Październik 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
PePePe wrote:Wspolczuje. My, lacznie z Malym, chorowalismy tuz po swietach, na przelomie roku.
I jak przeszliście? -
Wy sami sprawdzacie co macie czy lekarz Wam każe?
zdrówka 🫂🫂🫂🫂
moja po rota więcej tych bączków puszcza, a tak to nie widzę różnicy. czopki daje jej regularnie, żeby nic jej nie bolało.
mi szkoda, że tak się podzieliłyśmy, że kilka osób tu pisze a kilka tam, bo w ten sposób nie wiem co się dzieje u połowy osób, ale nie próbuje tego nawet nadrabiać tam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 10:23
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
sernik_z_rodzynkami wrote:I jak przeszliście?
Kazdy z nas inaczej. Maz goraczkowal i mial objawy zapalenia zatok. Ja okropny bol miesni stawow kosci, totalne rozbicie, bol glowy jakiego nigdy nie bylo. Maly goraczkowal, byl senny, marudny, rozdrazniony, placzliwy. Starszy syn kaszel.
Zycze duzo zdrowia i zebyscie lagodnie przechorowali.sernik_z_rodzynkami lubi tę wiadomość
-
Katka123 wrote:Hera- super że koncepcja domu wam się powoli dogrywa i że idziecie do przodu to najważniejsze 😎
Przed wami na pewno jeszcze sporo dyskusji i stresu związanych z budową nowego domu, ale też na pewno i wiele radości bo to w końcu będzie wasze i urządzone po waszemu.
U nas dziś też szczepienia na meningokoki i Rota i aż się boję szczególnie tych meningokoków i gorączkowania tym bardziej że nie mam jeszcze żadnego doświadczenia w tym temacie z takim maluchem ☹️
6 1 zniósł bardzo dobrze w zasadzie nic kompletnie mu nie było. Ale te meningokoki to wszędzie czytam że jednak jest gorączkowanie. Trzymajcie za nas dziś kciuki.
Podaj małemu paracetamol przed szczepieniem😀 Mojej Laurze pomogło nie gorączkować po meningokokach. Profilaktycznie dawałam jej przed, kilka godzin po i na noc😜Mkm89, Katka123 lubią tę wiadomość
Ja 26, On 34
PCOS, lekka IO,
MTHFR A1298C - A/C hetero
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍
Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️
-
Malutka 35 wrote:Fajnie że już macie koncepcje domu. My też zrezygnowaliśmy z garażu a tak mi się zawsze podobało żeby był. Z tego powodu jak ty ale również z takiego że jest to spora przestrzeń średnio ogrzewana i chłodziła by dom. Aktualnie jesteśmy w fazie wykańczania i tak chciałam to sobie poukładać jakoś się udało pomału. Chodź jak prosimy o wyceny to dostajemy dwa razy większe od tego co zakładaliśmy na daną rzecz 🙄 no jakiś kosmos totalny. Chcielibyśmy wejść na wakacjach ale nie wiem czy się uda zobaczymy.... Nie chciałam też gonić i wchodzić w mury dopiero pomalowane żeby Jaś wąchał... To jednak chemikalia więc rozkładamy to i pomału robimy zresztą już nie jesteśmy tacy mobilni żeby pojechać tu czy tam to raz a dwa finansowo. Jednak ograniczam obecnie wychodzenia że względu na pogodę nie chce żeby coś złapał niepotrzebnie. Teraz jednak dużo osób choruje a pogoda sprzyja.
Mój Jaś przechodzi chyba skok wczoraj tylko na rękach u mnie wieczorem dziś też jakiś taki płaczliwy i na rękach 🙈 coś czuję że będzie dzień 🤱 jedyne co go uspokaja to twarz do twarzy i rączka musi wymacać mi twarz i się uspokaja. i wiadomo chodzenie po całym mieszkaniu no taki ciekawski a mi już plecy odpadaja 🙄 kupiliśmy Bujaczek sprawdzić czy będzie chciał to zastanowili byśmy się nad elektrycznym ale on w ogóle w nim nie chce siedzieć 🤦też tak macie? Chyba że ja coś źle robię że nie chce w nim być? 🤔
Ja miałam ten caretero co hera... i dupa blada ... młoda nie chciała w nim siedzieć -
Malutka 35 wrote:Fajnie że już macie koncepcje domu. My też zrezygnowaliśmy z garażu a tak mi się zawsze podobało żeby był. Z tego powodu jak ty ale również z takiego że jest to spora przestrzeń średnio ogrzewana i chłodziła by dom. Aktualnie jesteśmy w fazie wykańczania i tak chciałam to sobie poukładać jakoś się udało pomału. Chodź jak prosimy o wyceny to dostajemy dwa razy większe od tego co zakładaliśmy na daną rzecz 🙄 no jakiś kosmos totalny. Chcielibyśmy wejść na wakacjach ale nie wiem czy się uda zobaczymy.... Nie chciałam też gonić i wchodzić w mury dopiero pomalowane żeby Jaś wąchał... To jednak chemikalia więc rozkładamy to i pomału robimy zresztą już nie jesteśmy tacy mobilni żeby pojechać tu czy tam to raz a dwa finansowo. Jednak ograniczam obecnie wychodzenia że względu na pogodę nie chce żeby coś złapał niepotrzebnie. Teraz jednak dużo osób choruje a pogoda sprzyja.
Mój Jaś przechodzi chyba skok wczoraj tylko na rękach u mnie wieczorem dziś też jakiś taki płaczliwy i na rękach 🙈 coś czuję że będzie dzień 🤱 jedyne co go uspokaja to twarz do twarzy i rączka musi wymacać mi twarz i się uspokaja. i wiadomo chodzenie po całym mieszkaniu no taki ciekawski a mi już plecy odpadaja 🙄 kupiliśmy Bujaczek sprawdzić czy będzie chciał to zastanowili byśmy się nad elektrycznym ale on w ogóle w nim nie chce siedzieć 🤦też tak macie? Chyba że ja coś źle robię że nie chce w nim być? 🤔
Ja dlatego pierwsze 3 miesiące używałam bujaczka elektrycznego, bo później jak dziecko zaczyna wierzgać nogami to on nie spełnia swojej funkcji (mój się zatrzymywał za każdym razem), a przynajmniej Laura od noworodka uczyla się już trzymania w bujaczku (pozycja totalnie leżącą w Caretero Opti). Dlatego teraz jakoś szczególnie nie narzeka jak ją wkładam, ale teraz przeszliśmy na bujaczek na ruchy, wzięłam Nukido.
Podobał mi się jego kolor beżowy i dlatego wzięłam, ale narazie nie jest jakiś spektakularny. Laura rusza się i on coś tam drga, ale któraś z dziewczyn miała rację, że te drewniane bujaczki mniej się bujają, mniej elastyczne są. Laura to jednak duża dziewczyna i ma dużo siły, więc jak załapie to jeszcze będzie próbowała się z niego wystrzelić w kosmos bo tak sie bedzie rzucać 😂😂😂Malutka 35, Katka123 lubią tę wiadomość
Ja 26, On 34
PCOS, lekka IO,
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
-
sernik_z_rodzynkami wrote:Tak 😕 pocieszam się, że z całego zestawu chorób ten covid to chyba najlepszy. I dzieci jakby co łagodniej przechodzą
Współczuję bardzo🥺
Ale syn jeszcze nie złapał nic, prawda?Ja 26, On 34
PCOS, lekka IO,
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
-
strzyga wrote:Wrócę do tematów smoczków. Czy jak mam z Lovi tę serię Prime - to już cały czas iść lepiej tą serią? Jakie są zalecenia? Zresztą dwóch innych smoczków wać pan nie uważał swoją drogą..
Serniczku, bardzo współczuję nocy te szczepienia i to co dzieje się z dzieckiem PO, spędza mi sen z powiek.. nie lubię.. a za tydzień i nas czeka drugie szczepienie.. trzymajcie się tam i trzymam kciuki żeby gorączka już nie była taka duża.. zdrówka dla męża!!
Hera, świetny pomysł z tym aby zrezygnować z garażu! Teraz dużo osób robi osobne dobudówki na samochód, aby mieć więcej metrażu mieszkania i nawet fajnie to wygląda 🙂 chociażby u mnie na wsi jak się budują to widzę, że dużo osób tak robi..
Malutka, u nas z bujaczkiem jest tak, że Kacper w nim wytrzymuje ok 20 minut i to jeszcze musi być na najwyższymi podniesieniu, bo na dwóch niższych, to już tylko 5 minut wytrzymuje 😅 rączki i zwiedzanie , to teraz też jego ulubiona aktywność, teraz jest mąż w domu, to jakoś na zmianę dajemy radę, ale nie wiem co będzie od poniedziałku.. nie znam dziecka, które mogłoby siedzieć godzinami czy nawet godzinę w bujaku 🤣
Katka, kciuki za szczepieniac trzymam! Oby było w miarę dobrze już po.. ✊️✊️
Moja Laura, tam gdzie ją położysz tam może siedzieć godzinami 😂😂
U moich rodziców położyłam ją przed światełkami na schodach a później przed kominkiem i dziecka godzinę nie bylo, bo tak się zapatrzyło i do tego ciągle się śmiała i cieszyła😂
Ale ona na wszystkich aktywnościach potrafi długi wytrzymać, więc bujaczek tak samo😋
Ja nie patrzyłam dokładnie na serię. Mi zależało aby miała tylko z Lovi, bo tylko je akceptuje.
Ale jak chcesz iść dalej w tą serię Prime, to pewnie, tylko rozmiar prawidłowy 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 11:44
strzyga lubi tę wiadomość
Ja 26, On 34
PCOS, lekka IO,
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
-
Serniczku, ja mialam covida w ciazy, dwa dni totalne oslabienie i bolesci a synek mial tylko chrypke, maz zadnych objawow.
sernik_z_rodzynkami, Hera098 lubią tę wiadomość
12.2021 ICSI -> 1 zarodeczek 5.1.1
17.02.2022 FET; cykl naturalny
23.02 6dpt: beta 23.07; prog 14.60
24.02 7dpt: beta 51.19; prog 32.35
26.02 9 dpt: beta 115.9; prog 40.72
02.03 beta 824.3; prog 33.54
Pierwsze USG 14.03 6w1d CRL 0.57 cm i bije
27.10.2022 urodził sie zdrowy Synek 💙
8dpt beta 122
10 dpt beta 345.18
13 dpt beta 1385.65
17 dpt beta 7032.83
12t1dc usg 1trym, ryzyka niskie, dziewczynka?
19t6dc USG 2trym, 334g córeczki
29t4dc USG 3 trym, 1510g naszej dziewczynki
26.09.2024 urodziła się zdrowa Córeczka
-
espoir wrote:Wy sami sprawdzacie co macie czy lekarz Wam każe?
zdrówka 🫂🫂🫂🫂
moja po rota więcej tych bączków puszcza, a tak to nie widzę różnicy. czopki daje jej regularnie, żeby nic jej nie bolało.
mi szkoda, że tak się podzieliłyśmy, że kilka osób tu pisze a kilka tam, bo w ten sposób nie wiem co się dzieje u połowy osób, ale nie próbuje tego nawet nadrabiać tam.
My sami zrobiliśmy, chcieliśmy wiedzieć co to -
Hera098 wrote:Współczuję bardzo🥺
Ale syn jeszcze nie złapał nic, prawda?
Nie, na razie obaj zdrowi, oby tak zostało 🤞 Alkowi już też przechodzi gorączka po szczepieniu, tylko maruda straszna dzisiajHera098 lubi tę wiadomość
-
Serniczku zdrówka jeszcze raz życzę!
Strzyga ja smoków nie zmieniam. Młoda lubi dwa: Suavinex i Avent i przy tych zostaje 👍
My dziś po drugiej dawce na rota jesteśmy, póki co ok. Przed samym wyjściem z domu tak się wypierdziała że dwa razy ją przebierałam może więc wieczór będzie spokojny 🤭
Kluska waży już 5740g właśnie zasypia mi na rękach więc mam zamiar ja odłożyć (niech leży plissss) i lecieć robić obiad 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 14:07
Hera098, sernik_z_rodzynkami, ver6ena lubią tę wiadomość
-
strzyga wrote:Wrócę do tematów smoczków. Czy jak mam z Lovi tę serię Prime - to już cały czas iść lepiej tą serią? Jakie są zalecenia? Zresztą dwóch innych smoczków wać pan nie uważał swoją drogą..
Serniczku, bardzo współczuję nocy te szczepienia i to co dzieje się z dzieckiem PO, spędza mi sen z powiek.. nie lubię.. a za tydzień i nas czeka drugie szczepienie.. trzymajcie się tam i trzymam kciuki żeby gorączka już nie była taka duża.. zdrówka dla męża!!
Hera, świetny pomysł z tym aby zrezygnować z garażu! Teraz dużo osób robi osobne dobudówki na samochód, aby mieć więcej metrażu mieszkania i nawet fajnie to wygląda 🙂 chociażby u mnie na wsi jak się budują to widzę, że dużo osób tak robi..
Malutka, u nas z bujaczkiem jest tak, że Kacper w nim wytrzymuje ok 20 minut i to jeszcze musi być na najwyższymi podniesieniu, bo na dwóch niższych, to już tylko 5 minut wytrzymuje 😅 rączki i zwiedzanie , to teraz też jego ulubiona aktywność, teraz jest mąż w domu, to jakoś na zmianę dajemy radę, ale nie wiem co będzie od poniedziałku.. nie znam dziecka, które mogłoby siedzieć godzinami czy nawet godzinę w bujaku 🤣
Katka, kciuki za szczepieniac trzymam! Oby było w miarę dobrze już po.. ✊️✊️
U mnie jest to samo na ramię o góry i po całym mieszkaniu chodzić. Płacy mnie już bolą 🙈 ale inaczej nie będzie bo płacz.. na macie też max 30 minut i jak za dużo to płacz. -
W ogóle u mnie Laura chyba ma skok, bo już woła o żarcie co 2h, marudziła 2 dni dość dużo, ale teraz już trochę mniej. Pojawiły się trudności z zasypianiem wieczornym znowu. Oby niedługo to było za nami i ciekawa jestem czego się nauczy😜 narazie wyciąga fajnie rączki aby dotykać wszystko, choć nadal jest to nieporadne😃
Na IG wchodzę oglądać zdjęcia, nagrania, i wrzucać swoje. Jak mam czas to cos popisze, ale ostatnio te drzemki 30-40 minutowe Laury wole wykorzystac na cos innego niz ciagle nadrabiac wpisy😂 Cenię sobie nabytą wiedzę tu i tu, ale musze tez zadbac o swoje życie codzienne a nie siedziec ciagle w telefonie jak ona śpi😂 Dzisiaj wrzuciłam jak Laura wytrzymała 11min na brzuszku dzięki pieskowi sztucznemu kupionemu przez jednego z Wujków. A drugie nagranie jak dotyka karuzeli😜
Idę bo się zesrała na mnie😂Malutka 35 lubi tę wiadomość
Ja 26, On 34
PCOS, lekka IO,
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
-
Malutka 35 wrote:U mnie jest to samo na ramię o góry i po całym mieszkaniu chodzić. Płacy mnie już bolą 🙈 ale inaczej nie będzie bo płacz.. na macie też max 30 minut i jak za dużo to płacz.
Haha, to cieszę się, że nie jestem w tym sama 🤣🤣 u nas dziś mata dobra była na 5 minut i to jeszcze trzeba było siedzieć obok wać Pana, a myślałam że sobie chociażby pranie powieszę, ale głupia ja.. 😅 teraz dojadł , bo zrobił mega awanturę i próbuje go ululać , chcę się napić kawy 😆😋 widać, że drzemka mu jest potrzebna, ale obserwuje czy jeszcze obok niego leżę..
Hera, nie mogę z twojego wpisu 🤣🤣🤣
Dołączę do was na IG, jeśli mogę, to pokaże wam chociażby jak urósł mój Kacper - prezes, terrorysta 🫠 i pooglądać wasze pociechy 😍
Nie nooooo.. on się przebudził i się śmieje 😂😂 jakie to słodkie jest hahah..Vam, Malutka 35, Hera098, Katka123, Alga_I lubią tę wiadomość
-
To podaj mi na telefon swoje IG albo do mnie napisz na moje konto na IG:
karina_ete.y
To Cię dodam😃
Tempo jest tam zawrotne, więc się nie przejmuj.Ja 26, On 34
PCOS, lekka IO,
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
-
Hej, 2 dni byl taki zapier, ze nawet nie podchodzę do ig, nie nadrobię, mlody właśnie usypia, ciumka smoka, tuli pieluche i chyba powoli odpada. Jak uśnie spadam na mate zrobić coś dla kręgosłupa, bo klocek 6kg, a od 2 albo 3 dni ręce i noszenie... Mam wrażenie, ze wwkroczylismy w faze zabkowania. Na dodatek caly dzień dziś kicha i ma lekki stan podgorączkowy...
Pytanie, jakie butelki 3+ polecacie?
Z nowości u nas, to kupiliśmy w poniedziałek wózek spacerowy, jaram sie, jutro chyba przyjdzie 🙏😍 będę testować w domu w ramach domowych atrakcji z maluszkiem🤣
Pogoda ciulata wczoraj i dziś u nas, pada, wieje jak cholera, więc siedzimy w domu z młodym i strzela mnie juz choooj 😵💫🤯
Jednak z pozytywow, choc dzień byl dziś jednostajnie ciemny, to zmrok zapadł jakby trochę później, niz przez ostatnie tygodnie. Byle do wiosny 🙏🙏🤣💪
Buzki!Hera098 lubi tę wiadomość
-
Tak jak w nocy moje dziecko jest kochane i śpi w łóżeczku tak w dzień odłóżyc go nie idzie na drzemkę ani na chwilę czymś zająć 🤯
Mama chwilę w chuście ponosi, chwilę na macie poleży a resztę dnia albo leżymy albo siedzimy na podłodze i się bawimy z bratem🙈
Babcia zabrała dziś starszaka na jasełka więc trochę w domu ogarnęłam bo zaczyna się robić jeden wielki bałagan 😂 Mieliśmy mieć w tym tygodniu szczepienie ale przez chorobę jest odwołane. W sumie dobrze bo nie wyobrażam sobie z nimi dwoma tam iść.
Mi się już marzy wiosna i te spacery 😍
06.2021r. Syn 💙
11.02.2024r. II Kreski
24.02.2024r. Potwierdzenie ciąży przez lekarza
10.04.2024r. Prenatalne ❤️
13.05.2024r. Będzie synek 💙 -
Yggy wrote:Hej, 2 dni byl taki zapier, ze nawet nie podchodzę do ig, nie nadrobię, mlody właśnie usypia, ciumka smoka, tuli pieluche i chyba powoli odpada. Jak uśnie spadam na mate zrobić coś dla kręgosłupa, bo klocek 6kg, a od 2 albo 3 dni ręce i noszenie... Mam wrażenie, ze wwkroczylismy w faze zabkowania. Na dodatek caly dzień dziś kicha i ma lekki stan podgorączkowy...
Pytanie, jakie butelki 3+ polecacie?
Z nowości u nas, to kupiliśmy w poniedziałek wózek spacerowy, jaram sie, jutro chyba przyjdzie 🙏😍 będę testować w domu w ramach domowych atrakcji z maluszkiem🤣
Pogoda ciulata wczoraj i dziś u nas, pada, wieje jak cholera, więc siedzimy w domu z młodym i strzela mnie juz choooj 😵💫🤯
Jednak z pozytywow, choc dzień byl dziś jednostajnie ciemny, to zmrok zapadł jakby trochę później, niz przez ostatnie tygodnie. Byle do wiosny 🙏🙏🤣💪
Buzki!
A skąd wiesz że faza ząbkowania? I nie ma stopki więc nie pamiętam ile twoje Maleństwo już ma 🙈 -
Serniczku, dobrze widziłam, ze covid u was? Ja tylko na szybko przeleciałam, bo serio goni mnie ostatnio totalnie własny ogon.
Dużo zdrówka dla Was 🙏🫂💚
Malutka, Bruno ma 3.5msc, otóż tak: płaczliwy się zrobił, az łezki lecą, więc to nie tylko marudzenie, tylko tulenie pomaga, slini się przeogromnie, az się czasem sam zakrztusi, ovha ręce do buzi po łokcie, wszystko ładuje w buzi i mocno tym pocieraz zwłaszcza dolne dziąsła. Dziś włożyłam mu do buźki palec z tą silikonowa nasadka z babyono do czyszczenia jamy ustnej, to mi to rękami dociskał do dolnej części szczęki i pocieral dziaslami. Ma lekki stan podgorączkowy, taki 37.2,który się wahal w sumie w ciagu dnia, ale na wieczór się nie pogorszyło.
Moj TZ miał swojego pierwszego zęba gdy skończył 3 miesiące, a podobno to też może być sprawa dziedziczna.
To tyle objawów. Ja nie umiem wyczuć/zobaczyć, czy te dziąsła sa opuchnięte, bo w sumie nie mam porównania, więc tego tak nie stwierdzę.Hera098 lubi tę wiadomość