawidłowo. Kultura musi być 😂

dana222 lubi tę wiadomość

Dziewczynka 🌷🌷🌷
    3jvzvcqgwpeazvhq.png
  • Emisia Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie już pomału patrzymy na wózki i spodobał nam się trójkołowy. Ktoś ma jakieś opinie o takim pojeździe?

Dziewczynka 🌷🌷🌷
    3jvzvcqgwpeazvhq.png
  • Paulinakrk Koleżanka

Wysłany: 3 września 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia wrote:
    Tak sobie już pomału patrzymy na wózki i spodobał nam się trójkołowy. Ktoś ma jakieś opinie o takim pojeździe?

Ja uzywalam z synem spacerowki trojkolowej i niestety sa to wozki dosc wywrotne, nadaja sie na jazde po chodnikach ale juz nawet na lekkie terereny sie nie nadaja.

Emisia lubi tę wiadomość

Paulinakrk
  • Celia89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    420 g Laura :) zdrowa jak kuń. Łożysko z tyłu. Wody w normie. W sumie wszystko idealnie :) wykapany tata.

lipa, Robak, Kropeczka1986, Emisia, SusieOne, ppieguskaa, sasquacz, dana222 lubią tę wiadomość

ug378rib3ih251jk.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia89 wrote:
    420 g Laura :) zdrowa jak kuń. Łożysko z tyłu. Wody w normie. W sumie wszystko idealnie :) wykapany tata.
    U nas dziewczynka 420 gram haha a u ciebie który tc z om? Edit. Przecież widzę
    Czyli u nas tak samo rosną hahahha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 14:13

sasquacz, Celia89 lubią tę wiadomość

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • sasquacz Ekspertka

Wysłany: 4 września 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 370g zdrowej dziewczynki :) szyjka niezmierzona, może ktoś kiedyś mi ją zmierzy bo czasem niepokoją mnie te bóle brzucha ;)

Celia89, Robak, dana222 lubią tę wiadomość

klz9tv735sof9ei2.png
‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ