X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Noworoczne mamuśki styczeń 2020
Odpowiedz

Noworoczne mamuśki styczeń 2020

Oceń ten wątek:
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyLis wrote:
    Tak, dokładnie. Przy bliźniakach jak np u nas byłaby to opcja do rozważenia, ale jak patrzyłam na cennik to wychodzi 1:1 jak używanie pampers Premium. Jedynie tetra jest niby trochę zdrowsza (pieluszki jednorazowe to plastik i chlorowana bawełna czy tam granulat), przepuszcza powietrze no i nie produkujemy tony śmieci. Jeszcze jeden argument za tetra był taki, że mokra pielucha jest dla dziecka mniej przyjemna niż pampers i niby przyspiesza to odpieluchowanie 🧐 sporo kobiet podlapalo temat ale ja chyba pójdę na skróty jak większość.
    Zawsze można używasz pieluch bambusowych które się szybko rozkładają i nie są tak szkodliwe dla środowiska jak zwykle

Celia89 lubi tę wiadomość

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
    5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    Teraz używają raczej takich wkładów do tych majtek specjalnych nie są z tetry
    A nie wiem nigdy się nie interesowałam tym :p wiem że mam koleżankę która używa właśnie tetry A tylko jak idzie do lekarza itd do pampers. Ale ogólnie to nie wiem jak to się stosuje co i jak bo ja stawiam na pieluszki bambusowe te z rossmana bambiboo :)

Celia89, abbigal lubią tę wiadomość

• SusieOne Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolika wrote:
    A nie wiem nigdy się nie interesowałam tym :p wiem że mam koleżankę która używa właśnie tetry A tylko jak idzie do lekarza itd do pampers. Ale ogólnie to nie wiem jak to się stosuje co i jak bo ja stawiam na pieluszki bambusowe te z rossmana bambiboo :)
    Właśnie ja też takie bambusowe :)
    Co do tego to teraz już tetra nie jedynie są takie specjalne majtki i wkłady wymienne do prania i to dużo na początku wychodzi ale mają wygodę jak stosują kobiety

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
    Angelius Provita
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi jaka to jest dobra cena za 1 szt pampers premium care oraz dada? Bo chcę kupić takie i takie ale nie wiem jaka cena to dobra cena i kiedy warto kupić;p

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    A powiedzcie mi jaka to jest dobra cena za 1 szt pampers premium care oraz dada? Bo chcę kupić takie i takie ale nie wiem jaka cena to dobra cena i kiedy warto kupić;p
    Jeśli masz aplikację rossmana to ja bym poczekają do tego 34tc i pampers Premium care wzięła za tego grosza i tylko jedna paczek bo nie wiadomo czy będą pasować:) A dada one chyba kosztują z 10 zł czasami są promocje ale jakieś wielkiej ceny bez niej nie mają:)

SusieOne, Celia89, abbigal lubią tę wiadomość

• SusieOne Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na razie 2 op, pampers premium care oraz bambusowe Eco by naty i jeszcze z Rossmana wezmę bambiboo ale jak dadzą te za 1 gr też podjadę po nie :) w zupełności starczy a potem sprawdzę co najlepiej i kupię więcej :)

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Angelius Provita
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie będę mieć dwie paczki Premium care jak dadzą, bo jeden dostałam od koleżanki, paczkę tych bambusowych z rossmana one kosztują ok 25 zł, czasami robią promocje i są za 20 zł więc mama nadzieję że jeszcze na nie zrobią 🙈 no i kupię paczkę dady chociaż każdy mi mówi że 1 są słabe i lepiej później od 2 zacząć więc się zastanawiam, jeszcze polecają te lidlowskie. Hm dziewczyny które mają dzieci co polecacie ?:)

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam tych co były akurat na promocji :) a później tylko pieluchomajtki

lipa, Celia89 lubią tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Kropeczka1986 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam te same wkładki do sprawdzania wod płodowych ale gin dała mi teraz kilka paskow lakmusowych bo te wkładki to około 40 zł za 6 wkładek. Zamówiłam tez na Allegro zwykle paski lakmusowe za 3.99 zł :)
    My dzis kupiliśmy wózek - namówił nas facet na jedo koda odbior za 4 tygodnie. I oczywiscie jak weszłam do tego sklepu to milion innych rzeczy kupiłam także chyba juz mam wszystko... tak myśle:) nawet szumisia kupiłam :)
    A co do leukocytów to ja mam cała ciaze podniesione i te we krwii są Ok - tzn bardzo często jest to normalny stan w ciazy. Leukocyty w moczu natomiast juz nie powinny wystąpić a przynajmniej nie więcej niż 5.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2019, 20:37

Nasz mały cudzie trwaj...<3

mhsvpx9ik2z006il.png

• ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przy noworodka dady się nee sprawdzily bo syn się odparzal..
    Na początku używał tylko pampersa premium care.. Później pampers active..
    Ii chyba przy rozmiarze 3 wróciliśmy do dady ii było ok.. Ale na noc ii tak pampers.. Bo inne pieluchy przeciekaly..

4018d16ae9.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam caly czas wierna pampers, zawszs kupowalam na promkach. 1 i 2 premium care, potem active a 5 i 6 to pjeluchomajtki. Jak probowalam przejsc na dady to dla mnie mialy dziwny zapach ale moze dlatego ze bylam przyzwyczajona do pampers. Jak byl starszy to dady, lidlowe i z tesco w nocy przesikiwal, ale znam duzo osob co je chwalili

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie w aplikacji rossmana zmienie ze jestem w ciazy, ja juz mam rossne ze wzgledu na syna i tam moge dodac kolejne dziecko ale juz urodzone

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka1986 wrote:
    mam te same wkładki do sprawdzania wod płodowych ale gin dała mi teraz kilka paskow lakmusowych bo te wkładki to około 40 zł za 6 wkładek. Zamówiłam tez na Allegro zwykle paski lakmusowe za 3.99 zł :)
    My dzis kupiliśmy wózek - namówił nas facet na jedo koda odbior za 4 tygodnie. I oczywiscie jak weszłam do tego sklepu to milion innych rzeczy kupiłam także chyba juz mam wszystko... tak myśle:) nawet szumisia kupiłam :)
    A co do leukocytów to ja mam cała ciaze podniesione i te we krwii są Ok - tzn bardzo często jest to normalny stan w ciazy. Leukocyty w moczu natomiast juz nie powinny wystąpić a przynajmniej nie więcej niż 5.
    Podobno dobry wózek:) chwalony i polecany bardzo na grupie fb jaki wózek czy coś takiego nie pamiętam nazwy bo się z niej już napisałam:p bo czasami uważam że na tych grupach to przesadzaja:)

Kropeczka1986, Celia89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dana222 wrote:
    A gdzie w aplikacji rossmana zmienie ze jestem w ciazy, ja juz mam rossne ze wzgledu na syna i tam moge dodac kolejne dziecko ale juz urodzone
    Nie wiem czy jest taka możliwość:( ale zawsze możesz założyć konto u męża na telefonie :p

• lipa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też używaliśmy tylko premium care, ale co dziwne, przy trójkach coreczka się na nie uczuliła. Ciągle miała wysypkę. Przeszliśmy na active baby. A potem już tylko pantsy, inne zawsze przesikiwala w nocy, bo się bardzo wierciła. Do dad nigdy się nie przekonałam, jak dla mnie czuć było z nich zapach moczu.

age.png
  • Vella83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wam też czas tak zasuwa jak mi? Brzuch już duży, myśli o odchodzacych wodach i porodzie zaczynają mi już towarzyszyć codziennie. W zasadzie gdziekolwiek się teraz wybieram biorę ze sobą dok ciążowe w razie W. Torbę zdąży mi mąż dostarczyć..

relgx1hpi2zbw8vm.png
  • Justi2019 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella z tym ewenementem to ja nie miałam nic złego na myśli , tylko pozazdrościć że pomaga , wybiera, kupuje , mój zero zaangażowania mówi że się nie zna i gadaj z takim :)
    Dziewczyny też właśnie mam już to rosnę i musiałabym albo usunąć i założyć nowe konto albo tak jak piszecie założyć u męża w telefonie. W ciąży z Adą te pampersy odebrałam w 34 tygodni , pierw przyszedł email że są do odbioru. U mnie od początku były stosowane dada te premium i nigdy się nie zawiodłam , kupiłam kiedyś z Lidla te zwykle i przemakaly ale te premium czy jak się one tam nazywają też sobie chwaliłam :) Dziś miałam zwariowany dzień a mała teraz tak boksuje że spać nie mogę a na dodatek mąż chrapie obok :(

preg.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wam też wszystko dretwieje? Nie dość że nogi to i ręką jak leżę na lewym boku i na prawym to samo max godzinę wytrzymam potem muszę nogę rozmasowac, żeby spać dalej... Przez to noce są tragiczne 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2019, 10:59

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Angelius Provita
  • Sovi Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusieOne wrote:
    Dziewczyny, wam też wszystko dretwieje? Nie dość że nogi to i ręką jak leżę na lewym boku i na prawym to samo max godzinę wytrzymam potem muszę nogę rozmasowac, żeby spać dalej... Przez to noce są tragiczne 😂
    Powiem Ci tak: ciesz się że aż godzinę :) mi to się tak nasililo że mogę po max 10 min na jednym boku. Obracam się jak kurczak na rożnie :) dr mówił że to od kręgosłupa nic się nie poradzi :( na plecach nie mogę przez te duszności. niestety. Chciałabym spać w powietrzu

SusieOne, Celia89 lubią tę wiadomość

Pola jest już z nami:*

Emilka :*
    km5sio4p4vcbay7l.png
  • SusieOne Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sovi wrote:
    Powiem Ci tak: ciesz się że aż godzinę :) mi to się tak nasililo że mogę po max 10 min na jednym boku. Obracam się jak kurczak na rożnie :) dr mówił że to od kręgosłupa nic się nie poradzi :( na plecach nie mogę przez te duszności. niestety. Chciałabym spać w powietrzu
    Tak, na plecach jest przyjemnie 30 sek bo zaraz mam duszności i nie mogę... W ogóle się nie da dokładnie, czyli te cierpniecia id kręgosłupa? Masakra

ex2bdf9h6rmz1x6d.png
    Angelius Provita
‹‹ 387 388 389 390 391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ