PAŹDZIERNIK 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
DorotaAnna wrote:To kto w najbliższym czasie idzie na usg ?
Ja jutro, proszę o kciuki o 16GrubAsia, Agnuka lubią tę wiadomość
33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Hej. Ja dzisiaj też mam wizytę. Oby wszystko było ok.
Trzymam za nas wszystkie kciuki.
A dziewczyny powiedzcie, czy któraś z Was już może rozważała czy w poprzednich ciążach robiła jakieś dodatkowe badania dzieciątka? Coś może podpowiecie:)? W tym roku kończę 28 lat.GrubAsia, Agnuka lubią tę wiadomość
-
Ja planuję zrobić nifty, ale za kilka tygodni chcę jeszcze poczytać więcej o tych badaniach, żeby zdecydować, czy na pewno chcę się zdecydować na te, czy inne. Trochę się obawiam, że lekarz będzie mi odradzał, bo nie mam ku temu wskazań, ale mimo wszystko spytam go o to przy najbliższej wizycie.
GrubAsia lubi tę wiadomość
-
ja mam wizytę jutro o godz. 11 też bardzo się martwię i już nie mogę się doczekać.
też bym chciała zrobić dodatkowe badania ale jeszcze nie bardzo wiem jakie więc poczekam co doradzi mi lekarz jak będzie oczywiście wszystko dobrze z ciążą.
trzymam kciuki za Ws i mam nadzieje że każda z nas martwi się tylko na zapas że będzie wszystko dobrze.
Piszcie koniecznie jak u Was po wizytachGrubAsia, Agnuka lubią tę wiadomość
-
Laura321 wrote:A dziewczyny powiedzcie, czy któraś z Was już może rozważała czy w poprzednich ciążach robiła jakieś dodatkowe badania dzieciątka? Coś może podpowiecie:)? W tym roku kończę 28 lat.
Porównywałam już trochę opcje i poza ceną NIPT różnią się głównie zakresem badań i np. tym czy masz w cenie w razie słabego wyniku konsultację z genetykiem czy nie masz + ewentualne ubezpieczenie...
Myślę, że wszystko zależy od tego jaki jest u danej osoby stopień ryzyka, obaw, zasobności portfela. -
Czeremcha, Laura321, Freya21 kciuki do samego wieczora zaciśnięte 🤞 🤞 🤞
i jutro od rana znów będą zaciśnięte wierzę, że będą to same dobre i wzruszające wiadomości!
ja też proszę o kciuki jutro o 12 🥹 stres powoli zaczyna się pojawiaćGrubAsia lubi tę wiadomość
-
Trzymam kciuki za Was wszystkie!
Muszę się z Wami czymś podzielić, bo w moim otoczeniu pomyślą, że zwariowałam. Mam taką refleksję, że najpierw się wyklucza choroby genetyczne, chce, żeby wszystko było w porządku, chociaż te wszystkie badania i tak nie dają 100% pewności, a potem jeszcze i tak może się okazać, że dziecko ma autyzm. Jak przestać o tym myśleć i się nakręcać tylko się cieszyć tym, że się udało? Jakoś nie mogę wypaść z tej spirali w mojej głowie. -
Czeremcha, Clausix, 3_ciąża, Freya dajcie znać po dzisiejszych i jutrzejszych wizytach
Trzymam kciuki za wszystko Krzywe glukozowe, ja w pierwszej ciąży miałam cukrzyce, ciekawe czy ta przyjemność tym razem tez mnie spotka
Laura ja w poprzedniej ciąży miałam 27 lat i miałam refundowane prenatalne, test pappa, połówkowe, echo płodu ze wzgledu na wrodzona wadę serca u męża. Nie planuje raczej żadnych badań genetycznychWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2023, 15:21
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
To ja chyba będę miała najpóźniej wizytę, nie wiem czy mój maluch nie wypadnie na listopad.
Planuje wizytę 1 marca to byłby 5+6 może przesunąć o tydzień ? 🫣 w poprzedniej ciąży miałam odnawiające się krwiaki i właśnie zaraz po 5 tc było pierwsze krwawienie, trochę się tego obawiam👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Mju wrote:Trzymam kciuki za Was wszystkie!
Muszę się z Wami czymś podzielić, bo w moim otoczeniu pomyślą, że zwariowałam. Mam taką refleksję, że najpierw się wyklucza choroby genetyczne, chce, żeby wszystko było w porządku, chociaż te wszystkie badania i tak nie dają 100% pewności, a potem jeszcze i tak może się okazać, że dziecko ma autyzm. Jak przestać o tym myśleć i się nakręcać tylko się cieszyć tym, że się udało? Jakoś nie mogę wypaść z tej spirali w mojej głowie.
Ciężko jednoznacznie odpowiedzieć na Twoje pytanie bo jest wiele rzeczy i chorób na które nie mamy wpływu. I których nie wykryjemy wcześniej. Nie tylko autyzm, ale wszelkie choroby psychiczne, nie da się tego wykluczyć jak dziecko jest w w brzuchu. Albo wad serca - wrodzone wady serca uwidaczniają się aż do 5 roku życia, nie koniecznie w brzuchu czy zaraz po urodzeniu.👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Mju wrote:Muszę się z Wami czymś podzielić, bo w moim otoczeniu pomyślą, że zwariowałam. Mam taką refleksję, że najpierw się wyklucza choroby genetyczne, chce, żeby wszystko było w porządku, chociaż te wszystkie badania i tak nie dają 100% pewności, a potem jeszcze i tak może się okazać, że dziecko ma autyzm. Jak przestać o tym myśleć i się nakręcać tylko się cieszyć tym, że się udało? Jakoś nie mogę wypaść z tej spirali w mojej głowie.
Myślałam trochę na tym i wydaje mi się, że trzeba sprawdzić badaniami to co jest możliwe, a to nad czym nie mamy kontroli zostawić naturze i myśleć pozytywnie. Nie roztrząsać na zapas. Tylko nas to stresuje niepotrzebnie. Każda potencjalna wada płodu, każde poronienie, które przeszłyśmy to stres straszliwy. Na dodatek to czekanie! Na USG, na 12 tydzień itd. Chyba trzeba wrzucić na luz (łatwo powiedzieć). Sama za dużo przeżywam, więc rozumiem co masz na myśli. Nie możemy jednak żyć w nerwach przez następne miesiące. Co ma być to będzie 🤷♀️
DorotaAnna lubi tę wiadomość
-
Ja czuję dziwny spokój w tej ciąży, którego nie odczuwałam w poprzedniej (CP). Mam nadzieję, że to dobry znak
DorotaAnna, Eskalopka, elforia, Umka lubią tę wiadomość
33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Ja już po wizycie. Na tą chwilę wszystko ok. Junior ma 1cm, serduszko bije.
Obraz z usg mniej wiecej odpowiada terminowi wg. Ostatniej miesiączki.
Kolejna wizyta za 3 tygodnie:)Eskalopka, DorotaAnna, Agnuka, elforia, GrubAsia, Mju, Umka, Praskovia lubią tę wiadomość