Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Jola, jak przyjedziesz do teściów to zapraszam do mnie, już tylko 50 km
Ja też się obawiałam, że małego cyckiem Przysusze przy karmieniu ale położna mówi, że dzieci maja szersze boczne skrzydełka noska i tamtędy oddychają w razie czego. Ale oczywiście czujność konieczna, szczególnie póki Maluch nie zalapie o co chodziJola17a lubi tę wiadomość
-
Edytka nie wiem jak jest u Was w przychodni ale u mnie trzeba się samemu umówić na szczepienie, my mamy wyznaczone po 18tym, wiec wcześniej zadzwonię na która godzinę i tyle.
Freja u mnie kilka dni temu było tak w dzień, spał i nagle obudził się z przeraźliwym krzykiem i wcale nie chciał się uspokoić 🥴nie wiem może coś mu się śniło. Takie małe dzieci mają sny? Nie wiem
Ja zawsze karmie na leżąco bo w pozycji siedzącej kręgosłup mi odmawia posłuszeństwa. No ale ja mam niestety duże cycki😜
Freja000 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Maybelle, odnośnie dwujęzyczności znajdź sobie na YouTube kanał mamalama. Tam dziewczyny mają sporo filmików na ten temat. Wcale nie trzeba perfekcyjnie mówić po angielsku, ani mieć doskonałego akcentu. Z resztą odsyłam na kanał, tam jest to wytłumaczone.
Mamaela, podzielisz się tymi angielskimi kanałami na YouTube? Myślałam o czymś dla mojej czterolatki.
Co do bajeczek dla takiego malucha, to ja przy starszej wprowadziłam dopięto koło roku. Były to krótkie i ilustrowane książeczki. Pewnie można wcześniej ale ja jakoś tego nie czuję. Wolę chyba gadać i śpiewać do takiego niemowlaka.Maybelle lubi tę wiadomość
Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Freja, ja pol grudnia wydzwanialam do przychodni zeby umowic sie prwywatnie do fizjo z polecenia na styczen. Miedzy swietami nikt nie odbieral w ogole, az w koncu sie wkurzylam i zadzwoniłam gdzie indziej. A teraz ferie... No i termin dopiero 16.01.
Maybelle wydawalo mi się że wlasnie mala zasypia twardo. Nie odkladam jej w 3 minutki po zamknieciu oczu. Czekam wlasnie az jej reka opadnie np. No i to jest ta loteria. Ona w koncunza ktoryms razem nie budzi sie juz. Ale jest o dziwo roznica, bo w dzien odkladam do wózka i czasem tylko grymasi ale pobujam chwileczke i spi.
A w nocy spi ze mna od urodzenia, dopiero od kilku dni na jedna drzemke odkladam do lozeczka, zeby powoli ja przyzwyczajac. Dzisiaj wlasnie w lozeczku spala rano. Wiercioch jest bo do pobudki byla juz praktycznie w poprzek lozeczka.
Aaaa i osteopaty tu w okolicy nie mam, musialambym gdzies do Lodzi sie przebić.
Teraz panna spi. A ja dzialam z obiadem.
Co do czytania bajek, planuje obkupic sie we wszystkie czesci Pucia, ale to za chwilę. Poki co mamy takie kontrastowe ksiazeczki inw nich sa krotkie wierszyki a właściwie rymowanki.
Freja000 lubi tę wiadomość
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Lena955 wrote:Jola, jak przyjedziesz do teściów to zapraszam do mnie, już tylko 50 km
Ja też się obawiałam, że małego cyckiem Przysusze przy karmieniu ale położna mówi, że dzieci maja szersze boczne skrzydełka noska i tamtędy oddychają w razie czego. Ale oczywiście czujność konieczna, szczególnie póki Maluch nie zalapie o co chodzi
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Ciekawe czy kiedykolwiek uda się którejś z nas spotkać drugą październikową mamę z tej naszej grupy ☺
Ja nie nalegam, bo rozumiem i szanuję potrzebę zachowania anonimowości. Niemniej jeśli któras miałaby okazję być gdzieś blisko (Wielkopolska) 😁 to kawkę w realu chętnie wypiję. Oczywiście jak covid odpusci 😉☕
Kupilismy lozeczko drewniane bo mąż wyjeżdża za parę dni i wróci za miesiąc. A wtedy już Janek może się nie mieścić w dostawce. I tak fajnie się młodemu w tym nowym śpi w dzień że już dziś lub jutro zrobimy zamianę. Chicco wystawie, niech idzie do ludziMisia78 lubi tę wiadomość
-
Jak któraś ze Śląska to ja się też chętnie spotkam na kawkę
Moja nie ma problemu jak ze spaniem w łóżeczku, ze mną śpi jak ma problem z zaśnięciem albo bardzo się wierci, ale to rzadko raczej. Starsza spała z nami niemal od początku bo nie chciała sama spać, z tą się nieźle umordowałam żeby spała,ale działało właśnie leżenie u nas w łóżku i tak zasypiała, i do dzisiaj zasypia w naszym łóżku:) ale my to bardzo lubimy:)17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Ooo, tak, forumowe spotkania są super, polecam 😊 z grupy rówieśniczej syna udało się dwie znajomości przenieść do reala.
Baby, jak będę w Wielkopolsce to chętnie się spotkam 😊
Edyta, zapisuje sobie w pamięci, jeśli bym pojechała na Śląsk 😊
Co do książek, to podobnie jak u Edytki, też najlepiej szły wiersze dla dzieci na początku-klasyki Brzechwy i Tuwima. Pucia mój syn nie lubi, a za to podobała mu się seria Jano i Wito 😉 ksiazeczki są z elementami sensorycznymi, była z tego frajda. Jako bajki do poczytania polecam "Proszę mnie przytulić". Są takie pozytywne. I pięknie ilustrowane. Te same misie są w bajce " Przytul mnie" na netflixie, jeżeli chcecie sprawdzić klimat, bądź pokazać starszakom.
Maybelle, brawo dla Gabrysi 🙌 idzie jak burza 😊
My wczoraj zrobiliśmy sobie wycieczkę. Nad morze. Na jeden dzień, mimo że mamy 400km w jedną stronę 😄 ale spedzilismy bardzo fajny dzień, poodychalismy innym powietrzem, obejrzelismy świąteczną iluminację na gdańskiej starowce. Dodatkowo syn zobaczył śnieg po drodze, a podczas drogi z powrotem było jego już nadmiar. U nas 0 białego puchu.
Zapomniałam napisać, ze i ja się chętnie spotkam, jeśli któraś chciałaby wypić kawę w okolicach Warszawy 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 15:13
Maybelle lubi tę wiadomość
-
edytkaa93 wrote:Agusiagim u nas sami dzwonią.
Mi przy starszej pucio się nie sprawdził w ogóle. Za to najlepsze są wiersze Tuwima i Brzechwy
Jola ja nie karmię na leżąco, nie umiem i już...próbowałam tyle razy i nie potrafię małego przystawić. Albo ja jestem powyginana w chińskie 8, albo mały nie może złapać, nie wiem co jest ze mną nie tak...Fajnie byłoby jakby kręgosłup wreszcie trochę odpoczął.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 15:19
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Ja mam szerokie grono bardzo dobrych znajomych z forum sprzed.... Uwaga... 17 lat 😁🥰😱 jest nas chyba 14. Wiele razy się spotkałysmy. Były nawet spotkania z noclegiem. Teraz już nawet nasze dzieci znają się nawzajem. To naprawdę nic strasznego. Choć ja też nie podaje dokładnych namiarow na otwartym forum - wiadomo dlaczego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 17:01
Lena955, Jola17a lubią tę wiadomość
-
Zrozumiale, ze kazda z nas chce po części pozostac anonimowa.
Dziewczyny czy wychodzicie na spacer w te sniezno deszczowe pogody? Poki co ma byc zimowo.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
CC w Salve. Polecam!
Jola17a. wrote:Dziewczyny czy wychodzicie na spacer w te sniezno deszczowe pogody? Poki co ma byc zimowo.
Oczywiście 😁 od 4 doby życia nie był na spacerze 3 razy jak mocno padało
Lubię te wyjścia 🥰 tak cicho...Jola17a lubi tę wiadomość
-
Eveloth proszę 😊
https://m.youtube.com/watch?v=5HJDrNSntNo
https://www.youtube.com/watch?v=X3xBH1KJ_e8
https://m.youtube.com/watch?v=ZzAm13KsBCc
To tak na szybko 😊 też ucZy się z moimi starszymi zwłaszcza z Sara bo ona na tym etapie była początku ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 19:02
Evoleth lubi tę wiadomość
Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25