Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
RudyLis wrote:Tak, dokładnie. Przy bliźniakach jak np u nas byłaby to opcja do rozważenia, ale jak patrzyłam na cennik to wychodzi 1:1 jak używanie pampers Premium. Jedynie tetra jest niby trochę zdrowsza (pieluszki jednorazowe to plastik i chlorowana bawełna czy tam granulat), przepuszcza powietrze no i nie produkujemy tony śmieci. Jeszcze jeden argument za tetra był taki, że mokra pielucha jest dla dziecka mniej przyjemna niż pampers i niby przyspiesza to odpieluchowanie 🧐 sporo kobiet podlapalo temat ale ja chyba pójdę na skróty jak większość.
Celia89 lubi tę wiadomość
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
nick nieaktualnySusieOne wrote:Teraz używają raczej takich wkładów do tych majtek specjalnych nie są z tetry
Celia89, abbigal lubią tę wiadomość
-
Karolika wrote:A nie wiem nigdy się nie interesowałam tym :p wiem że mam koleżankę która używa właśnie tetry A tylko jak idzie do lekarza itd do pampers. Ale ogólnie to nie wiem jak to się stosuje co i jak bo ja stawiam na pieluszki bambusowe te z rossmana bambiboo
Co do tego to teraz już tetra nie jedynie są takie specjalne majtki i wkłady wymienne do prania i to dużo na początku wychodzi ale mają wygodę jak stosują kobietyCelia89 lubi tę wiadomość
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
nick nieaktualnySovi wrote:A powiedzcie mi jaka to jest dobra cena za 1 szt pampers premium care oraz dada? Bo chcę kupić takie i takie ale nie wiem jaka cena to dobra cena i kiedy warto kupić;p
SusieOne, Celia89, abbigal lubią tę wiadomość
-
Ja mam na razie 2 op, pampers premium care oraz bambusowe Eco by naty i jeszcze z Rossmana wezmę bambiboo ale jak dadzą te za 1 gr też podjadę po nie w zupełności starczy a potem sprawdzę co najlepiej i kupię więcej
Angelius Provita -
nick nieaktualnyJa właśnie będę mieć dwie paczki Premium care jak dadzą, bo jeden dostałam od koleżanki, paczkę tych bambusowych z rossmana one kosztują ok 25 zł, czasami robią promocje i są za 20 zł więc mama nadzieję że jeszcze na nie zrobią 🙈 no i kupię paczkę dady chociaż każdy mi mówi że 1 są słabe i lepiej później od 2 zacząć więc się zastanawiam, jeszcze polecają te lidlowskie. Hm dziewczyny które mają dzieci co polecacie ?
-
mam te same wkładki do sprawdzania wod płodowych ale gin dała mi teraz kilka paskow lakmusowych bo te wkładki to około 40 zł za 6 wkładek. Zamówiłam tez na Allegro zwykle paski lakmusowe za 3.99 zł
My dzis kupiliśmy wózek - namówił nas facet na jedo koda odbior za 4 tygodnie. I oczywiscie jak weszłam do tego sklepu to milion innych rzeczy kupiłam także chyba juz mam wszystko... tak myśle:) nawet szumisia kupiłam
A co do leukocytów to ja mam cała ciaze podniesione i te we krwii są Ok - tzn bardzo często jest to normalny stan w ciazy. Leukocyty w moczu natomiast juz nie powinny wystąpić a przynajmniej nie więcej niż 5.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2019, 20:37
Nasz mały cudzie trwaj...
-
Mi przy noworodka dady się nee sprawdzily bo syn się odparzal..
Na początku używał tylko pampersa premium care.. Później pampers active..
Ii chyba przy rozmiarze 3 wróciliśmy do dady ii było ok.. Ale na noc ii tak pampers.. Bo inne pieluchy przeciekaly..Celia89 lubi tę wiadomość
-
Ja bylam caly czas wierna pampers, zawszs kupowalam na promkach. 1 i 2 premium care, potem active a 5 i 6 to pjeluchomajtki. Jak probowalam przejsc na dady to dla mnie mialy dziwny zapach ale moze dlatego ze bylam przyzwyczajona do pampers. Jak byl starszy to dady, lidlowe i z tesco w nocy przesikiwal, ale znam duzo osob co je chwalili
-
nick nieaktualnyKropeczka1986 wrote:mam te same wkładki do sprawdzania wod płodowych ale gin dała mi teraz kilka paskow lakmusowych bo te wkładki to około 40 zł za 6 wkładek. Zamówiłam tez na Allegro zwykle paski lakmusowe za 3.99 zł
My dzis kupiliśmy wózek - namówił nas facet na jedo koda odbior za 4 tygodnie. I oczywiscie jak weszłam do tego sklepu to milion innych rzeczy kupiłam także chyba juz mam wszystko... tak myśle:) nawet szumisia kupiłam
A co do leukocytów to ja mam cała ciaze podniesione i te we krwii są Ok - tzn bardzo często jest to normalny stan w ciazy. Leukocyty w moczu natomiast juz nie powinny wystąpić a przynajmniej nie więcej niż 5.Kropeczka1986, Celia89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnydana222 wrote:A gdzie w aplikacji rossmana zmienie ze jestem w ciazy, ja juz mam rossne ze wzgledu na syna i tam moge dodac kolejne dziecko ale juz urodzone
-
My też używaliśmy tylko premium care, ale co dziwne, przy trójkach coreczka się na nie uczuliła. Ciągle miała wysypkę. Przeszliśmy na active baby. A potem już tylko pantsy, inne zawsze przesikiwala w nocy, bo się bardzo wierciła. Do dad nigdy się nie przekonałam, jak dla mnie czuć było z nich zapach moczu.
-
Czy Wam też czas tak zasuwa jak mi? Brzuch już duży, myśli o odchodzacych wodach i porodzie zaczynają mi już towarzyszyć codziennie. W zasadzie gdziekolwiek się teraz wybieram biorę ze sobą dok ciążowe w razie W. Torbę zdąży mi mąż dostarczyć..
-
Vella z tym ewenementem to ja nie miałam nic złego na myśli , tylko pozazdrościć że pomaga , wybiera, kupuje , mój zero zaangażowania mówi że się nie zna i gadaj z takim
Dziewczyny też właśnie mam już to rosnę i musiałabym albo usunąć i założyć nowe konto albo tak jak piszecie założyć u męża w telefonie. W ciąży z Adą te pampersy odebrałam w 34 tygodni , pierw przyszedł email że są do odbioru. U mnie od początku były stosowane dada te premium i nigdy się nie zawiodłam , kupiłam kiedyś z Lidla te zwykle i przemakaly ale te premium czy jak się one tam nazywają też sobie chwaliłam Dziś miałam zwariowany dzień a mała teraz tak boksuje że spać nie mogę a na dodatek mąż chrapie obokCelia89 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, wam też wszystko dretwieje? Nie dość że nogi to i ręką jak leżę na lewym boku i na prawym to samo max godzinę wytrzymam potem muszę nogę rozmasowac, żeby spać dalej... Przez to noce są tragiczne 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2019, 10:59
Angelius Provita -
SusieOne wrote:Dziewczyny, wam też wszystko dretwieje? Nie dość że nogi to i ręką jak leżę na lewym boku i na prawym to samo max godzinę wytrzymam potem muszę nogę rozmasowac, żeby spać dalej... Przez to noce są tragiczne 😂
SusieOne, Celia89 lubią tę wiadomość
-
Sovi wrote:Powiem Ci tak: ciesz się że aż godzinę mi to się tak nasililo że mogę po max 10 min na jednym boku. Obracam się jak kurczak na rożnie dr mówił że to od kręgosłupa nic się nie poradzi na plecach nie mogę przez te duszności. niestety. Chciałabym spać w powietrzu
Angelius Provita