Ogólnopolski strajk kobiet!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny!
Myślę, że to miejsce jest idealne, żeby nagłośnić sprawę. Wiele z nas jest po poronieniach. Wszystkie chcemy mieć dzieci, ale nie kosztem własnego życia. Część jest już mamami. byłybyście w stanie poświęcić swoje zdrowie i życie dla nienarodzonego dziecka, tracąc mozlwiość opieki nad drugim, trzecim dzieckiem które jest już w domu? To co chce nam zgotować rząd, jest niedopuszczalne.
Na 3 października tego roku jest organizowany ogólnopolski strajk kobiet. który ma pokazać, że nie godzimy się na to, żeby ktoś decydował za nas w tak bardzo intymnych i ważnych sprawach. Te z was, które popierają akcję zapraszam do dołączenia w wydarzeniu https://www.facebook.com/events/1659773451018196/.
Pozostałe proszę o ponowne przemyślenie tematu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 12:20
Ania_84, Czarnaa94, bloodflower, makota lubią tę wiadomość
-
Hejka, gdybym miala blizej to na pewno bym dolaczyla, ale niestety mam za daleko Jestem jak najbardziej przeciwna temu wszystkiemu! Tym bardziej, ze 4 lata temu musialam podjac ta straszna decyzje...Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Ale czy ktoś przeczytał ten projekt ustawy czy tylko opiera się na doniesieniach z TV? To ważna sprawa.....bo TV jak wiadomo jest teraz telewizją opozycji więc zawsze będzie przedstawiać projekty ustawy w taki sposób aby oczernić rząd......taka jest prawda i moje spostrzeżenia.
Dagn_, żonaAnia, kark lubią tę wiadomość
-
Przeczytałam projekt ustawy, telewizji nie oglądam więc nawet nie wiem co tam na ten temat wygadują. Bardzo bym chciała w takim proteście wziąć udział, ale niestety mieszkam na takim zadupiu że wszędzie miałabym setki kilometrów. Najbardziej wkurza mnie to że o moim przyszłym życiu lub śmierci, o moich ciążach decyduje banda podstarzałych facetów! Cieszę się że w drugą ciążę zaszłam już teraz i współczuję kobietom które mają to jeszcze przed sobą.
-
Kataloza, ale to nie jest projekt rzadu tylko spoleczny od proliferow.
Poza tym projekt ustawy projektem, a to interpretacja jest wazna. Zgadza sie, ze duzo naduzyc i przeinaczen jest w mediach, ale to, ze ta ustawa jest niedopuszczalna i godzi w zdrowie i dobro kobiet w sumie nie ulega watpliwosci. Juz samo sformulowanie poczatku nowego zycia jest z gruntu bledne, bo twierdzi, ze ciaza jest przed zagniezdzeniem, co jak wiemy jest bzdura, bo w ten sposob za pelnowartosciowa uznaje ciaze pozamaciczna...
Ustawa bedzie miala wiele posrednich skutkow jak utrudnienie badan prenatalnych, a takze leczenia prenatalnego dzieci. Do tego zaklada tylko ratowanie zycia kobiety, nie jej zdrowia.
Jezeli ustawa przejdzie to albo bedzie ustawa martwa albo wprowadzi nas w przerazajacy czas dla ludzi w wieku rozrodczym.
Projekt ustawy czytalam i mnie on przeraza, mimo ze nie jest zwolenniczka aborcji. -
nick nieaktualnytutusia wrote:...Juz samo sformulowanie poczatku nowego zycia jest z gruntu bledne, bo twierdzi, ze ciaza jest przed zagniezdzeniem, co jak wiemy jest bzdura, bo w ten sposob za pelnowartosciowa uznaje ciaze pozamaciczna...
.
byłam w ciąży pozamacicznej i straciłam swoje maleństwo... twierdzisz więc ze nie byłam w ciąży i nic nie straciłam??? przykre...kataloza lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnytutusia wrote:Twierdze, ze z Twojej ciazy nigdy nie moglo byc dziecka. I bardzo mi przykro, ze Cie to spotkalo. A jeszcze gorzej by bylo, gdyby lekarze nie mogli interweniowac w tej sytuacji.
to było dziecko i teraz jest aniołkiem, bo życie ludzkie zaczyna się już od poczęcia, zagnieżdżenie to kolejny etap. dlaczego uważasz że zgodnie z tym nowym projektem ustawy antyaborcyjnej lekarz nie będzie mógł interweniować w przypadku ciąży pozamacicznej? nigdzie w projekcie ustawy nie ma nic na ten temat.to jest nadinterpretacja popierających aborcję.kataloza lubi tę wiadomość
-
żonaAnia wrote:to było dziecko i teraz jest aniołkiem, bo życie ludzkie zaczyna się już od poczęcia, zagnieżdżenie to kolejny etap. dlaczego uważasz że zgodnie z tym nowym projektem ustawy antyaborcyjnej lekarz nie będzie mógł interweniować w przypadku ciąży pozamacicznej? nigdzie w projekcie ustawy nie ma nic na ten temat.to jest nadinterpretacja popierających aborcję.
Podoba Ci się taka sytuacja?
Podoba Ci się również brak możliwości zrobienia badań prenatalnych?
Aha, nikt tu nie "popiera aborcji". Zalecam nauczyć się logicznego myślenia. Kobiety chcą mieć WYBÓR w razie ciężkiej sytuacji a nie skrobać się na życzenie, bo nie o to ten strajk się rozchodzi. -
nick nieaktualny
-
żonaAnia wrote:Nita nie musisz tak ostro. widać sposób bycia ciężarnych z grudniówek 2016,każdy kto ma inne zdanie od razu jest atakowany. życzę spokojnej ciąży.
Tak się składa, że na Grudniówkach 2016 tylko jedna osoba zaatakowała obrażając resztę i nazywając głupimi ze względu na poglądy. Proszę czytać ze zrozumieniem i nie przekazywać nieprawdziwych informacjiNita lubi tę wiadomość
-
Obecna ustawa NIE ZMUSZA nikogo to aborcji. W żadnym z trzech przypadków. Ona daje taką możliwość. Wszystkie kobiety, które są całkowicie przeciwne aborcji MAJĄ PRAWO z niej nie skorzystać. Nie rozumiem czemu zwolennicy Prolife próbują odebrać prawo wyboru innym??? Utrzymanie obecnego stanu gwarantuje obu stronom prawo WYBORU.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 21:34
-
nick nieaktualnyDotty84 wrote:Tak się składa, że na Grudniówkach 2016 tylko jedna osoba zaatakowała obrażając resztę i nazywając głupimi ze względu na poglądy. Proszę czytać ze zrozumieniem i nie przekazywać nieprawdziwych informacji
Dagn_ lubi tę wiadomość
-
żonaAnia wrote:Nita nie musisz tak ostro. widać sposób bycia ciężarnych z grudniówek 2016,każdy kto ma inne zdanie od razu jest atakowany. życzę spokojnej ciąży.
-
nick nieaktualny
-
Dotty84 wrote:Tak się składa, że na Grudniówkach 2016 tylko jedna osoba zaatakowała obrażając resztę i nazywając głupimi ze względu na poglądy. Proszę czytać ze zrozumieniem i nie przekazywać nieprawdziwych informacji
Ani pewnie chodzi o rozmowę na grudniówkach sprzed kilku miesięcy kiedy gadałyśmy o badaniach prenatalnych i ona napisała że ich nie będzie robić co spotkało się z naszym zdziwieniem ale nie przypominam sobie żeby ktoś cię Aniu wtedy atakował, po prostu byłyśmy zdziwione że ktoś w obecnych czasach nie chce korzystać z rozwoju medycyny