Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
SusieOne wrote:Emisia jak sprawdziłas to pH? No i czym to skutkuje?
W badaniu ogólnym moczu mam taka pozycje. Wszystkie poprzednie były na poziomie 5 - czyli odczyn kwaśny i to było okej. Mój lekarz się tym jakoś mocno nie przejął. Mówił tylko o zakwaszeniu organizmu. Z tego co się doczytałam, to częsty problem u wegetarian, a ja nie jem mięsa - wtedy wzrasta poziom potasu. Może to wskazywać na infekcje układu moczowego a w najgorszym przypadku problemami z nerkami.
Pod koniec tyg powtórzę badania i zobaczymy.
2 Aniołki (*)(*) - zawsze w naszych sercach ♥️
Dziewczynka 🌷🌷🌷
-
Aha to już wiem o co chodzi
myślałam że jakoś oh pochwy sprawdziłas
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
U mnie tez pH zawsze jest przy badaniu ogólnym moczu i prawie zawsze mam w granicach 7 -7,5 i nigdy mi nic gin nie mówił, ze cos jest nie tak
Co do pH w pochwie to ja kiedyś sprawdzałam paskami z rosmana - jak po nystatynie wręcz lała sie ze mnie woda i juz miałam jazdy ze to wody płodowe bo właśnie wody płodowe są zasadowe.Nasz mały cudzie trwaj...
-
No właśnie reakcja lekarza była zadna wiec nie będę się mocno tym przejmować.
Dzisiaj zauważyłam na koszulce kilka plamek z jednej i drugiej strony. Leżałam sobie bez biustonosza i odpoczywałam. Jak ścisnełam sutek to jest taka przezroczysta wydzielina/z niektórych kanalików nawet taka żółtawa - pewnie ta siara. Tez coś takiego zaobserwowalyscie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 16:21
2 Aniołki (*)(*) - zawsze w naszych sercach ♥️
Dziewczynka 🌷🌷🌷
-
Celia89 wrote:Mi ostatnio pojawiła się pojedyncza kropla. Biust to dalej będzie tak rósł? Bo mnie przeraża myśl o kolejnej miseczce.
Celia ja w temacie powiększenia biustu się nie wypowiem. Biust przed ciążą mały, teraz tez nie ma sensacji - o 1 rozmiar większy.2 Aniołki (*)(*) - zawsze w naszych sercach ♥️
Dziewczynka 🌷🌷🌷
-
Celia89 wrote:Mi ostatnio pojawiła się pojedyncza kropla. Biust to dalej będzie tak rósł? Bo mnie przeraża myśl o kolejnej miseczce.
siare zaobserwowalam już ponad tydzień temu i na bluzkach po nocy jak i w biustonoszu plamy.
Celia89 lubi tę wiadomość
-
Mini89 wrote:Ja już mniej więcej od tego etapu aż do porodu miałam stabilną sytuację z biustem, wiadomo jak się przytyje więcej to też może coś jeszcze w cyce pójść
siare zaobserwowalam już ponad tydzień temu i na bluzkach po nocy jak i w biustonoszu plamy.
-
Haha poczekaj na nawal po porodzie:D gdzie jeden cycek u mnie był dwa razy większy od główki synka i mam takie zdjęcie jedno gdzie on je i pierś zaczyna się nad głową A kończy w połowie cialka ( patrząc na biust z góry;)) A młody mały nie był bo ponad 3.5kg
-
A ja jeszcze nie zauważyłam wycieku żadnego, muszą się pojawić?
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Mini89 wrote:Nie muszą
od tsgo czy cieknie w ciąży czy nie też nie zależy ilość pokarmu po porodzie tak więc bez nerwów
bo Piersi urosły 2 rozmiary ale już mniej bolą jeszcze tydzień temu bardzo teraz sporadycznie sutki kłuja, a tych wkładek laktacyjnych dostałam parę paczek od szwagierki... Haha to już na później się przydadzą.
Angelius Provita -
Celia89 wrote:Też pomyśle o zakuoie wkładek bo czarny stanik wygląda jak po antyperspirancie. Sutki swedza jak cholera. Smaruje na noc sudokremem i wtedy mniej brudze.
Celia89 lubi tę wiadomość
Angelius Provita -
U mnie tez nigdy żadnych wycieków nie było. Mleczko pojawiło się w 4 dobie po cc.
Śledzę was kiedy się da, Ostatnio jakos nie mogę za niczym nadążyć.
Obecnie chorujemy.
Córeczkę od zeszłego poniedziałku adaptuje do żłobka, jest zachwycona, to w końcu opieka tylko do 5 godz a i tak narazie była max 3 😊
Tylko kurczę od piątku wieczór mi gorączkuje.. my przeziębieni, nie wiem kto co skąd przywlekł, nie będę gdybać bo i tak już się o tym ze wysyłam dziecko do żłobka nasłuchałam 🤦♀️
Dziś lekarka przeszła sama siebie, próbując mi pocisnąć ze nasze pokolenie ma super udogodnienia a i tak narzekamy i chcemy od mężów partnerstwa...myślałam ze jej trzasne i wyjdę.. ale musialam dziecko zbadać, wiec się opanowałam.
Doskwiera mi trochę już brzuszek. Moja córeczka przez ta gorączkę chce cały czas na mnie wisieć, ciągnie mnie przez to brzuch, mam nadzieje ze maluszek to jakiś przetrwa.poza tym oczywiście dalej słyszę ze nam gruby brzuch jak na ten etap ciazy wiec humor mi nie dopisuje.. czasem mam wrażenie ze się na mnie uwzięli ci ludzie..
A poza tym, Hmm nie mam żadnego imienia które mi się podoba równie bardzo jak mężowi dla naszego synka..
Kopniaki odczuwam co dzień, mamy 22tc 😊Celia89 lubi tę wiadomość
-
Emisia wrote:To ta od ziaja?
Emisia lubi tę wiadomość
Angelius Provita -
Hej, jestem po wizycie i chyba będzie powtórka jak w poprzednich ciążach.. Jutro jadę na założenie krążka, szyjka 23 mm, skrócona, póki co zamknięta. Na dwa tyg mam L4 leżące, dobrze że w domu.. No i jak tu prowadzić życie rodzinne na lezaco, obiad zrobić, etc..