Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam w nowym roku wszystkiego dobrego na 2021.
Nimfadorkab
Mialam tak że starsza córka okazało się że ma obniżone napięcie i nie brak koncentracji jej przeszkadzał a słabe mięśnie ust i podniebienia na śnie łatwiej było jej to opanować. A teraz przy małej mam tak że lewa pierś leje mlekiem jak szalo a i ta muszę podawać na śnie. A druga mogę za każdym razem.
Dawno mnie nie było jakoś mało się udzielam a częściej chyba bywam na wrzesniowkach bo ja tak od zawsze jedna noga tu i tam.
Mała 21.12 skończyła 3 miesiące
Waży 5700(urodzeniowa 2700)
Karmiona kp
Obraca się na oba boczki a wczoraj i dziś obróciła się na brzuch
Od 2 tyg ciągle gruzie i ssie rączki
Dużo się uśmiecha i dużo gaworzy
Mamaela86 lubi tę wiadomość
-
Aina wrote:Witam w nowym roku wszystkiego dobrego na 2021.
Nimfadorkab
Mialam tak że starsza córka okazało się że ma obniżone napięcie i nie brak koncentracji jej przeszkadzał a słabe mięśnie ust i podniebienia na śnie łatwiej było jej to opanować. A teraz przy małej mam tak że lewa pierś leje mlekiem jak szalo a i ta muszę podawać na śnie. A druga mogę za każdym razem.
Dawno mnie nie było jakoś mało się udzielam a częściej chyba bywam na wrzesniowkach bo ja tak od zawsze jedna noga tu i tam.
Mała 21.12 skończyła 3 miesiące
Waży 5700(urodzeniowa 2700)
Karmiona kp
Obraca się na oba boczki a wczoraj i dziś obróciła się na brzuch
Od 2 tyg ciągle gruzie i ssie rączki
Dużo się uśmiecha i dużo gaworzy -
Szczerze karmiłam 2 lata
Do kiedy na śpiocha nie pamiętam długo ale ostatecznie moja córka ma niepełnosprawność więc u nas to nieco inaczej.
Ale dzidic miewają słabe mięśnie nie koniecznie z choroby. Z przebiegu ciąży porodu z brania nospy a czasem taka ich uroda.
Mam nadzieję że u was to minie. Ale wrazie co da się tak ssaka wychować ją już nawet teraz do małej nie podchodzę z lewym cyckiem na czuwaniu szkoda moich i jej nerwów krztusi się wyrywa zalwea mlekiem a na śpiocha luz.
Starszej córce robiłam masaże jak byla strażą też i później nawet pałeczka do cymbałków co brzmi dziwnie
Natomiast tak jak mówię u nas powód okazał się skomplikowany
Jeśli chodzi o rozszerzanie diety leżącego dziecka w senie nie siedziacego w pełni na krześle.
Ja mam leżaczek Fisher price taki z możliwością pół leżenia i te pierwsze papki podawałam i zamierzam podawać. W takiej pozycji nie do końca siedzącej. Ona tam ma chyba ma 3 poziomy no chyba że młoda do tego czasu bedzie dobrze siedzieć.
To wówczas planuje kupić takie krzesło do karmienia z taca i ono też ma kilka pozycji oparcia. Ale jeszcze nie wiem jakie. W każdym razie nie to słynne twarde z Ikea -
😊 Witaj Alina 😊
Baby też myślę o nich , ciekawe co u Zosi Jagody .
Ja dziś się tak wyspałam jak nigdy , Sylwia z Sara poszły spać do moich rodziców ( to samo miasto)
Ale dziwnie się czułam bez Sylwii ale sama chciała spać u dziadków 🥰
O 21 już byłam po kąpieli i spalam do 9:30!! Z przerwami na karmienie 1,3,5 ale mój zegarek w końcu pokazał 100% snu i 10h,47 min 😄
Ale prezent mi zrobiła fajny 😁baby, Lena955 lubią tę wiadomość
Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25
-
No wlasnie! Cos Jagoda ucichla. A Bluberry nie ma od porodu chyba, zaniedbala swoje autorskie forum😉
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
baby wrote:Freja czy Twój Nick i imię Twojego synka jest związane z Łowcą i Królową Lodu? ☺ czy to zbieg okoliczności?
Zbieg okolicznościnie znam filmu, ale widziałam wczoraj, że miał być. Aż obejrzę z ciekawości
Freja to bogini płodności, tak sobie wybrałam, żeby "zapeszyć". A Eryka wybrała rodzina, tak jak pisałam, oczywiście z mojego zestawu imion. Oboje z mężem kochamy skandynawię i tak mnie ciągnie do ichnich imion
Zaczynam spisywać jak Eryk spi i jak ma aktywnośc, żeby mu zrobić jakąś stałość.
-
Nimfadorka najmocniej przepraszam mogłam się nei odzywać
Broń Boże nie chciałam cie martwić
Poprostu odruchowo napisałam
Moja córka ma ogólnie obnizone napięcie. A. Za malucha nie podnosiła rąk nóg nie uśmiechała się. Nie siedziała nie stała nie czołgała się nic do roku później połami zbierała się. Od urodzenia w rehabilitacji ok 2 roku życia pierwsze kroki.
Moja córka ma wadę genetyczna ale właściwą diagnozę mamy dopiero w wieku 4 lat. Wcześniej było milion specjalistów i każdy sobie coś wymyślał. -
A u nas dzień pełen wrażeń. Rano byłam na USG piersi. W jednej wyczuwam guzki przy dłuższej przerwie w karmieniu. Niby normalne ale miałam wrażenie, że jeden mimo opróżnionej piersi się nie rozchodzi. Wolałam skontrolować. Potem odwiedziła nas nowa położna. Bo Mały nadal się krztusi przy karmieniu. A mi piersi nadal się przepełniają . Wytrzymują max 4 godz i są twarde jak kokosy... W nocy Mały nie daje rady ich opróżnić bo jest śpiący a mi aż robią się twarde zgrubienia... Położna mówi, że już powinno się regulować a tu... Ehhh.. trzeba jakoś przetrwać. U nas było dzisiaj piękne słońce. Spacer zaliczony. Właśnie próbuje uśpić Małego bez tulika ale co chwila macha rękoma i się wybudza. Chyba nic z tego.
Czy tylko moje Dziecię tak późno chodzi spać?
A Jeszcze muszę indyka na jutro zamarynować 😅🙈 -
A my po kolejnej zarwanej nocy. Ta magiczna 4 rano musi wybic, zeby moja corka pozwolila sie odlozyc i spala... Dzisiaj az 2 i pół godziny, i znow karmienie, godzina chodzdnia i zasnela.
Ja juz straciłam nadzieje, ze te noce się odwrócą.
Przypominam sobie ze bedac w ciazy tez narzekalam ze w dzien mloda sie nie rusza, musialam sie pokładać i czekac na ruchy, a znowu kladac sie spać nie moglam sie ulozyc bo zaczynalo sie kopanie po calym brzuchu. Wybudzala mnie bolesnymi ciosami.
Coz.... Zaniecham troche obowiazkow domowych na rzecz spania w dzien z nia bo juz czuje ze mam zawroty głowy. I jeszcze to krwawienie cholerne 3 doba juz.
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Jolu ale masz meksyk z Laurą 😱 bardzo Ci wspolczuje. I jej 👶 bo też się pewnie z tym męczy.
Janek jakby trochę sobie wydłuża przerwy między karmieniami. Bardziej w nocy choć i w dzień się zdarza. Dziś np pierwsze spanie 4,5h. Super jak dla mnie 😁 potem już było dziwnie. Co godzinę, co dwie - trochę się wybudzal ale nie chciał za bardzo pić. Kupy też nie robił. Taki wiercioch po prostu. Niektóre te pobudki biore na przeczekanie - jak nie płacze tylko kwęka i się wierci. O 7 zmiana pieluchy NA ŚPIOCHA 😱😁 i pospał jeszcze do 8.
Teraz już też drzemka 💤💤💤
U nas dziś pada więc nie wiem czy się spacer uda. Jeśli nie to może być ciężko bo my codziennie lazimy i Jan ma wtedy najdłuższą drzemke dzienną
Lena i co? USG piersi ok?
Co do przepełniejących się piersi to ja po 4 godzinach już też mam twarde. Dziś właśnie kiedy tak nie bardzo chciał pić, myslalam o laktatorze. Ale w końcu się przebudzil i trochę sam odciagnal 😉🍼Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2021, 10:14
-
Baby, dokladnie taki maly meksyk... U nas tez mokro ale cieplo... Fajnie byloby dotlenic pluca.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
CC w Salve. Polecam!
Baby, lekarz mówię, że USG w trakcie laktacji to jak szukanie czegoś w trakcie burzy śnieżnej ale sprawdzał i na szczęście ok. Mówi, że gruczoły się przepełniają. Mówi, żebym zaparzyła sobie dwie torebki szałwi w kubku i popijała przez dzień.
Jola, odsypiaj. Zdrowie najważniejsze .
Poza tym witam się z Wami w dniu moich 26 urodzin!
Dostałam od moich Chłopaków pancakes do łóżka! Tak to można żyć ❤️