Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEwelina85 wrote:Jak wygląda w tym karmienie? Pytam bo nie widzę, że można odpiąć górę lub chociaż jej część. Czy to oznacza, że trzeba kombinować i jakoś przez otwór na głowę wyjmować pierś?
Ja również nie mam jeszcze nic z kosmetyków, łóżeczka, przygotowanej wyprawki do szpitala, koszul itd Jednak uważam, że zamówienie z apteki idzie jeden dzień, a przygotowanie torby to również 1 dzień, więc mam czas Zresztą ja mam charakter raczej mało panikujący, więc może dlatego. Jedyne co mam przygotowane to oczywiście teczkę z dokumentami, badaniami, historią leczenia i lekami, które przyjmowałam w ciąży.
Ja mam zrobiony koszyk ale jeszcze nie zamówiony czeka na wypłatę:p A z wyprawki to jeszcze trochę mi brakuje ale te najważniejsze mam torbę będę pakować jak przyjdzie zamówienie z apteki, tak żeby do 35 tc mieć spakowana tak mówili na szkole rodzenia
Sovi czytałam twój opis o ruchach i jakbym słyszała lekarza z IP zresztą moja mówi bardzo podobnie:) ale wiadomo łatwiej się mówi gorzej w rzeczywistości się nie denerwować A ja to np panikara jestem:p -
nick nieaktualny
-
Polecam Wam koszule do karmienia Dr Nap z allegro, są rewelacyjne z miękkiej bawełny, rozpinane na napy, długość przed kolano i kosztują ok 55-65zl. Ja kupiłam 3szt i jestem mega zadowolona. Teraz w ciąży je mogę spokojnie wykorzystać.
Dodatkowo kupiłam 2 biustonosze do karmienia Mama Easy i też są mega mięciutkie i wygodne po 57zl więc mogę śmiało polecić.
Do szpitala kupiłam też cienki szlafrok i odkupię jeszcze jakieś ciapki:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2019, 08:19
abbigal lubi tę wiadomość
-
Śliczna koszula!! Też chyba zamowie:-)
Ja nie mam NIC z lekarstw i kosmetyków.. Przerażają mnie ceny:400 zł.. Boże... Ostatnio kasa leci jak szalona..
Ciuszki mam już poprane i poprasowane, zestawy dla bobasa do szpitala spakowane do woreczkow, tylko 56 i drże czy nie będzie za małe. Mam jedno opakowanie małe pampersów tzw jedynek i to wszystko. Dla siebie nie mam jeszcze popranych rzeczy ale na dniach to zrobię.
-
Vella83 wrote:Śliczna koszula!! Też chyba zamowie:-)
Ja nie mam NIC z lekarstw i kosmetyków.. Przerażają mnie ceny:400 zł.. Boże... Ostatnio kasa leci jak szalona..
Ciuszki mam już poprane i poprasowane, zestawy dla bobasa do szpitala spakowane do woreczkow, tylko 56 i drże czy nie będzie za małe. Mam jedno opakowanie małe pampersów tzw jedynek i to wszystko. Dla siebie nie mam jeszcze popranych rzeczy ale na dniach to zrobię.
Teraz przewidywana waga 4200, a mój syn miał 4100 i praktycznie od razu było 62 więc nastawiamy się na roz 62-68.
A pampersy mąż kupi dopiero jak będę w szpitalu bo też nie wiem jakie -
Karolika wrote:Wogole u mnie na szkole rodzenia mówili nawet że jak dziecko urodzi się w 36+6 to i tak będzie że w 36 i będzie że to wcześniak.
-
W gemińi jest teraz promocja na dostawę, jeśli zamowienie bedzie poniżej 299 to dostawa tylko 5pln. Ja odkąd mam syna to zamawiam tylko w gemini razem z rodzicami, szwagierka i kuzynka, raz nam rachunek wyszedł na 800pln
Mi wyskoczyła opryszczka ale na szcźescie mam dzisiaj wizytę wiec moze cos na to poradzi bo wiem ze nie jest bezpieczna w ciazy
U mńie młody zazwyczaj sie rusza jak usiądę na tak pol leżąco
Ja jeszcze nie mam nic przygotowane, muszę zobaczyc co mam po synu, cos mi była bratowa przywiozła ale leży to siatkach dalej. Nie mam narazie chęci bo podobno na dniach przyjdzie pan do wygipsowania salonu gdzie bedą mieć pokoj dzieci i tak sobie pomyslałam ze jak bede teraz to przeglądać, prac i chować do szafy a potem znowu wyciągać zeby ta szafę przenieść, bez sensu
-
Ewelina85 wrote:Jak wygląda w tym karmienie? Pytam bo nie widzę, że można odpiąć górę lub chociaż jej część. Czy to oznacza, że trzeba kombinować i jakoś przez otwór na głowę wyjmować pierś?
Ale na mapy też jedna kupiłam, do kangurowania.
Ewelina85 lubi tę wiadomość
-
lipa wrote:Podnosi się te część od odcięcia pod biustem. Tak, że dla.mnie lepsza opcja niż na mapy, bo wtedy odslaniasz cały dekolt i pierś, a tu tak naprawdę możesz wystawić tylko skrawek z sutkiem
Ale na mapy też jedna kupiłam, do kangurowania.lipa lubi tę wiadomość
09.2018 - 3 lata starań, oligoteratozoospermia, żylaki powrózka nasiennego III stopień, on ureaplasma
16.11.2018 operacja żylaków
12.2018 wyleczona ureaplasma
04.2019 wszystkie parametry nasienia poniżej norm, morfologia 0%, późno zoperowane obustronne wnętrostwo
U mnie brak powodu niepowodzeń (według lekarzy), mnie osobiście niepokoją plamienia 8-9 dni po owulacji, krótkie cykle.
Naturalne starania do 12.2021, później in vitro. -
Hej, ja po 2ch wizytach. Pani dr z patologii ciąży powiedziała, żebym nie patrzyła na swoją wagę, bo masa dziecka jest niezależna a mój mały brzuszek jest ok. Z kolei następnego dnia pryw. doktor stwierdził, że mam za mały brzuszek i źłe z wagą (przez ostatnie 3 mies. nie przytyłam nawet 0,5 kg), więc zalecił mi branie Medarginu żeby uniknąć hipotrofii 🤷 Brać chyba nie zaszkodzi, a za 2 tyg. mamy 3. usg, to zobaczymy ile Mała będzie miała.
Kurczę, zazdroszczę Wam, ze pasują na Was te koszule, bo na mnie nawet S wygląda jak worek pokutny 🙈 chyba producenci nie uwzględnili małych chudych mam, pewnie będę musiała skracach 🤷Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2019, 09:48
Robak lubi tę wiadomość
-
U mnie w szpitalu dają ciuszki po porodzie, potem mamy zwykle ubierają w swoje..
Wezmę coś na 62..moje dzieci rodziły się małe i 56 pasowało ale może tym razem bedzie więcej..
A jaki rozmiar stanika do karmienia kupujecie? Taki co teraz nosicie? Czy Mniejszy/większy... -
Ja miałam za te kilka zł też przesyłkę w Gemini jakoś zazwyczaj jest droga u nich a zawsze biorę za pobraniem
Jak nie mogę spać przez chodzenie siku, przez ból brzucha to dziś przez te spojenie łonowe chyba bo mnie w kroczu jakbym zakwasy miała... Normalnie starość haha
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Vella83 wrote:U mnie w szpitalu dają ciuszki po porodzie, potem mamy zwykle ubierają w swoje..
Wezmę coś na 62..moje dzieci rodziły się małe i 56 pasowało ale może tym razem bedzie więcej..
A jaki rozmiar stanika do karmienia kupujecie? Taki co teraz nosicie? Czy Mniejszy/większy...Vella83 lubi tę wiadomość
-
dana222 wrote:W gemińi jest teraz promocja na dostawę, jeśli zamowienie bedzie poniżej 299 to dostawa tylko 5pln. Ja odkąd mam syna to zamawiam tylko w gemini razem z rodzicami, szwagierka i kuzynka, raz nam rachunek wyszedł na 800pln
Mi wyskoczyła opryszczka ale na szcźescie mam dzisiaj wizytę wiec moze cos na to poradzi bo wiem ze nie jest bezpieczna w ciazy
U mńie młody zazwyczaj sie rusza jak usiądę na tak pol leżąco
Ja jeszcze nie mam nic przygotowane, muszę zobaczyc co mam po synu, cos mi była bratowa przywiozła ale leży to siatkach dalej. Nie mam narazie chęci bo podobno na dniach przyjdzie pan do wygipsowania salonu gdzie bedą mieć pokoj dzieci i tak sobie pomyslałam ze jak bede teraz to przeglądać, prac i chować do szafy a potem znowu wyciągać zeby ta szafę przenieść, bez sensudana222 lubi tę wiadomość
-
I_1985 wrote:To razem idziemy na usg:) ja będę mieć 31 i 4 dni. Zastanawiałam się czy to nie za późno?
Dużo też bada na tym usg ale przede wszystkim skupia się na sercu, bo tu mogą wady się pojawić od tego połówkowego... I bada tętnice mózgowe dziecka, przepływy, sprawdza jeszcze raz organy potwierdza płeć, mierzy dokładnie mi żadnej przewidywanej wagi urodzeniowej nie dawał, gdzie to wyliczyć?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2019, 10:52
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Dziewczyny czym różni się usg III trymestru od "zwykłego" usg, które mamy na każdej wizycie?09.2018 - 3 lata starań, oligoteratozoospermia, żylaki powrózka nasiennego III stopień, on ureaplasma
16.11.2018 operacja żylaków
12.2018 wyleczona ureaplasma
04.2019 wszystkie parametry nasienia poniżej norm, morfologia 0%, późno zoperowane obustronne wnętrostwo
U mnie brak powodu niepowodzeń (według lekarzy), mnie osobiście niepokoją plamienia 8-9 dni po owulacji, krótkie cykle.
Naturalne starania do 12.2021, później in vitro.