Październik 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Apka wrote:
Edit: mewa: yhh pamietam te nieszczesne pobudki u starszaka na dwie trzy godziny . Bylam wtedy zalamana, bo wiedzialam ze w dzien tego nie odespie bo nie umiem spac w dzien na zawołanie. Rzadko mi sie zdazy. Mąż bral to na klate. Teraz przy dwojce to juz bankowo nie odespie 🙄🙈Hera098 lubi tę wiadomość
-
cynamon wrote:Mamusie, wasze maluchy bawią się na macie edukacyjnej czy pod baby gym??? My mamy matę Tiny love ale ona mnie jakoś irytuje i zastanawiam się czy jednak na matę piankowa nie dokupić baby gym…
-
Yggy A co za wózek zamówiłaś?
Współczuję chorób dziewczyny, życzę zdrówka.
My też mamy matę z tiny love i Alicja czasami lubi na niej leżeć. Tak do 15 minut bez problemu sama się tam bawi a właściwie to macha rączkami.
Dokupiliśmy jeszcze taką zwykłą dużą matę i tam się z nią bawimy.
Kurczę, kwatery nie jestem w temacie. Co to za grupa na Ig?93'
AMH - wrzesień 0,9 styczeń 0,66
PAI-1 -> heparyna
10.02.2024 ⏸️ - beta 308, prog. 36,8
28.02.2024 - CRL 1 i bijące ❤️
NIFTY - zdrowa dziewczynka 🩷
04.04- I prenatalne - wszystko dobrze, CRL 5,7 cm
29.05 - połówkowe - 334 g
30.07 - III prenatalne - 1369 g
27.08 - 33 tc - 1900 g
11.09. - 35+1 tc - 2270 g
25.09. - 37+1 tc - 2650 g
24.10. - 41 tc - 3110 g Alicja 🩷
-
cynamon wrote:Mamusie, wasze maluchy bawią się na macie edukacyjnej czy pod baby gym??? My mamy matę Tiny love ale ona mnie jakoś irytuje i zastanawiam się czy jednak na matę piankowa nie dokupić baby gym…
My mamy piankowa i baby gym. Po starszym synku nie widziałam sensu kupowania tej maty edukacyjnej, skoro piankową miałam w domu i starszak też niej korzysta. -
Hera098 wrote:Tak😁
I Ty piszesz prawidłowo🤪 ale nam łatwiej wymawiać i pisać bez "s"😂😂
Na pneumokoki miałam właśnie Prevenar20.
Myślę, żeby oprócz Bexero podać również Nimenrix. Ponoć to też na meningokoki ale zupełnie inne szczepy niż w Bexero, czy się mylę ??? Myślicie, że warto dodatkowo wziąć?
Jest dokładnie tak jak piszesz, Bexero jest na typ B, a Nimenrix na typ ACWY. Ja zaszczepiłam od razu obiema, jak dla mnie warto doszczepic zawsze i starszaka też szczepiłam na wszystko, co się da 🙂 -
mewa wrote:(…) kiedys ludzie sie budzili w srodku nocy wlasnie dolozyc do ognia ogarnac zwierzeta itd i potem szli na drugi sen. I podobno nasze dzieciaki biologicznie tak sa zaprogramowane.
strzyga , Mila25, Apka, Alga_I, Zaczarowan, Katka123 lubią tę wiadomość
-
sundari86 wrote:Espoir, dodam tylko że 5w1 lub 6w1 może być bezpłatne jak neurolog da świstek. Ja czekam z tym szczepieniem na neurologa właśnie, ale nie ze względów finansowych, tylko chcę zaszczepić większe dziecko i mieć pewność, że neurolog nie widzi przeciwwskazań (potencjalne NOP w kontekście chociażby napięcia mięśniowego,itd). Jeżeli
oczywiście neurolog darmowy,to musi być skierowane od pediatry z NFZ a u nas na cito na NFZ na neurologa można czekać długo, kilka miesięcy chociażby 🤡 -
Umówiłyśmy się w końcu jutro na szczepienia i mam pytanie bo czekam na teleportów żeby pani dr wystawiła nam recepty . Nie wiem czy wybrać rotateq czy rotarix. Wiem że się różnią ilością szczepien i rotarix jest 2 dawki i płatny a tamta darmowa i 3 dawki.
Dzieci chyba ciężko to znoszą i są problemy żołądkowe ?? Jakie różnice są między tymi szczepionkami, co wybrałyście ? -
Anna_bella ja wykupowalam 6w1 ale na rota mam tą z trzema dawkami. Po pierwszej były rewolucje, a wczoraj po drugiej chwilę marudziła wieczorem i pierdziala, ale wcale nie więcej niż zwykle więc dużo lepiej zniosła.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:07
Anna_bella lubi tę wiadomość
-
Jasiu jest po dwóch dawkach Rota i gdyby nie luźniejsza kupa to nawet bym nie zauważyła, że jest po szczepieniu. Wiec on zniósł dobrze, za tydzień mamy ostania dawkę i mam nadzieję, że będzie tak samo
-
Neta wrote:Yggy A co za wózek zamówiłaś?
Współczuję chorób dziewczyny, życzę zdrówka.
My też mamy matę z tiny love i Alicja czasami lubi na niej leżeć. Tak do 15 minut bez problemu sama się tam bawi a właściwie to macha rączkami.
Dokupiliśmy jeszcze taką zwykłą dużą matę i tam się z nią bawimy.
Kurczę, kwatery nie jestem w temacie. Co to za grupa na Ig?
Ja tylko na szybko odpowiem, potem nadrobie, jak dam radę 🤯
Wózek kupiliśmy Thule urban glide 3ver6ena lubi tę wiadomość
-
Vam wrote:Ciężko odróżnić ząbkowanie od skoku podobne są objawy może oprócz gorączki. Zuzia też pcha ręce do buzi i ślini się niemiłosiernie, ale nie spodziewam się zębów tak szybko.
U nas dziewczyny z tego samego dnia i Daria to samo,pcha wręcz całe dłonie do buzi i ja mam ciągle problem rozróżnić kiedy ona chce cycka a kiedy chce ciumkać ze względu na hmmm no właśnie już swędzenie dziąseł czy naturalny etap rozwoju który przygotuje do RD powoli (bo w sumie za drugie tyle zacznie już wjeżdżać jedzonko). Ślina przy okazji oczywiście też leci 😆 -
sundari86 wrote:U nas dziewczyny z tego samego dnia i Daria to samo,pcha wręcz całe dłonie do buzi i ja mam ciągle problem rozróżnić kiedy ona chce cycka a kiedy chce ciumkać ze względu na hmmm no właśnie już swędzenie dziąseł czy naturalny etap rozwoju który przygotuje do RD powoli (bo w sumie za drugie tyle zacznie już wjeżdżać jedzonko). Ślina przy okazji oczywiście też leci 😆
-
Vam wrote:Ciężko odróżnić ząbkowanie od skoku podobne są objawy może oprócz gorączki. Zuzia też pcha ręce do buzi i ślini się niemiłosiernie, ale nie spodziewam się zębów tak szybko.
Przeraża mnie to tempo. Nie wiem co myśleć. -
ale wiecie, objawy na zęby mogą trwać kilka miesięcy. można mówić, że to zęby już w 3 miesiącu, ale faktycznie wyjść to one mogą dopiero za kilka miesięcy...
dzień dobry ❄️⛄Vam, Alga_I, strzyga , ver6ena lubią tę wiadomość
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
espoir wrote:ale wiecie, objawy na zęby mogą trwać kilka miesięcy. można mówić, że to zęby już w 3 miesiącu, ale faktycznie wyjść to one mogą dopiero za kilka miesięcy...
dzień dobry ❄️⛄
Dokladnie - tak właśnie powiedział mi pediatra. Mojej w 2 miesiącu tak jakby rozpoczął się proces ząbkowania , rozmiękczone dziąsła itp ale żeby to się mogą pojawić jescze za kij wie ile -
paulina9408 wrote:Strzyga, a pytałaś pediatra o to odwracanie się do materaca? Moja robi identycznie tak samo w sumie od urodzenia, ale nigdy się nie zastanawiałam w sumie nad tym
Tak, pytałam oczywiście 🤪 stwierdziła, że to normlany odruch fizjologiczny niemowlaka. Nie wszystkie dzieci, to mają.. minie samoistnie 😊 także nie martw się.
Dziewczyny jakie syropy dajecie na refluks? Podejrzewam że Kacper ma refluks, chcę spróbować z syropem.paulina9408 lubi tę wiadomość