X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2024
Odpowiedz

Październik 2024

Oceń ten wątek:
  • Olaura Autorytet

Wysłany: 31 marca, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera, napisałam 😊

Dziewczyny, u nas przebiła się prawa dolna jedynka, kilka dni temu zauważyliśmy 🥹 Od jakiegoś czasu widzieliśmy, że na coś się zanosi, ale aż jestem zaskoczona, że M. zniósł to tak dzielnie, spodziewałam się małego armagedonu 😅 Ale ten czas leci, rok temu cały marzec się stresowałam, żeby tylko utrzymać ciążę, a tu już ząbki nam wychodzą 🥹

Hera098 lubi tę wiadomość

🇫🇮
    👩 34 👨 35

Starania od 4/2023
    ⏸️ 7/2023
    💔 8/2023 5t6d, poronienie samoistne

Ponowne starania od 10/2023
    ⏸️ 2/2024
    20.2 GA 5t6d, CRL 3.2mm, serduszko bije ❤️
    EDD 16.10.2024

3.4 GA 12t4d, CRL 64.3mm ❤️
    EDD 12.10.2024

29.5 GA 20t4d, 364g chłopaka 😍💙

30.7 GA 29t3d, 1434g 😍💙

20.10.2024 - synek już z nami! 😍💙
    41t1d, 3020g & 52cm

age.png
  • Małgoś06 Debiutantka

Wysłany: 31 marca, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliakk jak tam idzie rozszerzanie diety przy alergii? :) nam już nie wiele czasu zostało do rozpoczęcia i trochę zaczynam się obawiać, czy coś nie wyjdzie poza BMK i jak nam pójdzie.

🩷28.10.2024, 39+5, 3520g, SN

age.png
  • Juliakk Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgoś06 wrote:
    Juliakk jak tam idzie rozszerzanie diety przy alergii? :) nam już nie wiele czasu zostało do rozpoczęcia i trochę zaczynam się obawiać, czy coś nie wyjdzie poza BMK i jak nam pójdzie.

Hej, jakoś idzie :D Leon bardzo lubi warzywa, szczególnie dynię. Brokuł i kalafior mniej mu pasują, ale w towarzystwie czegoś zjada. Kupilam też eko indyka i pomrozilam w małych kosteczkach, co drugi dzień dodaję mu do obiadku i blenduję. Dodaję też olej lniany na zmianę z oliwą z oliwek. Na razie nie miał na nic reakcji alergicznej, chcialabym w tym tygodniu sprobować mu dac samo żółtko jaja, bo ono podobno nie uczula. Myślę też nad mięsem kaczki, żeby dostawał w diecie wiecej żelaza, podobno jest to bardzo ważne przy rozszerzaniu diety. Nie wprowadziłam jeszcze pomidora ani żadnych strączków.
    Gotowych słoiczków w ogóle nie chce jeść, wszystkim pluje. No cóż sama się o to prosiłam, od początku mu gotując xD
    Owoce też mu nie pasują, chyba jabłko jest za kwaśne. Kaszki kupiłam od Biobabalskich, bardzo polecam tę firmę, kiedyś latem byłam w ich gospodarstwie i zrobili na mnie świetne wrażenie 😊 Kaszkę gotuję na wodzie, dodaję olej lniany i centymetr rozgniecionego banana, bo bez niego Leon też pluje.
    Byliśmy też u neurologopedy, okazało się, że nieprawidłowo rozgniata grudki w buzi i jednak ma do podcięcia wędzidełko :/ wkurzyłam się, bo 3 lekarzy wcześniej mu to sprawdzało i wszyscy mówili, że wędzidełko jest ok.

age.png
  • Małgoś06 Debiutantka

Wysłany: 1 kwietnia, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super że Wam dobrze idzie :) ja też pomału układam sobie plan w głowie, dzięki za polecajki. Wybieramy się jeszcze do alergologa w czwartek, nie wiem czego oczekuje, ale też chodzimy do neurologopedy, która stwierdziła że warto iść przed RD.
    Co do wędzidełka to rozumiem, u nas też wszyscy mówili że jest ok, a dopiero ostatnio inna neurologopeda powiedziała że jest na pograniczu. Ale stosujemy masaże. Pewnie okaże się przy RD podobnie jak u Was, czy coś z nim robić czy te masaże są wystarczające. Próbowałam też Capri Care, ale niestety u nas nie podeszło to mleczko, bóle brzuszka, wzdęcia, płacz. Wróciliśmy do Bebilonu Pepti MCT. Daj znać jak tam się udało z żółtkiem jaja :)

Juliakk lubi tę wiadomość

🩷28.10.2024, 39+5, 3520g, SN

age.png
‹‹ 1129 1130 1131 1132 1133
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ