Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję Maybelle! Też nic na razie nie kombinuję. Czekam cierpliwie. Czasem są chwile słabości, szczególnie w nocy jak muszę Małego wybudzać na siłę żeby zjadł a on zasypia a piersi nie wytrzymują ale tak jak mówisz, potrzeba czasu. Także czekam 🙂
-
Baby, no aż tak 🙈
Lena, ja mam usg 11go. Mój Gin mówi, że będą marudzić, no ale jak kobieta zamierza długo karmić to co ma zrobić. Ze miał już 2 przypadki wykrycia raka podczas karmienia, więc teraz wysyła pacjentki regularnie i w czasie karmienia też.
Jola, oby wizyta u fizjo coś wam pomogła. Jak masz to jeszcze osteo bardzo polecam. To co oni potrafią wynaleźć to szok. Ja mam świetnego.
Ostatnio córka się uszkodziła. Do szpitala mąż z nią jechał. Dostała kołnierz. Po 1 wizycie u osteo zdjęła i zapomniała o bólu. A cały dzień przepłakała.
Eryk oficjalnie nie robi kupy w nocy. Pierwsze przewijanie o 8 😁Jola17a lubi tę wiadomość
-
Janek też krótko. Też około 5 minut. Za to często 🙈😉😆 ale jak ma dzień marudy to potrafi wisiec i pół godziny. Ale to już nie jest aktywne ssanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2021, 20:41
Maybelle lubi tę wiadomość
-
Maybelle u nas tez je krótko, zawsze tak jadł.. i ciagle zastanawiałam się czy mu to wystarcza czy nie. Ale chyba tak bo na głodnego nie wyglada. Tylko tez często go przystawić muszę, w dzień to chyba co godzinę. W nocy co 2-3. Boje się ze nie zjada tego wartościowego gęstego mleka, tylko ta sama wodę spija :p
Kiedyś w nocy go nakarmiłam, ale nie dojadł do końca, wiec odciagnelam resztę i włożyłam do lodówki. Następnego dnia była taaaaka śmietana ze aż się zdziwiłam. Zwykle jak odciagam z piersi od początku to nigdy aż takiej śmietany nie ma. Wiec to najbardziej tluste mleko jest na końcu...
tylko co zrobić jak on nigdy nie wyjada do samego końca..
-
Aina, podobnie.
Pierwszy miesiąc ok 1kg.
Drugi ok 850g.
Trzeci niecałe 500g.
Waga spadkową 3080, teraz 5300.
W ogóle, chyba mamy skok. Nagle moja dziewczynka nauczyła się chwytać i kombinuje jak trzymać zabawkę w dwóch lapkach. Podejrzewam też skok, bo jedzenie się psuje-zeby ładnie zjadła trzeba iść do innego pokoju. Chyba świat się robi już bardzo ciekawy, nie ma czasu na jedzenie 😉 -
Również mamy teraz ten skok z początkami chwytania zabawek. Co ciekawe Iza chwyta tylko prawą rączką. A lewą namiętnie pcha do buzi. Ciekawe jak to się dalej rozwinie.
Maybelle, ja również mam krótko jedzące dziecko. Krótko i często. W nocy je dłużej i ma dłuższe przerwy, ok 2h. Jestem pewna że się najada, bo przyrosty ma dobre. Według naszego domowego ważenia przebiła już 7kg😳 W drugiej połowie stycznia na szczepieniu dowiemy się dokładnie.
Dziewczyny, używacie nawilżaczy powietrza? Mocno myślę nad zakupem, bo u nas w mieszaniu jest bardzo sucho. Chciałabym używać głównie w nocy w sypialni. Jeśli macie polećcie coś dobrego.Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Moja zabawek nie łapie, ale smoczek jak jej wypada próbuje sobie podtrzymać albo włożyć z powrotem do buzi. Palec ciumka, jak nie potrafi wycelować do buzi to zaczyna tak szlochać, że szok:p na zabawki patrzy już długo, najbardziej podoba jej się karuzela z biedronkami i projektory które dostała pod choinkę.17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Freja u nas też jeszcze kiepsko z chwytaniem zabawek, narazie tylko jedna zabawka go interesuje - różowy motylek 🙈 i karuzela, a tak to tylko ludzie. Przekręca się z boczki ale na brzuszku nadal marudzi - teraz w szczególności bo nadal brzuszek go boli, przez biegunkę, więc ćwiczenia zaniedbane. Piąstki obie wciska do buzi,tak głęboko, że aż go na wymioty zbiera, bawi się paluszkami i dziwi że ma ręce. Ostatnio sam, świadomie wyciąga smoczka, ma problem żeby go włożyć spowrotem bo nie trafia smokiem do buzi tylko tą 'obudową".
Adaś też je krótko, z tym że on tak miał od początku. Najpierw jadł 10-8 min, teraz częściej 3-5. Je w dzień co 2 h w nocy co 3-4, ale wybudzam go na jedzenie.
Pierwsze dwa miesiące mieliśmy przyrosty 1220 i 955 g, teraz był wazony 24.12 i przyrost był 470. Dzisiaj zważymy,bo ma równo 3 miesiące i sprawdzimy, ale szału się nie spodziewam, bo tydzień biegunek i odmowa jedzenia napewno zrobiły swoje. Wydłużył się nam bo od ok 2 tyg nosi rozmiar 74, już nie jest baryłką, ostatnio nawet widać mu kolanka, bo tak to tylko wałeczki były 🙈
My używamy nawilżacza/oczyszcza za (2w1), ale nie pamiętam jakiej marki. Jak wrócimy od rodziców to sprawdze w domu i dam znać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2021, 12:40
Evoleth, Freja000 lubią tę wiadomość
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Wychodzi na to, że tylko moja je tak długo? 😂 Moja to tak 15-20 minut to lekko. Zdarza się ze i dłużej, ale to wtedy już raczej ciumknie. Szczególnie przed spaniem.
Chwalę się, dziś mała przespała w nocy prawie 6! Szaleństwo 😀Evoleth, Misia78 lubią tę wiadomość
-
U nas też jedzenie po ok 12 minut z każdej piersi. Także 25 min karmienie. Poza tym ostatnio zaczęły się harce przy jedzeniu. Machanie ręką po mojej bluzce, zaczepianie, rozglądanie się. Podginanie nóżek przy jedzeniu i kopanie, szturchanie-co tylko chcecie🙈 u Was też?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2021, 13:48
-
nick nieaktualnyU nas nawilżacz obowiązkowo, chodzi co noc
Mamy z Philipsa.
Tosia juz bardzo reaguje na zabawki, dotyka je, lapie, wklada raczki do buzi
Przytrzymuje lub wyciaga smoczek. Ma swoje ulubione zabawki i jak jej powieszę na lozeczku to się bawi i cieszy do nich.
Obraca się ladnie na boczki, kilka razy obróciła się z brzucha na plecy, ale to przez takie szybsze odgięcie glowy i wiem, ze to nie jest prawidłowe, tylko przez przypadek. Za to na brzuszku probuje obracać się wokół własnej osi, dzisiaj obróciła się o 45 stopni 😂 a potem byl placz.
Co do wagi to jutro idziemy skontrolować, bo u nas byl bardzo maly przyrosl (200 g w ostatnim miesiacu), za to urosla, ma 64 cm i powoli wchodzimy w ciuszki 68.
Jeśli chodzi o jedzienie, to u nas dalej popołudniami jest placz przy piersi, czasem nawet skakanie na piłce nie działa. Wtedy podaję jej butelkę, bo zaczęliśmy ja dokarmiac. Jak sie przekonała do butelki to juz ladnie z niej je.
W nocy i w ciagu dnia tez spokojnie je kp, takze nie wiem od czego to zależy, może dalej brzuszek.
Podaję tylko biogaję i 2xdziennie Espumisan.
A co do wagi to czytałam, że od 4 miesiaca dzieci będą mniej przybierac, bo 1 kg na koesiąc to by oznaczalo, ze na roczek dziecko ważyłoby 15-17 kg 😀 Moj ponad 4 latek wazy 18 kg.
-
Ja mam oczyszczacz Xiaomi. W sypialni. Wilgotność około 50%. Chciałabym więcej ale po wietrzenia jest i 60. Nie chcę na razie nawilzacza.
Janek nie chwyta jeszcze zabawek. Ma jeszcze często kciuk schowany W piąstce. A piąstki w buzi ma ciągle 🙈 W ogóle mało go interesują zabawki. Czasem wodzi za nimi wzrokiem ale woli patrzeć na ludzi. Za to gaduła z niego że hej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2021, 19:17
-
Kuba chwyta ale musi mieć ochotę na to. A jak złapie to pakuje do buzi. Piąstki same tez.
Dziś znów chyba miał skok hehe bo dał mi tak popalić ze padam na twarz..rycczal i ryczał
Natomiast gada nawet ze smoczkiem w buzi😘🤣🤣🤣dziś to miałyśmy taka polewkę z niego ze poplakalysmy się ze śmiechu z córą🤣🤣 takie cytuje: „głe głe głe głe” . Mówię do córki ze ma dość naszego gadania 😱
Mój od tygodnia gdzies je trochę dłużej. Wcześniej ok 7-8 min a teraz 10-15. Z jednej cycki.
A na spanie nocne z obu w sumie ok 20min
W dzień co godzinkę je jak nie śpi, a w nocy pierwsza przerwa 5h, potem co 2h.
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
My mamy nawilżacz z jonizatorem ustawiony na 60 noi praktycznie jak się pranie suszy to się nie włącza.
Mam pytanko do Was, sprawdzacie ciemiaczko? Mój ma jakieś duże .. tzn tak mi się wydaje przynajmniej.
Pamietam ze pediatra na szczepieniu pytała czy nie powiększa mu się 😱😱 o co jej chodziło? Czy to rutynowe pytanie? A tak serio to skąd mam kurde wiedzieć czy się powiększyło 😱Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2021, 23:23
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Nie sprawdzam ciemiączka:p i nie mam pojęcia jakby mogło się powiększyć:p
U nas śnieg pada, może uda się w końcu ulepić tego bałwana:)
Wczoraj byłyśmy u fizjo, mała robi postępy bo rączki w końcu puszczają, nie ma cały czas ich zaciśniętych, czyli pomaga odpowiednie noszenie, podnoszenie, i zabawa. pani poćwiczyła z nią jeszcze, tak nią powymachiwała że jeszcze tylko brakowało by ją na głowie postawić haha:D idziemy jeszcze za dwa tygodnie poćwiczyć trochęJola17a lubi tę wiadomość
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33