X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2024
Odpowiedz

Październik 2024

Oceń ten wątek:
  • Hera098 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ver6ena wrote:
    Przypomniała mi się teściowa Hery🙈

😂😂😂😂

Ja 26, On 34
    PCOS, lekka IO,
    MTHFR A1298C - A/C hetero
    PAI - 4G/4G homo

26.01 - Beta 9,9😍
    07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
    24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
    11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍

Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷

04.04 - CRL 7,27cm
    Łożysko przednia ściana
    19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
    02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
    16.05 - 340g⚖️
    Połówkowe ok, 32cm 😊
    02.07 - 1kg⚖️
    echo serca dobre
    17.09 - szpital, 3800g⚖️

20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️

event.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strzyga wrote:
    Boli u was po tym brzuszek czy bolal? Były zaparcia?

Nie.. u nas tego nie ma. Jak jest to nie łączę tego z syropkiem 😊

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Hera098 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mkm89 wrote:
    Jasiu jest po dwóch dawkach Rota i gdyby nie luźniejsza kupa to nawet bym nie zauważyła, że jest po szczepieniu. Wiec on zniósł dobrze, za tydzień mamy ostania dawkę i mam nadzieję, że będzie tak samo

U nas podobnie, mam również nadzieję, że kolejne szczepienia Laura zniesie dobrze😊

My dzisiaj z Laurą byliśmy na basenie.
    Miało być 20-25min, ale zanim się przebraliśmy, obeszliśmy baseny, zastanowiliśmy się gdzie chcemy z nią wejść, to wyszło nam 15min w wodzie😂
    Wrażenia ma niej nie zrobiła- może przez dużo bodźców, hałas, pluskanie innych (choć dużo osób nie było), sztuczne wodospady, itp itd., ALE jak wyszliśmy z wody to piała ze szczęścia, cieszyła się bardzo😁 Następnym razem może uda nam się dłużej wygospodarować czasu w wodzie😂 Po basenie spała 2,5h.
    Wykąpaliśmy ją jak wstała. A wstała ciut marudna. Miała wysypkę na twarzy od chloru, ale zeszła jak ją umyłam porządnie trzy razy.
    Nas oczy szczypały od chloru, więc podejrzewałam że ją pewnie też będą Wiec pierwsze co zrobiłam to przetarłam jej na mokro oczy i przestała marudzić🥰

f372a600d39f8.jpg

.
    49c01b3f549f6.jpg

Malutka 35, strzyga , Neta, Yggy, sernik_z_rodzynkami lubią tę wiadomość

Ja 26, On 34
    PCOS, lekka IO,
    PAI - 4G/4G homo

26.01 - Beta 9,9😍

04.04 - CRL 7,27cm
    Łożysko przednia ściana
    16.05 - 340g⚖️
    Połówkowe ok, 32cm 😊
    02.07 - 1kg⚖️
    echo serca dobre
    17.09 - szpital, 3800g⚖️

event.png
  • Hera098 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    ale wiecie, objawy na zęby mogą trwać kilka miesięcy. można mówić, że to zęby już w 3 miesiącu, ale faktycznie wyjść to one mogą dopiero za kilka miesięcy...

dzień dobry ❄️⛄

Mi ostatnio dentysta mówił, że rosną mi ósemki i że mogą wyjść za tydzień, pół roku albo 30 lat😁 Dlatego ja to ząbkowanie też tak traktuje - u jednych dzieci zacznie się teraz, skończy za kilka miesięcy, a u innych zacznie się za 2 miesiące i skończy po 4 dniach🥺

ver6ena lubi tę wiadomość

Ja 26, On 34
    PCOS, lekka IO,
    PAI - 4G/4G homo

26.01 - Beta 9,9😍

04.04 - CRL 7,27cm
    Łożysko przednia ściana
    16.05 - 340g⚖️
    Połówkowe ok, 32cm 😊
    02.07 - 1kg⚖️
    echo serca dobre
    17.09 - szpital, 3800g⚖️

event.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir jako, że masz duże doświadczenie 😊 to co Ty stosowałaś u swoich dzieci na ząbkowanie? Takie lodowe gryzaki czy coś, to pomaga?

strzyga , ver6ena lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • strzyga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 04:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dawkujecie ten dicogel? Tam jest napisane w ulotce jakoś dziwnie jak dla mnie.. 😛 mój Kacper waży solidnie ponad sześć kilo..

Hera, ale super sprawa z tym basenem i Laurka jaka szczęśliwa 🥰🥰

Hera098 lubi tę wiadomość

age.png
  • sernik_z_rodzynkami Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cynamon wrote:
    O to ma kilka pytań. U nas gastroenterolog zapisał gdy ulewanie nadal będzie dokuczało nawet 2 h po karmieniu. I tak jest więc chyba się zdecyduje na to mleko.
    1. Ile razy na dobę podawałaś i czy dzięki temu dziecko przestało miec objawy alergii?
    2. Jak się czuło po tym mleku? My mamy podawać 2 x dobę i karmić resztę dalej piersią. I ja mam wprowadzać po kolei alergeny w moim jedzeniu.
    Mija już 12 dni od szczepienia na rota a ulewanie nadal jest więc to jednak fizjologia ( po USG) plus alergia na coś… a to mleko ma uciąć nasze męki w poszukiwaniu alergenu.

Jestem już ciut zmęczona tym zastanawianiem się co jem.. dzisiaj zjadłam na kolację kanapkę- pieczywo z wegańskim majonezem i sałatą lodową i tyle…. bo już nie mam pomysłu co może być przyczyną więc odstawiłam oprócz nabiału wieleeeee produktów.

Młody był całkowicie na tym mleku, więc dostawał je ok. 6 razy na dobę . Jeśli chodzi o objawy alergii to zniknęła po nim wysypka, kupy też przestały być ze śluzem. Tylko po ponad miesiącu stosowania kupy zrobiły się masakryczne, bardzo lejące, widać też było, że boli go brzuszek. Więc my finalnie przeszliśmy na kozie. A jeśli chodzi o ulewanie, to nadal ulewal na tym mleku, też godzinę/dwie po posiłku. Na każdym mleku tak ulewa i wszyscy mówią, żeby się tym nie przejmować póki przybiera (nawet alergolog).

👩‍💼 31
    👨 31
    👦 12.05.2021 💙

2cs o drugiego maluszka
    13.02.2024 cień na teście
    14.02.2024 beta HCG 49,67 mlU/ml
    17.02.2024 beta HCG 344,60 mlU/ml 🤞

age.png

age.png
  • mewa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cynamon wrote:
    O to ma kilka pytań. U nas gastroenterolog zapisał gdy ulewanie nadal będzie dokuczało nawet 2 h po karmieniu. I tak jest więc chyba się zdecyduje na to mleko.
    1. Ile razy na dobę podawałaś i czy dzięki temu dziecko przestało miec objawy alergii?
    2. Jak się czuło po tym mleku? My mamy podawać 2 x dobę i karmić resztę dalej piersią. I ja mam wprowadzać po kolei alergeny w moim jedzeniu.
    Mija już 12 dni od szczepienia na rota a ulewanie nadal jest więc to jednak fizjologia ( po USG) plus alergia na coś… a to mleko ma uciąć nasze męki w poszukiwaniu alergenu.

Jestem już ciut zmęczona tym zastanawianiem się co jem.. dzisiaj zjadłam na kolację kanapkę- pieczywo z wegańskim majonezem i sałatą lodową i tyle…. bo już nie mam pomysłu co może być przyczyną więc odstawiłam oprócz nabiału wieleeeee produktów.
    Kurcze cynamon a bylas u innego lekarza po inna opinie? Ja jestem raczej z tego obozu: nie ma diety matki karmiącej ale rozumiem że niektorzy uwazaja inaczej. Niemniej jednak jesli wykluczasz tyle produktów to moze warto zebys sobie przynajmniej jakies badania krwi regularnie robila? Bo dziecko z mlekiem matki wyssie co potrzeba ale brak witamin odbije sie na Twoim zdrowiu.

• mewa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera098 wrote:
    U nas podobnie, mam również nadzieję, że kolejne szczepienia Laura zniesie dobrze😊

My dzisiaj z Laurą byliśmy na basenie.
    Miało być 20-25min, ale zanim się przebraliśmy, obeszliśmy baseny, zastanowiliśmy się gdzie chcemy z nią wejść, to wyszło nam 15min w wodzie😂
    Wrażenia ma niej nie zrobiła- może przez dużo bodźców, hałas, pluskanie innych (choć dużo osób nie było), sztuczne wodospady, itp itd., ALE jak wyszliśmy z wody to piała ze szczęścia, cieszyła się bardzo😁 Następnym razem może uda nam się dłużej wygospodarować czasu w wodzie😂 Po basenie spała 2,5h.
    Wykąpaliśmy ją jak wstała. A wstała ciut marudna. Miała wysypkę na twarzy od chloru, ale zeszła jak ją umyłam porządnie trzy razy.
    Nas oczy szczypały od chloru, więc podejrzewałam że ją pewnie też będą Wiec pierwsze co zrobiłam to przetarłam jej na mokro oczy i przestała marudzić🥰

f372a600d39f8.jpg

.
    49c01b3f549f6.jpg
    Hera to jest chyba pierwszy raz kiedy widze twoje zdjecia. I musze Ci powiedziec ze tak jak ciagle pisalas ze jestes taka gruba ze tak duzo jesz itd to ja serio wyobrazalam sobie ciebie jako kobiete duzej wagi. I jak patrze na te foty z basenu to nic takiego nie widze! Masz super figure! Zupelnie nie podobna do tego co opisujesz. A pamietaj ze jestes swiezo po ciazy. Nie badz dla siebie zbyt surowa 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:07

• Malutka 35 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mewa wrote:
    Hera to jest chyba pierwszy raz kiedy widze twoje zdjecia. I musze Ci powiedziec ze tak jak ciagle pisalas ze jestes taka gruba ze tak duzo jesz itd to ja serio wyobrazalam sobie ciebie jako kobiete duzej wagi. I jak patrze na te foty z basenu to nic takiego nie widze! Masz super figure! Zupelnie nie podobna do tego co opisujesz. A pamietaj ze jestes swiezo po ciazy. Nie badz dla siebie zbyt surowa 🥰

Ja też sobie tak Herę wyobrażałam bo pisała zawsze że gruba itd. a nigdy nie widziałam. A tu taka fajna niespodzianka 🙂 jak to można się pomylić 🙂

age.png
  • Malutka 35 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera a dużo było takich dzieciaczków jak Ty? Czy byliście sami? Nie bałaś się że zacznie się wiercić w tej wodzie i Ci się wysliznie 🙈 ja to już widzę czarne scenariusze 🙈 😅 tyle wody a oni się czują jak ryba w wodzie 🤣 a przynajmniej mój 🤣
    Czy to był taki normalny basen? Czy jakiś szukałeś specjalny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:23

age.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Espoir jako, że masz duże doświadczenie 😊 to co Ty stosowałaś u swoich dzieci na ząbkowanie? Takie lodowe gryzaki czy coś, to pomaga?
    nic nie pomaga za bardzo jak jest hardcor 😜 ja się w gryzaki nie bawiłam, jak widziałam, że dziecko boli to dawałam paracetamol jak była jeszcze większą jazda to paracetamol razem z ibuprofenem i smarowałam dziąsła dentinoxem.

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • ver6ena Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera, jak zobaczyłam te foty to po pierwsze Laurze mega w miesiąc zmieniła się buźka - piękna pogodna dziewczyna☺️
    Po 2 tak jak dziewczyny wyżej piszą ja zwróciłam uwagę na Twoje ramiona i nie wyglądają jak u osoby większej wagi. Przysięgam ci że moje są bardziej ubite jak trzymam córę w tej pozycji, a jestem średniej sylwetki, z cellulitem i zbędnymi paroma kg.
    Abstrahując już to ja nigdy jak patrzę na człowieka nie myślę o jego ciele poniżej szyi😅

A co do basenu jestem ciekawa jak z temperaturą. Na naszym basenie dla niemowląt ustawiają 35,5 stopnia, a po czasie wydaje się to zimno. Mam wrażenie że ostatnio Róża marzła. Ja mam kombinezon shorty z koszulką bo się bałam że mi wypadnie.

‹‹ 1112 1113 1114 1115 1116
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ