X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyLis wrote:
    Tak, dokładnie. Przy bliźniakach jak np u nas byłaby to opcja do rozważenia, ale jak patrzyłam na cennik to wychodzi 1:1 jak używanie pampers Premium. Jedynie tetra jest niby trochę zdrowsza (pieluszki jednorazowe to plastik i chlorowana bawełna czy tam granulat), przepuszcza powietrze no i nie produkujemy tony śmieci. Jeszcze jeden argument za tetra był taki, że mokra pielucha jest dla dziecka mniej przyjemna niż pampers i niby przyspiesza to odpieluchowanie 🧐 sporo kobiet podlapalo temat ale ja chyba pójdę na skróty jak większość.
    Zawsze można używasz pieluch bambusowych które się szybko rozkładają i nie są tak szkodliwe dla środowiska jak zwykle

Celia89 lubi tę wiadomość

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    Teraz używają raczej takich wkładów do tych majtek specjalnych nie są z tetry
    A nie wiem nigdy się nie interesowałam tym :p wiem że mam koleżankę która używa właśnie tetry A tylko jak idzie do lekarza itd do pampers. Ale ogólnie to nie wiem jak to się stosuje co i jak bo ja stawiam na pieluszki bambusowe te z rossmana bambiboo :)

Celia89, abbigal lubią tę wiadomość

• SusieOne Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolika wrote:
    A nie wiem nigdy się nie interesowałam tym :p wiem że mam koleżankę która używa właśnie tetry A tylko jak idzie do lekarza itd do pampers. Ale ogólnie to nie wiem jak to się stosuje co i jak bo ja stawiam na pieluszki bambusowe te z rossmana bambiboo :)
    Właśnie ja też takie bambusowe :)
    Co do tego to teraz już tetra nie jedynie są takie specjalne majtki i wkłady wymienne do prania i to dużo na początku wychodzi ale mają wygodę jak stosują kobiety

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi jaka to jest dobra cena za 1 szt pampers premium care oraz dada? Bo chcę kupić takie i takie ale nie wiem jaka cena to dobra cena i kiedy warto kupić;p

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    A powiedzcie mi jaka to jest dobra cena za 1 szt pampers premium care oraz dada? Bo chcę kupić takie i takie ale nie wiem jaka cena to dobra cena i kiedy warto kupić;p
    Jeśli masz aplikację rossmana to ja bym poczekają do tego 34tc i pampers Premium care wzięła za tego grosza i tylko jedna paczek bo nie wiadomo czy będą pasować:) A dada one chyba kosztują z 10 zł czasami są promocje ale jakieś wielkiej ceny bez niej nie mają:)

SusieOne, Celia89, abbigal lubią tę wiadomość

• SusieOne Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na razie 2 op, pampers premium care oraz bambusowe Eco by naty i jeszcze z Rossmana wezmę bambiboo ale jak dadzą te za 1 gr też podjadę po nie :) w zupełności starczy a potem sprawdzę co najlepiej i kupię więcej :)

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Angelius Provita
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie będę mieć dwie paczki Premium care jak dadzą, bo jeden dostałam od koleżanki, paczkę tych bambusowych z rossmana one kosztują ok 25 zł, czasami robią promocje i są za 20 zł więc mama nadzieję że jeszcze na nie zrobią 🙈 no i kupię paczkę dady chociaż każdy mi mówi że 1 są słabe i lepiej później od 2 zacząć więc się zastanawiam, jeszcze polecają te lidlowskie. Hm dziewczyny które mają dzieci co polecacie ?:)

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam tych co były akurat na promocji :) a później tylko pieluchomajtki

lipa, Celia89 lubią tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam te same wkładki do sprawdzania wod płodowych ale gin dała mi teraz kilka paskow lakmusowych bo te wkładki to około 40 zł za 6 wkładek. Zamówiłam tez na Allegro zwykle paski lakmusowe za 3.99 zł :)
    My dzis kupiliśmy wózek - namówił nas facet na jedo koda odbior za 4 tygodnie. I oczywiscie jak weszłam do tego sklepu to milion innych rzeczy kupiłam także chyba juz mam wszystko... tak myśle:) nawet szumisia kupiłam :)
    A co do leukocytów to ja mam cała ciaze podniesione i te we krwii są Ok - tzn bardzo często jest to normalny stan w ciazy. Leukocyty w moczu natomiast juz nie powinny wystąpić a przynajmniej nie więcej niż 5.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2019, 20:37

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przy noworodka dady się nee sprawdzily bo syn się odparzal..
    Na początku używał tylko pampersa premium care.. Później pampers active..
    Ii chyba przy rozmiarze 3 wróciliśmy do dady ii było ok.. Ale na noc ii tak pampers.. Bo inne pieluchy przeciekaly..

4018d16ae9.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam caly czas wierna pampers, zawszs kupowalam na promkach. 1 i 2 premium care, potem active a 5 i 6 to pjeluchomajtki. Jak probowalam przejsc na dady to dla mnie mialy dziwny zapach ale moze dlatego ze bylam przyzwyczajona do pampers. Jak byl starszy to dady, lidlowe i z tesco w nocy przesikiwal, ale znam duzo osob co je chwalili

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie w aplikacji rossmana zmienie ze jestem w ciazy, ja juz mam rossne ze wzgledu na syna i tam moge dodac kolejne dziecko ale juz urodzone

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    mam te same wkładki do sprawdzania wod płodowych ale gin dała mi teraz kilka paskow lakmusowych bo te wkładki to około 40 zł za 6 wkładek. Zamówiłam tez na Allegro zwykle paski lakmusowe za 3.99 zł :)
    My dzis kupiliśmy wózek - namówił nas facet na jedo koda odbior za 4 tygodnie. I oczywiscie jak weszłam do tego sklepu to milion innych rzeczy kupiłam także chyba juz mam wszystko... tak myśle:) nawet szumisia kupiłam :)
    A co do leukocytów to ja mam cała ciaze podniesione i te we krwii są Ok - tzn bardzo często jest to normalny stan w ciazy. Leukocyty w moczu natomiast juz nie powinny wystąpić a przynajmniej nie więcej niż 5.
    Podobno dobry wózek:) chwalony i polecany bardzo na grupie fb jaki wózek czy coś takiego nie pamiętam nazwy bo się z niej już napisałam:p bo czasami uważam że na tych grupach to przesadzaja:)

Kropeczka1986, Celia89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dana222 wrote:
    A gdzie w aplikacji rossmana zmienie ze jestem w ciazy, ja juz mam rossne ze wzgledu na syna i tam moge dodac kolejne dziecko ale juz urodzone
    Nie wiem czy jest taka możliwość:( ale zawsze możesz założyć konto u męża na telefonie :p

• lipa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też używaliśmy tylko premium care, ale co dziwne, przy trójkach coreczka się na nie uczuliła. Ciągle miała wysypkę. Przeszliśmy na active baby. A potem już tylko pantsy, inne zawsze przesikiwala w nocy, bo się bardzo wierciła. Do dad nigdy się nie przekonałam, jak dla mnie czuć było z nich zapach moczu.

age.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wam też czas tak zasuwa jak mi? Brzuch już duży, myśli o odchodzacych wodach i porodzie zaczynają mi już towarzyszyć codziennie. W zasadzie gdziekolwiek się teraz wybieram biorę ze sobą dok ciążowe w razie W. Torbę zdąży mi mąż dostarczyć..

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella z tym ewenementem to ja nie miałam nic złego na myśli , tylko pozazdrościć że pomaga , wybiera, kupuje , mój zero zaangażowania mówi że się nie zna i gadaj z takim :)
    Dziewczyny też właśnie mam już to rosnę i musiałabym albo usunąć i założyć nowe konto albo tak jak piszecie założyć u męża w telefonie. W ciąży z Adą te pampersy odebrałam w 34 tygodni , pierw przyszedł email że są do odbioru. U mnie od początku były stosowane dada te premium i nigdy się nie zawiodłam , kupiłam kiedyś z Lidla te zwykle i przemakaly ale te premium czy jak się one tam nazywają też sobie chwaliłam :) Dziś miałam zwariowany dzień a mała teraz tak boksuje że spać nie mogę a na dodatek mąż chrapie obok :(

preg.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wam też wszystko dretwieje? Nie dość że nogi to i ręką jak leżę na lewym boku i na prawym to samo max godzinę wytrzymam potem muszę nogę rozmasowac, żeby spać dalej... Przez to noce są tragiczne 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2019, 10:59

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Angelius Provita
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    Dziewczyny, wam też wszystko dretwieje? Nie dość że nogi to i ręką jak leżę na lewym boku i na prawym to samo max godzinę wytrzymam potem muszę nogę rozmasowac, żeby spać dalej... Przez to noce są tragiczne 😂
    Powiem Ci tak: ciesz się że aż godzinę :) mi to się tak nasililo że mogę po max 10 min na jednym boku. Obracam się jak kurczak na rożnie :) dr mówił że to od kręgosłupa nic się nie poradzi :( na plecach nie mogę przez te duszności. niestety. Chciałabym spać w powietrzu

SusieOne, Celia89 lubią tę wiadomość

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    Powiem Ci tak: ciesz się że aż godzinę :) mi to się tak nasililo że mogę po max 10 min na jednym boku. Obracam się jak kurczak na rożnie :) dr mówił że to od kręgosłupa nic się nie poradzi :( na plecach nie mogę przez te duszności. niestety. Chciałabym spać w powietrzu
    Tak, na plecach jest przyjemnie 30 sek bo zaraz mam duszności i nie mogę... W ogóle się nie da dokładnie, czyli te cierpniecia id kręgosłupa? Masakra

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Angelius Provita
‹‹ 387 388 389 390 391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ