Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Maybelle no racja, przy kp to od 6 miesiąca, ale przy mm po 4 tym, wiec to już w lutym! Franio raczej zacznie tak szybko bo on naprawdę ma apetyt i już na nas patrzy zaciekawiony jak cos jemy.
Wszystkim z problemami z zasypianiem współczuje. Nasz po prostu w dzień jak marudzi to idzie do wózka, przykrywamy go mięciutkim kocykiem tak na pół twarzy, smoczek w buźkę i aa. Na rękach sie wierci, niewygodnie mu. Tez jakiś niezależny typ😁 po zaśnięciu wypluwa smoczka, aż nieraz z impetem, na odległość!
Dziewczyny, czy któraś rozkminiała już bon turystyczny na nasze kasztanki? Bo mam bon na starsze dzieci, jest w Pue. Na Franka nic nie doszło, a nie widzę tam opcji dodania go. Na dziewczynki ten bon „wskoczył” sam.
Wiem ze pandemia i nie wiadomo co będzie, ale mam nadzieje ze latem wyskoczymy gdzieś naszą piątką, ze wróci normalność...
-
Misia mi się dodała Zosia do bonu . To się automatycznie dodaje jeśli na 500+ wniosek przyznają .
Też myślimy w lipcu już gdzieś wyruszyć . To będzie wyzwanie 😁 bo mi się marza albo góry ,morze ewentualnie Mazury. To z Jawora ponad 600 km gdziekolwiek 😊Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25
-
Witajcie po świętach
u nas na spokojnie. Tylko njablizsza rodzina. Mały był bardzo grzeczny. Chociaż późno chodzi spać. Czasem 22/23, wczoraj 24. I wstał tylko koło 4 na jedzenie i teraz. Co do usypiania.. tylko na rękach. Ba! Drzemki w dzień też tylko na rękach. Jeśli go odłożę to 5 min i się rozbudza. Czasem uda się go porządnie uśpić to pośpi sam, ale to rzadko. Robi się coraz cięższy i nie mam pojęcia jak to będzie go trzymać na rękach do spania. Poza tym... Śpi tylko w tuliku. Ostatnio położyliśmy go w śpiworze, to tak macha rękami na wszystkie strony, że od razu się rozbudza. Bez tulika nie ma żadnego spania. A co raz bardziej rzuca się po lóżeczku. Ostatnio obudził się w poprzek. Boi y się, że niechcący obróci siena brzuszek i będzie w tuliku. Trzeba go jakoś oduczyć. Wasze Dzieci nie machają tak łapkami na wszystkie strony? Mój to uderzy się w twarz, to złapie za policzek, to w nos i już się rozbudza....
-
Zosia też tak ma że zasypia przy cycu i śpi ale jak siedzę na fotelu i mam rogal do karmienia to ramion nie mam napiętych więc nie boli .
Często też zasypia w kokonie leżąc obok męża . Tyle że powoli z niego wyrasta 😄
Nie raz się uda odłożyć do łóżeczka też sama zaśnie przy karuzeli .
Ogólnie nauczyła się zasypiać sama . W nocy też jak ja nakarmię to odkładam i też się kładę .
Tyle że łóżeczko mam w swoim pokoju (salonie) może dlatego mi łatwiej . Cały czas słyszę co z nią.
Lena Zosia przestała już tak rączkami chaotycznie machać po twarzy . Teraz macha wyciągnięte rączki i celuje rączka do buzi a druga przytrzymuje .
Też się szczypała po twarzy kiedyś i oczy aż nie raz byłam przerażona że krzywdę sobie zrobi.Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
-
Lena, moja Iza też śpi w tuliku. W nocy, bo w dzień ma krótkie drzemki, więc jej nie wkładam. Tak jak piszesz, bez tulika jest machanie rękami i się wybudza. Miałam nadzieję powoli rezygnować z tulika, ale chyba jeszcze jest potrzebny.
Ja w dzień usypiam przy piersi. Jak widzę że odpływa, idę do sypialni, delikatnie kładę małą na naszym łóżku i kładę się obok niej. Włączam szumisia. Jak się obudzi to jeszcze daję pierś. I dopiero jak wejdzie w głęboki sen, to ją zostawiam. Zazwyczaj śpi jeszcze 20-30 minut. Ma kilka takich drzemek w ciągu dnia. Więcej usypiania niż spania 😉 No ale ze starszą było podobnie, przywykłam.
U nas po świętach przyplątała się Izie jakaś biegunka. Pewnie wirus, może od dziadków bo tylko ich widzieliśmy.
No i wyraźnie jesteśmy w skoku rozwojowym. Gorszy sen, więcej cyca, płacz na spacerach i przy kąpaniu. Ale mamy już pierwsze przewroty na boczek, więcej wyciągania rączek do zabawek i łączenia ich razem, więcej gaworzenia.
Pogodne dziecko z tej mojej Izy, nawet w tych gorszych chwilach😊Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Maybelle, nie chciałabyś, uwierz. Po 3h siedzenia boli wszystko. Tyłek, plecy, ręka. W prawej ręce regularnie palec drętwieje mi tak, że nie mogę nim ruszyć.
U mnie nie ma opcji spania beze mnie. Nie ma opcji spania na płasko i zostawienia na łóżku, bo się budzi beze mnie oraz przez zatkany nos. Coraz gorzej jest z tym nosem.
Dzisiaj to się popłacze. Jestem w piżamie, w domu pani do sprzątania, którą muszę wpuścić do pokoju i łazienki. W pokoju sterta prania na podłodze a w łazience wanienka z wczorajszego kąpania.
I leje deszcz. Nic dziś nie zrobię... -
A u nas dzisiaj 2 miesiąc wspólnego bytu 😍
I z tejże okazji nowość ciemieniucha wchodzi na główkę, kurcze wczoraj tego nie było 🤔
Oliwka przed kąpiela?wystarczy?
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Maybelle wrote:Freja, a odciągasz katar małemu?
U nas ciągle w ruchu jest psikanie do nosa i co jakiś czas odsysanie kataru jak słyszę, że zaczyna charczeć.
Czasem nie mogę uwierzyć jakie wielkie gile jej wyciągam 🙈
Chociaż niby u nas stale wilgotne powietrze, może to od tego.
Od paru dni o 8.30 rano jest kupa na plecy. Wczoraj była do szyji... -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2020, 15:36
Mamaela86, Evoleth, Maybelle, Wowka, agusiagim_, Freja000 lubią tę wiadomość
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
U nas też biegunka po świętach i do tego chyba zapalenie spojowek. Dostaliśmy elektrolity, bo już raz mały się odwodnił a nie chce znowu do szpitala z nim trafić. Pewnie ja strulam się czym w święta więc pewnie mu przekazałam 😔
My też śpimy w tuliki. Mały nie macha już tak łapkami ..raczej cały się kręgi i wierci, przekręca na boczek itp, ale że ma ciągle lodowate łapki to pakujemy go w tuliła i jest ok. Zasypia przy cycu, ale jak biorę go do odbijania to wybudza się i wtedy zasypia albo na rękach albo w łóżeczku z moją/męża dłonią przy buzi, dodatkowo włączamy sxumisia albo Mozarta i śpi sobie przy tym spokojnie.
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Ja małej w nocy już w ogóle nie odbijam, w dzień ponoszę ale rzadko kiedy sobie odbije. W nocy jedynie kładę ja na brzuszku, i wtedy sama sobie odbije jak chce. Ale ona to mi może z trzy razy w życiu ulała, więc tutaj nie mam żadnego problemu:) brzuszek też już nie widzę żeby ją bolało. No i poranny rytuał czyli bąki o godzinie 6 rano też już nie ma:) w ogóle ostatnio się zrobiła taka uśmiechnięta, że nie mogę się na nią napatrzeć
Jola17a, Sylwia Sylwia lubią tę wiadomość
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Laurka jesteś śliczna ❤️ ale duża widać 🥰
Freja współczuję bardzo sytuacji że spaniem na tobie , to tak jak byś była dalej w ciąży i musiała leżeć!
Mam nadzieję że szybko się chłopak odmamozuje.Jola17a, Freja000 lubią tę wiadomość
Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
-
Maybelle o tych gazach nad ranem i stekaniu to jakby o moim Janku czytała. To samo mam
Freja aż ciężko się czyta jak Cię Eryk ćwiczy. U mnie dziś i wczoraj też ciężko. Chyba zaczne wierzyć w te skoki rozwojowe 😉 może mi łatwiej będzie to sobie wytłumaczyć. Myslalam że tzw późne macierzyństwo nie będzie nas aż tak doświadczać 😆
Udało nam się dziś pójść do biblioteki, zaliczyć ponad godzinny spacer i zrobić pizze na obiad (pomidorowa mam z wczoraj). Więc i tak jest nieźle -
Też zakładałam pajace , tymi "rękawiczkami/mankiecikami", ale strasznie mu nie pasowały...co dziwne bo w tuliki nie protestuje że rączki skrępowane🤷 niestety ale u nas musi być odbicie i noszenie"po skosie" po każdym jedzeniu, przez co cała "procedura" jedzenia to ok 1 godz. 🙆
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Mój w dzień śpi w łóżeczku, czasem w wózku. Jak widzę ze jest markotny już to kładę go do łóżeczka pieluszka przy buzi, smoczek do buzi i zostawiam. Włączam szumisia albo melodyjki z karuzelki i wychodzę. Po paru minutach zasypia. Jak widzę ze chce spać ale nie jest aż tak bardzo zmęczony to kładę go do wózka i jade do kuchni , włączam okap i zostawiam. Śpi po paru minutach.
W mocy tez nie odbijam... w nocy to ja nie pamietam czasem ile razy go karmiłam🤣🤣🤣🤣[link=https://www.suwaczki.com/][/link]