X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    Zależy czy teraz te dwa tygodnie z duphastonem i oszczędnym trybem życia coś dały. Brzuch mi się nie napina jak wcześniej więc jestem dobrej myśli. No, ale w razie czego dobrze, że są pessary.
    Czasem nie ma objawów, ale trzymajmy się tego że leżenie pomaga

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Emisia Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolika wrote:
    U nas jak wszystko będzie dobrze to szkole rodzenia zaczynamy 7 października ❤

A ja ciagle mam mieszane uczucia co do szkoły rodzenia. Macie je bezpłatne czy to będą odpłatne zajęcia?
    Ja się zastanawiam nad położną albo doulą. Takie rodzą mi się pomysły w głowie, ale zobaczymy😉

Celia89 lubi tę wiadomość

2 Aniołki (*)(*) - zawsze w naszych sercach ♥️
    Dziewczynka 🌷🌷🌷
    3jvzvcqgwpeazvhq.png
  • Emisia Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja bym sobie poćwiczyla z chęcią: jakieś zajęcia z jogi, dłuższe spacery albo w ogóle na macie ćwiczenia dla kobiet w ciazy, bo zawsze lubiłam ruch i dobrze się po nim czuje, ale po prostu się boje ze względu na tę szyjke. Jest krótka wiec wole nie kusić losu. Ale jak nie ma przeciwwskazań i szyja długa to czemu nie.

Dziewczynka 🌷🌷🌷
    3jvzvcqgwpeazvhq.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susie no niestety.. Czekam do wtorku to się okaże. Emisia położna prywatna super sprawa, u mnie niestety nie uznają a najbliższy szpital 40km ode mnie gdzie można wykupić położną.. A z synkiem ktoś musi zostać, ktoś mnie zawieźć więc za dużo kombinowania. Szkoła rodzenia daje taki ogólny pogląd, ale nie ma się co łudzić, że tam się nauczy dobrze oddychać 😉 Ale przy pierwszym dziecku fajnie się nauczylismy z mężem jak kąpać noworodka, przewijać itd więc myślę, że warto.

Emisia, Celia89 lubią tę wiadomość

relg6iyem5hi69f7.png
  • Klio86 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyLis wrote:
    Hej hej, meldujemy z bliźniakami poprawne wyniki, masę 390 i 400g i długość szyjki 39mm :)
    Dziewczyny, czy wy się jakoś specjalnie gimnastykujecie? Mieszkam w Niemczech i tu nie do pomyślenia jest że nie uprawiam w ciąży sportu...

Tez mieszkałam w Niemczech 9 lat i tam urodzilam córeczkę. Tak tak one tam wszystkie takie fit są kobietki 😉 nie stresuj się i nie przejmuj podejściem innych. Ja po dwóch poronieniach leżałam na L4 od 6 tygodnia ciazy. To były piękne czasy 😜 teraz mam sportu przy córeczce aż za dość, czasem się zastanawiam jak mój brzusio to znosi 🙈

Ja planuje dwójkę dzieci wiec chyba ten adapter by mi się nie zdał na długo skoro w styczniu drugie już na świecie będzie 😉

RudyLis lubi tę wiadomość

• SusieOne Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    Susie no niestety.. Czekam do wtorku to się okaże. Emisia położna prywatna super sprawa, u mnie niestety nie uznają a najbliższy szpital 40km ode mnie gdzie można wykupić położną.. A z synkiem ktoś musi zostać, ktoś mnie zawieźć więc za dużo kombinowania. Szkoła rodzenia daje taki ogólny pogląd, ale nie ma się co łudzić, że tam się nauczy dobrze oddychać 😉 Ale przy pierwszym dziecku fajnie się nauczylismy z mężem jak kąpać noworodka, przewijać itd więc myślę, że warto.
    Takie rzeczy potrafię bo mam dużo młodsza siostrę :) poza tym ja mam zakaz chodzenia 😂

Emisia lubi tę wiadomość

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Emisia Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:

Mmalibu rozumiem.
    Zapisałam się na jakieś darmowe warsztaty w październiku.
    Na pewno coś z samej szkoły rodzenia można pozytywnego wynieść, ale mi chyba najbardziej zależałoby (jako pierworódce😉) na kimś już w fazie przed porodem i w trakcie. Taka położna tez jest do dyspozycji po porodzie, żeby w praktyce pomoc w kąpieli czy laktacji. Ale jak to jest z planami mogą się zmienić i może być ccvwiec wtedy odpada faza porodu albo jakiś urlop czy problemy zdrowotne położnej. Nic nie da się zaplanować i trzeba być przygotowanym na zmiany☺️

Dziewczynka 🌷🌷🌷
    3jvzvcqgwpeazvhq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    Takie rzeczy potrafię bo mam dużo młodsza siostrę :) poza tym ja mam zakaz chodzenia 😂
    Też mam młodsza siostra dokładnie 16,5 roku :p W grudniu kończy 10 lat 😊

SusieOne lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia wrote:
    A ja ciagle mam mieszane uczucia co do szkoły rodzenia. Macie je bezpłatne czy to będą odpłatne zajęcia?
    Ja się zastanawiam nad położną albo doulą. Takie rodzą mi się pomysły w głowie, ale zobaczymy😉
    Ja mam szkole rodzenia za darmo :) u mnie rozważają cc więc możliwe że samo oddychanie prawidłowe nawet mi się nie przyda. Zastanawiam się nad środowiskową bo podobno jak się na dobra trafi to fajna sprawa, a też za da mi przysługuje z tego co mi mówili:)

• Niqa89 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak tam Wasze wyniki krzywej? U mnie pięknie ☺
    Na czczo:76
    Po godzinie: 93
    Po 2 godz: 65

mhsvi09kaq7hme36.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niqa89 wrote:
    Dziewczyny jak tam Wasze wyniki krzywej? U mnie pięknie ☺
    Na czczo:76
    Po godzinie: 93
    Po 2 godz: 65
    U mnie już dawno i też dobre

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Angelius Provita
  • Emisia Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez w porządku

Dziewczynka 🌷🌷🌷
    3jvzvcqgwpeazvhq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie raczej też:) Chociaż zastanawiam się czemu po 2 godzinach mam wyższą niż po godzinie ?
    Na czczo:79
    Po godzinie: 108
    Po 2 godzinach 122

• ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    Zależy. Jak dobrze widać w tym terminie narządy to już raczej nie ma pomyłki u nas np od 12 tygodnia jest ze dziewczyna co usg

Pieguska który tydzień u ciebie i dzień? Bo nie ogarniam suwaczka
    22tc (trzymam się z usg z prenatalnego)
    Bo z usg wychodzi starszy..

4018d16ae9.png
  • Martek&M Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia wrote:

U mnie szkoła rodzenia oferuje cykl 6 spotkań w ramach szkoły rodzenia, a po jej ukończeniu można chodzić na dodatkowe bloki tematyczne (można wybierać), do 31tc 1 raz w tygodniu przysługuje, po 32tc można dwa razy w tygodniu. Zajęcia są różne są bezpłatne (duża większość i zajęcia gimnastyczne lub oddechowe)) a także płatne (np pierwsza pomoc niemowlakowi, masaż szantala) ale ceny są bardziej symboliczne bo 20pln :)

❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
    ❤️Michaś❤️ 26.10.2021
    ❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
    ❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)

💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
    🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
    🔜 badania prenatalne - 05.08.2024
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne Aa Ty, który tydzień? Ten co na suwaczku?

4018d16ae9.png
  • Celia89 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tam u dołu jest że 21 i 4 dni :) :p ja bym się chętniej dowiedziała jak rodzić nuż kąpać. Nauczę się. Pralam koty, zające, fretki. Czymże będzie moje małe niewinne niemowle które potrzebuje odpowiedniej temperatury, ale nie podrapie, nie wgryzie się w rękę :p

Emisia, Ania_85_ lubią tę wiadomość

ug378rib3ih251jk.png
  • Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie chyba pośpieszyłam z ta radością ze mi brzuch nie twardnieje bo wieczorem dzis znow... Eh... do tego mały znow sie nisko ułożył bo kopie po pęcherzu... wczoraj byl wysoko a dzis znow...

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• Emisia Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia89 wrote:
    Tam u dołu jest że 21 i 4 dni :) :p ja bym się chętniej dowiedziała jak rodzić nuż kąpać. Nauczę się. Pralam koty, zające, fretki. Czymże będzie moje małe niewinne niemowle które potrzebuje odpowiedniej temperatury, ale nie podrapie, nie wgryzie się w rękę :p

Hhahahaha 😂popłakałam się !!!

Dziewczynka 🌷🌷🌷
    3jvzvcqgwpeazvhq.png
  • Emisia Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek&M wrote:
    U mnie szkoła rodzenia oferuje cykl 6 spotkań w ramach szkoły rodzenia, a po jej ukończeniu można chodzić na dodatkowe bloki tematyczne (można wybierać), do 31tc 1 raz w tygodniu przysługuje, po 32tc można dwa razy w tygodniu. Zajęcia są różne są bezpłatne (duża większość i zajęcia gimnastyczne lub oddechowe)) a także płatne (np pierwsza pomoc niemowlakowi, masaż szantala) ale ceny są bardziej symboliczne bo 20pln :)

O wow no to rzeczywiście symbolicznie i duzy wybór. U mnie niestety wszystko odpłatne (tak porządnie bo kilka stow) i tak średnio ciekawy program🤷🏼‍♀️

Dziewczynka 🌷🌷🌷
    3jvzvcqgwpeazvhq.png
‹‹ 266 267 268 269 270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ