Październik 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Hera, napisałam 😊
Dziewczyny, u nas przebiła się prawa dolna jedynka, kilka dni temu zauważyliśmy 🥹 Od jakiegoś czasu widzieliśmy, że na coś się zanosi, ale aż jestem zaskoczona, że M. zniósł to tak dzielnie, spodziewałam się małego armagedonu 😅 Ale ten czas leci, rok temu cały marzec się stresowałam, żeby tylko utrzymać ciążę, a tu już ząbki nam wychodzą 🥹Hera098 lubi tę wiadomość
🇫🇮
👩 34 👨 35
Starania od 4/2023
⏸️ 7/2023
💔 8/2023 5t6d, poronienie samoistne
Ponowne starania od 10/2023
⏸️ 2/2024
20.2 GA 5t6d, CRL 3.2mm, serduszko bije ❤️
EDD 16.10.2024
3.4 GA 12t4d, CRL 64.3mm ❤️
EDD 12.10.2024
29.5 GA 20t4d, 364g chłopaka 😍💙
30.7 GA 29t3d, 1434g 😍💙
20.10.2024 - synek już z nami! 😍💙
41t1d, 3020g & 52cm
-
Małgoś06 wrote:Juliakk jak tam idzie rozszerzanie diety przy alergii?
nam już nie wiele czasu zostało do rozpoczęcia i trochę zaczynam się obawiać, czy coś nie wyjdzie poza BMK i jak nam pójdzie.
Hej, jakoś idzieLeon bardzo lubi warzywa, szczególnie dynię. Brokuł i kalafior mniej mu pasują, ale w towarzystwie czegoś zjada. Kupilam też eko indyka i pomrozilam w małych kosteczkach, co drugi dzień dodaję mu do obiadku i blenduję. Dodaję też olej lniany na zmianę z oliwą z oliwek. Na razie nie miał na nic reakcji alergicznej, chcialabym w tym tygodniu sprobować mu dac samo żółtko jaja, bo ono podobno nie uczula. Myślę też nad mięsem kaczki, żeby dostawał w diecie wiecej żelaza, podobno jest to bardzo ważne przy rozszerzaniu diety. Nie wprowadziłam jeszcze pomidora ani żadnych strączków.
Gotowych słoiczków w ogóle nie chce jeść, wszystkim pluje. No cóż sama się o to prosiłam, od początku mu gotując xD
Owoce też mu nie pasują, chyba jabłko jest za kwaśne. Kaszki kupiłam od Biobabalskich, bardzo polecam tę firmę, kiedyś latem byłam w ich gospodarstwie i zrobili na mnie świetne wrażenie 😊 Kaszkę gotuję na wodzie, dodaję olej lniany i centymetr rozgniecionego banana, bo bez niego Leon też pluje.
Byliśmy też u neurologopedy, okazało się, że nieprawidłowo rozgniata grudki w buzi i jednak ma do podcięcia wędzidełkowkurzyłam się, bo 3 lekarzy wcześniej mu to sprawdzało i wszyscy mówili, że wędzidełko jest ok.
-
Super że Wam dobrze idzie
ja też pomału układam sobie plan w głowie, dzięki za polecajki. Wybieramy się jeszcze do alergologa w czwartek, nie wiem czego oczekuje, ale też chodzimy do neurologopedy, która stwierdziła że warto iść przed RD.
Co do wędzidełka to rozumiem, u nas też wszyscy mówili że jest ok, a dopiero ostatnio inna neurologopeda powiedziała że jest na pograniczu. Ale stosujemy masaże. Pewnie okaże się przy RD podobnie jak u Was, czy coś z nim robić czy te masaże są wystarczające. Próbowałam też Capri Care, ale niestety u nas nie podeszło to mleczko, bóle brzuszka, wzdęcia, płacz. Wróciliśmy do Bebilonu Pepti MCT. Daj znać jak tam się udało z żółtkiem jajaJuliakk lubi tę wiadomość
-