X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Lena955 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soledring, super, że jesteś :)
    U nas dzisiaj w nocy 6godz snu... Szok... Co prawda między nami na łóżku(bo tak zasnelam z Małym na rękach) ale to na prawdę bardzo dużo!

Dziewczyny, włosy wypadają mi garściami. Zawsze w zimie wypadały a teraz jeszcze po ciąży i chyba się skumulowało... Wiem, że chyba najlepiej to przetrwać ale może macie sposób, żeby nowe zaczęły rosnąć? Bo wypadania to raczej nie zahamuje ale może chociaż jakoś pomóc nowym odrastać? Bo jak na razie nie ma baby hair.... Jakieś suplementy? Może wcierki? Macie coś do polecenia?

Ps. My dzisiaj dopiero na bioderka jedziemy. Godzina drogi w jedną stronę. Proszę o kciuki za spanie w aucie i wizytę :)

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od jakiegoś czasu wieczorem mąż usypia Eryka na rękach. Jeszcze nie ustaliłam jak to zrobić, żeby nie wybudzać, ale jest lepiej. Zwykle w czasie jak ja się szykuję, mąż go przebiera i usypia. Mały to lubi, ja na rękach nie umiem go uśpić.
    Zaraz potem daje mi go do łóżka. Dziś pierwszy raz nie do cyca, ale na ramię i spał długo 😯
    Więc ten jeden raz nie zasypia na mnie.

Soldering fajnie, że jesteś 😁
    HNB można stwierdzić dopiero po 3 mż. Też myślałam, że Eryk jest, ale jak poczytałam opisy dzieci to stwierdziłam, że nawet blisko nie jest.

Misia, Współczuję. Ja obcięłam Erykowi na palcu stópki. Krew leciała ale nawet nie zauważył...

dqprp07wzt9w07bj.png
  • ma.rysia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami po świętach. U nas dość spokojnie, chociaż drugi dzień świąt dość marudny. Chyba za dużo wrażeń. Cieszyłam się na te dni między świąteczne bo mąż w domu, ale powiem Wam że mamy jakiś kryzys. Może skok? Nie wiem, ale ciężko ją uśpić okrutnie. Ponad godzinę lulania, tulenia, próbowanie dostawania do cyca. Dziś drugi dzien taki. Nasza niestety zasypia nadal na rękach lulania, ale do tej pory zwykle nie było tak źle. Ostatnio coś się nam popsuło i nie mogę ogarnąć tego zasypiania. Mam nadzieję że to skok bo wtedy jest szansa że to minie...

Soldering witamy! Ciekawa byłam co u Was bo miałyśmy ten sam termin planowanego porodu z tego co pamiętam 😊 ja urodziłam wcześniej, bo 30 wrzesnia. Po samym porodzie nie mam traumy, ale po szyciu krocza i łyżeczkowaniu macicy, kolejnego porodu będę się bać jak cholerna chyba...

Wojtuś śliczny ❤️ W ogóle jak nadrabiam wątek to widziałam śliczne maluszki ❤️😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2020, 14:30

• Jola17a Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii wrote:
    Jola, a probowalas skakać na piłce? Mi to oststnio bardzo pomaga, jak nie mogę uspic malej inaczej to pilka na kilka minut, w tle wlaczam serial i zasypia w koncu.
    Ogolnie Tosia zasypia albo przy cycu, albo na rękach. Noszę ją, bujam, głaskam po czole. A, jeszcze wozek oczywiscie, jak wychodzimy na spacer.
    Pomagam sobie szumisiem lub wlaczam okap ;)
    Kiedys zasypiała sama w lozeczku, ale minęły te czasy. I tak uważam, że jest super, bo mój syn i jego spanie to temat na książkę, nie było tak łatwo niestety.
    Nie pomyslalam o pilce! Póki co w gre wchodizla suszarka i teraz odkurzacz. Najlepsze jest to, ze jak wlacze odkurzacz to Laura albo probuje go przekrzyczeć , albo przestaje płakać natychmiast i zamyka oczy, az mnie to bawi 😁 No ale to loteria.
    Dzisiaj zaopatrzyłam sie w aptece w tormentiol i mediderm baby na odparzenia pieluszkowe, bo to ciagle wraca.
    Kąpiel dzis z dodatkiem kalium, no i ten beoanthen na ciemieniuche.
    Rany! Moja corka ma wiecej pielęgnacji niz ja spędzam czasu przed lustrem.
    W dslszym ciagu tylko szybko prysznic, uczesanie palcami, mycie zębów czesto skaczac nad małą. Wczoraj przykleiłam plaster z woskiem do usuwania brwii, wiecie co...nad jednym okiem. Dzis nad drugim. Notabene moj chłop znowu na 2 tyg wyjechal, wiec sylwester i nowy rok same bedziemy obchodzic.
    Mamy piccolo o smaku kiwi, takie tylko bylo pod reka. Nic sylwestrowa bedzie idealna dla Laury, bo przeciez ona uwielbia zarywac noce.

Soldering witaj z synkiem i zostan z nami.

Lena955 lubi tę wiadomość

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 23:27

Wowka lubi tę wiadomość

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj właśnie Eryk się zaczął śmiać 😁😁😁

Jola, tormentiol nie wolno z tego co pamiętam...

A ja mam stres, bo jutro zostawiam Eryka z mężem niby na 1.5h,ale minimum i na drugim końcu Warszawy...

Koty mnie wkurzają. Wszystko muszę zakrywać, bo włażą na maty i do kosza. Jedna kotka ma zespół falującej skóry i dziś tak się darła, że Eryk podskakiwal i się budził.

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze pamiętałam
    https://www.sosrodzice.pl/tormentiol-dla-niemowlaka-i-malego-dziecka/

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Jola17a Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 03:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    Dobrze pamiętałam
    https://www.sosrodzice.pl/tormentiol-dla-niemowlaka-i-malego-dziecka/
    Czytalam wczesniej gdzies, ze nie powinno sie go uzywac, chyba ze lekarz zleci inaczej, i wlasnie rozmawialam (teleporada) z pediatrą i to ona mi zlecila. Ale posmarowalam tylko wczorsj ze 3 razy a dzis juz kupilam ten mediderm. Tzn wczoraj...Pupcia duzo lepiej, prawie dobrze. Ech bo to juz sylwester ale przeciez godzina dla Laury zbyt wczesna zeby spać 😩 O rany!
    Ona to ma z tymi nocami. Jak ja mam funkcjonowac w dzien? 😆 Wlasnie uskuteczniamy kolejne karmienie i oczy zamkniete ale czy nie otworzy jak odloze ja na lozko oto jest pytanie.
    Ostatni dzien roku, kochane zycze Wam zeby ten Nowy 🎊🎉🎇✨ byl wspanialy. W tym roku spotkalo nas szczęście, bo urodzily sie nasze szkaraby, a w nowym roku niech rosną zdrowo i na pociechę.
    Troche nie stylistyczne, ale co tu chciec o 4 rano haha.
    Usciski!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2020, 03:58

Misia78, Maybelle, Lena955, Evoleth lubią tę wiadomość

3i49df9hlhtx65e4.png
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
  • nimfadorka Przyjaciółka

Wysłany: 31 grudnia 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też polecam piłkę! W sytuacjach krytycznych jest piłka i biały szum z yt.

A w jakiej pozycji karmicie? Ja wciąż krzyżowa na poduszce tym bardziej, że musimy się nauczyć poprawnego łapania, ale mała jest jednak coraz cięższa i dluzsza, więc to coraz mniej wygodne. Nadal nie ogarniam pozycji leżącej... Widziałam gdzieś wpis, że przy większych dzieciach sprawdza się pozycja kolanka do brzuszka.

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znam nazw pozycji. W dzień kładę go na poduszce do karmienia brzuszkiem do mnie. W nocy na śpiocha, leży głową na moim ramieniu.
    Dziś przewijanie dopiero o 6.30.

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Jola17a, Wowka, Evoleth lubią tę wiadomość

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png

Wysłany: 31 grudnia 2020, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też najlepiej lubiłam bez poduszki i głowę w zgięciu, ale przez to że źle chwytała pierś no i odprawia mi kankana musiałam przerzucić się na krzyżowa. Mojej małej stuknelo już 6 kg i powoli wychodzi z ubranek 68, więc już się ledwo mieści na poduszce no i ciężko ją trzymać 😅 a ta z kolanami wydaje się ok.

• Misia78 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w Sylwestra:) u nas na wadze 6200, startowa 3085 wiec kurczę sporusio.
    Ja karmie butelką, główka leży na moim zgięciu łokcia lewego. Coraz bardziej mi niewygodnie, mały jest już jednak duży:)

17u96iyefisxlskp.png
  • Jola17a Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia78 wrote:
    Witajcie w Sylwestra:) u nas na wadze 6200, startowa 3085 wiec kurczę sporusio.
    Ja karmie butelką, główka leży na moim zgięciu łokcia lewego. Coraz bardziej mi niewygodnie, mały jest już jednak duży:)
    Identyczna waga Laury. Pfzypomnij dokladnie ile ma twoje dzidzi?
    Ja karmie brzuszkiem do brzuszka choc mloda czesto woli lezec mi na kolanach i kieruje glowke w strone piersi, podkladam jej poduszke. A butla to na kolanach na polsiedzaco.

Dziewczyny czy polecicie sklep gdzie kupię kombinezin z oolaru, taki z mysla o wiosnie, zeby bylo wygodnie wsadzic młoda w fotelik.Albo jestem slepa, albo wszedzie grubo ocieplane kombinezony. Cos znalazlam na stronie smyka ale opinie byly kieoskie. No i musze kupic rozmiar 74 nie mniej 🤔

3i49df9hlhtx65e4.png
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    CC w Salve. Polecam!
  • baby Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z sylwestrowego spaceru. 2,5km musi chociaż być. Choć dążę do 5 😁 teraz zimno to mi się lazic tyle nie chce i resztę spaceru spędzam na tarasie z inką przy wózku

Jan myślę że dobił do 7kg.... Nie wiem czy to się chwalić... Czy próbować to tuszowac 🙈😆😆😆 rozmiar 74 jest akurat. Niektóre 68 pasują a niektóre już nie. W dostawce na długość zostało mu w sumie z 15-20 cm zapasu. Dobrze że wózek mam długi. W wanience jak się odepchnie nogami to głową wali z drugiej strony. Chyba będę go kapac na siedząco 😱

Nie wiem jak nazwać pozycję w której karmię ale to chyba coś takiego że trochę leży mi na kolanach a główka jest w moim zgięciu łokciowym. Jest w takiej pół leżącej pozycji. Za ciężki żeby go trzymać brzuch do brzucha. Poduszki nigdy nie polubilam. Jedynie pod plecy sobie kladę żeby mi było wygodniej. Kręgosłup w moim wieku po dwójce dzieci... To nie pytajcie 😉

Wowka lubi tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle, słodka Gabi 🥰

Ja karmię bez poduszki, brzuszek do brzuszka. Albo na leżąco, tak jak Freja.

Moja jedna z najstarszych tutaj, a chyba najmniejsza 😄 5200g i rozm 62 pasuje akurat. 68 jeszcze nie uprane nawet 😄

Jakie macie plany sylwestrowe? Do nas przyjdą znajomi, syn właśnie śpi, żeby zobaczyć sztuczne ognie 😉 mam wino bez alko, szampana bez alko, zrobimy sobie imprezę z dziećmi 😂

Maybelle lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png

Wysłany: 31 grudnia 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślałam, że to moje dziecko jest duże, no no 😅

• baby Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sylwka od lat spędzamy w domu na spokojnie. Mój mąż nie lubi 🤨😆 a ja przywyklam. Zresztą nie mieliśmy z kim dzieci zostawiać, a teraz kiedy oni już duzi, to jest kolejny malec. No i mieliśmy 14 sylwestrów z psem który się bał... Więc wiadomo. Jakieś jedzonko. Piwko zero. Mąż whiskacza. Ma jutro urodziny więc jest okazja 😁🎂🍸 Może sąsiedzi na drinka przyjdą... I tyle

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dajecie radę bez poduszki? Trzymacie łokieć w górze?

Eryk wytrzymał 2h 😁 rozpłakał się jak zajechałam pod dom.

Sylwestra pewnie będę spała. Nie mam pojęcia co zrobić... On nie da rady przed tv tak długo... Będę musiała się położyć chyba...

Jola, ja bardzo polecam kombinezon z wełny merino. Cieniutki ale bardzo ciepły. Ten co mam jest tak zawyzony, że Eryk w 68 pływa 😉

dqprp07wzt9w07bj.png
‹‹ 559 560 561 562 563 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ