Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Boże, jak Wam zazdroszczę samozasypiających dzieci. Ja w ogóle nie wiem jak to jest. Moja starsza córka do dziś musi mieć czytane i śpiewane. Długo zasypiała wyłącznie przy piersi, dlatego ciężko było ja odstawić.
Iza też musi mieć pierś, wiadomo to jeszcze niemowlak. Ale też zapowiada się na takiego wrażliwca.
Połowa mojego macierzyństwa to usypianie dzieci 😂Freja000 lubi tę wiadomość
Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Evoleth, nasz syn przychodził do nas do łóżka do 10 rż, więc jeśli Eryk też taki będzie to wyjdzie 20 lat spania z dziećmi 🤣
Dziś Eryk cały dzień płacze... Niby teraz powinien być skok, ale też nie mogłam się powstrzymać i zjadłam wczoraj paneer... -
Ja samozaśnięcie dziecka odbieram jako wypadek przy pracy, albo wybitne święto, wymagające szampana i pochwalnych telefonów. Syn nadal zasypia w moim (lub męża) towarzystwie. Sam tylko w samochodzie.
W dzień Julia nie śpi sama dłużej niż pół godziny. A w chuście potrafi nawet trzy 😉
Ale nie narzekam, obydwoje jak już usną na noc to śpią głęboko i spokojnie. Poprzedniej nocy Julia zjadła ok 23 i spala do 7 😄 nie jestem niewyspana.
U nas dziś mijają trzy miesiące. Kiedy, gdzie i dlaczego tak szybko...Freja000 lubi tę wiadomość
-
U mnie dzisiaj obie zasnęły przed 20, wooow miałam chwilę dla siebie i męża! Cud! Już zapomniałam jak to jest.
No i naszły mnie takie myśli, że moje dziewczyny kiedyś dorosną, i nie wyobrazam sobie w ogóle chwili że pójdą do szkoły, będą takie duże, potem się wyprowadzą i tak dalej, że mnie już nie będą potrzebowały....dziwne to wszystko17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Eveloth ją się cieszę wiem że sama zasypia ale Sylwia tak jak twoje dalej zasypia ze mną . W sumie to śpi teraz ze mną a mąż u niej w łóżku. Mam nadzieję że Zosi się nie odmieni.
Misia współczuję wcale się nie dziwię że krzyczałas też bym pewnie mojego zbesztala. Krzyk z bolu dziecka przeszywa serce mamy.Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25
-
I ja naleze do tych ktore musza sie nagimnastykowac zeby uspic dziecko. Wlasnie zaliczamy kolejny dluuuugi wieczor/noc. Probuje ululac mloda od 20 i ciekawe do ktorej dzis powalczy.
Butelka juz byla, przytulanie do cycs tez, noszenie, spiewanie, itd itp. Nie spi!
W dzien jak zasnie odkladam ja do wozka.
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
nick nieaktualnyJola, a probowalas skakać na piłce? Mi to oststnio bardzo pomaga, jak nie mogę uspic malej inaczej to pilka na kilka minut, w tle wlaczam serial i zasypia w koncu.
Ogolnie Tosia zasypia albo przy cycu, albo na rękach. Noszę ją, bujam, głaskam po czole. A, jeszcze wozek oczywiscie, jak wychodzimy na spacer.
Pomagam sobie szumisiem lub wlaczam okap
Kiedys zasypiała sama w lozeczku, ale minęły te czasy. I tak uważam, że jest super, bo mój syn i jego spanie to temat na książkę, nie było tak łatwo niestety. -
Wkurzył mnie bo powiedział ze to moja wina, bo mogłam obciąć sama. Zawsze tak okręca kota ogonem. Nic mu nie można powiedzieć!
Zasypianie.... coś się zepsuło dziś. Była akcja, dziwnie się zachowywał. Zwaliłam na ten paluszek i zobaczę jutro. Ja niestety nie mogę dać już cycka, brakuje mi tego przy usypianiu -
Witajcie poświątecznie
Śliczne bobaski widziałam
Laurka - jak lalka! Kubus słodki mikolajek! Urocza gromadka Mamaeli
Jano jak na starszego brata przystało pięknie pozuje do zdjęcia, Juleczka sama słodycz
Jak te dzieci rosną szybko!
U nas usypianie na szczęście w miarę. Zawsze wieczorami jest mąż, wiec ja karmie małego a on go nosi na rękach i wtedy mały szybko zasypia, zazwyczaj ok 21 już śpi. I zaczyna się usypianie starszej, czytanie, śpiewanie a ona szaleje.. wyłazi z łóżka, gada, wola, aż czasami sił mi brak, teraz testujemy zgaszone światło całkiem ( ciemno) i opowiadanie bajek, zobaczymy czy to zadziała.
Na nasza niekorzyść działa to ze ona jeszcze śpi w dzień ( babcia ja usypia bo chce mieć chwile spokoju jak mnie nie ma, w sumie nie dziwie się ) ja tez odpoczywam jak starsza śpi w dzień.
A wasze dwu,trzylatki jeszcze śpią w dzień?
Misia, współczuje przeżyć... mąż obcinał cążkami ? Mam nadzieje ze szybciutko się zagoi. Właśnie jak obcinacie? Ja cazkami i staram się na spaniu, ale on zawsze tak wierzga tymi rękami...
Jak śpi tez. Bije się nimi i macha ..
A i zaczął wkładać piąstki do buzi, ja się cieszę bo chyba to rozwojowe jest? 🙂
My już nie śpimy, właśnie poszła giga kupa i ulał równocześnie... dzień dobry!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2020, 07:50
Mamaela86, Wowka, Misia78 lubią tę wiadomość
-
U mnie też usypianie to nie bajka choć zdarzyło mu się zasnąć samodzielnie w lozeczku. W dzień śpi pięknie na spacerze i w aucie choć na początku też się buntuje. Ale po chwili odcięcie prądu 😉 i śpi. Na noc dłużej to trwa bo trudniej mu się wyciszyc. Machanie łapkami też przeszkadza. Po kąpieli pierś i zasnie ale zwykle na pół godziny. Potem trochę albo noszenia albo leżenia i gadania. Kiedy widzę po około godzinie 🙈 że śpiący to daję drugą pierś i odkładanie do lozeczka. Czasem zasnie już przy cycu a czasem sam poleży z szumisiem i śpi.
Tak czy siak - batalia 😆
Ale to minie 😉
Dzień dobry w przedostatni dzień roku
Bebetka ja właśnie czekam na poranną kupę 😆 co za zajęcie 😉😆
Tak - piąstki w buzi to kolejny skill. Prawidłowo całkiem więc też się cieszęWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2020, 07:53
bebetka.b lubi tę wiadomość
-
Ja obcinam też cążkami, trzymam mocno i delikatnie ciach a zazwyczaj Sara lub Sylwia ja zagaduje i nie macha tak bardzo.
Tak piąstki w buzi to kolejny krok w rozwoju 😁 tylko się cieszyć u nas też cmokanie paluszków ☺️
Bebetka moja Sylwia już nie spała w dzień od 2 roku życia. Z tym że moje dzieci nocne marki . Wstają o 10 a chodzą spać dopiero o 23 .
Nie raz zasypiała jeszcze w wózku na spacerze ale to później był armagedon w nocy bo spać jej się nie chciało.bebetka.b lubi tę wiadomość
Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
-
Cześć dziewczyny, od narodzin mnie tu nie było czyli 19.10 bo ciągle coś. Najpierw trauma porodu, wywoływany, silne skurcze krzyżowe od 11 do 21.30 zakończone cc że względu na spadające tętno - powód? Wojtek opłatał sobie nogi pępowina tak, że zrobił się supeł, całe szczęście wszystko skończyło się dobrze ale strach długo nie opuszczał. Od. Pierwszej godziny okazało się że to HNB 😁😁 do dziś w dzień śpi na mnie po. Lulalniu na rękach za to w nocy pięknie śpi w dostawce. Waży teraz 6100 i jesteśmy po szczepieniach. Nie chcę być u nikogo innego na rękach, smoczka nie akceptuje, karmimy się piersią. Po przebojach z wędzidełkiem i jego podcięciem karmienie jest szybkie bezbolesne, w. Końcu. ✌️ Przeczytałem to co straciłam i gratuluję Wam waszych pociech, życzę dużo cierpliwości i wytwalosci byle do ciepłych dni 😍 będę tu zaglądać częściej
bebetka.b, Mamaela86, Lena955, Jola17a, Misia78 lubią tę wiadomość
-
Bebetka, Jano nie śpi w dzień. Bo jak już śpi, to wieczorem jest ma-sa-kra. Jak jest drzemka, to nie pójdzie spać wcześniej niż 22/23, wymyśla zabawy, wstaje, a to pić, a to siku, mimo że 5 minut wcześniej robił i nic nie leci. Brak mi cierpliwości, dlatego nie robimy mu drzemki. Zrezygnowalismy jakoś około drugich urodzin, mimo że ja w ciąży bardzo tego dziennego relaksu potrzebowałam...
Soldering, przystojniak z Wojtusia 🥰bebetka.b lubi tę wiadomość
-
wITAJ SOLDERING:) Wojtuś jest śliczny jak z obrazka. Przykro mi że taki poród miałaś. Dobrze ,że wszystko się skończyło szczęśliwie:)Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
-
Soldering śliczny Wojtus
jaki duży!! Najważniejsze ze jesteście już razem, trudy porodu się zapomina 😘😘
Wowka widzę ze Jano wymyśla wszystko żeby nie iść spać jak mu się nie chcejakbym czytała o swojej 🙈
Mamaela jak wytrzymujesz do 23 z cała czwórka?? 😀 ok pomijając Bastka bo się zajmie sobą, ale reszta ? 😴😴