X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • Emisia Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    A ja sie chyba pośpieszyłam z ta radością ze mi brzuch nie twardnieje bo wieczorem dzis znow... Eh... do tego mały znow sie nisko ułożył bo kopie po pęcherzu... wczoraj byl wysoko a dzis znow...

Może się przemęczyliście dzisiaj Hm?
    Ja ostatnio zapytałam lekarza jak Mała jest ułożona bo odczuwałam ze kopie mnie non stop po szyjące i pęcherzu. Myślałam że cały czas jest nuszkami do dołu. Podczas usg standardowo właśnie tak czułam ruchy a dr mówi że główką w dół. Zgłupiałam.

Celia89 lubi tę wiadomość

2 Aniołki (*)(*) - zawsze w naszych sercach ♥️
    Dziewczynka 🌷🌷🌷
    3jvzvcqgwpeazvhq.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ppieguskaa wrote:
    SusieOne Aa Ty, który tydzień? Ten co na suwaczku?
    Tak, waga dziecka z wczoraj 600 gram 💕

Celia89, Kropeczka1986, ppieguskaa lubią tę wiadomość

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Staś leży nogami w dół i tak mnie za przeproszeniem napieprza po pęcherzu i tej biednej szyjce, że jak przywali to az jęknę... No i żeby było śmieszniej to mam łożysko na przedniej ścianie więc te ruchy powinnam czuć mniej.

Celia89, Klio86 lubią tę wiadomość

relg6iyem5hi69f7.png
  • Celia89 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę poczekać jeszcze 3 tygodnie, żeby ujrzeć swoje dziecko. Te wizyty raz w miesiącu ostro się dluza, jak i dzisiejszy dzień bez słodyczy. Kupiłam sobie na jutro herbatniki, kinderki, orzechy w miodzie, nick nack, żelki malinki i wiele innych :p
    Muszę sobie wynagrodzić tą traumatyczna dobę zdrowego stylu życia :)

Klio86, ziolko, Ania_85_ lubią tę wiadomość

ug378rib3ih251jk.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    U mnie Staś leży nogami w dół i tak mnie za przeproszeniem napieprza po pęcherzu i tej biednej szyjce, że jak przywali to az jęknę... No i żeby było śmieszniej to mam łożysko na przedniej ścianie więc te ruchy powinnam czuć mniej.
    A u mnie odwrócił się dupka i nie czuje wcale haha może postanowi fiknac inaczej żebym bardziej czuła :)

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Celia89 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam z tyłu i noszę pod sercem konia ze wścieklizna, a kopanie w pochwe to jej hobby :) teraz właśnie mnie tłucze.

annkaa lubi tę wiadomość

ug378rib3ih251jk.png
  • Emisia Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    A u mnie odwrócił się dupka i nie czuje wcale haha może postanowi fiknac inaczej żebym bardziej czuła :)

No właśnie lekarz mi powiedział, że na tym etapie maluchy maja jeszcze dużo miejsca i nie ma co się przyzwyczajać że jest jakoś ułożone docelowo i tak będzie do końca

Dziewczynka 🌷🌷🌷
    3jvzvcqgwpeazvhq.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia wrote:
    No właśnie lekarz mi powiedział, że na tym etapie maluchy maja jeszcze dużo miejsca i nie ma co się przyzwyczajać że jest jakoś ułożone docelowo i tak będzie do końca
    Dopiero po 30 tygodniu się ustawia z tego co wiem 😘 teraz fiku miku

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Angelius Provita
  • Klio86 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:

Właśnie u mnie synek również na połówkowych był głowa w dół i tez mnie to zaciekawiło bo ruchy zdecydowanie czułam na dole brzucha i przy szyjce i pęcherzu, teraz właściwie tez mnie tam naparza, ale co najśmieszniejsze tez mam z przodu łożysko wiec teoretycznie powinno ono te harce trochę tłumić, a te pierwsze ruchy poczułam już dosyc wcześnie bo w 14 tc 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2019, 21:47

• dana222 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Was tez z forum wywala? Ja od czasu do czasu muszę sie logować ponownie.
    Mi na polowkowych zmienil pozycje, miał główkę w dół a na koniec ustawił się poprzecznie
    Co do ćwiczeń to ja chodzę na siłownię dla kobiet takie połączenie siłowni z fitnessem ale mi instruktorka czesto zmienia ćwiczenia na lżejsze, z tym ze ja ćwiczyłam regularnie przed ciążą. Chodziłam jeszcze na basen ale chyba muszę zrezygnować bo wymaz kiepski wyszedł i jestem na antybiotykach

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Celia89 Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mnie wywalilo ostatnio może Ci się demo konta Premium skończyło :)
    No to jadymy na krzywa. Jeść....

Klio86 lubi tę wiadomość

ug378rib3ih251jk.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro zrobię krzywą. Dziś siły nie miałam..

W ogóle słuchajcie,jak u Was noce? U mnie kiepsko.. Zasypiam szybko,nie wstaje siusiu ale mam sny, które mnie wybudzają,codziennie też wstaje 6:25 żeby wyprawic dzeci do szkoły, w ciągu dnia oczywiście jest drzemka ale brzuszek ciąży i nocki już nie są takie do końca przespane..

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Emisia Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia89 wrote:

Szybko zleci😉 po glukozie mi trochę się żołądek wypełnił i tak głodu nie czułam, ale później ...... wchłonęłam wszystko co było w zasiegu

Celia89, SusieOne lubią tę wiadomość

Dziewczynka 🌷🌷🌷
    3jvzvcqgwpeazvhq.png
  • Emisia Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    Ja jutro zrobię krzywą. Dziś siły nie miałam..

W ogóle słuchajcie,jak u Was noce? U mnie kiepsko.. Zasypiam szybko,nie wstaje siusiu ale mam sny, które mnie wybudzają,codziennie też wstaje 6:25 żeby wyprawic dzeci do szkoły, w ciągu dnia oczywiście jest drzemka ale brzuszek ciąży i nocki już nie są takie do końca przespane..

To zależy. Czasami lepiej czasami gorzej, ale tez odczuwam pogorszenie się jakości snu. Przerzucam się z boku na bok chyba z 15 razy szukając dogodnej pozycji i jej nie znajdując. brakuje mi spania na brzuchu...
    ja odsypiam do 8-9.
    A Ty jak już wyprawiasz dzieciaczki to nie możesz zasnąć na godzinę czy dwie? Zawsze to jakaś pociecha i dodatkowa regeneracja.

Dziewczynka 🌷🌷🌷
    3jvzvcqgwpeazvhq.png
  • Klio86 Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia89 wrote:

Mnie wywala często po aktualizacji przez moderatorów, loguje się od nowa i znowu spokoj na chwile 😊

Noce już długo nie sypiam normalnie i dobrze, sny, przeziębienie, brzuch, rozpychającą się córeczka po wybudzeniu w swoim łóżeczku..

Wczoraj odespałam krzywa popołudniem z córeczka po żłobku.

Ktoś ostatnio pisał ze magne b6 forte brakuje w aptekach, no wiec dla mnie dziś brakło 😉

• Celia89 Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo co się dzieje z tymi aptekami. Ja glukotest dostałam cudem. Tylko 2 sztuki mieli daleko ode mnie :|

Co do snu śnią mi się ostre głupoty. Np. Ostatnio zdechł mi królik i teraz po nocach mi się to śni. Albo miałam fana i śni mi się, że chcę ze mną wychować dziecko tego mojego i dzwonię po policję i tp i.td a dziś najgorszy koszmar. Śniło mi się że zgubiłam kapcia! Co za emocje, co za depresja we śnie. Omg xd

ug378rib3ih251jk.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia wrote:
    To zależy. Czasami lepiej czasami gorzej, ale tez odczuwam pogorszenie się jakości snu. Przerzucam się z boku na bok chyba z 15 razy szukając dogodnej pozycji i jej nie znajdując. brakuje mi spania na brzuchu...
    ja odsypiam do 8-9.
    A Ty jak już wyprawiasz dzieciaczki to nie możesz zasnąć na godzinę czy dwie? Zawsze to jakaś pociecha i dodatkowa regeneracja.

W zasadzie codziennie jak wyprawie dzieci idę i tak spać, o różnych porach. Czasem po 8,jednak najczęściej koło 11. I to daje mi siłę i regenerację na następną cześć dnia. Jednak jak kiepska jest noc co noc:)) to już inna jakość dnia.

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze miałam chore sny ale teraz to już w ogóle horror. I do tego wszytsko pamiętam. W nocy wstaje nawet po 6 razy do wc. Ale mam nadzieję że to trochę minie bo mam zapalenie pęcherza i biorę leki. Chciałam was zapytać o to twardnienie brzucha. Czasem czuje coś takiego. Nie boli ale to nie jest cały brzuch twardy tylko tak zmienia kształt robi sie taka gulka i po chwilii wraca do normalnego kształtu . Nie wiem czy to twardnienie czy t to dzidzius się wypycha? A nawet jeśli twardnienie bezbolesne to jest to normalne?

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • Celia89 Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie masz tą kulke bo ja ostatnio miałam w nocy nad blizna po wyrostku dosyć wysoko z prawej. Dam dobie rękę uciąć że to Laura się wypiela.

ug378rib3ih251jk.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to róznie raczej po prawej lub po środku . Czubek tej gulki był pod pepkiem np

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ