PAŹDZIERNIK 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Freya, ja chodzę co 4 tygodnie 🫣 tzn pierwsza wizyte miałam w 8 tygodniu i teraz będzie w 12 już prenatalna. Ale 5 tygodni, to i dla mnie było by z dużo 😉 w poprzedniej ciąży donoszonej po poronieniu także chodziłam co 4. A przepraszam raz na początku byłam po 2 tygodniach, bo jakies plamienie było dziwne.
Tak, pacjentka obok mnie łapała 🤦🏻♀️ a później już pielegniarka kozetka i te sprawy, ale matko pierwszy raz w życiu mi się coś takiego przytrafiło. aż mi było wstyd 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2023, 10:24
-
Kropka6 wrote:Freya, ja chodzę co 4 tygodnie 🫣 tzn pierwsza wizyte miałam w 8 tygodniu i teraz będzie w 12 już prenatalna. Ale 5 tygodni, to i dla mnie było by z dużo 😉 w poprzedniej ciąży donoszonej po poronieniu także chodziłam co 4. A przepraszam raz na początku byłam po 2 tygodniach, bo jakies plamienie było dziwne.
Tak, pacjentka obok mnie łapała 🤦🏻♀️ a później już pielegniarka kozetka i te sprawy, ale matko pierwszy raz w życiu mi się coś takiego przytrafiło. aż mi było wstyd 🫣ja na tych pierwszych badaniach z krwi zrobiło mi się słabo bardzo oblały mnie poty i ciemno przed oczami, przy pobieraniu krwi, dużo tych badań jak na jeden raz było i strasznie grubą igłą mi pobierała do kilku probówek. Tez pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło....
-
Melduje się po wizycie niestety serduszka tak jak myślałam jeszcze nie ma
Pęcherzyk ciążowy 1,22 cm z ciałkiem żółtym, niewielka torbiel na prawym jajniku ae lekarz mówił że na razie się tym nie przejmujemy.
Kolejna wizyta za 2 tyg 🙈Clausix, Chantel1 lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Kropka współczuje sytuacji ale nie ma co się wstydzić każdemu może się zdarzyć zasłabnąć, może na następne pobranie wybierzesz się z kimś dla pewności?👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
DorotaAnna wrote:Melduje się po wizycie niestety serduszka tak jak myślałam jeszcze nie ma
Pęcherzyk ciążowy 1,22 cm z ciałkiem żółtym, niewielka torbiel na prawym jajniku ae lekarz mówił że na razie się tym nie przejmujemy.
Kolejna wizyta za 2 tyg 🙈
A który tydzień u Ciebie?03.2023💔 8tc 👼
01/25- start IVF
25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 03/25
💊 encorton, acard, utrogestan, clexane, avamina
Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2) -
Butterfly dzisiaj dokładnie 5+6, dostałam tez luteinę bo mam za sobą poronienie i krwawienia w poprzedniej ciąży.
Dostałam ją na recepcie ciążowej- dr mówił ze dostanę ja w aptece za darmo. Strasznie fajniechociaż pamietam ze chyba nie była droga, ale i tak miło
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Ooo to super! Ja wczoraj zapłaciłam 200 zł za 2 opakowania progesteronu w tabletkach i 2 op globulek dopochwowo 🙈 tabletki po 30 szt a globulki po 15 szt 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2023, 12:13
03.2023💔 8tc 👼
01/25- start IVF
DorotaAnna, tak serduszko od 6 tygodnia jest widoczne. Także czekamy cierpliwie 🤞 bardzo miło z tą receptą. Bo jednak to wszystko jak sie podliczy to kosztuje.
No i przespałam cały ten czas. Ale zaraz zbieram się za gotowanie obiadu 😀 dziś zeberka duszone, w sumie ciekawe czy w ogóle je zjem 🤣
Sara to u Ciebie już 11 tydzień? A termin masz na dzień przede mną ? Czy coś pokreciłam 🤔 ale to już z górki bo to 2 trymestr się zbliża.
DorotaAnna lubi tę wiadomość
-
Butterfly23 wrote:Ooo to super! Ja wczoraj zapłaciłam 200 zł za 2 opakowania progesteronu w tabletkach i 2 op globulek dopochwowo 🙈 tabletki po 30 szt a globulki po 15 szt 🙈
Nie mogli Ci dać recepty z refundacją? Luteina z okazji ciąży jest za darmo o ile tak lekarz zaznaczy na recepcie.DorotaAnna lubi tę wiadomość
-
Kropka tak, bo ja mam owulki troszkę późne (ok 18 DC). Wg OM jest dziś 10+0 ale termin na 1.10
Jeśli chodzi o częstotliwość wizyt to ja najchętniej chodziłabym co 3-4 tygodnie ale mój doktorek chce mnie widzieć co 2 😬 nie wiem, może jeszcze ponegocjujemy -
Hej wszystkim. Ja po wizycie. Serduszko bije, dostałam skierowanie na badanie krwi i kolejna wizyta za 3 tygodnie bo nie było wcześniej terminu.
Według pomiaru z USG dzisiaj 6+0 według apki 6+6 więc trochę młodsza ciąża albo błąd pomiarowy bo kropek bardzo malutki.
Proszę o wpisanie na pierwszej stronie 22.10 w razie czego będziemy korygować ❤️Eskalopka, DorotaAnna, Clausix, Praskovia, Butterfly23, elforia, GrubAsia, Umka lubią tę wiadomość
-
Eskalopka wrote:Nie mogli Ci dać recepty z refundacją? Luteina z okazji ciąży jest za darmo o ile tak lekarz zaznaczy na recepcie.
Ja nie mam luteiny tylko progesterone bensins i utrogestanelforia lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01/25- start IVF
Hej ☺️
Gratulacje dziewczyny za super wizyty!
Dorota za 2 tygodnie będzie wszystko widać❤️
Ja mam wizyty u mojej lekarki co 3 tygodnie, a w medicover co 4-5tyg
W marcu mi się uzbierało, bo mam 2x prenatalne 🫣 wiec 4 wizyty…
Co do objawów to różnie - gorsze i lepsze dni, ale apetytu brak 🤷🏼♀️
Moje przeziębienie powoli się wycofuje… dziś mi siadło na zatoki 😞 macie jakieś naturalne sposoby?
Smaruje się regularnie od roku bio-oil i kontynuuje cały czasplus szczotkowanie na sucho i peelingi naturalne
-
elforia wrote:Hej ☺️
Moje przeziębienie powoli się wycofuje… dziś mi siadło na zatoki 😞 macie jakieś naturalne sposoby?
Smaruje się regularnie od roku bio-oil i kontynuuje cały czasplus szczotkowanie na sucho i peelingi naturalne
elforia lubi tę wiadomość
-
elforia wrote:Hej ☺️
Tez mi siadło na zatoki. Czekam na fajna wiosnę cieplutka może już z lekkim ładnym brzuszkiem i bez tej sennościna zatoki mi pomagają inhalacje z soli fizjologicznej z dodatkiem kropelki olejki eukaliptusowego.
Nie wiesz czy szczotkować można się w ciąży ? 🤔 ja na razie przerwałam z obawy i właśnie się nad tym zastanawiam
elforia lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Super dziewczyny, ja również gratuluję pomyślnych wizyt
Szybko leci czas, niedługo mamy w sumie już wszystkie po kolei prenatalne..😄Ja polecam też inhalacje z mgiełki solankowej, mi teraz pomogły.
elforia, Evelina93, DorotaAnna lubią tę wiadomość
-
DorotaAnna wrote:Tez mi siadło na zatoki. Czekam na fajna wiosnę cieplutka może już z lekkim ładnym brzuszkiem i bez tej senności
na zatoki mi pomagają inhalacje z soli fizjologicznej z dodatkiem kropelki olejki eukaliptusowego.
Nie wiesz czy szczotkować można się w ciąży ? 🤔 ja na razie przerwałam z obawy i właśnie się nad tym zastanawiam
Można - nigdzie nie znalazłam przeciwwskazańtak samo jak do ćwiczeń w ciąży.
Polecam stronę na insta Diany Dudziak - fajnie opisuje ciąże i co się dzieje z ciałem oraz obala dużo mitów
https://instagram.com/dudziakdiana?igshid=YmMyMTA2M2Y=DorotaAnna lubi tę wiadomość
-
Gratuluję udanych wizyt 😊!!!
Ja szczotkuje całą resztę, jednak brzuch omijam 😉 do smarowania mam olejek migdałowy i może kupię balsam palmersa - tym smrowalam w poprzedniej ciąży i nie mam rozstępów na brzuchu , ale nie wiem czy to zasługa smarowania czy genów 😆
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"
3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
2 miesiące odpoczynku i :
04.02.2023 - || naturalny cud
11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
36+1 3060g małego gigantka🥹
37+0 3300g
39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵 -
Ja też miałam zatoki zapchane, mi ogólnie w ciąży, drożności nosa się zmniejsza, przez obrzęk (podobno to normalne),bo nastepuje rozpulchnienie tkanek i jakieś tam..
U nas w domu z domowych specifikkow stosujemy syrop z mniszka lekarskiego lub lipy i też fajnie działa na przeziebienie.
Sara, to już rozumiem dlaczego taka rozbieżność.
Można szczotkować ciało w ciąży.DorotaAnna lubi tę wiadomość