Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Vella83 wrote:Tak Susie, ciebie pytałam. Pytanie dotyczyło trybu przy szwie, czy jakieś zmiany?
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Celia89 wrote:Bierze bierze bo ja bardziej tylam przed ciążą niż w trakcie noo ale odpadł maczek i piwko codziennie na wieczór xd
Celia89, Emisia lubią tę wiadomość
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
nick nieaktualny
-
SusieOne wrote:Ja czasem cheeseburgera wezmę zjem no 🤣
W sumie to nie zdążyłam się nastawić psychicznie, że się staramy bo, jak liczyć ciążę od OM to zaszłam 4 dni od odstawienia tabletek antykoncepcyjnych, które brałam 11 lat. Szczerze święcie wierzyłam, że ja już nie mam czegoś takiego jak jajniki, a jeszcze mnie straszyli endometrium i teoretycznie wdł tej wróżby powinnam stracić możliwość zajścia w ciąże 4 lata temu.
Włożył, wyjął, test pozytywny.Emisia lubi tę wiadomość
-
Celia wielce kobiet by tak chciało...
Robak, Celia89, RudyLis, Emisia, abbigal, Ania_85_ lubią tę wiadomość
Angelius Provita -
To tak jak u nas, po roku starań, podejrzeniu pco i bezowulacyjnych cyklach lekarz przepisał mi clomifen na pobudzenie jajników. 3 miesiące brania i nic, w 4 miesiącu zrobiłam cykl przerwy i akurat zaskoczyło. Pokazał się pęcherzyk, a po paru tygodniach w tym jednym jaju dwa zarodki. Meskie. Tyle wygrać
Celia89, Emisia, abbigal, Ania_85_ lubią tę wiadomość
-
RudyLis wrote:To tak jak u nas, po roku starań, podejrzeniu pco i bezowulacyjnych cyklach lekarz przepisał mi clomifen na pobudzenie jajników. 3 miesiące brania i nic, w 4 miesiącu zrobiłam cykl przerwy i akurat zaskoczyło. Pokazał się pęcherzyk, a po paru tygodniach w tym jednym jaju dwa zarodki. Meskie. Tyle wygrać
Robak, Celia89 lubią tę wiadomość
Angelius Provita -
U mnie to rodzinne wszystkie moje kuzynki tak jak ja zaszły. Myślałam że to sciema i przechwalki. A jednak. Może i lepiej bo jakbym nie zaszła to pewnie bym scykorzyla. Marzyl mi się dzidziuś od 6 lat ale albo brak normalnej pracy albo normalnego faceta. Jeszcze jak mi lekarz powiedział o tym endometrium lata temu to byłam zrezygnowana.
RudyLis, Emisia lubią tę wiadomość
-
Celia89 wrote:zabrałam mojego laurozaura na spacer z okazji jej 24 tygodnia. Miał być miły dzień ale to co się dzieje na mieście w weekendy to o bosh. Masowa epidemia debilizmu.
Angelius Provita -
Kurczaki ja to już za Wami tutaj nie nadążam! Tyle naskrobalyscie od kiedy tutaj coś ostatnio pisałam 😉
Oj Celia to masz duże szczęście z tymi staraniami. My od 4 lat. A ostatnio spotkałam koleżankę w labo dla której czekanie na druga ciąże pół roku było długie. Pomyślałam - a u nas na pierwsze 4 lata.... ale w sumie teraz z perspektywy czasu i obecnej ciazy przyszła akceptacja i docenienie każdego doświadczenia. Małżeństwo nam się umocniło- Mąż przetestowany w trudnych cheilach😉Celia89, abbigal lubią tę wiadomość
2 Aniołki (*)(*) - zawsze w naszych sercach ♥️
Dziewczynka 🌷🌷🌷
-
SusieOne wrote:To do mnie pytanie?
Jeśli tak to od 1.5 miesiąca nic nie robię 🤣 wcześniej niestety depresja to nie ułatwia życia na pełnych obrotach
1,5 m-ca małej aktywności i 1kg na plusie - nie uważasz że nasze organizmy w ciazy maja cudowna moc?🤩 ja jak byłam dużo bardziej aktywna niż teraz i jadłam sporo ale jednak mniej niż w ciazy to waga skakała momentalnie np w ciągu 5mcy 6kg. Teraz dużo leżę, mało ruchu i jedzenia sobie nie odmawiam a waga za ten sam okres z Dzidzią 5kg.SusieOne, Celia89 lubią tę wiadomość
2 Aniołki (*)(*) - zawsze w naszych sercach ♥️
Dziewczynka 🌷🌷🌷
-
SusieOne wrote:Haha a kupiłaś coś?
-
Celia89 wrote:Mi się marzy jedno po drugim. Ale zobaczę co mi lekarz powie o porodzie bo mam torbiel w mózgu i może być cc i to mi popsuje wizję życia.
Można mieć CC rok po roku.. Tylko lekarz musi sprawdzić bliznę itd. Ale też trzeba trafić na takiego lekarza.
Bo większość mówi minimum rok albo dwa przerwy.. Nawet nee robiąc usg 🤦
lipa, Celia89, SusieOne lubią tę wiadomość
-
Celia89 wrote:Od czasu do czasu to i ja zjem, ale pilnuje żeby to było raz w miesiącu a nie raz, dwa razy w tygodniu. Wczoraj oglądałam coś z moim i byla akurat para, ktora postanowiła się starać o dziecko. Sałatki, sporty i im rok nie wychodziło, a my mak browar, leżenie przed telewizorem...
W sumie to nie zdążyłam się nastawić psychicznie, że się staramy bo, jak liczyć ciążę od OM to zaszłam 4 dni od odstawienia tabletek antykoncepcyjnych, które brałam 11 lat. Szczerze święcie wierzyłam, że ja już nie mam czegoś takiego jak jajniki, a jeszcze mnie straszyli endometrium i teoretycznie wdł tej wróżby powinnam stracić możliwość zajścia w ciąże 4 lata temu.
Włożył, wyjął, test pozytywny.Celia89 lubi tę wiadomość
-
Jak to mawiają szczęście nowicjusza Los mi wynagrodził lata czekania i depresję już nawet podczas bloków reklamowych, a te w 90 % są do kobiet. Po za reklamą piwa, auta, perfum wszędzie mama i jej dziecko. Mama pierze, mama gotuje, mama się opiekuje, mama karmi, mama zmienia pieluchy, mama musi brać magnez bo musi być silna dla dziecka, mama daje słodycze i tp i td.
Zaszlam i zrobiłam się chciwa bo chce trójkę dlatego mnie trochę zdolowalo jak mi się ten torbiel przypomniał. Muszę koniecznie poinformować lekarza. Chociaż kuzynka rodzila z tarczyca a druga z zatruciem ciążowyn. Może mózg mi nie wybuchnie )).
Apropo długich starań o 2 dziecko. Kuzynka z pierwszym zaszła szybko z drugim nie może. Fakt że 11 lat przerwy miała.
Ale wczoraj mnie czestowali marketowa sałatką z tuńczyka. Grzecznie odmówiła tłumacząc że no tuńczyk to tak średnio teraz bo miedź chłonie. Xd bardziej mi chodziło o to że nie lubię i to że jestem w ciąży nie oznacza, że jestem śmietnik co zje wszystko bo poczułam zew żarcia. Padł tekst że ta co się stara to ma wywalonr, a fakt że pierwszą ciążę paliła więcej niż przed. Jak można !? Ja po 16 latach jarania rzuciłam dla dzidziusia.
-
Emisia wrote:1,5 m-ca małej aktywności i 1kg na plusie - nie uważasz że nasze organizmy w ciazy maja cudowna moc?🤩 ja jak byłam dużo bardziej aktywna niż teraz i jadłam sporo ale jednak mniej niż w ciazy to waga skakała momentalnie np w ciągu 5mcy 6kg. Teraz dużo leżę, mało ruchu i jedzenia sobie nie odmawiam a waga za ten sam okres z Dzidzią 5kg.
Celia89 lubi tę wiadomość
Angelius Provita