Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Aa teraz planuje tak jak przy starszym.. Czyli góra 3miesiace.. Ale jak nee będę umiała ogarnąć dwójki dzieci.. To przejdę na mm szybciej..
Aa butelki kupiłam.. Bo mi tak mam zamiar ściągać pokarm co by mąż mógł nakarmić Aa ja w spokoju się wykąpać albo wyjść do sklepu;)lipa lubi tę wiadomość
-
Nie no jakby nie patrzył MM jest to wygoda. Ja chcę swoje odciągać i opisane zostawiać mojemu w lodówce. Ile tych butelek na dzień w razie wu nie wiem. Wszytskiego się nauczę w praniu;p nie spinam się. Zresztą jak urodze to pewnie będę się tu do was uśmiechać.
Oesu znów miałam koszmary o karmieniu i pracy....
Wróciłam do roboty, a nie miałam z kim zostawić małej więc ją wzięłam do pracy.
Płakała, że chce jeśc a mnie nie chcieli nawet puścić, żeby ją nakarmić. Po wybłaganym karmieniu jeszcze odciągnęłam na zapas mleko. zeby miec na droge... Tak sie spieszyłam do domu, ze zostawiłam w pracy butelki, laktator, papersy... No co za sny.
-
Celia89 wrote:Nie no jakby nie patrzył MM jest to wygoda. Ja chcę swoje odciągać i opisane zostawiać mojemu w lodówce. Ile tych butelek na dzień w razie wu nie wiem. Wszytskiego się nauczę w praniu;p nie spinam się. Zresztą jak urodze to pewnie będę się tu do was uśmiechać.
Oesu znów miałam koszmary o karmieniu i pracy....
Wróciłam do roboty, a nie miałam z kim zostawić małej więc ją wzięłam do pracy.
Płakała, że chce jeśc a mnie nie chcieli nawet puścić, żeby ją nakarmić. Po wybłaganym karmieniu jeszcze odciągnęłam na zapas mleko. zeby miec na droge... Tak sie spieszyłam do domu, ze zostawiłam w pracy butelki, laktator, papersy... No co za sny.
Poczekaj na sny przed porodem.. Mi się śniło, że urodziłam.. Ii przynoszą mi zawiniatko.. Aa tam kot 😂Celia89, SusieOne, abbigal lubią tę wiadomość
-
Ja nie wiem czy karmienie butelką to wygoda Wiem co mówię bo byłam kpi a później przeszliśmy na mm Karmienie dziecka butelką na żądanie to koszmar Mycie, wyparzanie, mieszkanie, przygotowywanie itp Starsze dziecko jak już ten rytm karmień jest regularny i mamy 2-3 butle jest spoko, ale początki...
Ja mam nadzieję, że teraz będę kp conajmniej przez pierwsze miesiące-chociaż pewnie też podam butlę po jakimś czasie jak dziecko pozwoli bo jednak jest to wygodneCelia89 lubi tę wiadomość
Październik 2017 synek -
Aa to jest kwestia wprawy.. Mi w nocy zajmuje 1-2minuty.. Gdzie muszę zejść na dół do kuchni.. :p
Aa w międzyczasie jeszcze siku zrobię 😂
Aa wyparzanie.. Hmm na początku może wkurzać.. Bo się robi często.. Aa teraz robię raz na tydzień..Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 14:35
Celia89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jestem po wizycie i zaczyna się robić gorąco... Krążek trzyma, główka w dół ale w miarę wysoko, nie napiera. Synuś około 1700 gram. Termin przewędrował mi na grudzień i to na 26 @@ ..17 grudnia mam mieć ściągamy krążek i potem może się wszystko rozegrać w ciągu kilku dni...bardzo możliwe że na święta już maluch będzie na świecie.. Bardzo chciałabym wytrwać do stycznia no ale jak to zrobić eh..
Celia89, Iga66, sasquacz lubią tę wiadomość
-
Vella nieźle który dokładnie tydzień i dzień?
U nas 1300 g
👶👶👶Celia89, lipa, Iga66 lubią tę wiadomość
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Ewi28 wrote:Dziewczyny tez macie takie dni że dzieciaki w brzuchu non stop dokazuja i sir ruszaja a czasem mało co? Ja dzis mam dzień mało co i panikuje jakos
Ja ostatnio mało co czułam ruchy.. Po kilku dniach czułam je po prawej stronie brzucha.. Ii myślę, że wtedy co go tak słabo czułam to był obrocony w stronę brzucha ii kopał do środka :pCelia89, abbigal lubią tę wiadomość
-
Ewi28 wrote:Dziewczyny tez macie takie dni że dzieciaki w brzuchu non stop dokazuja i sir ruszaja a czasem mało co? Ja dzis mam dzień mało co i panikuje jakos
abbigal lubi tę wiadomość
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
SusieOne wrote:Vella nieźle który dokładnie tydzień i dzień?
U nas 1300 g
👶👶👶
Wg aplikacji w telefonie jestem w 31 (30+3), w karcie ciąży ginka pisze 30. Tydzien temu na USG mały miał około 1500 gram, dzis około 1700 (oczywiscie próg błędu jest)..
Susie - zaczynam się już dygać - czas zaczął tak zapieprzać, że nie ogarniam..
Wg słów ginki na podstawie mojego wywiadu - najprawdopodobniej będzie to czas okołoświąteczny. (moje wcześniejsze porody, szyjka, krążek etc..) Co więcej będę już wtedy w terminie więc nie ma co płakać...Celia89 lubi tę wiadomość
-
Vella83 wrote:Wg aplikacji w telefonie jestem w 31 (30+3), w karcie ciąży ginka pisze 30. Tydzien temu na USG mały miał około 1500 gram, dzis około 1700 (oczywiscie próg błędu jest)..
Susie - zaczynam się już dygać - czas zaczął tak zapieprzać, że nie ogarniam..
Wg słów ginki na podstawie mojego wywiadu - najprawdopodobniej będzie to czas okołoświąteczny. (moje wcześniejsze porody, szyjka, krążek etc..) Co więcej będę już wtedy w terminie więc nie ma co płakać...
U nas łożysko st 1, szyjka 4 cm... Jak to. Ktoś pisał ja tą ciążę przenoszę.... A raczej przeleze 😂😂😂Celia89 lubi tę wiadomość
Angelius Provita -
nick nieaktualnyU nas po wizycie wszystko ok, szyjka trzyma te prawie 3 cm termin cc zatwierdzony więc zapewne tegoroczne święta spędzę w szpitalu, co do ruchów to ja mam tak często że są dni spokojniejsze. Dziś mówiłam o tym lekarz bo jest jeden z taki dni i np. W moim przypadku młody jest tak ułożony że najczęściej kopię w łożysko i dlatego nie czuje ruchów Wiadomo jak się martwię mam zachęcać i wyliczyć te 10 ruchów ale jak będzie 8 to też nie panikowac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:10
SusieOne, Celia89, Iga66 lubią tę wiadomość