X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • Emisia Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    A ja sie chyba pośpieszyłam z ta radością ze mi brzuch nie twardnieje bo wieczorem dzis znow... Eh... do tego mały znow sie nisko ułożył bo kopie po pęcherzu... wczoraj byl wysoko a dzis znow...

Może się przemęczyliście dzisiaj Hm?
    Ja ostatnio zapytałam lekarza jak Mała jest ułożona bo odczuwałam ze kopie mnie non stop po szyjące i pęcherzu. Myślałam że cały czas jest nuszkami do dołu. Podczas usg standardowo właśnie tak czułam ruchy a dr mówi że główką w dół. Zgłupiałam.

Celia89 lubi tę wiadomość

2 Aniołki (*)(*) - zawsze w naszych sercach ♥️
    Dziewczynka 🌷🌷🌷
    3jvzvcqgwpeazvhq.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ppieguskaa wrote:
    SusieOne Aa Ty, który tydzień? Ten co na suwaczku?
    Tak, waga dziecka z wczoraj 600 gram 💕

Celia89, Kropeczka1986, ppieguskaa lubią tę wiadomość

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Staś leży nogami w dół i tak mnie za przeproszeniem napieprza po pęcherzu i tej biednej szyjce, że jak przywali to az jęknę... No i żeby było śmieszniej to mam łożysko na przedniej ścianie więc te ruchy powinnam czuć mniej.

Celia89, Klio86 lubią tę wiadomość

relg6iyem5hi69f7.png
  • Celia89 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę poczekać jeszcze 3 tygodnie, żeby ujrzeć swoje dziecko. Te wizyty raz w miesiącu ostro się dluza, jak i dzisiejszy dzień bez słodyczy. Kupiłam sobie na jutro herbatniki, kinderki, orzechy w miodzie, nick nack, żelki malinki i wiele innych :p
    Muszę sobie wynagrodzić tą traumatyczna dobę zdrowego stylu życia :)

Klio86, ziolko, Ania_85_ lubią tę wiadomość

ug378rib3ih251jk.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    U mnie Staś leży nogami w dół i tak mnie za przeproszeniem napieprza po pęcherzu i tej biednej szyjce, że jak przywali to az jęknę... No i żeby było śmieszniej to mam łożysko na przedniej ścianie więc te ruchy powinnam czuć mniej.
    A u mnie odwrócił się dupka i nie czuje wcale haha może postanowi fiknac inaczej żebym bardziej czuła :)

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Celia89 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam z tyłu i noszę pod sercem konia ze wścieklizna, a kopanie w pochwe to jej hobby :) teraz właśnie mnie tłucze.

annkaa lubi tę wiadomość

ug378rib3ih251jk.png
  • Emisia Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    A u mnie odwrócił się dupka i nie czuje wcale haha może postanowi fiknac inaczej żebym bardziej czuła :)

No właśnie lekarz mi powiedział, że na tym etapie maluchy maja jeszcze dużo miejsca i nie ma co się przyzwyczajać że jest jakoś ułożone docelowo i tak będzie do końca

Dziewczynka 🌷🌷🌷
    3jvzvcqgwpeazvhq.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia wrote:
    No właśnie lekarz mi powiedział, że na tym etapie maluchy maja jeszcze dużo miejsca i nie ma co się przyzwyczajać że jest jakoś ułożone docelowo i tak będzie do końca
    Dopiero po 30 tygodniu się ustawia z tego co wiem 😘 teraz fiku miku

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Angelius Provita
  • Klio86 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:

Właśnie u mnie synek również na połówkowych był głowa w dół i tez mnie to zaciekawiło bo ruchy zdecydowanie czułam na dole brzucha i przy szyjce i pęcherzu, teraz właściwie tez mnie tam naparza, ale co najśmieszniejsze tez mam z przodu łożysko wiec teoretycznie powinno ono te harce trochę tłumić, a te pierwsze ruchy poczułam już dosyc wcześnie bo w 14 tc 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2019, 21:47

• dana222 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Was tez z forum wywala? Ja od czasu do czasu muszę sie logować ponownie.
    Mi na polowkowych zmienil pozycje, miał główkę w dół a na koniec ustawił się poprzecznie
    Co do ćwiczeń to ja chodzę na siłownię dla kobiet takie połączenie siłowni z fitnessem ale mi instruktorka czesto zmienia ćwiczenia na lżejsze, z tym ze ja ćwiczyłam regularnie przed ciążą. Chodziłam jeszcze na basen ale chyba muszę zrezygnować bo wymaz kiepski wyszedł i jestem na antybiotykach

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Celia89 Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mnie wywalilo ostatnio może Ci się demo konta Premium skończyło :)
    No to jadymy na krzywa. Jeść....

Klio86 lubi tę wiadomość

ug378rib3ih251jk.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro zrobię krzywą. Dziś siły nie miałam..

W ogóle słuchajcie,jak u Was noce? U mnie kiepsko.. Zasypiam szybko,nie wstaje siusiu ale mam sny, które mnie wybudzają,codziennie też wstaje 6:25 żeby wyprawic dzeci do szkoły, w ciągu dnia oczywiście jest drzemka ale brzuszek ciąży i nocki już nie są takie do końca przespane..

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Emisia Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia89 wrote:

Szybko zleci😉 po glukozie mi trochę się żołądek wypełnił i tak głodu nie czułam, ale później ...... wchłonęłam wszystko co było w zasiegu

Celia89, SusieOne lubią tę wiadomość

Dziewczynka 🌷🌷🌷
    3jvzvcqgwpeazvhq.png
  • Emisia Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella83 wrote:
    Ja jutro zrobię krzywą. Dziś siły nie miałam..

W ogóle słuchajcie,jak u Was noce? U mnie kiepsko.. Zasypiam szybko,nie wstaje siusiu ale mam sny, które mnie wybudzają,codziennie też wstaje 6:25 żeby wyprawic dzeci do szkoły, w ciągu dnia oczywiście jest drzemka ale brzuszek ciąży i nocki już nie są takie do końca przespane..

To zależy. Czasami lepiej czasami gorzej, ale tez odczuwam pogorszenie się jakości snu. Przerzucam się z boku na bok chyba z 15 razy szukając dogodnej pozycji i jej nie znajdując. brakuje mi spania na brzuchu...
    ja odsypiam do 8-9.
    A Ty jak już wyprawiasz dzieciaczki to nie możesz zasnąć na godzinę czy dwie? Zawsze to jakaś pociecha i dodatkowa regeneracja.

Dziewczynka 🌷🌷🌷
    3jvzvcqgwpeazvhq.png
  • Klio86 Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia89 wrote:

Mnie wywala często po aktualizacji przez moderatorów, loguje się od nowa i znowu spokoj na chwile 😊

Noce już długo nie sypiam normalnie i dobrze, sny, przeziębienie, brzuch, rozpychającą się córeczka po wybudzeniu w swoim łóżeczku..

Wczoraj odespałam krzywa popołudniem z córeczka po żłobku.

Ktoś ostatnio pisał ze magne b6 forte brakuje w aptekach, no wiec dla mnie dziś brakło 😉

• Celia89 Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo co się dzieje z tymi aptekami. Ja glukotest dostałam cudem. Tylko 2 sztuki mieli daleko ode mnie :|

Co do snu śnią mi się ostre głupoty. Np. Ostatnio zdechł mi królik i teraz po nocach mi się to śni. Albo miałam fana i śni mi się, że chcę ze mną wychować dziecko tego mojego i dzwonię po policję i tp i.td a dziś najgorszy koszmar. Śniło mi się że zgubiłam kapcia! Co za emocje, co za depresja we śnie. Omg xd

ug378rib3ih251jk.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia wrote:
    To zależy. Czasami lepiej czasami gorzej, ale tez odczuwam pogorszenie się jakości snu. Przerzucam się z boku na bok chyba z 15 razy szukając dogodnej pozycji i jej nie znajdując. brakuje mi spania na brzuchu...
    ja odsypiam do 8-9.
    A Ty jak już wyprawiasz dzieciaczki to nie możesz zasnąć na godzinę czy dwie? Zawsze to jakaś pociecha i dodatkowa regeneracja.

W zasadzie codziennie jak wyprawie dzieci idę i tak spać, o różnych porach. Czasem po 8,jednak najczęściej koło 11. I to daje mi siłę i regenerację na następną cześć dnia. Jednak jak kiepska jest noc co noc:)) to już inna jakość dnia.

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze miałam chore sny ale teraz to już w ogóle horror. I do tego wszytsko pamiętam. W nocy wstaje nawet po 6 razy do wc. Ale mam nadzieję że to trochę minie bo mam zapalenie pęcherza i biorę leki. Chciałam was zapytać o to twardnienie brzucha. Czasem czuje coś takiego. Nie boli ale to nie jest cały brzuch twardy tylko tak zmienia kształt robi sie taka gulka i po chwilii wraca do normalnego kształtu . Nie wiem czy to twardnienie czy t to dzidzius się wypycha? A nawet jeśli twardnienie bezbolesne to jest to normalne?

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • Celia89 Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie masz tą kulke bo ja ostatnio miałam w nocy nad blizna po wyrostku dosyć wysoko z prawej. Dam dobie rękę uciąć że to Laura się wypiela.

ug378rib3ih251jk.png
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to róznie raczej po prawej lub po środku . Czubek tej gulki był pod pepkiem np

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ